Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Ranná sprcha je pre mňa základ - aj so sprcháčom + vlasy. Mám ju miesto rannej kávy - kávu totiž vôbec nepijem.
Večer sa mi sprchovať nechce, ale sprcha po ukončení každej fyzickej aktivity je samozrejmosť.
Večer sa mi sprchovať nechce, ale sprcha po ukončení každej fyzickej aktivity je samozrejmosť.
Ludia poradte.
Mam takuto istu rudlu doma:
https://www.obi.sk/stavebne-zariadenia- ... /p/1281054
Len mam na nej uz uplne znicene kolesa. Nafukam a na druhy den mozem znovu. Kde sa da prosim kupit k nej nove kolesa? Idealne nech mi ich tam aj namontuju...lebo 60 eur davat za novu rudlu, ked su len kolesa zle mi pride vela.
Mam takuto istu rudlu doma:
https://www.obi.sk/stavebne-zariadenia- ... /p/1281054
Len mam na nej uz uplne znicene kolesa. Nafukam a na druhy den mozem znovu. Kde sa da prosim kupit k nej nove kolesa? Idealne nech mi ich tam aj namontuju...lebo 60 eur davat za novu rudlu, ked su len kolesa zle mi pride vela.
https://www.google.sk/search?q=kolesa+na+rudlu
Vymena ti zaberie 5 minut aj s hladanim naradia, na 90% tam bude oska s klasickym metrickym srobom.
Vymena ti zaberie 5 minut aj s hladanim naradia, na 90% tam bude oska s klasickym metrickym srobom.
ja si neviem predstavit ist spinavy po celkom dni do postele.
je pravda ze v noci sa potim (niekedy), ale urcite nie tak ako cez den
a zaroven teda nie som zrovna ranne vtaca a ani nemam ziadny ranny ritual. rano vstanem, obleciem sa, umyjem sa, vyprazdnim sa a mozem ist kam treba.
-
mirak2
Hardcore addict
Podobne ako aacid. Do postele rad chodim cisty. Rano sa iba obleciem, napijem, vezmem lieky, vystim, ranna hygiena a odchadzam.
-
starysomar
Hardcore addict
Pocas marodky som zvladol sprchovat sa obden, no po pracovnom dni nedokazem ist spat bez.
Super, vdaka za link.melonSVK napísal: 17 máj 2022, 22:01 https://www.google.sk/search?q=kolesa+na+rudlu
Sprcha: Za mna radsej vecerna. Ale napriklad na vyske som si daval aj rano aj vecer...holt chcel som byt ako zo skatulky pred spoluziackami
Preco hry prestali podporovat gamepady inych znaciek ako Microsoft Xbox? Predsa su to len tlacidla a packy, nema tam hra co nepodporovat, dokonca niektore hry nevyuzivaju ani vsetky tlacidla, ale iny gamepad ako Xbox nepodporuju.
Je to akoby vo Windows nefungovali ine klavesnice ako Microsoft, alebo mysi.
Google uz dostal miliardove pokuty za zneuzivanie monopolneho postavenia na trhu, aj Microsoft uz dostal nejake pokuty, ale co gamepady a hry?
Je to akoby vo Windows nefungovali ine klavesnice ako Microsoft, alebo mysi.
Google uz dostal miliardove pokuty za zneuzivanie monopolneho postavenia na trhu, aj Microsoft uz dostal nejake pokuty, ale co gamepady a hry?
Dreamer
asi tajna dohoda medzi vyrobcami gamepadov a Microsoftom a asi to zatial malo ludu urgovalo u protimonopolneho uradu takze nikto to neriesi
asi tajna dohoda medzi vyrobcami gamepadov a Microsoftom a asi to zatial malo ludu urgovalo u protimonopolneho uradu takze nikto to neriesi
ale ved to predsa nema nic spolocne s microsoftom ani vyrobcom gemepadov.
vsetky gamepady (aj PSkovy) su windowsom podporovane. zalezi cisto na hernom vyvojarovi ktore gamepady sa rozhodne podporovat.
