Dlznik pracuje, dlhuje cez 2100€ a exekutor spi
Re: Dlznik pracuje, dlhuje cez 2100€ a exekutor spi
Vsak keby aj neplatil tak by stacilo pockat kym z dlhu bude exe a hotovo.
-
daniel.daniel
Medium Star
"osobný bankrot formou splátkového kalendára, tak si môže majetok nechať, ale za 5 rokov musí splatiť aspoň 30 % svojich dlhov" a uspokojenie veritelov musi byt aspon o 10% vysie oproti konkurzu.
A Kludne si mozes zobrat uver a vyhlasit OB, ved kopec ludi prave na tomto pohorelo.
A Kludne si mozes zobrat uver a vyhlasit OB, ved kopec ludi prave na tomto pohorelo.
ludia o com vy tu tocite
Ludia tu tocia spravne. Kopa ludi si vzala spotrebny uver, pozicky z nebankoviek, potom neplatili, dosla prva exekucia a po roku osobny bankrot.
Veru. Keď som bol mladý, tak som bol tak blbý. Vtedy som ale ešte nevedel koľko ľudí si bráva pozicky na rôzne hovadiny, ktoré nepotrebujú a žijú si nad pomery.
Dnes mať 20rokov, tak si naberiem kopec pôžičiek, peniaze rozbijem na hovadiny a pekne si užijem kus života. Potom by som vyhlásil konkurz na svoj nulový majetok a začal by som bez dlhov so zážitkami alebo aspoň odložeými peniazmi.
Dnes mať 20rokov, tak si naberiem kopec pôžičiek, peniaze rozbijem na hovadiny a pekne si užijem kus života. Potom by som vyhlásil konkurz na svoj nulový majetok a začal by som bez dlhov so zážitkami alebo aspoň odložeými peniazmi.
ono zas to nieje tak jednoduche preveruje sa poctivy zamer dlznika a pri dokazaní nepoctiveho umyslu ti ten bankrot mozu kludne aj zrusit. ale ako povedal heker osudy ludi su rozne a ja nesudim lebo v zivote sa moze stat hocico. Preto som sa ta Publicip pýtal ako to je ci si ich len poveril vymahanim alebo to cele od teba kupili a vyplatili ti peniaze a tebe uz po pripadnom bankrote nehrozi strata.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Navrh sa podava na Okresny sud Banska Bystrica, ktory je jediny prislusny sud k exekuciam a platobnym rozkazom. Ale exekucnym titulom moze byt aj notarska zmluva a pod. Takze ak sud vydal exekucny titul, nasledne system vylosoval exekutora z kraja trvaleho bydliska dlznika a mal mu zaslat exekucny titul. Potom moze exekutor konat, zablokuje majetom, posle upovedomenie o zacati exekucie atd...
Ak tento exekucny titul exekutor nema, tak najskor zlyhal Okresny sud Banska Bystrica a dopytoval by som sa prave tam. Exekutor predsa musi konat z uradnej povinnosti a su tam jeho peniaze, aby si vymohol svoju odmenu.
Co sa tyka osobneho bankrotu, tak Publicip tu pise nezmysli. Osobny bankrot plati IBA na dlhy, resp. hlavne na dlhy. Prave preto sa to vola osobny bankrot. Odporucam si nieco o tom nastudovat, lebo tu taras dve na tri. Vsetko mas popisane v Zakone o konkurze a restrukturalizacii, konkretne od paragrafu 166.
wladas: Osobny bankrot je jednoduchy, asi dva roky dozadu sa zmenil zakon a zjendodusil OB. Kedysi bolo treba 2 exekucie a trvat mali vari dlhsie ako rok, dnes ti staci jedna exekucia trvajuca ako rok. Cize staci, ak si mal trebars spotrebny uver, mobil alebo co, neplatil, skoncilo to exekuciou a ta ti bezi. Potom mozes cez Centrum pravnej pomoci poziadat o OB, plati sa tam vari 500 eur a sud to viacmenej automaticky schvaluje.
Peter00: Presne tak, pozicky z baniek, nebankoviek, telefony atd..., potom OB, vsetko v ramci zakona a bez tazkosti.
kompi: Sud nema kapacity na to co sa tyka pojednavani a spisov, nie to, aby kontroloval co je poctivy zamer a co nie. Takze ked povies, ze si to prehral v kasine, na automatoch alebo v stavkovej kancelarii, tak zial, tazko ti sud bude dokazovat opak, ze to tak nebolo, ze si spekulant a ide o nepoctivy zamer.
