Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

Ja sa nebojim, ze sa skonci. Ja sa bojim, ze ludia sa nedostanu ku potrebnej “bielej” zdravotnej starostlivosti.
A ako pises, korona sa neskonci, lebo virus tu ostane. Vzhladom na postcovid, pribudanie hospitalizovanych a mrtvych po zruseni opateni ostava premorenie len zboznym zelanim a nie realitou.
Na zaciatku nemala byt ziadna reinfekcia. To sa ukazalo ako blbost. Potom nemali byt hospitalizacie a umrtia a uz vobec nie na omicron. No a pozrieme sa na anglicke grafy a nic z toho sa nesplnilo. Akoby vyskum na temu nevytvarnia imunitnej pamate bol pravdivy.
Ale tak verme tomu, ze opatrenia su zbytocne, ked vsetky ukazovatele su ovela horsie ako pred rokom. Nakoniec aj citanie grafov podlahne pocitom a budeme sa posielat ku odbornikom :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Konecne normalny svet aj na slovensku pod tarchou toho ako to je v okolitych krajinach a bezruskovi Ukrajinci nam ukazali ako spravne a normalne zit a nie ako take hanebne psy dakujem nezaockcovanym a bezruskovym Ukrajincom :aasmile1: na slovensku ste vítaní :happyrespect: dakujem

Dnes som videl v elektricke a autobuse plno usmiatych a veselych ludi bez nahubku :smt006 nebyt respiratorov a ruskiady tak tu ziadna pandemia by ani nebola a cisla zacnu konecne klesaaaat a nebudeme si nicit imunituuu :wink:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

zas ti došli tabletky?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Famine napísal: 21 apr 2022, 19:20Dnes som videl v elektricke a autobuse plno usmiatych a veselych ludi bez nahubku :smt006 nebyt respiratorov a ruskiady tak tu ziadna pandemia by ani nebola a cisla zacnu konecne klesaaaat a nebudeme si nicit imunituuu :wink:
musim povedat ze toto je pre mna jedna z najvtipnejsich hlasok co pocuvam od "imunitnych odbornikov"...
lebo vsetci si predsa pamatame ze najprv bolo vsetko uplne ok, potom zrazu vlady po celom svete z nicoho nic zacali nariadovat ludom aby nosili respiratory a az nasledne na to sa zacali objavovat prve pripady kovidu...

je to velmi smutne ze tito ludia maju pamat na urovni zlatej rybicky... ani nie den mozme chodit bez rusok a uz sa tu vytesuje ako je to vsetko super (pretoze este predvcerom v elektricke stretaval iba placucich a depresivnych ludi) a normalne. na jesen ked pride dalsia vlna tak bude zase cusat radsej.

netvrdim ze sa netesim z toho ze nemusime nosit respiratory (aj ked pre mna ani nikoho z mojho okolia to nikdy nebolo nieco extremne odmedzujuce) ale pravidelne komunikujem s cinskymi kolegami ktori su na tom aktualne dost zle v shanghaii a tiez mi neda zabudnut na to ze aj minuly rok ked prislo oteplenie prislo aj uvolnovanie a cuduj sa svete dalsia vlna aj tak prisla.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ak sa bude omikron v Cine sirit podobne ako u nas covid v lete, teda nepozorovane v mikro cislach ale systematicky a do celej krajiny, kedze vecsina su bezpriznakovi, tak koncom roka mozu mat v cine slusny lockdown, kedze driviva vecsina poulacie sa s omikronom alebo inou varianrou nestretla.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

beardie napísal: 20 apr 2022, 22:37 hej, ale len pre oblast Viedne
Nie, lebo vdaka "zlym cislam" vo Viedni budu opatrenia aplikovane na cele Rakusko. Aj keby to bolo v mensej miere. Masky su este stale povinne vsade v MHD, nemocniciach a potravinach. Tipujem, ze vo Viedni su povinne vsade. Nechce sa mi hladat, ci je to tak.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

