Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

ja som tvoj post reportol naposledy asi tak pol roka dozadu po dalsom tvojom usvedcenom klamstve, rozpraval som sa na tuto temu s hojkom, tomu je to jedno, uz ta viac nereportujem, ty mna ocividne ano
tvoje klamstva nie su o pocitoch, su o dokazoch
napriklad tento post je znoska tvojich klamstiev, staci ist par tvojich postov dozadu
doktor matematiky citujuci na jar 2021 doktorku ortopedie: neexistuje moznost reinfekcie po prekonani.
doktor matematiky v lete 2021: musime dostranit uplne vsetky opatrenia a kazdeho nakazit, aby neboli reinfekcie.
rovnaky doktor matematiky v zime 2021: na omicron nikto nemoze zomriet. kto tvrdi opat ide proti vede a mali by ho zmazat z internetu.
1. moznost reinfekcie je miziva, ale samozrejme len pri splneni zakladnych predpokladov - ak sa vytvoria protilatky a ak protilatky v tele zostavaju; dopad jednotlivych kmenov, sila ochorenia; to bolo viackrat vysvetlene, ty si prekrutil moje slova a uviedol klamstvo, opak nevies dokazat
2. o odstraneni uplne vsetkych opatreni a nakazeni kazdeho znova nepadlo nic, zase si si len prekrutil moj post a odignoroval desiatkykrat zopakovane, ze sa maju chranit len rizikove skupiny a zbytok nerizikovej populacie sa ma postupne premorit, pretoze, ako je z pojmu nerizikova jasne, nie su rizikovi
3. dalsie klamstvo o tom, ze na omikron nemoze nikto zomriet, to netreba ani len vysvetlovat, to je zase len tvoj nezmyselny konstrukt

to o Maroku si skus precitat znova aj s tou tvojou citaciou, kde pises o zbytocnom vyhadzovani penazi na testy dni pred letom, "lebo kym si clovek do lietadla sadne, moze ten virus x-krat chytit"
tomu sa hovori konzistencia nazorov, u teba je polcas rozpadu maximane 4 mesiace

vyhovorky posielaj mamke, mna nezaujimaju, su miliony ludi, ktori cestuju bez problemov, aj s prestupmi, aj bez, len jediny na svete jackbinko nemoze, lebo by uvrhol na svoju rodinu strasnu strasnu chorobu, ktora nie je nikde inde, iba caka okolo neho prave v momente, kedy by sa po 2 rokoch vratil na dedovizen
toto je tvoj absurdny dovod preco neprist pozriet rodinu, je az hanebne, ze si ochotny takto verejne ho prezentovat a tvarit sa ako zachranca sveta

premorenie samorejme mozne je, je mi uprimne jedno, ci to akceptujes, alebo nie; vidime to vsade okolo seba, kedy sa vdaka omikronu premorila vacsina populacie
ze ty nechapes, co pojem premorenie znamena, este neznaci, ze neexistuje
jaj a aby som nezabudol, virus sa uz v populacii tak masivne nesiri preto, lebo je populacia imunna, ale preto, lebo odisiel na dovolenku, zmena pocasia ma taktiez nulovy vplyv, ze ano

ludia zomierat na covid budu, se stim smir, mysliet si, ze aj ked je populacia premorena, tak nikto na covid nezomrie, znova svedci len o tvojej mentalnej sposobilosti vyjadrovat sa k tejto teme

tie prevadzky sa musia zatvarat, lebo par pomylenych ludi ako ty sa rozhodlo, ze pozitivny test na silnu nadchu ma silu apokalypsy
ak je niekto chory, ma zostat doma, pozitivny test taktiez neznamena, ze je clovek chory, zopakovane asi 154x, zase tvoja neschopnost akceptovat to
chces sa chranit? fajn, nos si aj skafander, ale neotravuj cudzich ludi svojimi pomylenymi predstavami

ako funguje zero-covid vidime na priklade Ciny, toto je presne ten svet, ktory chces, nastastie nemas moc podobne totalitne zriadenie presadit, so svojim nazorom na tuto problematiku si sa diskvalifikoval z akejkolvek diskusie

suma sumarum, opat iba prekrucujes, klames a vyhovaras sa
diskusia s tebou je utrpenie nie len pre mna, ale aj pre vsetkych citatelov, ktori sa v tom bahne dobrovolne brodia, po 1,5 roku vysvetlovani taky uz nie je snad nikto

zi si v svojom pomylenom svete aj nadalej, prosim, len neotravuj zbytok slusnej spolocnosti, na jej okraj si sa odsunul sam a dobrovolne, uzivaj si to plnymi duskami

