PlayStation 5
Re: PlayStation 5
Vseobecne takyto typ elektroniky bude este dlho zle dostupny.
https://www.alza.sk/gaming/herne-konzoly-playstation-5/18876712.htm
toto snad hovori za vsetko
https://www.alza.sk/gaming/herne-konzoly-playstation-5/18876712.htm
toto snad hovori za vsetko
Podľa mňa sa stačí pozrieť na bazoš a vypočítať si za koľko to dokážeš kúpiť ty + koľko by si chcel reálne províziu a podľa toho sa rozhodnúť. Ak máš peniaze navyše tak prečo nie ...
No pozeral som teraz a ceny na Bazosi su 650-700, takze asi sa to este predava. Tak to zoberiem.
Preto je tam 300 inzerátov s PS5 lebo sa to asi predáva
Za 600€ to predáš za deň-dva. Za viac to bude chcieť trochu času.
Predane nakoniec za 580 eur, az po novom roku. Vystavenu som ju mal asi 10 dni, dvaja ludia sa ozvali. Musim to vlastne uz vymazat
Ukazalo sa, ze ich na tom bazosi bolo naozaj dost, dokonca aj za 550 eur som videl, tak som musel znizit cenu. Povodne som pytal 650 eur.
Ale co pozeram, stale sa to neda "len tak" kupit napriklad na Alze. Som zvedavy, ci bude nedostatok pokracovat aj tento rok. Ci ma zmysel si dnes objednat zase jednu a ked o pol roka pride, zase ju predat
Ukazalo sa, ze ich na tom bazosi bolo naozaj dost, dokonca aj za 550 eur som videl, tak som musel znizit cenu. Povodne som pytal 650 eur.
Ale co pozeram, stale sa to neda "len tak" kupit napriklad na Alze. Som zvedavy, ci bude nedostatok pokracovat aj tento rok. Ci ma zmysel si dnes objednat zase jednu a ked o pol roka pride, zase ju predat
pokial viem tak teraz uz necakas pol roka, ale nejake 2 mesiace. ta doba sa skracuje. cim dalej tym bude menej ludi co bude ochotnych priplatit za to aby necakali.
si zober ze ty si si priplatil 200 eur, teraz si na tom zarobil uz len 80 eur... ide to dole. ked teraz objednas dalsiu, v najlepsom pripade ziskas plus minus 50 eur, v horsom pripade na tom prerobis nieco... sam musis rozhodnut ci ti to stoji za riziko.
si zober ze ty si si priplatil 200 eur, teraz si na tom zarobil uz len 80 eur... ide to dole. ked teraz objednas dalsiu, v najlepsom pripade ziskas plus minus 50 eur, v horsom pripade na tom prerobis nieco... sam musis rozhodnut ci ti to stoji za riziko.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som objednával september 2021 a prišla po 5 týždňoch (xzone.sk)
Hej, mate pravdu, uz sa to asi neoplati kupovat. Ako tazko povedat...ale radsej do toho nejdem. Este mi to tu bude susit doma, nebudem to vediet predat ani za 550 eur. A predavat to s nejakym 30 eurovym ziskom, tak to naozaj nie.
Hm že nemáš problém priznať že skalpuješ a ostatním to ani nevadíFrco napísal: 13 dec 2021, 17:46Ahojte, myslite si, ze este ma zmysel brat PS5 na nasledny dalsi predaj?
-
cORP.
Addict
vidis, ja zas nerozumiem preco to niekomu vobec vadi, tak isto ako kazdy jeden clovek na planete mas moznost si objednat a pockat, ci si ju nechas alebo to posunies niekomu kto je ochotny si za to zaplatit je uz cisto tvoja vec, to, ze je niekto psychopat a je ochotny dat za konzolu cez 700 eur ? to naozaj nieje problem toho co to predava, tiez som mal viac konzol day one, predal som ich do 2 hodin od kedy boli doma, nie nekupujem cez eshop, viacmenej som nezarobil nic, akurat som tym docielil to, ze ta ps5 ktoru som si nechal je doma uz cez rok a hlavne ju mam zadarmo.
zaujimave, ze trh s grafickymi kartami serie vsetkych no tam nikto neplace nad tym, ked si jednotlivec pyta za 3 rocnu grafiku viac ako stala nova, tam sa to z nejakeho dovodu toleruje.
zaujimave, ze trh s grafickymi kartami serie vsetkych no tam nikto neplace nad tym, ked si jednotlivec pyta za 3 rocnu grafiku viac ako stala nova, tam sa to z nejakeho dovodu toleruje.
Určite sa s tebou rád dohodne na predaji
Dokelu zas nejaky novotvar? Nieco ako sexworkerka, namiesto prostitutka?
Preco sa uz nepouziva stary dobry "reseller" ? Preco "scalper" ? Lebo je to viac cool?
Nad takymito vecami sa zamyslam
A presne ako pise cORP. Tu uz nie je otazka, ze ci to niekto robi pri takychto veciach ako su napr. grafiky. Robia to absolutne vsetci. Keby si ty mal teraz zazracnu moznost kupit si 10x dobru RTX grafiku za normalnu cenu, urcite by si si nekupil jednu (teda ak nie si na strednej skole a nemas cash). Ale kupil by si vsetky. Lebo keby si si to nekupil ty, kupi to niekto iny. Proste trh je teraz tak pokriveny a asi este chvilu potrva kym sa to ukludni.
Scalping = reselling, ktorý využíva nízku ponuku a vysoký dopyt vo svoj prospech a kazí tým trh ešte viac.
Ale máš pravdu, v prípade k životu nepotrebnej veci ako je GPU je to asi jedno, nikto ťa to nenúti kupovať.