jackb napísal: 21 apr 2022, 10:33 Ja sa nebojim, ze sa skonci. Ja sa bojim, ze ludia sa nedostanu ku potrebnej “bielej” zdravotnej starostlivosti.
Pochop uz konecne, ze toto nema s poctom pozitivnych pripadov absolutne nic. Cely problem "nedostupnosti" zdravotnej starostlivosti spocival v nekompetentnych a idiotskych rozhodnutiach tejto retartovanej cvargy, ktora si aktualne hovori "vlada". Zakazat liecit covid pacientov lekarmi prveho kontaktu, rozumej zakazat ambulantnu liecbu, to je na trest smrti pre toho, kto s takouto ko*ot prisiel prvy. Kvoli 10tim pripadom pozitivnych ludi, zatvarali cele nemocnice, vid. VN Ruzomberok. Covid uz nie je ziadna nova a neznama choroba, vo svete sa lieci uz aj ambulantne. Casom virus mutaciaciami oslabol, umrtnost je pod hranicou beznej chripky, dokonca uz aj skorumpovane WHO preklasifikovalo Covid na uroven beznej chripky. O com stale melies? Chodil si pred covidom na JISku spavat, alebo si mal trvaly pobyt na infekcnom??? Este raz, najvacsi problem u nas nebol Covid, ale banda tupych kretenov, ktori su pri moci a skorumpovane senzaciechtive media. Zakazat lekarom liecit je to iste, ako zakazat hasicom hasit.
Ak mas potrebu byt pravidelne hospitalizovany, tak si pohni. Coskoro si uzijeme tuberkulozu, ktora je trochen iny kaliber. :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Ale jasne, ze s infekcnym ochorenim nepojdes prskat do cakarne ku obvodakovi, ktory je sukromnik a naklady na dezinfikovanie a PPE mu tazko niekto preplati. Nehovoriac o tom, ze ked su v cakarni ludia, ktori maju banalnejsie problemy, tak sa pokojne mozu vratit domov s 'darcekom', ktory si im takto odovzdal. Do psej matere, tu sa pocas chripkovej sezony nechodi k lekarovi, aby sa nenakazili ludia v cakarni a teraz ideme tvrdit, ze je normane rozvlacat SARS2?
Umrtnost nie je pod hranicou beznej chripky a aj haluze o 0.3% sa ukazali ako lzi. Staci sa naozaj pozriet na tie anglicke grafy za posledny rok na temu 'virus mutaciami oslabol, nikto uz nezomiera'. Na Slovensku zomrelo pocas prvej vlny 28 ludi. V case, ked 'opatrenia nie su potrebne, virus zmutoval' ich aspon 17 kazdy jeden den. Ak by zomrelo 0.3% ludi, tak to malo by okolo 16k. Umrtnost ale atakuje 20k.
To su data, ziadne pocity.
Preco ten posledny odstavec vztahujes na mna? Som jediny, kto ma clenov rodiny, ktori potrebuju bielu medicinu a ta sa im nedostavala a v dohladnej dobe ani nedostane? A pre ktoreho certa si budete/me uzivat TBC, ked je proti nej vacsina populacie ockovanej? V skole nikto nedaval ucitelovi a lekarovi po hube, ked sa nastupilo do radu a veselo sa cokovalo, no questions asked. Ludia neboli az tak padnutni na hlavy ako su dnes.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mirak2 napísal: 22 apr 2022, 11:25 Nie, lebo vdaka "zlym cislam" vo Viedni budu opatrenia aplikovane na cele Rakusko. Aj keby to bolo v mensej miere. Masky su este stale povinne vsade v MHD, nemocniciach a potravinach. Tipujem, ze vo Viedni su povinne vsade. Nechce sa mi hladat, ci je to tak.
asi mas pravdu, covid neriesim (ako aj vacsina sveta) uz asi 2 mesiace, moje aktualne znalosti su obmedzene

Autoeditácia príspevku po 1 min 29 sek:
kinjeril napísal: 22 apr 2022, 11:59najvacsi problem u nas nebol Covid, ale banda tupych kretenov, ktori su pri moci a skorumpovane senzaciechtive media.
tie media by som oznacil za hlavneho vinnika
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Ja osobne sa vdaka tomu zruseniu konecne zacinam citit ako svojpravny clovek, uz som aj skoro zabudol na to, aky je to pocit. Proste ta moznost sa sam rozhodnut ci si dam respirator alebo nie je skvela.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

beardie napísal: 22 apr 2022, 13:00tie media by som oznacil za hlavneho vinnika
50/50.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 22 apr 2022, 13:00tie media by som oznacil za hlavneho vinnika
Preco myslis ze su az hlavny vinnik?
beardie
Redeemer
Redeemer

ked si teda odmyslim umele vytvorenie virusu vo Wuhane, tak lebo medialna hysteria, ktora povysila chorobu na urovni horsej chripky na katastrofu

