Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa retkvic »

eMPiko napísal: 21 mar 2022, 11:25 Batalion Azov je nacisticka (uplne otvorene nacisticka, sami sa k tomu hlasia) milicia, ktorej aj vysetrovanie OSN pripisuje viacero vojnovych zlocinov - rabovanie, mucenie, znasilnenia a pod. Neviem ci by som zrovna tychto ludi oslavoval.
Ano to bola ako mimovojenska odnoz v 2014, potom sa zaclenila do ukrajinskej armady a teraz uz nepredstavuje to tvrde fasisticke jadro ako v 2014, rusi si na tom vystavali celu tu svoju hitlerovsku invaziu. Urcite su aj teraz sucastou jednotlivic s tymto pozadim co popisujes, no nie je to gro sucasneho batalionu.
Mariupol bráni aj pluk Azov, ktorý vznikol v roku 2014 ako menšia dobrovoľnícka jednotka mimo štruktúr ukrajinskej armády. Dnes je už Azov oveľa väčší a začlenený do pravidelného vojska, ale pre Rusov je symbolom, že Ukrajinu ovládajú nacisti. V roku 2014 v jednotke naozaj bojovali aj pravicoví radikáli a extrémisti, ale dnes už ide o inú jednotku. Aj keď v nej dodnes určite sú aj pôvodní radikálni členovia, neznamená to, že Ukrajina je fašistický štát, ako tvrdia Rusi.
https://dennikn.sk/2776536/vyvoj-bojov- ... /?ref=tit1

Ja by som skor poukazal na diverznych ludi ako je tento clovek vo videu, co sa po putinovom vzore vydajavju za bojovnikov proti fasizmu ako je tento anglican, v jeho videach vidiet skutocnu diverznu stranku ruskej propagandy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

eMPiko
ale to je zovseobecnovanie. Ved v tom pluku je vraj cca 900 vojakov /neviem presne/. Tak jasne ze tam budu aj taki problematicki. Ale taki su aj v ruskej armade aj slovenskej aj argentínskej, v kazdej.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Este v 2019 organizovali okolo Kyjeva pogromy na Romov. Tu sa nebavime o nazoroch jednotlivcoch, ale o tom ako cela ta organizacia funguje, co robi, aku ideologiu presadzuju. Ale mozete mi vysvetlit kedy presne sa "vycitili" a ako presne toto cistenie fungovalo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

pogromy v kyjeve a azov? vsak maju baraky stovky km odtial. nemylis si to so S14?
retkvic
Addict
Addict

eMPiko o co je teraz lepsie cela ruska armada aj s kadirovcami a syrskymi bojovnikmi, ktori zastavaju rovnake hodnoty ako povodony azov v 2014, ako jeden ukrajinsky pluk, ktory vzisiel s neonacistickeho polovojenskeho zoskupenia a teraz je zacleneny do ukrajinskej armady Ty si vazne myslis, ze by si ukrajinci zaclenili do armady neonacisticky pluk bez toho aby ho pred tym vycistili od tych najradikalnejsich clenov?
M142
Addict
Addict

retkvic napísal: 21 mar 2022, 14:10 Ty si vazne myslis, ze by si ukrajinci zaclenili do armady neonacisticky pluk bez toho aby ho pred tym vycistili od tych najradikalnejsich clenov?
to sa asi naozaj nestalo, oni ich zaclenili este pocas bojov v roku 2014, neviem aky velky tam bol priestor na taketo ukony.
eMPiko
Addict
Addict

retkvic napísal: 21 mar 2022, 14:10 eMPiko o co je teraz lepsie cela ruska armada aj s kadirovcami a syrskymi bojovnikmi, ktori zastavaju rovnake hodnoty ako povodony azov v 2014, ako jeden ukrajinsky pluk, ktory vzisiel s neonacistickeho polovojenskeho zoskupenia a teraz je zacleneny do ukrajinskej armady
Neviem kde tvrdim ze su lepsi. Jeden user tu postol nejaku nazi junaka z Azova a nazval ich hrdinami. Tak som len prejavil svoj nazor, ze podla mna nie je vhodne velebit nacistov. Ale to je tvojej ideologii blizke, pochopitelne ich velebit mozes -- nesudim.
Ty si vazne myslis, ze by si ukrajinci zaclenili do armady neonacisticky pluk bez toho aby ho pred tym vycistili od tych najradikalnejsich clenov?
Ano, nikdy som sa nedocital o nejakom procese ocistovania.
pogromy v kyjeve a azov? vsak maju baraky stovky km odtial. nemylis si to so S14?
Konkretne to ma na svedomi Natsionalni Druzhyny co je odnoz Azovu.
retkvic
Addict
Addict

eMPiko napísal: 21 mar 2022, 14:52 Neviem kde tvrdim ze su lepsi. Jeden user tu postol nejaku nazi junaka z Azova a nazval ich hrdinami. Tak som len prejavil svoj nazor, ze podla mna nie je vhodne velebit nacistov. Ale to je tvojej ideologii blizke, pochopitelne ich velebit mozes -- nesudim.
Ja som zasa prejavil nazor, ze ak sa stali sucastou armady, tak nemohli do ich struktur zobrat ten azov, ktory tam bol v 2014, ja nacistov nevelebim, ci je ten vojak vo videu nacista neviem posudit, mozno ty vies lepsie.
To ze si myslis, ze ty co brania mariupol su nacisti a generalizujes to na nich --- tiez nesudim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Šojgu přikázal zapojit do války na Ukrajině i nezletilé členy dětské polovojenské organizace