Autoeditácia príspevku po 18 min 50 sek:
este jeden rychly komentar

nie, vsetky moje predpovede nevysli na 100 %, to ani nikto nemohol ocakavat (ani ja nie), ale v skratke tie, ktore vysli a boli podstatne:
- nemoznost zero-covidu (virus zostane kolovat v populacii aj nadalej presne ako bolo predikovane, musime sa s tym naucit zit)
- mutacia k slabsim kmenom (omikron je +- nadcha)
- premorenie populacie po dostatocnom vystaveni sa virusu (nie je co dodat)
- IFR (+- to na tych 0,3 ci 0,4 % sedi napriek apokalyptickym predikciam, silna zavislost od priemerneho veku dozitia v populacii je doslova ukazkova)
- post/long covid (zlomky promile)
- vyhody a kvalita ockovania (prekonanie ma vyrazne lepsie dlhodobe ucinky)
- dopad na spolocnost (tu sa ten vysledok ukaze az o par mesiacov ci rokov, ale porovnanie volnych a uzavretych statov vidime uz teraz)
- medialna hysteria (Putin efektivne covid ukoncil)
- ekonomicke dopady (inflacia najvyssia za poslednych 20 rokov, nie, ze by kriza nehrozila, ale covid ju "nadherne" zosilnil)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

urazky su proti pravidlam.

ak je sanca na reinfekciu miziva, tak kto to po omikrone konci v nemocniciach, alebo v mrazaku v marnici? este aj tomu ceskemu bajkarovi pred mesiacov vyslo, ze reinfekcia s dosledkami az na JISku je uplne bezna. z toho je jasne, ze aj keby mala vacsina populacie povinnost si kaslat do ksichtov, pre nicim ich to neochrani. ano, prepac, to nebolo leto 2021, ale az januar 2022: post2392450.html#p2392450
Umrtia:
v UK sa s tym Boris nesral, pre Vianocami mu ich zdravotnicky vybor kazal vsetko zavriet s tym, ze sa maju pripravit na tisice mrtvych denne, z prsta vycucane predpoklady opat narazili na realitu a nic z toho sa nepotvrdilo, prave naopak
koronavirus-sars-cov-2-covid-19-t202638-7000.html
znamena to, ze mali umierat desiatky tisic. nie. potvrdilo sa, ze zbytocne umieraju tisice ludi tyzdnne? ano

ano, preto som sa testoval co najblizsie ku odletu a izoloval som sa ako najviac to bolo mozne, kym som do lietadla nesnastupil. lebo testovat sa doma, potom sa previezt vlakom kde niekto nemusi mat nic na tvari a potom sa bez nicoho na tvari poflakovat po letisku az do odletu by boli zbytocne vyhodene peniaze za test, lebo ten virus by som x-krat chytil.

naozaj si neber moju rodinu do huby, bud tak dobry. pekne si ale pozri ako si definoval rizikove skupiny a co by si pozadoval, aby dobrovolne robili, aby sa ti nerizikovi mohli veselo nakazovat. dakujem.

no pockaj: zmena pocasia teraz ano, ale ked si z zime vypisoval o JAR a Malawi, kde mali leto, tak to uz neplatilo? a preco, ked sa teda vsetci tak uspesne premorili, je v UK 10K ludi v nemocniciach, z nich 326 na ventilacii, ked je to stav kedy boli podmienky pre premorenie sa velmi tazke? a umrtia? 185 pocas 19/04. pred rokom tolko mrtvych za jeden den bolo v tyzden ked sa po britskom variante otvorili skoly, ale vacsina ludi musela este tri tyzdne sediet doma. pre mna nie je problem priznat, ze premorenie je realne. len nevidno jeho dosledky: ludia potrebuju JISky a vo velkom zomieraju. taka to je nadcha.
ak ich zomrie 185 za tyzden v krajine so 66M ludmi, tak sa nic nedeje, ludia stale budu umierat. ale toto nie je dokaz premorenia, ani toho, ze virus zmutoval na nieco neskodne.

aky pozitovny test znamena apokalypsu? pisem o krajine, ked po pozitivnom teste a s priznakmi clovek nemusi robit vobec nic. moze pokojne kaslat v doprave, v kine, v obchode a aj na pracovisku. ak niekto ostane na pat dni doma, je to jeho slobodne rozhodnutie. a kedze tych ludi je viac ako pri chripke, tak sa zatvara. takze prosim, nerob z toho situaciu z novembra kedy si vytvoris projekciu toho co si myslim a do nej ma tahas.

