Politika
Re: Politika
Kaliňák s Parom zadržaní a obvinení, Fico zatiaľ len obvinený. U Žilinku musí telefónna linka vrieť.
Čakajte, na volanej linke práve prebieha iný hovor. 
____
____
Ked policajny prezident pred mesiacom hovoril, ze maju rozpracovanu poprednu politicky cinnu osobu...tipoval som Harabina.
____
____
Ked policajny prezident pred mesiacom hovoril, ze maju rozpracovanu poprednu politicky cinnu osobu...tipoval som Harabina.
Celá krajina je dobro na h*vno, kde to, či si obvinený a vyšetrovaný závisí od toho, kto je predsedom vlády, ministrom a neviem kým vo funkcii. Toto ozaj nie je právny štát. Právny štát by bol, keby nejaké voľby nemali žiaden efekt na fungovanie polície, súdov a prokuratúry. Toto nie je právny štát ale veľká hanba.
Toto je znama vec odkedy padla radicovej vlada. Dobre rano.
Čiže ako Matovič a spol môže za to, že Fico počas 8 rokov rozkradal republiku cez svojich kamaratov? Či vlastne čo si tým chcel povedať?Cesar napísal: 23 apr 2022, 10:21 Celá krajina je dobro na h*vno, kde to, či si obvinený a vyšetrovaný závisí od toho, kto je predsedom vlády, ministrom a neviem kým vo funkcii. Toto ozaj nie je právny štát. Právny štát by bol, keby nejaké voľby nemali žiaden efekt na fungovanie polície, súdov a prokuratúry. Toto nie je právny štát ale veľká hanba.
95percent politikov /tyka sa to aj komunalnej urovne/ je tam kde su preto, aby sa nabalili cez statne zakazky, nastrcene spriaznene firmy,uplatky a atd. nerobme si iluzie. Rozdiel je len v stupni "hrabivosti".
Autoeditácia príspevku po 8 min 23 sek:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Autoeditácia príspevku po 8 min 23 sek:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Toto tvoje videnie "sveta" je uz znama vec. A stale s nim nesuhlasim.
Kradnucich politikov je urcite menej nez 95%. Ale hlavne vyrazne menej je tych ktori tam isli cielene kradnut.
Je celkom znama vec ze aj cestny clovek ked sa dostal do politiky a pod chapadla korupcie tak sam do toho spadol (dobrovolne alebo povinne).
Kradnucich politikov je urcite menej nez 95%. Ale hlavne vyrazne menej je tych ktori tam isli cielene kradnut.
Je celkom znama vec ze aj cestny clovek ked sa dostal do politiky a pod chapadla korupcie tak sam do toho spadol (dobrovolne alebo povinne).
Už len to, že sudruh Mečiar si užíva dôchodok a nesedí v base o niečom svedčí, aké sú tu skutočné spoločenské pomery.
Sicilia strednej Europy celé Slovensko kolké je, s drahou mafianskou neviestkou na čele parlamentu.
Sicilia strednej Europy celé Slovensko kolké je, s drahou mafianskou neviestkou na čele parlamentu.
prosim ta,aky je zasadny rozdiel medzi clovekom, ktory isiel do politiky kradnut a kradol/nechal sa korumpovat a clovekom ktory do politiky s cielom kradnut nesiel ale nakoniec do toho "spadol" tj kradol/nechal sa korumpovat? Naozaj by ma Tvoja odpoved zaujimala, dakujemwladas napísal: 24 apr 2022, 11:05 Je celkom znama vec ze aj cestny clovek ked sa dostal do politiky a pod chapadla korupcie tak sam do toho spadol (dobrovolne alebo povinne).
btw. ano, suhlasim s tebou, kradnucich/skorumpovanych politikov nie je 95percent, ale iba preto, ze sa im zatial nevyskytla bezpecna prilezitost.
A este nieco:vyberove konania napisane presne na parametre firmy s ktorou si priamo ci nepriamo spojeny je podla teba ake konanie?
Tiez uprimne uznavam, ze z hladiska uchovania zdraveho dusvneho zdravia, je postoj:"nevidim,nehovorim, nepocujem" ten najlepsi.
Taky, ze ked bola pri moci mafia s obrovskymi chapadlami, tak je radovo vyssia sanca ze sa zo slusneho politika stane slusny korupcny politik.