moj predpoklad je ze vyvojar si skratka vypocita ze riesit podporu X ovladacov sa mu neoplati, kedze vacsina ludi vlastni ten xboxovy (trochu starsi clanok ale dost pochybujem ze casom sa to nejak meni, ak hej tak v prospech xbox ovladacov) a teda by museli investovat vela casu do podpory niecoho co malokto vyuzije.
ale este by bolo dobre si vysvetlit co znamena "podporovat", ze? lebo pokial sa trochu posnazis tak akukolvek hru mozes ovladat akymkolvek ovladacom (vid napr world of warcraft, ktory oficialne podporu gamepadov nema vobec, ale su ludia ktori to rozbehali). pretoze podla mna to co ty myslis ze "nepodporuju" znamena ze sa ti v hre pekne nezobrazuju ikonky tlacidiel a spravne nazvy tlacidiel, ale vacsina hier ti dovoluje nastavit si ovladanie ako ty chces a neni problem namapovat akcie na tlacidla ovladaca.
vsetky gamepady (aj PSkovy) su windowsom podporovane. zalezi cisto na hernom vyvojarovi ktore gamepady sa rozhodne podporovat.
moj predpoklad je ze vyvojar si skratka vypocita ze riesit podporu X ovladacov sa mu neoplati, kedze vacsina ludi vlastni ten xboxovy (trochu starsi clanok ale dost pochybujem ze casom sa to nejak meni, ak hej tak v prospech xbox ovladacov) a teda by museli investovat vela casu do podpory niecoho co malokto vyuzije.
ale este by bolo dobre si vysvetlit co znamena "podporovat", ze? lebo pokial sa trochu posnazis tak akukolvek hru mozes ovladat akymkolvek ovladacom (vid napr world of warcraft, ktory oficialne podporu gamepadov nema vobec, ale su ludia ktori to rozbehali). pretoze podla mna to co ty myslis ze "nepodporuju" znamena ze sa ti v hre pekne nezobrazuju ikonky tlacidiel a spravne nazvy tlacidiel, ale vacsina hier ti dovoluje nastavit si ovladanie ako ty chces a neni problem namapovat akcie na tlacidla ovladaca.
Toto ale nie je pravda, niekedy to fungovalo, ale teraz pri vacsine hier iny gamepad ako Xbox nefunguje vobec, teda mozno s nejakym emulatorom, co je ale externy software, nie je to jednoduche a je to strata casu, ked casto je herna doba hry len par hodin.aacid napísal: 19 máj 2022, 8:06vacsina hier ti dovoluje nastavit si ovladanie ako ty chces a neni problem namapovat akcie na tlacidla ovladaca.
Predsa klavesnice maju rozne rozlozenie, rozny pocet klaves, ale prakticky neexistuje program alebo hra, ktora by akukolvek klavesnicu nepodporovala, podobne pri mysiach.
Xbox gamepad ma 10 tlacidiel, +4 DPAD, 2 packy a 2 triggery, rovnako ako vacsina neznackovych gamepadov, ale Xbox v hrach funguje a neznackovy nie - vobec, preco?
Inak ja mam Xbox gamepad, mal som 360, One, teraz mam One S, ale som nespokojny s One gamepadmi, kazia sa po 2 rokoch, pritom 360 mi vydrzal 8 rokov, ale inu znacku nemozem kupit, lebo chyba podpora.
Tiez sa mi nepaci, ze vo vacsine hier chyba vlastne nastavenie tlacidiel, pritom pre klavesnicu vlastne nastavenie je takmer vzdy - a kvoli tomu, ze kazda hra ma ine rozlozenie tlacidiel, tak si stale musim zvykat na ine rozlozenie - to by sa dalo porovnat napr. s QWERTZ, ked je treba si zvykat na ine rozlozenie klavesnice pre EN/SK, len by inu poziciu mala kazda 4. klavesa.
Aký algoritmus používa DATART keď tam chodím často mi vyhodí že majú pre mňa kupón. Niekedy 5€ .. niekedy si môžem vybrať aj ten najvyšší. Inokedy mi zas príde na mail. Ale často keď tam niečo hľadám dlhšie tak mi to neponúkne žiadny. Viete mi to vysvetliť?
Fildinko
Pripajas sa vzdy z tej istej ip?