podla mna si sa vytrvalou ignoraciou faktov, prekrucanim reality a nemiestnym urazkami diskvalifoval hlavne Ty. v pomylenom svete zijes len a len Ty sam. ako si napisal, aj ked budu proti Tebe vsetci, neuhnes. a tak aj je: dat, ktore nicia Tvoje pieskove babovky su uz tony, no neprezinas, ze si nemal pravdu. tam je cely problem. na tom okraji si len Ty a Tvoji pritakavaci. tak snad Vam je tam dobre.

\\hej longcovid: https://www.theguardian.com/commentisfr ... id-science a to je len jeden stat. :smt006
podla mojho laickeho nazoru 1.7M zo 66M nie je zlomok promile, ale tak odbornik v oblasti matematiky musi mat pravdu, aj ked su cisla proti nemu.
aj na halucinaciach ceskeho bajkara z twitteru videl, ze prekonanie nema ziadny dlhodoby dopad. to vidno dokonca aj na udajoch zo Svedska z minulej zimy a on stale bude trvat na tom, ze je to v niecom lepsie. ano, v zatazeni statu longcovidom. fakt skvele.
v edite je z 9 bodov 7 lzi. Ty mas skutocne zmenene vnimanie reality. sice Ta to neopravnuje inych urazat, ale asi by si si zasluzil viac sucitu.

\\
Nenosíme už ani rúška, ale stále denne umiera na covid vyše desať ľudí a nezvládame bielu medicínu.
https://dennikn.sk/2825328/preco-u-nas- ... e/?ref=mpm
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

jackb
Redeemer
Redeemer

"Nikto neriesi covid, Putin ho zrusil". "Musime sa vsetci nakazit, lebo len tak sa potom nenakazime. Nesmieme mat ziadne opartrenia. Nikde." "Je to len nadcha".
V realite, anglicke zdravotnictvo pada na hubu dva mesiace po velmi predcasnom zruseni opatreni.
https://www.independent.co.uk/news/heal ... 69399.html
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

V cine maju totalne brutalny lockdown (nie logdan ako to bolo na slovensku) uz mesiac a nikto nevie kedy to skonci. Predpokladam ze pride cas kedy to uz nebudu moct udrzat, budu ho musiet zrusit a aj tak sa vsetci premoria. Pripomina mi to Putina, ktory tiez vedie nezmyselnu vojnu ktoru nemoze vyhrat. Radost zit v autoritativnych rezimoch.
beardie
Redeemer
Redeemer

Každé desáté dítě v Itálii si vyvinulo psychickou závislost na nošení roušky nebo respirátoru. Vyplývá to z výzkumu, o němž informovala stanice RTS. Podle něj je v zemi nemálo dětí, pro něž rouška funguje jako dudlík či plyšová hračka.
nielen deti, ale aj dospelí
A nielen v Taliansku

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... h-40396628
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ich vec.
beardie
Redeemer
Redeemer

len do doby, kym respiratory odlozia a budu permanentne chori na nadchy a dalsie bezne choroby, voci ktorym by boli imunni, ak by sa im priebezne vystavovali

imunita ludskeho tela musi byt neustale trenovana vystavovanim sa patogenom, len tak prezije
jackb
Redeemer
Redeemer

Urcite. Potom sa v ludske telo napadne rakovina a nikto sa o neho nepostara, lebo na JISkach budu tie tela 'ktore trenovali imunitu'. Lebo prekonanie SARS2 nechrani maximalne pred reinfekciou rovnakou mutaciou. Pri kazdej dalsej je to tabula rasa.
Preto je stale najlepsie nenakazit sa ako by proxy sposobit smrt inym.

take Svedsko, ktore 'bolo komplet premorene uz vo februari 2021' a 'nikdy nemalo ziadne opatrenia' (pdf, ktore ich opisovalo, sme si nesmeli otvorit) a pani, ktora zije vo Svedsku a povedala o opatreniach a ich dodrziavani pre slovenske noviny 'vo Svedsku nikdy byt nemohla, lebo tam opatrenia nikdy nemali'; tak to Svedsko malo masivnu vlnu omikronu. takze ani ten micro-dosing virusu nie je nic platny.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/con ... 022v17.pdf
beardie
Redeemer
Redeemer

dnes sa ku mne dostal link na zaujimavy clanok, skoda, ze ho nemam cely
Vyhrálo Švédsko. Tabulka nadúmrtí dokazuje, že lockdowny byly na nic