Ale chapem ze pre teba ako anarchokapitalistu je kazdy politik zlodej ci je cerveny alebo ruzovy. To je prave to videnie sveta.
Ale chapem ze pre teba ako anarchokapitalistu je kazdy politik zlodej ci je cerveny alebo ruzovy. To je prave to videnie sveta.
Cielene rozkradanie statnej kasy. V podstate casty a asi ten najhorsi jav u nas. Presne preto ta korupcia aby toto mohlo fungovat.gogo956 napísal: 24 apr 2022, 11:08A este nieco:vyberove konania napisane presne na parametre firmy s ktorou si priamo ci nepriamo spojeny je podla teba ake konanie?
wladas
existuje podla teba jedina vlada za ktorej ery neboli nejaké korupcné alebo podobne afery?
--
nazorovo som minarchista, / https://cs.wikipedia.org/wiki/Minarchismus / co je teoria ktora uznava existenciu statu a jeho monopol v oblasti spravodlivosti a obrany uzemia. S Ancapom ma velmi vela nazorovych spojnic, ale v konecnom dosledku zastava trochu ine pozície.
existuje podla teba jedina vlada za ktorej ery neboli nejaké korupcné alebo podobne afery?
--
nazorovo som minarchista, / https://cs.wikipedia.org/wiki/Minarchismus / co je teoria ktora uznava existenciu statu a jeho monopol v oblasti spravodlivosti a obrany uzemia. S Ancapom ma velmi vela nazorovych spojnic, ale v konecnom dosledku zastava trochu ine pozície.
Samozrejme ze nebola. Vlada s korupcnimi kauzami = vsetci politici v nej su hned zlodeji a korupcnici? Nemyslim si.
Hlavny problem vidim ze miesas korupciu s rozkradanim statnej pokladnice. To su ale diametralne odlisne veci (ci uz z pohladu svedomia, vysky zisku, trestnopravnej roviny)
Bol si ty osobne sa svoj zivot korupcny?
Problem korupcie je celospolocensky. Nie je to len vec politicka.
Ja ososbne sa stretavam s korupciou neporovnatelne castejsie nez v politike. To ale samozrejme neospravedlnuje.
Hlavny problem vidim ze miesas korupciu s rozkradanim statnej pokladnice. To su ale diametralne odlisne veci (ci uz z pohladu svedomia, vysky zisku, trestnopravnej roviny)
Bol si ty osobne sa svoj zivot korupcny?
Problem korupcie je celospolocensky. Nie je to len vec politicka.
Ja ososbne sa stretavam s korupciou neporovnatelne castejsie nez v politike. To ale samozrejme neospravedlnuje.
wladas
ak je politik plateny z daní /nedobrovolnych daní, čo sú vsetky dane/občanov, čo je, tak potom aj korupcia takehoto politika je problém a nielen etický a morálny. Korupcia je problem v tom prípade, ak ide o ludí ktorí sú platení zo statneho rozpoctu, tj z nasich daní.
ak je politik plateny z daní /nedobrovolnych daní, čo sú vsetky dane/občanov, čo je, tak potom aj korupcia takehoto politika je problém a nielen etický a morálny. Korupcia je problem v tom prípade, ak ide o ludí ktorí sú platení zo statneho rozpoctu, tj z nasich daní.
Ja ani netvrdim ze to nie je problem.
Podla mna je ale rozdiel, ked sa kradne tak ako v severskych statoch, vs tak ako u nas.
Ak u nas sa rozkradne 20% a tam ja neviem 4%, tak to je ok a nikomu to nevadi. Lebo klasicky nazor "ak by som tam bol, aj ja by som si zobral".
Alebo ten vtip s ministrami vystavby a dialnicou v nemecku a u nas. Ani tu by ludom nevadilo, keby si politici zobrali "trochu". Ale nie to co niektori robili/robia.
Ak u nas sa rozkradne 20% a tam ja neviem 4%, tak to je ok a nikomu to nevadi. Lebo klasicky nazor "ak by som tam bol, aj ja by som si zobral".
Alebo ten vtip s ministrami vystavby a dialnicou v nemecku a u nas. Ani tu by ludom nevadilo, keby si politici zobrali "trochu". Ale nie to co niektori robili/robia.
Ja napríklad ešte aj viem mávnuť rukou nad tou korupciou. Bude to tu vždy, tak nech si nahrabú tie prasatá.