Pripajas sa vzdy z tej istej ip?
skus napisat konkretne nejake hry ktore nepodporuju ine ovladace a tiez skus napisat aky ovladac je ten ktory nie je podporovany. lebo mam pocit ze strasne generalizujes. nejaky hry mozno nepodporuju ine ovladace, ale nemyslim ze je to vacsina hier.Dreamer napísal: 19 máj 2022, 22:46 Toto ale nie je pravda, niekedy to fungovalo, ale teraz pri vacsine hier iny gamepad ako Xbox nefunguje vobec, teda mozno s nejakym emulatorom, co je ale externy software, nie je to jednoduche a je to strata casu, ked casto je herna doba hry len par hodin.
Predsa klavesnice maju rozne rozlozenie, rozny pocet klaves, ale prakticky neexistuje program alebo hra, ktora by akukolvek klavesnicu nepodporovala, podobne pri mysiach.
Xbox gamepad ma 10 tlacidiel, +4 DPAD, 2 packy a 2 triggery, rovnako ako vacsina neznackovych gamepadov, ale Xbox v hrach funguje a neznackovy nie - vobec, preco?
Inak ja mam Xbox gamepad, mal som 360, One, teraz mam One S, ale som nespokojny s One gamepadmi, kazia sa po 2 rokoch, pritom 360 mi vydrzal 8 rokov, ale inu znacku nemozem kupit, lebo chyba podpora.
Tiez sa mi nepaci, ze vo vacsine hier chyba vlastne nastavenie tlacidiel, pritom pre klavesnicu vlastne nastavenie je takmer vzdy - a kvoli tomu, ze kazda hra ma ine rozlozenie tlacidiel, tak si stale musim zvykat na ine rozlozenie - to by sa dalo porovnat napr. s QWERTZ, ked je treba si zvykat na ine rozlozenie klavesnice pre EN/SK, len by inu poziciu mala kazda 4. klavesa.
tiez strasne zalezi od ovladacu, vacsina alternativnych ovladacov aj tak podporuje rozranie xinput, teda pre akukolvek hru bude vypadat ako ten od xboxu a nebudu s tym mat ziaden problem.
samozrejme playstationovy ovladac xinput nepodporuje a predpokladam ze ani switchovy nie. a logicky akekolvek alternativne ovladace urcene na playstation ci switch to tiez nebudu podporovat. niektore co viem tak maju prepinac ci maju komunikovat cez directinput alebo xinput.
Áno, aj. Niekedy ale aj z práce.
Ja mam Xbox gamepad, takze otestovat to teraz neviem, to bol znamy, z tych hier co skusal nesla vacsina, na nazvy si nespominam, uz to bolo davnejsie, nebol to Playstation gamepad.aacid napísal: 20 máj 2022, 9:23skus napisat konkretne nejake hry ktore nepodporuju ine ovladace a tiez skus napisat aky ovladac je ten ktory nie je podporovany. lebo mam pocit ze strasne generalizujes. nejaky hry mozno nepodporuju ine ovladace, ale nemyslim ze je to vacsina hier.
Dokonca uz pred viac ako 10 rokmi som ja kupoval Xbox 360 gamepad, lebo mi nesli niektore hry na Logitech gamepade - a bol to PC gamepad, nie Playstation verzia.
Tiez celkovo na forach ludia radia len Xbox gamepad kvoli kompatibilite.
to je take "znamy povedal"...
ja mam tiez xbox ovladace, ale predtym ako som kupil xbox one ovladac, tak som mal asi rok thrustmaster. a vsetky hry mi fungovali.
teraz som si otvoril alzu, pc gamepady, vybral som zopar ovladacov, najpredavanejsi logitech, nejaky lacakovy 15 eurovy ani neviem meno a nejaky 60 eurovy MSI ovladac... recenzii plno, ludia sa stazovali na kadeco ale ani jedna jedina staznost na to ze by im nefungoval vo VACSINE hier, taku nevyhodu by som cakal spomenutu aspon raz, celkovo som ale nenasiel jedinu staznost na kompatibilitu.
ja mam tiez xbox ovladace, ale predtym ako som kupil xbox one ovladac, tak som mal asi rok thrustmaster. a vsetky hry mi fungovali.
teraz som si otvoril alzu, pc gamepady, vybral som zopar ovladacov, najpredavanejsi logitech, nejaky lacakovy 15 eurovy ani neviem meno a nejaky 60 eurovy MSI ovladac... recenzii plno, ludia sa stazovali na kadeco ale ani jedna jedina staznost na to ze by im nefungoval vo VACSINE hier, taku nevyhodu by som cakal spomenutu aspon raz, celkovo som ale nenasiel jedinu staznost na kompatibilitu.