„Suďte mě za rok,“ prohlásil v létě 2020 vrchní švédský epidemiolog Anders Tegnell. Tehdy ještě doznívala jeho mezinárodní kritika za prý netečný přístup ke covidu-19. Švédsko nezavedlo téměř žádné uzávěry, dokonce celou dobu ponechalo otevřené základní školy. Roušky a respirátory nařízeny nebyly, pouze doporučeny.
To všechno je známo, známo je i to, že předpokládaná morová rána ve Švédsku neudeřila. Už to byl cenný podnět a argument, proč napříště přistupovat se skepsí k epidemiologickým modelům pánů matematiků (u nás jmenujme Reného Levínského a jeho BISOP, ve světě tým Neila Fergusona z Imperial College v Londýně; posledně jmenovaní svůj slavný model uplatnili mj. i na to Švédsko, vyšlo z něj, že během první vlny na jaře 2020 bez plošných zákazů zahyne na covid 90 tisíc Švédů; ve skutečnosti jich bylo 13 tisíc).

Soudíme Tegnella až za dva roky, kdy vidíme, že jeho úspěch byl ještě větší. Nejen že se děti ve Švédsku díky trvalé školní docházce nepropadaly do hlubší závislosti na internetu, nejen že jak stát nezavíral restaurace a služby a provozy, nemusel pak ani platit podnikatelům za ušlý zisk. Švédsko vyhrálo i ze zdravotního hlediska. Nadúmrtí, tedy počet obyvatel, kteří zemřou jaksi navíc oproti dlouhodobému ročnímu průměru, zaznamenali Švédi ve dvou covidových letech 2020–2021 až překvapivě málo. Symbolicky nedocenitelné je, že tento nález pochází přímo od Světové zdravotnické organizace (WHO) nesoucí velký díl odpovědnosti za to, že čínská metoda lockdownu se rozšířila z Dálného východu i na Západ.
vizualne takto:
excess.jpg
ano, kratkodobo je mozne respiracnemu virusu uniknut za cenu obrovskych ekonomickych a socialnych strat, ale uz zo strednodobeho hladiska vidime, ze desatrociami overeny pristup, opacny od totality, je ten spravny

som si isty, ze viacnasobne usvedceny klamar a manipulator neschopny pochopit pisany text bude pindat, ale data neodrbe a mne sa zobrazi len "Ktorý je na vo vašom zozname ignorovaných, uverejnil tento príspevok." :)
jackb
Redeemer
Redeemer

presne tak, pan doktor. data neoklames. infekcie, umrtia, plne JISky. a to od Svedov a nie zo ziadnej zbierky dat, kde to prepocitvas cez populaciou bakterii v Galaxii, aby si bol o nanometer blizsie ku pravde :)

ako sa ukazalo, prace na temu 'lockodowny nefuguju a vrazdia ludi' su len cire lzi. to len ty jediny si nemozes precitat ako tie pabludy vznikaju, lebo mas nabozenske vieru v nefungovanie lockdownov aj ked logika veci hovori inak: sedis doma, nenankazis sa/nenakazis inych, preto je menej umrti. vid udaje z Anglicka z predosleho roka: hned ako party-Boris zrusil opatrenia, tak sli hospitalizacie a umrtia do zavratnych vysok. kym opatrenia boli, vsetko bolo v norme. data skutocne neoklames :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V obchodakoch si ho dava aj kolega, co bol dlho proti ockovaniu. Tsm, kde cloveku dakto kasle za chrbatom, vyznam moze mat.
Ja iba doma - a iba, ked cistim macacie hajzliky.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ti co ste prekonali Covid, nemali ste problemy so spankom? Ja som mal Covid asi tri tyzdne dozadu, a poslednych cca 10 dni sa mi horsie spi, zobudim sa o siestej a uz neviem zaspat. Predtym som spaval do 9/10tej. Neviem ci to je tym teplom teraz, alebo covidom...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Frco - moze to byt covid, nedavno to bolo v spravach, ze sa vyrazne zvysili tieto pripady poruch spanku.

Počet ľudí užívajúcich lieky proti nespavosti sa počas pandémie zdvojnásobil | VšZP
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 máj 2022, 13:48skoda, ze ho nemam cely
dokonca po nasom :)
Víťazom nad pandémiou je Švédsko

Porovnanie nadúmrtnosti Švédska s inými krajinami vrátane Slovenska a Česka dokazuje, že lockdowny boli kolosálnym omylom. Píše Daniel Kaiser.