Ak tento exekucny titul exekutor nema, tak najskor zlyhal Okresny sud Banska Bystrica a dopytoval by som sa prave tam. Exekutor predsa musi konat z uradnej povinnosti a su tam jeho peniaze, aby si vymohol svoju odmenu.
Co sa tyka osobneho bankrotu, tak Publicip tu pise nezmysli. Osobny bankrot plati IBA na dlhy, resp. hlavne na dlhy. Prave preto sa to vola osobny bankrot. Odporucam si nieco o tom nastudovat, lebo tu taras dve na tri. Vsetko mas popisane v Zakone o konkurze a restrukturalizacii, konkretne od paragrafu 166.
wladas: Osobny bankrot je jednoduchy, asi dva roky dozadu sa zmenil zakon a zjendodusil OB. Kedysi bolo treba 2 exekucie a trvat mali vari dlhsie ako rok, dnes ti staci jedna exekucia trvajuca ako rok. Cize staci, ak si mal trebars spotrebny uver, mobil alebo co, neplatil, skoncilo to exekuciou a ta ti bezi. Potom mozes cez Centrum pravnej pomoci poziadat o OB, plati sa tam vari 500 eur a sud to viacmenej automaticky schvaluje.
Peter00: Presne tak, pozicky z baniek, nebankoviek, telefony atd..., potom OB, vsetko v ramci zakona a bez tazkosti.
kompi: Sud nema kapacity na to co sa tyka pojednavani a spisov, nie to, aby kontroloval co je poctivy zamer a co nie. Takze ked povies, ze si to prehral v kasine, na automatoch alebo v stavkovej kancelarii, tak zial, tazko ti sud bude dokazovat opak, ze to tak nebolo, ze si spekulant a ide o nepoctivy zamer.
hojko ja suhlasim do bodky co si napisal ale napriklad ked si niekto zoberie uver a nezaplati ani jednu splatku a hodi sa na OB tam uz napriklad vies teoreticky dokazat nepoctivy zamer. Inak ako tu uz bolo napisane legaslativa je vyslovene pro-dlznicka. a veritelia maju urcity cas netusim presne kolko namietat na sude nepoctivý zamer a vtedy sa tým súd musi zaoberat. Niesom pravnik no známy mi to takto opisoval ze to funguje.
Autoeditácia príspevku po 50 sek:
ale holt riziko podnikania presne preto som absolutný skeptik voči poziciavaniu penazi
Autoeditácia príspevku po 50 sek:
ale holt riziko podnikania presne preto som absolutný skeptik voči poziciavaniu penazi
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked uz niekto na to ide s rozumom, tak dake 2 ci 3 splatky zaplati. Ak by nezaplatil ani jednu, tak je otazne, ze ci by to uz nemohlo mat trestno-pravnu dohru za podvod, tazko povedat. Napadnut osobny bankrot je mozne do 6 od schvalenia sudom.
Poznáš niekoho, komu bol dokázaný nepoctivý zámer? Prichádzam s exekúciami do styku roky a nepoctivý zámer ak sa vôbec začne riešiť (nie že dokáže) možno u promile ľudí.kompi napísal: 19 máj 2022, 11:04 ono zas to nieje tak jednoduche preveruje sa poctivy zamer dlznika a pri dokazaní nepoctiveho umyslu ti ten bankrot mozu kludne aj zrusit. ale ako povedal heker osudy ludi su rozne a ja nesudim lebo v zivote sa moze stat hocico. Preto som sa ta Publicip pýtal ako to je ci si ich len poveril vymahanim alebo to cele od teba kupili a vyplatili ti peniaze a tebe uz po pripadnom bankrote nehrozi strata.
Ostatne v mnou popísanej situácii by ma zaujímalo tiež, že ako by mi to dokázali. Presne ako píše hojko. Pár splátok treba zaplatiť. Potom dať výpoveď z práce, pretože som “mal prisľúbenú inú prácu” a je to. Ale dá sa to aj bez výpovede. Slovenské zákony sú v tomto veľmi zhovievavé
Faktom je, že tie srdcervúce príbehy o matkách samoživiteľkách, ktoré padli do dlhových pascí sú len príbehy neziskoviek. V realite je takých prípadov minimum. Väčšinou sa snažia konkurz na osobný majetok vyhlásiť muži a spravidla pre svoj život nad pomery.