Ale máš pravdu, v prípade k životu nepotrebnej veci ako je GPU je to asi jedno, nikto ťa to nenúti kupovať.
-
cORP.
Addict
chces povedat, ze gpu je menej potrebna ako ps5 ? zapada mi doma prachom, kedze series x sa proste tuto generaciu podarilo zatial viac, uvidime dalsie roky, no take terno to nieje, ti co konzolu chceli ju uz davno maju, ti co neobjednali budu plakat az do doby kym nebude bezne v obchode, myslim si, ze s konzolami je aktualna situacia ovela priaznivejsia ako ta s grafikami, tie su velky fail.
Chcem povedať že gpu a ps5 sú menej potrebné ako napríklad byty alebo hajzláky.
-
cORP.
Addict
ved ano, to vravim, skupovane a predrazene v dnesnej dobe mam pocit je uz asi vsetko, poondeny kecup od hellmans son dlho kupoval za 1,49€, v akcii za 0,99€, dnes pridem do kauflandu ? 2,39€ - tak to uz nie, to uz je moc 
Však to nie je chlieb, že by ľudia bez toho pomreli. Je to konzola. Kto chce konzolu, nechce sa mu čakať pár mesiacov a má prachy, tak nech pekne zaplatí priekupníkovi. Takto trh fungoval vždy a o tom presne je "neviditeľná ruka trhu". To že nebudeš čakať a konzolu máš hneď, je v podstate taká prémiová služba a za to sa dnes všade platí, keď chceš byť zvýhodnený voči "plebsu". A výrobca má tovar hneď predaný, takže mu môže byť u prdele, kto to kupuje.Spixy napísal: 27 jan 2022, 18:24 Scalping = reselling, ktorý využíva nízku ponuku a vysoký dopyt vo svoj prospech a kazí tým trh ešte viac.
Však neboj sa. Tá "neviditeľná ruka trhu" funguje aj opačným spôsobom a podľa mňa už teraz sa nájde veľa priekupníkov, ktorí majú v pivničke kopu PS5 a budú radi, ak to predajú a zostanú na nule. Ten počet zákazníkov s kešom, ktorí sú ochotný zaplatiť pár stoviek za to, že nemusia čakať, naozaj nie je nevyčerpateľný.
Rovnako ako mne zostala plná krabica rúšok a respirátorov.
Je to taký ekvivalent zlatej horúčky digitálneho veku. A podľa mňa už eldorádo s rúškami, MOMkami a konzolami skončilo. Jediné, čo tento rok môže byť zaujímavé, sú grafické karty...ak by vystrelil zase hore bitcoin. Na druhej strane ak pôjde bitcoin ešte viac dole, tak to bude zaujímavé pre nás hráčov.
Ahojte, prosim vas, dajte tipy co hravate na PS 5
Momentalne moja kniznica obsahuje AC Valhalla, COD Black Ops, Battlefield 2042, Hunting Simulator 2, Farming Simulator 2022, Fifa 22, Mortal Kombat 11, Far Cry 6
Najlepsia, skutocne najlepsia hra je pre mna suverenne Far Cry 6. Dlhy pribeh, rozne moznosti popri pribehu, proste parada. Na tej hre som sa fakt bavil a tesil som sa, ked si vecer po robote aspon hodinku zahram. Po ukonceni pribehu na FC 6 som teda hladal nejake "strielacky", kupil som za nekrestanske peniaze to COD a Battlefield a to su pre mna obrovske dve sklamania. Kedze nie som hrac na multiplayer tak tieto dve hry su pre mna totalne zbytocne. COD ma campaign, ktora sa realne da prejst za 2 hodiny cisteho casu a Battlefield campaign ani nema. Ano, moja chyba, ze som si to nepozrel nejako vopred. Ostatne hry, ktore mam, su skor na prilezitosti ked mi pridu na navstevu kamosi, dame si par zapasov vo Fife, pripadne Mortal Kombat. Assassins Creed ma nejako nebavi, nemam v oblube hry z obdobi, kde su sekery, mece, luky a podobne.
Nie som herny maniak, nemam velmi prehlad v hrach a prave preto vas prosim o nejake tipy na hry ako je FC 6. Idealne teda "strielacka" s dlhym pribehom/campaign modom. Multiplayer vobec nepotrebujem, nehravam hry online.
Dakujem
Najlepsia, skutocne najlepsia hra je pre mna suverenne Far Cry 6. Dlhy pribeh, rozne moznosti popri pribehu, proste parada. Na tej hre som sa fakt bavil a tesil som sa, ked si vecer po robote aspon hodinku zahram. Po ukonceni pribehu na FC 6 som teda hladal nejake "strielacky", kupil som za nekrestanske peniaze to COD a Battlefield a to su pre mna obrovske dve sklamania. Kedze nie som hrac na multiplayer tak tieto dve hry su pre mna totalne zbytocne. COD ma campaign, ktora sa realne da prejst za 2 hodiny cisteho casu a Battlefield campaign ani nema. Ano, moja chyba, ze som si to nepozrel nejako vopred. Ostatne hry, ktore mam, su skor na prilezitosti ked mi pridu na navstevu kamosi, dame si par zapasov vo Fife, pripadne Mortal Kombat. Assassins Creed ma nejako nebavi, nemam v oblube hry z obdobi, kde su sekery, mece, luky a podobne.
Nie som herny maniak, nemam velmi prehlad v hrach a prave preto vas prosim o nejake tipy na hry ako je FC 6. Idealne teda "strielacka" s dlhym pribehom/campaign modom. Multiplayer vobec nepotrebujem, nehravam hry online.
Dakujem
Horizon Zero Dawn a Forbidden West, the last of us 1 a 2, spider-man su moje top PS hry.