Ale ak zároveň s tým Slovensko dlhodobo klesá vo všetkých ukazovateľoch, klesá nám kúpna sila aj životná úroveň v porovnaní s inými krajinami EÚ, ktoré boli v minulosti ďaleko pred nami. Zároveň nám stúpa dlh rýchlejšie ako v iných krajinách ale rýchlejšie nám zasa klesá populácia, tak je mi jasné, že nie len že tu nadpriemerne rozkrádajú štát, ale zároveň ho totálne diletantsky a neschopne riadia.
A to je kombinácia, za ktorú by sa malo podľa mňa strieľať. Sa divím, že pri tak neschopnom riadení štátu im nie je blbé ukradn´ť zo štátneho rozpočtu vôbec jeden cent.
Ale ak zároveň s tým Slovensko dlhodobo klesá vo všetkých ukazovateľoch, klesá nám kúpna sila aj životná úroveň v porovnaní s inými krajinami EÚ, ktoré boli v minulosti ďaleko pred nami. Zároveň nám stúpa dlh rýchlejšie ako v iných krajinách ale rýchlejšie nám zasa klesá populácia, tak je mi jasné, že nie len že tu nadpriemerne rozkrádajú štát, ale zároveň ho totálne diletantsky a neschopne riadia.
A to je kombinácia, za ktorú by sa malo podľa mňa strieľať. Sa divím, že pri tak neschopnom riadení štátu im nie je blbé ukradn´ť zo štátneho rozpočtu vôbec jeden cent.
dovodov je viacero: pomerne nizka zivotna uroven uz dlhe desatrocia sposobuje ze sikovni mladi ludia odchadzaju do zahranicia. Alebo ak tu aj zostanu tak v skutocnosti do zahranicia za zarobkom dochadzaju. Dalsia vec je zavislost Svk ekonomiky od automotive priemyslu. Potom je tu fenomen znizujucej sa porodnosti pritom narasta v populacii zastupenie urcitej mensiny ktora ma deti vela ale castokrat nepracuje ale znacnu cast zivota ci zivot cely preziva iba na statnych davkach.Zaroven geograficka poloha- prilis blizko zone kulturneho a politickeho vplyvu Ruska. Z takychto ingrediencii ekonomickeho tigra sa navari iba tazko..
Treba este dodať, ak by sa tu našli aj ludia ktorí by to fakt so SR mysleli vážne, skončili by zastrelení, minulé vládne špičky napojené na mafiu by to zariadili. Takže rozdiel medzi SR a Siciliou je jedine ten, že tu chýba aktívna sopka,more, inak všetko ostatné je identické.
A mnoho obyvatelov SR má taliansku náturu konfliktnú,hádavú,príliš spoločenskú, samozrejme aj rusofilných ludí ktorým tiež vyhovuje ich agresia vidia sa v nich a do toho nacisti v parlamente a na uliciach. Mne osobne imponuje povaha severanov, od tích sa máme čo učiť.
Už len taký Blanár povie UA sa nemá právo braniť. Jasné sak keby je SR pod Ruským utokom povie to isté a rýchlo by utekal do zahraničia do svojej vily a trusil tieto mudrosti ako sa nesmie napadnutá krajina brániť. Mimochodom mne sa velmi podobá na toho takačovca Kudličku, žeby nejaká rodina?
A mnoho obyvatelov SR má taliansku náturu konfliktnú,hádavú,príliš spoločenskú, samozrejme aj rusofilných ludí ktorým tiež vyhovuje ich agresia vidia sa v nich a do toho nacisti v parlamente a na uliciach. Mne osobne imponuje povaha severanov, od tích sa máme čo učiť.
Už len taký Blanár povie UA sa nemá právo braniť. Jasné sak keby je SR pod Ruským utokom povie to isté a rýchlo by utekal do zahraničia do svojej vily a trusil tieto mudrosti ako sa nesmie napadnutá krajina brániť. Mimochodom mne sa velmi podobá na toho takačovca Kudličku, žeby nejaká rodina?
no nemozme sa tvarit ze za stav slovenska mozu "ti hore" a nebyt ich tak by nam tu bolo dobre.
pravda je taka ze slovensko ma presne takych politikov akych ma obcanov. ako tu pisal gogo, vela mensich politikov nenakradlo miliony len preto ze nedostalo prilezitost. ked je uplne bezne pre vacsinu obyvatelstva platit za sluzby "bez faktury", vytvarat si jednoosobove SROcky aby si si mohol optimalizovat dane alebo trebars len jazdil 40 kilometrov do madarska aby si natankoval lacnejsi benzin, tak predsa nemozeme ocakavat ze to niekto prestane robit len preto ze sa zrazu nejedna o par stoviek ale o miliony.