Nie, ja som to u znameho skusal a neslo to, ak hra nema moznost konfiguracie gamepadu a nejde, tak sa s tym neda nic robit.
Niektore gamepady maju licenciu Xbox a tie zrejme funguju, ale ine bezne gamepady nefunguju, hlavne lacnejsie.
Ja som po zlej skusenosti s Xbox One chcel iny, ale kvoli nekompatibilite som kupil znova Xbox One S, je to vylepsena verzia, ale tiez sa kazi po 2 rokoch, pritom urcite vie Microsoft spravit aj kvalitny gamepad, 360 bol za polovicnu cenu a bol ovela kvalitnejsi, takze podla mna to je planovane zastaravanie.
Kazdopadne sa mi to uz nechce riesit, celkovo gamepady su na samostatnu temu, nieco som riesil aj v teme Nepopularne nazory a tiez v teme Planovane zastaravanie.
Niektore gamepady maju licenciu Xbox a tie zrejme funguju, ale ine bezne gamepady nefunguju, hlavne lacnejsie.
Ja som po zlej skusenosti s Xbox One chcel iny, ale kvoli nekompatibilite som kupil znova Xbox One S, je to vylepsena verzia, ale tiez sa kazi po 2 rokoch, pritom urcite vie Microsoft spravit aj kvalitny gamepad, 360 bol za polovicnu cenu a bol ovela kvalitnejsi, takze podla mna to je planovane zastaravanie.
Kazdopadne sa mi to uz nechce riesit, celkovo gamepady su na samostatnu temu, nieco som riesil aj v teme Nepopularne nazory a tiez v teme Planovane zastaravanie.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
v poslednej dobe mi chodia dost casto smsky od nejakych fake tatrabaniek, slsp a pod. ako je mozne, ze toto nemaju este operatori podchytene? napisat nejaky filter co by detekoval hromadne smsky z jedneho cisla co obsahuju trochu textu a jeden link snad nemoze byt taky problem. zvlast ked smska obsahuje nazov banky.
v smske je link na domenu, co bola zaregistrovana este v ten den .. na webe je potom klasicky fake formular na IB login ..
za posledny tyzden som taketo smsky dostaval skoro kazdy den a len za dnesok uz je ich 8.
v smske je link na domenu, co bola zaregistrovana este v ten den .. na webe je potom klasicky fake formular na IB login ..
za posledny tyzden som taketo smsky dostaval skoro kazdy den a len za dnesok uz je ich 8.
Tu je clanok mozno aj o tomto probleme:*****HERO***** napísal: 20 máj 2022, 21:24v poslednej dobe mi chodia dost casto smsky od nejakych fake tatrabaniek, slsp a pod. ako je mozne, ze toto nemaju este operatori podchytene?
SK-CERT varuje pred malvérom pre Android. Je vysoká pravdepodobnosť, že napadne aj Slovákov | Živé.sk
Myslim, ze pouzivaju rozne cisla a rozne formy spravy, skratene a presmerovane url a pod., asi maju odniekial aj databazu, jedna znama slovenska bola dostupna aj zadarmo, ine su zrejme platene, lacne...
Nadviazem, uz niekolkokrat mi v mobile zaznel signal novej spravy, nestava sa to casto, niekolkokrat za rok, naposledy pres niekolkymi dnami, ked som sa pozrel, nebolo tam nic, ziadna sprava, hovor, notifikacia, skusal som aj moznost "blokovane a spam", ani tam nic nebolo, ani slaba bateria, cim to moze byt? Mam Huawei, este s Google sluzbami, aktualizovany, Android.