Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa gogo956 »

cORP
Superluxy maju citlivost 98 dB/mW, mmx300 96 dB, preto. Ono sa to papierovo zda maly rozdiel, ale pri sluchadlach to robi subjektivne vela. Mozno by pomohol sluchadlovy zosilnovac.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mam zvukovku gx6 ktora ma pomerne pouzitelny zosilnovac, no aj tak relativne nic moc

hlavne nerozumiem ten obrovsky rozdiel, mame doma aj klasicke hyperx cloud 2 a tie hraju uplne bez problemov
gogo956
Redeemer
Redeemer

hyperx cloud 2 maju tiez 98dB/mW, je to proste o rozdielnej citlivosti
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nuz ponaucenie do buducna, ani zosilovac nepomaha tak ako by som si predstavoval, tie sluchatka su proste tiche, hlavne v hrach typu PUBG
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokial su tiche aj zo soundblastera G6, tak je niekde problem.
To nie su nijak zvlast nenazrane sluchadla.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

otazka je kde, ako oni niesu vyslovene tiche no teda rozhodne hlasne niesu, skusim este druhy kabel a ine pc, ked nic tak vratim a vezmem znovu orbity, nic nenarobim, mozno len mne nevyhovuju
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mozno tam nedosadaju piny. Ten popis toho spravania teoreticky sediaj na taku situaciu. Nezastrcis to poriadne alebo nieco take. Pripadne s tym ovladanim je problem. Resp. ktory kabel tam pichas? Ten stvorpin? Skusal si obidva kable?

Pokial tam mas stvorpin kabel a pchas ho do klasickeho 3 pinoveho vystupu, tak pricina moze byt v tom.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vyskusam aj stvorpin, mam klasicky ypsilon, mic + sluchatka, oni dokazu hrat relativne nahlas ked zmenim impedanciu gx6 na 250-600ohm co samozrejme nieje pre tieto sluchatka prave
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nechaj kludne na high gain ked je to tak lepsie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lepsie to je, kazdopadne max to hlasitosti 50, potom uz zacnu chrcat a vyslovene nezvladaju, ono celkovo ten zvuk je taky zvlastny aj ked som skusal FLAC hudbu, neviem ci ma zmysel cakat na to kym sa "rozohraju", poskusam a uvidim
Ryan Giggs
VIP
VIP

Chrcat nemaju preco. Zvladat zvladaju aj vykonnejsie zelezo ako to co mas. To su defakto DT770 Pro, co su studiove sluchadla a su stavane na podstatne vyssiu zataz ako je tvoja zvukovka. To nie je adekvatne spravanie. Niekde je problem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mozno vadny kus
Ryan Giggs
VIP
VIP

Alebo necistota/vlas na membrane.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs napísal: 28 apr 2022, 10:59 Alebo necistota/vlas na membrane.
Na oboch? :)
--
ak nevyhovuju, tak potom vratit
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nikde nepiše na koľkych. Plus ano, môže byť aj na oboch. Je to viac pravdepodobne ako to že su vadne obidva.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

len doplnim aktualizaciu, problem vyzera byt nakoniec u mna, kazdopadne bol to dvojdnovy boj, musel som v biose zakazat internu realtek zvukovku, odinstalovat vsetok realtek bordel a hlavne som prehodil gx6 z usb 3.1 na iny port nakolko aj podla for tej zvukovke vadia novsie usb ako 2.0 co je divne, no zvuk ozil neskutocne, nechapem to, na integrovanej to bolo velmi tiche to ostava ako fakt, dakujem za rady tak ci tak, idem skusat a zvykat sa si na inu charakteristiku sluchadiel

kazdopadne Ryan, este ma zaujala jedna vec, ako to je realne so zahrievanim sluchadiel ? je na tom nieco pravdy alebo je to blbost ? myslim to zlepsenie zvuku po odohrati par hodin, diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

No hura. Ja som to pisal, ze to nie je bezne spravanie a ze niekde bude problem.

Kazda mechanicka cast u akehokolvek stroja sa potrebuje rozhybat a casom si "sadne". Plati to aj pre membranu sluchadiel. No to ci, a aky vplyv to ma na zvuk, je na akademicku debatu. U niektorych modelov je pocut rozdiel, to moze byt ale aj placebo, proste si clovek zvykne. To este nikto nevyriesil tuto otazku.

Po fyzikalnej stranke to zmysel dava, ze by sa mal zvuk zmenit, ale nakolko je ta zmena pocutelna je otazne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zahorovanie slúchadiel, reproduktorov, káblov, zosilňovačov atd je BLUD.
Je to čiste subjektívny "dobrý pocit".
S kvalitnejšími zariadeniami človek postupne objavuje detaily zvuku a tóny, ktoré prv nevnímal - a tak má POCIT, že sa to zariadenie rozohralo :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja ako laik si myslim, ze "zahorovanie" moze mat nejaky vyznam u velkych membran, tj "dospelých" reproduktorovych sustav, ale u sluchadiel skor nie. Osobne som si nikdy nejaky zasadny rozdiel "pred" a "po" nevsimol. To skor mozno u spickovych hi end zostav. Ale je pravda ze niektori ludia tvrdia ze to vyznam ma.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nikdy nikde nemá žiadny význam a na tom trvám. Je to jedna z mnohých audiopovier... Možno s výnimkou repro, ktoré dlhé desaťročia nebolo zapnuté. Aj o tom pochybujem. Mal som tu kinobedňu z našeho kina, do ktorého som chodil pred vyše 50 rokmi, po revolúcii zaniklo, 30 rokov ležala bez zapnutia a nič sa "nerozohralo". Proste hrala ako za mlada.
Jediným "výsledkom" pri nerozumnom pokuse o "zahorovanie" môže byť zhorenie niečoho.
Je dobré si uvedomiť, ako sú zastúpené jednotlivé frekvencie v reálnej hudbe, ako sú skonštruované reprosústavy atd.
Napríklad mám reprosústavy, kde je basák príkonu 100 wattov, streďák 40 - oba znesú aj dosť veľké preťaženie, no nagnetostaticý výškový reproduktor 30 watt, pre ktorý bude aj pomerne malé preťaženie "smrteľné". To ostatne platí pre väčšinu výškových reproduktorov.
Druhé, kde sú po dva stredobasy so zaťažiteľnosťou 60/120 wattov, teda spolu 120(240) a s nimi výškový s maximálne 30 wattmi.
Kŕmim to zosilňovačom 2x280 wattov. Zdanlivo moc, lenže... omnoho väčší průser je, ak sa dostane slabý zosilňovač do limitácie (lebo doň ide príliš silný signál) - je omnoho reánejšia možnosť odpálenia reproduktorov.
Zastúpenie vysokých a najvyšších frekvecií je v reálnej hudbe proti basom a stredom PODSTATNE nižšie, v nejakom rúžovom a inom šume mnohonásobne vyššie a hlavne trvalé. Úplne "geniálny" nápad je pustiť do toho sínus z nejakého tónového generátora, basáky sa pod rezonančnú frekvenciu s vysokou pravepodobnosťou neuchladia a výškáče hodne rýchlo spália.
Zahorujte, ak chcete.
...
Nie je to celkom typický príklad - je to jeden FLAC, kde sú výšky aj vyššie, než bežne prenesú reprosústavy a zosilňovače:

Obrázok
Napísať odpoveď