Technologicke inovacie
Re: Technologicke inovacie
Prototypy boli, predstavilo ich viacero znaciek, problemom ale bola nedostatocna kvalita fotiek, takze superili o to, kto bude prvy, aj ked ta kvalita nemusi byt este dokonala, to by mne nevadilo, mne strasne vadia tie vyrezy a otvory v displeji, teraz mam vysuvaciu selfie kameru.
Ten hrubsi ramik maju asi vsetky smartfony, ale skryvaju to, resp. retusuju, na fotkach to potom vyzera dobre, ale realne to je vidiet.
Skor pri tomto smartfone bude problem velkost 6,92", moj bezramikovy ma okolo 6.5" a uz je vacsi ako by som chcel, no velky vyber pri "bezvyrezovych" nebol, tych takmer 7" je uz vazne privela, snad sa postupne vratia k 6". Mne vadi aj pomer stran, to ze su teraz take natiahnute, je problem pri fotkach, videach, vsade pruhy, na mobile, monitore, vsade iny pomer stran, keby tak 1" odrezali z vysky a sirka by zostala, pomer stran opat 16:9, standard, to by bolo idealne, ale toho sa asi nedockam.
Ten hrubsi ramik maju asi vsetky smartfony, ale skryvaju to, resp. retusuju, na fotkach to potom vyzera dobre, ale realne to je vidiet.
Skor pri tomto smartfone bude problem velkost 6,92", moj bezramikovy ma okolo 6.5" a uz je vacsi ako by som chcel, no velky vyber pri "bezvyrezovych" nebol, tych takmer 7" je uz vazne privela, snad sa postupne vratia k 6". Mne vadi aj pomer stran, to ze su teraz take natiahnute, je problem pri fotkach, videach, vsade pruhy, na mobile, monitore, vsade iny pomer stran, keby tak 1" odrezali z vysky a sirka by zostala, pomer stran opat 16:9, standard, to by bolo idealne, ale toho sa asi nedockam.
Vau.
Masaker.
To využitie môže byť fakt obrovské, nie len pre paralyzovaných, čo spomenul vo videu.
To využitie môže byť fakt obrovské, nie len pre paralyzovaných, čo spomenul vo videu.
Kto by si chcel kupit stit neviditelnosti? Prave sa predava na kickstarteri
Funguje na principe rozptylenia svetla v horizontalnej rovine.
https://www.kickstarter.com/projects/in ... ity-shield
Funguje na principe rozptylenia svetla v horizontalnej rovine.
https://www.kickstarter.com/projects/in ... ity-shield
Uz som to spominal v inej teme, vyuzit by sa to podla mna dalo ako zabavna atrakcia, ktora by pritiahla ludi, ale nie ako hlavna atrakcia, ak by sa to vhodne zakomponovalo do nejakeho ramu, dokazalo by to ludi aj oklamat, mozno aj ako skryta kamera, alebo kuzelnici, uvidime.Hensym napísal: 27 mar 2022, 13:47Zaujimave, pamatam si ked prvy krat odstartovali tu kampan pred rokmi a som rad ze uz predavaju.![]()
Aj tak ale, absolutne ma nenapada vhodny use case, kde by sa toto dalo akokolvek vyuzit.
Len je skoda, ze je to nizke, ak by to malo 2x1m, aby sa za to zmestil stojaci clovek, urcite by sa do dalo vyuzit lepsie.
Veľkovýroba sodíkových batérií sa má začať v roku 2023, prinášajú tieto výhody aj nevýhody
Aky mate na tieto baterie nazor? Ja som o tychto bateriach pocul uz davnejsie v suvislosti so Slovenskom, spominal som to aj na hojku, neviem ale co sa s tym vyskumom stalo, tie baterie mali byt ovela lacnejsie a vhodne hlavne tam, kde velkost nie je problem, takze budovy, domy, alebo velke dopravne prostriedky ako lode, nakladne auta, kamiony.
Myslim, ze by to mohlo zvyhodnit aj solarne panely pre rodinne domy, kedze baterie boli prave tym problemom, boli drahe a mali kratsiu zivotnost ako samotne panely.
Aky mate na tieto baterie nazor? Ja som o tychto bateriach pocul uz davnejsie v suvislosti so Slovenskom, spominal som to aj na hojku, neviem ale co sa s tym vyskumom stalo, tie baterie mali byt ovela lacnejsie a vhodne hlavne tam, kde velkost nie je problem, takze budovy, domy, alebo velke dopravne prostriedky ako lode, nakladne auta, kamiony.
Myslim, ze by to mohlo zvyhodnit aj solarne panely pre rodinne domy, kedze baterie boli prave tym problemom, boli drahe a mali kratsiu zivotnost ako samotne panely.
