retkvic napísal: 22 máj 2022, 23:09
ja som myslel tie ruske Wundervaffe, tie Terminatory, tych maju rusi udajne max 10 kusov, ze to nepredstavuje nejaky vojensky zvrat.
podla toho co so nasiel, tak Rusko ma v ramci svojho "Centralneho vojenskeho okruhu" pridelenych 10 vozidiel BMPT Terminator. Celkovo bolo vyrobenych asi 300kusov vsetkych verzii BMPT Terminator, za terajsich sankcii urcite nove vyrabat nedokazu. Ich nasadenie na Ukrajine je neprijemne, lebo ide o pokrocilu zbran vhodnu na boj proti tazko ozbrojenej pechote. Zasadna zmena na bojisku v prospech Ruska sa od toho cakat neda.
Dufajme ze do konca roka sa situacia nejako aspon stabilizuje,ak nie rovnoskonci, nie je v zaujme nikoho vojnu prilis natahovat.
Cas hra proti Rusku, lebo dochadzaju mu zbrane /a skoro nic vyrobit teraz nevie kvoli sankciam/. Mobilizovat sice moze, ale zalozaci budu mat na bojisku este nizsiu bojovu efektivitu ako profesionaly, takze straty by boli este vacsie co by podporu Putina a celej vojny v ociach obcanov zacalo vyrazne znizovat. Bojova mobilna technika ktora zostala este v skladoch je na vynimky v podstate nepouzitelna, z dovodu rozkradnutych suciastok ci nedostatocneho servisu. Zaroven na Ua prudi stale vacsi pocet pokrocilej techniky standardu Nato: tazkych hufnic, raketomety nielen Himars ale aj český RM-70 Vampire.Taktiez su dodavane rozne specialne strely, napr protilodne a pod. Tieto vsetky systemy prekonavaju svojimi vlastnostami obdobne ruske systemy čo bude pre rusku stranu vazny problem. Ruska obrana sa moze zrutit v urcitom bode strát velmi rychlo, jednoducho nebude schopna v UA nijako fungovat.
Autoeditácia príspevku po 10 hod 6 min 17 sek:
S tymi Himarsami robia Usa zda sa obstrukcie,stale nie je jasne kedy ich dodaju, mozno taku hmlu robia naschval aby sa vyhli riziku ze ich Rusko sa bude snazit znicit ihned po prichode na Ua. Je to vyznmny zbranovy komplex, dokaze v rekordnom case od prichodu na dane miesto vystrelit velmi presné a silné rakety na dlhu vzdialenot ktore dokazu znicit velke uzemie a rovnako rychlo vsetko zbalit a zmiznut skor ako stihne protivnik ho lokalizovat a znicit. V podstate by sa to dostalo do asymetrickej roviny v prospech Ua, lebo Rusi by iba tazko dokazali rovnocenne na taketo utoky odpovedat.