tych celosvetovo par milionov mrtvych (akyze je median veku umrti?) je nic v porovnani s nasledkami v oblasti financii, socialnych vztahov, vzdelanosti a celkovo upadku spolocnosti
jackb
Redeemer
Redeemer

a toto mne bude vulgarne nadavat: umelo vytvoreny virus, horsia chirpka, par milionov mrtvych. no ma to pravdu v tom, ze ide o celkovy upadok spolocnosti, ked niekto, kto sa pysi doktoratom zadrie taketo voloviny. vsetky tie vulgarizmi, ktore adresoval mne by si mal opakovat pred zrkadlom.
"virus nikto neriesi uz dva mesiace". najskor sa on sam nakazi a vypisuje tu, potom hned siel na dovolenku a vypisoval, ako nikde vo svete nie su opatrenia, ale on virus neriesi. [random sprska vulgarizmov na jeho osobu za vsetky lzi, ktore tu za dva roky popisal]
beardie
Redeemer
Redeemer

Vidím, že blbeckova obsesia stále pokračuje napriek tomu, že som na neho nereagoval už niekoľko mesiacov :-D
Som čítal jednu anglickú veticku, ktorá sa krásne hodí: "I live rent-free in his brain"

Každopádne, o gain of function sme sa uz rozprávali, vulgarizmy nežijú, takže nabudúce snáď bez erektilnej dysfunkcie, že nikto už nerieši je viacmenej pravda, lebo ani bláznov typu Hladný hygienik už nikto neakceptuje, snáď teda s výnimkou Rakusakov

Tak ti teda prajem, milý jackb, aby si už konečne po 2 rokoch vyplakavania nabral odvahu a šiel pozrieť mamku miesto labzovania kdesi po arabacoch, memento mori, aj ona

Zas po pár mesiacoch čau

//kinjeril: Da sa to aj bez urazok a invektiv, ci?
jackb
Redeemer
Redeemer

A zase nic k veci a zase len kopec volovin a ako tradicne: neospravedlni sa lzi, ktore produkuje. Najprv 'umele vytvorenie', potom uz Gain of Function. Pritom aj cela Gain of Function koronavirusov boli len hystericke skreky dakeho americkeho 'politika', ktory tvrdil za dr Fauci 'za taxpayer dollars nechal vyvtvorit virus, ktorym (do vtedy) zabil 4 miliony ludi po celkom svete'. To sa teda ale vyskum nevydaril, ked 'je to horsia chripka' :)
Ani cteny uzivatel pri omikrone neuznaval hygienikov, pysil sa ako nenosi respirator, tam kde mal a... nakazil sa. A bude pokracovat britsky scenar: aj bez rozhodnutia politikov ci odbornikov, sa bude zatvarat, deti nebudu v skolach,... lebo ludia budu marodit. Mimochodom, v UK neustale neklesa pocet zomretych na SARS2. S prestavkou na zimu 2021-22, kedy sa vratili ruska v obchodoch a doprave, ziadne skutocne opatrenia, malo byt 'druhe Svedsko'. A zase nic.
Nuz a ku osobnym invektivam asi tolko, ze ti Marocania si do krajiny nepustia chorych ludi. Takze pri ceste tam nakazenie a najma transfer infekcie na inych nehrozi. To sa o cestovani do krajin, ktore nepozaduju testy pri vstupe ale povedat neda. Takze akakolvek navsteva starsich clenov rodiny v byvalej Federacii ostava rizikom. Jedina vyhoda je, ze uz nemusim riesit ake a hlavne kde kupit respiratory, ak by boli urgentne dovody taku navstevu skusat.
\\poslednym zo serie 'opatreni' na uzemi Anglicka bola moznost bezplatne si objednat krabicu AG samotestov. to skoncilo od zaciatku aprila a testy ostali len pre ludi s oslabenou imunitou a pod. nebyt umrti a hospitalizacii, dalo by sa povedat, ze virus kamsi odisiel. ale on je ako Fico u Kisku. no a robi zatvaranie si oci pred pritomnostou virusu dobrotu? 'ani nie'.
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -who-warns
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 25 apr 2022, 18:15//kinjeril: Da sa to aj bez urazok a invektiv, ci?
akych? blbecek? to nie je urazka, to je mentalny stav
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Beardie, to urazanie (alebo narazky na mentalny stav) su od teba dost trapne. Nemas 15 rokov, aby si sa takto spraval.
beardie
Redeemer
Redeemer

priznavam, neodolal som, cisto z dovodu, ze mi bol zmazany moj post, v ktorom som jackba oznacil za blbecka, jackb, ty si ho reportol? priznas sa?