„Súďte ma o rok,“ vyhlásil v lete 2020 hlavný švédsky hygienik Anders Tegnell. Vtedy ešte doznievala jeho medzinárodná kritika za údajne ľahostajný prístup ku covidu. Švédsko nezaviedlo takmer žiadne opatrenia, dokonca celú dobu nechalo otvorené základné školy. Rúška a respirátory nenariadilo, iba odporúčalo. To všetko je známe, jasné je i to, že predpokladaná morová rana vo Švédsku neudrela.

Už to bol cenný podnet a argument, prečo nabudúce pristupovať so skepsou k epidemiologickým modelom matematikov. Možno spomenúť napríklad tím Neila Fergusona z Imperial College v Londýne. Keď uplatnili svoj matematický model na Švédsko, vyšlo im z toho, že počas prvej vlny na jar 2020 bez plošných zákazov zomrie na covid 90-tisíc Švédov. V skutočnosti ich bolo 13-tisíc.

Hodnotíme Tegnella až po dvoch rokoch a vidíme, že jeho úspech bol ešte väčší. Nielen, že sa deti vo Švédsku vďaka trvalej školskej dochádzke neprepadávali do hlbšej závislosti na internete. Štát takisto nezatváral reštaurácie, služby a prevádzky a potom nemusel platiť podnikateľom ani za ušlý zisk.

Švédsko vyhralo i zo zdravotného hľadiska. Nadúmrtnosť, teda štatistický údaj o počte obyvateľov, ktorí zomrú oproti dlhodobému ročnému priemeru akosi navyše, zaznamenali Švédi v dvoch covidových rokoch 2020 a 2021 až prekvapujúco nízku. Symbolicky nedoceniteľné je, že tento údaj pochádza priamo od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Tá má veľký podiel zodpovednosti na tom, že čínska metóda lockdownu sa rozšírila z Ďalekého východu i na Západ.

Aké sú teda čísla?

Švédsko za oba covidové roky vykazuje priemerne 56 prípadov nadúmrtí na 100-tisíc obyvateľov. Veľké západoeurópske krajiny – Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Británia či Španielsko – to dotiahli na dvojnásobok hodnôt. Stredoeurópania na štvornásobok, bohužiaľ, na čele s Českou republikou [Slovensko je tesne za Českom, pozn. red.].

Zatiaľ čo pre niektoré časti sveta sa môžu údaje o nadúmrtnosti zo štúdie WHO spochybňovať (napríklad India), pokiaľ ide o Európu, môžeme sa na uverejnené čísla v zásade spoľahnúť a medzištátna komparatistika v rámci Európy dáva zmysel.

Prečo má Česká republika takú nadúmrtnosť? Ponúka sa niekoľko dôvodov, napríklad vyššia obezita a horší životný štýl (preto sa často porovnáva Švédsko s Britániou, ktorá je obklopená oveľa početnejšou nižšou triedou, dokonca lumpenproletariátom). My v Českej republike sme preukázateľne horšie chránili ľudí z domovov dôchodcov ako Švédi, ktorým sa síce covid do domovov v prvej vlne na jar 2020 dostával, ale potom si poctivo dokázali priznať chyby a napraviť ich.

Nevyhneme sa však ani tak ťažkej téme, akou je zlyhanie časti lekárskeho stavu. Prípadov, keď v Česku človek s covidom bez akéhokoľvek fyzického vyšetrenia zostával doma s inštrukciou čakať, či sa mu nevyvinie zápal pľúc, alebo ho minie, je známych príliš mnoho na to, aby sme to mohli považovať za anekdotické.

Pôvodné čierne scenáre sa nanaplnili

V každom prípade výsledok, ktorý v európskom rámci dosiahlo Švédsko oproti štátom strednej Európy, ale aj takým krajinám, ako je Nemecko, je dramatickým potvrdením toho, že lockdowny, umŕtvenie spoločnosti pre infekciu so smrtnosťou rádovo nižšou, ako sa v prvej chvíli odhadovalo, boli kolosálny omyl. Pokiaľ by sme u nás mali elementárne poctivú verejnú diskusiu, hovorí sa o štúdii WHO v týchto dňoch oveľa viac.