Tak vsetko zalezi na cene. Vela krat sa vravi o novych technologiach, ktore maju byt lacnejsie a ked vyjdu, tym ze su nove, su vlastne drahsie.
Ale o bateriach sa pise uz desiatky rokov, kym tu realne nebudu k dostaniu, tak to nema ziaden zmysel ani citat. Revolucii tu bolo az az..
- ale, ak by bola lacna moznost baterie do domu, siel by som do toho.. ale neverim tomu aj tak ze to bude dostupne do 5 rokov.
Ale o bateriach sa pise uz desiatky rokov, kym tu realne nebudu k dostaniu, tak to nema ziaden zmysel ani citat. Revolucii tu bolo az az..
- ale, ak by bola lacna moznost baterie do domu, siel by som do toho.. ale neverim tomu aj tak ze to bude dostupne do 5 rokov.
Cital si clanok? Vyzera to viac ako dobre, prakticky to riesi vsetky zasadne problemy litiovych baterii, ak zanedbame velkost, ktora pri rodinnom dome alebo velkej nakladnej lodi nie je zasadny problem:
Este pre istotu nazov:Nižšia cena, rýchle nabíjanie a dlhá životnosť
Zásadnou výhodou batérií Na-ion by mala byť nižšia cena. Primárne vychádza z použitia sodíka ako základného materiálu, oproti lítiu je omnoho lepšie dostupný. Zem ho navyše obsahuje obrovské množstvo. Natron okrem toho vyzdvihuje absenciu kovov vzácnych zemín, Altris zasa spomína nižšie energetické nároky v rámci výroby.
Sodík má údajne potenciál lítium v akumulátoroch kompletne nahradiť. Zdroj: Faradion
Sodíkové batérie majú podporovať rýchle nabíjanie. CATL uvádza, že pri izbovej teplote by sa na 80 % mali nabiť za 15 minút. Natron dokonca v prípade svojho komerčne dostupného energetického úložiska BlueTray 4000 hovorí o čase 8 minút potrebnom na dosiahnutie 99 %.
Natron Energy taktiež spomína výdrž vyše 50-tisíc nabíjacích cyklov, čo je mnohonásobne viac než pri lítiových článkov. Veľkým plusom tejto technológie je teda dlhá životnosť. Okrem toho sú batérie bezpečné, tepelne stabilné a dobre fungujú aj počas mrazov.
Veľkovýroba sodíkových batérií sa má začať v roku 2023, prinášajú tieto výhody aj nevýhody
Dreamer
je to skvele, znovu sa technologie posuvaju niekde dalej
, skoda len ze tento typ baterii sa nehodi pre beznu malu elektroniku /mobily,notebooky a pod/ ale vo vyvoji je vela dalsich typov baterii ktore mozno uz v strednodobej buducnosti prinesu znacny pokrok
cinges
ide hlavne o to, ze do masovej vyroby uplne novych typov baterii je potrebne najprv investovat extremne mnozstvo financii a na to treba velkych investorov ktori sa neboja ist do rizika a to je problem
Autoeditácia príspevku po 10 hod 31 min 33 sek:
K tým bateriam
https://komoraplus.cz/2022/05/14/lithio ... -internetu
je to skvele, znovu sa technologie posuvaju niekde dalej
cinges
ide hlavne o to, ze do masovej vyroby uplne novych typov baterii je potrebne najprv investovat extremne mnozstvo financii a na to treba velkych investorov ktori sa neboja ist do rizika a to je problem
Autoeditácia príspevku po 10 hod 31 min 33 sek:
K tým bateriam
https://komoraplus.cz/2022/05/14/lithio ... -internetu
-
starysomar
Hardcore addict
Sodík-iónové batérie ...
https://www.volty.cz/2022/05/14/prototy ... -internetuPrototyp jaderné baterie má desetkrát vyšší výkon
-
starysomar
Hardcore addict
Čo z toho bude alebo nebude, uvidíme.
Napríklad striebro-zinkový (AgZn) akumulátor sa používa dlhé desaťročia, má kapacitu voči svojej hmotnosti vynikajúcu, ale...
Napríklad striebro-zinkový (AgZn) akumulátor sa používa dlhé desaťročia, má kapacitu voči svojej hmotnosti vynikajúcu, ale...
https://www.osel.cz/12317-natron-spusti ... -internetuNatron spustí masovou výrobu revolučních sodík-iontových baterií
kym sa toto v normalnej cene dostane na Slovensko, tak medzi tym tu budeme mat uz novu a dobru vladu a vsetci sa budu mat dobre.
https://www.osel.cz/12342-superhybrid-s ... cesor.htmlSuperhybrid: Superpočítač Setonix dostal diamantový kvantový procesor