dalsia kapitola o srani si do huby v podani nasho usvedceneho klamara
jackb napísal:ti Marocania si do krajiny nepustia chorych ludi. Takze pri ceste tam nakazenie a najma transfer infekcie na inych nehrozi.
What are the steps to be taken by travelers to come to morocco?
Passengers travelling to Morocco must present a vaccination pass and a negative PCR test result less than 48 hours old before boarding the plane.
tu
jackb napísal:na letiskach, v lietadlach, v busoch a vlakoch. preto mi cele to testovanie dni pred odletom pride ako zbytocne vyhodene peniaze, lebo kym si clovek do lietadla sadne, moze ten virus x-krat chytit
tu
ale mamku pozriet nepojde, pretoze ta spolu s celou rodinou v ceskoslovenskej federacii zije 24/7 v sterilnej miestnosti a jedlo dostava hadickami, v ziadnom pripade nevychadza z domu, aby sa nemohla nakazit

Autoeditácia príspevku po 3 min 50 sek:
heker napísal: 27 apr 2022, 22:12 Beardie, to urazanie (alebo narazky na mentalny stav) su od teba dost trapne. Nemas 15 rokov, aby si sa takto spraval.
ak bude nejaky clovek neustale prekrucovat tvoje slova napriek desiatkam upozorneni a dokazom, ze klame a neprestane s tym, je potrebne jeho mentalnu sposobilost pripominat dovtedy, kym to robit neprestane, ta obsesia mojou osobou a vzdelanim je tiez vtipna, ak by to nebolo, ako on cely, smutne
ze je usvedceny klamar som aj s konkretnymi prikladmi uviedol, minimalne 5x, viz napriklad post2389988.html#p2389988
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, reportol som, tak ako Ty reportujes moje posty ked sa citis, ze o Tebe klamem. Ked klames Ty o mne a urazas ma, tak to ma byt v poriadku? Uz ked si zacinal s urazkami tam som Ti napisal: ake pozicaj, take vrat. V ramci pravidiel, samozrejme.

Usvedceny klamar, ako cely cas dokazujem si len Ty sam. Co na citacii predpisov pre vstup Maroka neznamena 'nepustia si chorych ludi do krajiny'. Ci negativny PCR test maju chori ludia?
Ta citacia z decembra je pekne od veci, lebo moj let do byvalej Federacie by vyzadoval medzipristatie a teda miesat sa s ludmi, ktori na svoju cestu ziadne negativne PCR nepotrebovali. pre Tebou navrhovanu alternativu z leta: letiet za menej do tretej krajiny a vyuzit bus/vlak by znamenal opat konktat s ludmi, ktori mohli byt chori.

Mozno mas rad hip-hop, ale poziadam Ta, aby si si prestal do huby brat moju rodinu. Za kladne vybavenie dakujem

Klames ale len Ty: dostal si pre rokom clanky z Lancetu, kde sa pise, ze premorenie mozne nie je. Tie si ani neotvoril. Vidis aktualne data, ze aj ked vlady splnili Tvoje sny, a aj tak premorenie nenastalo. Vobec si sa neospravedlnil za lzi, ktore si siril.
Vitazoslavne si zdielal clanok z poprednej univerzity, ake boli lockdowny peklo. Ked si dostal link, ze ten clanok je blud a nemal vyjst pod hlavickou univerzity, ani si si to neprecital a neospravedlnil si sa.
Ku linku na november: kazdy kto si to pozrie, uvidi, ze si klamal len a len Ty. Vo vsetkych bodoch.
To Tvoje vzdelanie pripominam najma z dovodu, ze by si nemal trpiet sedlackym 'ja mam pravdu vzdy', ale ked sa ukaze, ze si pravdu nemal to priznat a ospravedlnit sa za chybu.

Ale podme sa venovat teme:
Co sa stalo s tym premorenim, ked ani opatrenia nie su a ludia zomieraju ako muchy, prevadzky sa musia zatvorit, lebo ludia sa rozhodnu marodit doma a nie na pracovisku. Dopady na ludske zivoty a ekonomiku su negativne aj bez zasahov vlad ci hygienikov.
Napísať odpoveď