Stal sa, samozrejme, opak, keď sa nenaplnili pôvodné čierne scenáre pre Švédsko, nejaký čas sa hľadali výhovorky. Napríklad to, že Švédsko má menšiu hustotu osídlenia, v skutočnosti však skoro všetci žijú na juhu krajiny a urbanizácia je tam vyššia ako u nás. A potom tu boli priamo dôvody, prečo sa severská krajina na porovnávanie vlastne nehodí – ako že Švédi sú odťažitejší, takže vírus ani nemali ako odovzdať.

Táto amatérska antropológia si nekládla otázku, prečo sa teda nestali inkubátory aspoň zo školských tried, kde sa malí Švédi pred sebou navzájom nemajú kam schovať. Nakoniec sme dospeli do štádia „ticho“. A v tom sme, ako naznačili posledné dni a absencia správ o švédskom triumfe, doteraz. Krajina troch koruniek bola vymazaná z pomyselnej mapy covidovej Európy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Dennik Standard, ktory zacal tak, ze ukradol grafiku Nku a len si otocil logo a jeho zakladajuci clen je chlapec, ktory viedol prorusky Facebook a ako bakalarku mal temu Anexiu Krymu: sice podla medzinarodneho prava to nebolo v poriadku, ale Krym je rusky; tak ten sa opat nepredviedol a nikto si nedal pracu s pozeranim sa na cisla zo samotneho Svedska, ani z Anglicka... len (ako chlapcisko pisalo) "neomarxisticky Svedistan" good.
Ku obsahu: chyby nedokazali napravit, co sme videli pocas vlny omikronu. Na Slovensku aj s lockdownami zomrelo 20k ludi. Vo Svedsku 19k bez nich. Ak by povinnost ludi nakazit sa fungovala ako sa reklamuje, po vyzabijani domovov dochodcov vo Svedsku uz mali zomriet len desiatky. O ich zomrelo dalsich 5k.
Aj to o otvorenych skolach je celkom seriozna nepravda, nic ine sa od Dennika S ani necaka, lebo na Reuters si mozme pekne pozriet ci skoly museli byt zatvorene alebo nie.
No a zase by infekcnych ludi tahali po lekaroch. Ked na Zapade sa bezne respiracne choroby liecia tak, ze sa neide obtazoval lekar, ale doma sa tyzden uziva Paralen. A ked po tyzdni nefunguje, tak sa vola lekarovi, ci treba nieco zmenit.
Takze ziadny svedsky triumf sa nekonal: 500 dni vacsina ludi nemusela ist do prace a miesat sa v doprave. Az do konca opatreni mali presne urcene okolo ludi smie ist do podniku alebo na kulturu. Niektore stupne skol boli zatvorene. Aj napriek viere Nesvedov v premorenie, Svedov zomrelo dalsich 5k. Omikron ich kopol do kolena, lebo voci nemu nemali imunitu, tak ako nebudu mat proti dalsej mutacii.
Svedsky triumf by vyzeral: vymru dochodcovia, tak sa spamataju a potom zomrie uz len 28 osob.

\\
Svedsky triumf
Svedsky triumf
https://experience.arcgis.com/experienc ... 87457ed9aa
cisla a grafy zo Svedska vs. rozne blaboly bludwebov. kazdy, kto dokaze citat graf vidi, ze svedsky triumf je rovnaka hlupost ako rusky triumf na Ukrajine.
v poradi: nove pripady, hospitalizacie a umrtia.

\\"zlomok promile" mnohonasobneho zavadzaca a luhara: https://www.nytimes.com/2022/05/20/podc ... ptoms.html
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V Severnej Korei že už maju 1 milion prípadov covidu. Dovtedy 2 roky tvrdili, že oni tam covid nemaju.
Tak z toho vyplýva ze nejaký komunistický papaláši si behali po svete infikovali sa a dovliekli to do KLDR a ludia sa infikovali od nich.
Lebo ako inak by sa bežný človek v KLDR dostal za hranice ked sú strážene vojakmi a ostnaté ploty.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Extremne lacna pracovna sila z KLDR pracuje radovo v 100k v Cine.
Cina ma blizko dost silny priemysel
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Blasbit a do KLDR nechodia ludia alebo tovar lietadlami, kamionmi, vlakmi alebo lodami?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

No vlastne hej to mi nenapadlo popravde, takže hej to máš pravdu. Ale 2 roky tvrdia ze oni covid nemajú, tieto autokratické režimy tu chcú aj Fico,Harabin,Danko,Nacisti tí tiež tvrdia že covid neexistoval ze to je len horučka, škoda že sa tam nepresťahujú lebo zo SR chcú urobiť to isté
Napísať odpoveď