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz

Autoeditácia príspevku po 44 min 57 sek:
Drsné
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz
Zda sa ze kadyrovci vela vody na Ua nenamútia, co sa vlastne aj cakalo..
eMPiko
Addict
Addict

retkvic napísal: 21 mar 2022, 15:53 Ja som zasa prejavil nazor, ze ak sa stali sucastou armady, tak nemohli do ich struktur zobrat ten azov, ktory tam bol v 2014, ja nacistov nevelebim, ci je ten vojak vo videu nacista neviem posudit, mozno ty vies lepsie.
To ze si myslis, ze ty co brania mariupol su nacisti a generalizujes to na nich --- tiez nesudim.
Neviem ani kde hovorim o vsetkych obrancoch mariopolu, hovoril som o tom jednom videu, kde sa vojak celkom jasne odkazuje na Azov rocnik 2014, vyzdvihuje tych nackov, hlasi sa k nim a hovori ze ako uz 8 rokov uzasne funguju. Kebyze nemal sympatie ku nacistickemu hnutiu v Azove, tak asi nehovori takto. Cize ano, z toho co ten vojak hovori som si celkom isty ze je to nacista, ak je to teda vobec naozaj nejaky vojak v Mariupole a nie len nejaky nazi roleplayer co sa navliekol do zelenych habov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"pogromy na Romov..." - lebo na Slovensku náckovia Rómov nikdy nikde nenapadli a nosia ich na rukách, však?
Videl si jedno video, kde...a to je realita celého Tvojho sveta...
eMPiko
Addict
Addict

starysomar napísal: 21 mar 2022, 19:22 "pogromy na Romov..." - lebo na Slovensku náckovia Rómov nikdy nikde nenapadli a nosia ich na rukách, však?
Videl si jedno video, kde...a to je realita celého Tvojho sveta...
Neviem ako ty, ale ja ani nackov na Slovensku nenazyvam hrdinami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

„Je čas denacifikovat Polsko,“ píše ruská Pravda a varuje před následky mise NATO
https://echo24.cz/a/SisC4/je-cas-denaci ... d=15857275
Rusko podle Ukrajiny od začátku války ztratilo na 15.000 vojáků a 500 tanků
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko ... d=15851563
Rusko v hranicích, jak ho známe nyní, už existovat nebude. Konec impéria. Byzanc už není v módě, říká Šenderovič
https://denikn.cz/838635/z-cynika-putin ... d=15844825
retkvic
Addict
Addict

eMPiko napísal: 21 mar 2022, 18:59 Cize ano, z toho co ten vojak hovori som si celkom isty ze je to nacista, ak je to teda vobec naozaj nejaky vojak v Mariupole a nie len nejaky nazi roleplayer co sa navliekol do zelenych habov.
Ako povies, roleplayer, nacista... :)
A ak narazas na tych hrdinov, tak malo to byt prirovnanie k 300 Spartanom(s trochou ironie, ktora sa stretla s nepochopenim), ci by boli nacisti, antifasisti, zidia alebo hocikto, ak bojuju v presvedceni ubranit vlastnu zem, tak v tom ja velky rozdiel/ziadny nevidim.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"...náckov...nenazyvam hrdinami" - a niekde som ich tak nazval?
Ich považujem za tupú násilnícku bagáž všade - v Rusku, na Slovensku, Ukrajine...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V Komsomolskaya Pravda boli zverejnené informácie o počte úmrtí a zranení ruských vojakov počas operácie. Článok bol neskôr editovaný. Uverejnili 9 861 mŕtvych a 16 153 zranených. Je vo hviezdach, či to boli pravdivé údaje, nejaká chyba alebo hack..
Spoiler

Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Zahrajme sa na veštcov :?
Prílohy
FOVN0WkXwAI_RKC.jpg
retkvic
Addict
Addict

M142
Addict
Addict

eMPiko napísal: 21 mar 2022, 13:52 ...
btw k vojne ako takej sa preco nevyjadrujes? mal som celkom rad tvoje prispevky zo syrie.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

eMPiko napísal: 21 mar 2022, 18:59 vojak celkom jasne odkazuje na Azov rocnik 2014, vyzdvihuje tych nackov, hlasi sa k nim a hovori ze ako uz 8 rokov uzasne funguju.
Ten vojak to evidentne cita z papiera/mobilu. Ci to aj pisal z vlastnej hlavy, alebo mu to dala precitat nejaka vyssia autorita sa asi nedozvieme. V kazdom pripade, mi to pride v tychto casoch bezpredmetne, v case vojny sa kazdy drzi hesla "nepriatel nasho nepriatela je nas priatel", aby mal najviac spojencov. A som si takmer isty, ze vzostup Azov na Ukrajine je priamym dosledkom ruskych aktivit od roku 2014.

Nikto neriesi rusov, ze sa spajaju s kadyrovcami a inymi extremistami, pretoze u nich je to status quo. Oni mozu anektovat, mozu obsadit neoznacenymi vojakmi cudzie uzemie a 8 rokov ostrelovat domacu armadu a argumentovat nasilim pachanym na ruskej mensine. Moralna dilema bola vzdy zbran proti zapadu, pretoze na zapade to ludi rozdeluje. Na vychode moralnu dilemu neriesia, pretoze tam ju rovno zavru do basy.
Napísať odpoveď