Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Hensym napísal: 13 jan 2022, 17:14 Prečo majú realitní makléri narcistickú potrebu do každej jednej reklamy dávať primárne svoju podobizeň, ako keby kandidovali na prezidenta? Poskytujú službu a predávajú produkt tak isto, ako X iných profesií, ale inde sa s tým až tak často nestretávam. U advokáta to ešte dajme-tomu pochopiť viem.
Trochu nadviazem na nedavnu temu. Akurat som videl diel South Parku kde si z tohoto robili srandu (S25E03).
Celkom trefne a vtipne. Odporucam.
dawd52.png
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Existuje v anglictine nejaky rozumnejsi formalny pozdrav pri online rozhovore o dajme tomu 11:30 ako "good morning"? Neformalnemu "hi" by som sa radsej chcel vyhnut a "morning" mi prakticky na obed velmi nejde do huby. Ale mozno mi to len podvedome vadi kedze my mame aj "dobry den", zatial co oni idu z morning rovno na afternoon.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

do obeda je morning, po obede je afternoon
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Toto ma prekvapilo. Objednal som vcera tovar. Zaplatil o 14:00 obycajnym prevodom, mbank, info banky bolo ze bude to uskutocnene nasledujuci den. Peniaze isli do holandskej banky. Dnes rano o 00:20 info ze peniaze uz prisli. To je slusna rychlost, to som necakal, to je dnes uz bezne aj v pripade "okrajovych" bank ?
wladas
Redeemer
Redeemer

U nas to predlzuje NBS. V Holandsku maju rychlejsie spracovanie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Aky druh kurenia je viac efektivny: plynove alebo elektricke?
Cital som, ze pri plynovom su tepelne straty medzi pieckou a radiatorom, no mam pocit, ze tepla voda v radiatoroch emituje teplo do izby dlhsi cas ako lamely elektrickej piecky na stene v kazdej izbe. Ako to je z toho pohladu? Servisovat to nebudem, takze cas nakladov, kde plynova piecka potrebuje servisaka a elektricka nie je v tomto pripade relevantna.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pri elektrickom kureni prakticky ziaden servis nie je, ale naklady na prevadzku su vysoke. Pri kurenim plynom mas znacne servisne naklady/aj naklady na zaciatku na system ako taky/ a obmedzenu zivotnost, ale zase náklady na prevadzku su nizsie.
Dolezite je, o aku velku plochu by islo a ci treba aj vyrabat teplo na sprchovanie. Tiez nie je na zahodenie info ci sa priestor nachadza nad uz vykurovanym priestorom alebo nie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ide o to, ze si v dohladnej dobe budem prenajimat byt od realitnej kancelarie. V ponuke zodpovedajucej mojim kriteriam je viac tych s elektrickym kurenim, no nie vzdy je jasne kde v dome ten byt je: ci na prizemi, v strede, v podkrovi, alebo nebodaj v 'nizsom prizemi'. Ale mam za to, ak by plynove kurenie potrebovalo servis, je to na realitke, takze preto som urcil jeho cenu za irelevatnu v tomto pripade. Ak niekto stava/preraba, tak je to urcite klucove.
Takze ako to je: co vyhrieva dlhsie? Co sa tyka vody na sprchovanie (zaujimave by bolo vediet ako to je s vodou na ruky a riady) tak tu sa aj ku plynovemu kureniu obcas montuju 'power shower' co je elektricky ohrievac vody rovno v sprche. Viem ale, ze mat elektricky boiler bez casovanej zasuvky je velka nevyhoda.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ty si asi v zahranici, tak to si budes musiet zistit ake su tam ceny plynu/elektriny, to bude urcite iné ako na Slovensku a z toho vyvodit nejake zavery. Tiez bude rozdiel ak je to napr v Londyne kde skoro nikdy poriadne nemrzne, alebo niekde vo Svedsku..
jackb
Redeemer
Redeemer

to si vsetko pozriet viem. ide naozaj len o to, co drzi teplo dlhsie po ukonceni vyhrievania: voda v radiatore, alebo kovove platnicky v elektrickej piecke na stene v kazdej izbe?
wladas
Redeemer
Redeemer

Velmi zalezi o aky typ ele. vykurovania sa jedna. Pouziva sa napr aj ele.kotol s klasickymi radiatormi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Kedze mam zaujem o byt, tak sa jedna o piecky na stenach kazdej izby. Kedysi sa na strednom Slovensku take vyrabali na nozikach, ale toto je na stene, niekedy to ma casovy spinac, niektore vyzeraju viac sofistikovane, ale stale je to 'elektricky horievac na stene', aspon z mojho laickeho pohladu.
Ak by ale niekde elektrika vyhrievala vodu do klasickych radiatorov, tak pri cene plynu by som do toho nesiel.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak to ti asi nikto neporadi kedze sa to u nas nepouziva. Neviem si to ani predstavit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

radiatory v ktorych je voda, sa ohrievaju pomerne dlho ale rovnako aj dlho teplo udrziavaju.
Obycajne elektricke kurenie ktore iba sála teplo je presne opacné-ihned vysiela teplo ale po vypnuti ihned zase chladne. Ale existuju aj elektricke radiatory kde elektrina ohrieva olej ktory sa potom sprava velmi podobne ako klasicky "vodny" radiator. Ale pokial zijes v Uk tak by som to nejako zvlast asi neriesil.
jackb
Redeemer
Redeemer

Prave olejovy na kolieskach som mal. Len to tiez nebola ziadna slava, alebo teplo sice drzal, ale nie tak dlho, ako som si predstavoval.
Tu info: 'hned chladne' som mal na mysli. Dakujem
wladas, do google som dal elektricky ohrievac.
ezgif-3-2cba5a3dce.jpg
ezgif-3-61722a48e0.jpg
v UK takym odmontuju nozicky a zavesia ich na stenu a 'vykurovanie je vyriesene'.

dakujem, budem teda hladat byt s plynovym kurenim, ak sa potvrdi, ze realitna kancelaria by kryla naklady na jeho servis.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ou :D Tak toto je cista tragedia. Uplny diskomfort.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zase treba brat do uvahy ze zimy v Uk su ovela miernejsie ako na Slovensku. Poznam rodinu na Svk kde cely velky byt vykuruju elektrickymi konvektormi a je to pocitovo v pohode, az na to ze prevadzka je drahsia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Miernejsie su, takze ani vo vnutrozemi nehrozi, aby bolo pod nulou aj cez den, alebo nie viac ako na jednotky dni.
Dakujem za postrehy a pripomienky.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim.
Preco chladnicku/mraznicku hned po zatvoreni nieje take jednoduche otvorit? Chapem ze v tej chladnicke vznikne podtlak ale ako? A co sposobi to ze to potom ide lahko?
Dik
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

nie je to tym, ze po zatvoreni chladnicky mas plne ruky?

ja som si nicoho podobneho nevsimol a to ju niekedy zatvaram/otvaram aj 3x za sebou, kym sa rozhodnem, do coho chcem ist
Napísať odpoveď