(uvedomujem si ze tie priklady su velmi odlisne, platit nacierno je nelegalne a tankovat v madarsku je legalne aj moralne viac menej. vsetko to ale vychadza z jedneho miesta, z nejakej snahy "vyhrat", "ziskat"... proste preco by som mal platit 1,8 za benzin ked mozem 1,3. preco by som mal platit dan a zdravotku a socialku ked nemusim. no a konci to niekde hore logikou "preco by som mal zobrat 100 milionov a vsetky spotrebovat pre dobro statu, ked si mozem nechat 5 milionov pre seba, dalsich 10 milionov pre kamarata ktoremu tu zakazku dam, dalsich 10 mega panovi nadomnou aby bol ticho a stale ostane celkom dost, nie?"...
no a je to zacarovany kruh, pretoze nemozes realne cakat od obcanov ze sa prestanu tak spravat ked vidia ze kazdy co nieco dokazal to tak robi... a zase oni to robia preto lebo tak boli vychovani...
pravda je taka ze slovensko ma presne takych politikov akych ma obcanov. ako tu pisal gogo, vela mensich politikov nenakradlo miliony len preto ze nedostalo prilezitost. ked je uplne bezne pre vacsinu obyvatelstva platit za sluzby "bez faktury", vytvarat si jednoosobove SROcky aby si si mohol optimalizovat dane alebo trebars len jazdil 40 kilometrov do madarska aby si natankoval lacnejsi benzin, tak predsa nemozeme ocakavat ze to niekto prestane robit len preto ze sa zrazu nejedna o par stoviek ale o miliony.
(uvedomujem si ze tie priklady su velmi odlisne, platit nacierno je nelegalne a tankovat v madarsku je legalne aj moralne viac menej. vsetko to ale vychadza z jedneho miesta, z nejakej snahy "vyhrat", "ziskat"... proste preco by som mal platit 1,8 za benzin ked mozem 1,3. preco by som mal platit dan a zdravotku a socialku ked nemusim. no a konci to niekde hore logikou "preco by som mal zobrat 100 milionov a vsetky spotrebovat pre dobro statu, ked si mozem nechat 5 milionov pre seba, dalsich 10 milionov pre kamarata ktoremu tu zakazku dam, dalsich 10 mega panovi nadomnou aby bol ticho a stale ostane celkom dost, nie?"...
no a je to zacarovany kruh, pretoze nemozes realne cakat od obcanov ze sa prestanu tak spravat ked vidia ze kazdy co nieco dokazal to tak robi... a zase oni to robia preto lebo tak boli vychovani...
aacid: viac menej súhlasím. Ale teda ja na rozdiel od teba vidím rozdiel v legálnom, hoci špekulantskom konaní a v nelegálnom konaní. Byť zamestnaný načierno, nedávať faktúry, kradnúť u zamestnávateľa atď. To je nelegálne.
Pozrieť si akcie a ísť nakúpiť lacnejšie je legálne. Máme tu voľný pohyb tovaru osôb, tovaru, služieb atď. To potom môžeme hovoriť, že som špekulant, lebo som kúpil maslo v akcii za 1€ a nie za 2€, ako sa normalne predalva a štát som tak ukrátil na DPH. Je to úplne mimo.
Niečo iné by to bolo, ak by som chodil do Maďarska taknovať s cisternou a na Slovensku by som za to neplatil spotrebnú daň. Toto je teda oblasť, ktorá je zákonom plne upravená, spravodlivá pre všetky štáty a úplne legálna.
Pozrieť si akcie a ísť nakúpiť lacnejšie je legálne. Máme tu voľný pohyb tovaru osôb, tovaru, služieb atď. To potom môžeme hovoriť, že som špekulant, lebo som kúpil maslo v akcii za 1€ a nie za 2€, ako sa normalne predalva a štát som tak ukrátil na DPH. Je to úplne mimo.
Niečo iné by to bolo, ak by som chodil do Maďarska taknovať s cisternou a na Slovensku by som za to neplatil spotrebnú daň. Toto je teda oblasť, ktorá je zákonom plne upravená, spravodlivá pre všetky štáty a úplne legálna.