Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

toto bude asi nieco ine ako ten flubot, nechcu po mne instalovat appku, maju len okopcenu stranku na internet banking login a phishuju. alebo uz tie smsky chodia z infikovanych telefonov

co sa tyka tvojho provlemu, skus mrknut do settings->notifications->advanced settings->notification history
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dik, nemam to tam, len Upozornenia a nasledne vsetky aplikacie, ten zoznam je inde a tam ziadny zaznam o notifikacii z toho datumu nie je, len starsie.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Banalna otazka - ako spravne skladovat sekundove lepidlo po jeho otvoreni?
Vzdy ho po pouziti trochu priecne stlacim, aby zo "sosaka" kleslo naspat do tuby, dobre uzatvorim, a skladujem vo zvislej polohe. No aj tak casom uplne vyschne. Este sa mi nestalo, ze by som kupoval novu tubu z dovodu minutia starej, vzdy to bolo preto, lebo stara zaschla, zrovna ked som nieco potreboval zalepit. Keby som si chcel zakonspirovat, povedal by som, ze to takto vyrobcom vyhovuje a robia to naschval...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mek napísal: 23 máj 2022, 17:34 Banalna otazka - ako spravne skladovat sekundove lepidlo po jeho otvoreni?
Vzdy ho po pouziti trochu priecne stlacim, aby zo "sosaka" kleslo naspat do tuby, dobre uzatvorim, a skladujem vo zvislej polohe. No aj tak casom uplne vyschne. Este sa mi nestalo, ze by som kupoval novu tubu z dovodu minutia starej, vzdy to bolo preto, lebo stara zaschla, zrovna ked som nieco potreboval zalepit. Keby som si chcel zakonspirovat, povedal by som, ze to takto vyrobcom vyhovuje a robia to naschval...
Sekundove lepidlo schne vplivom vzduchu. Takze ked sa k nemu dostane vzduch, tak zaschne. Takze jeho stvrdnutiu nezabranis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Preto tam kde sa da, uprednostnujem dvojzlozkove epoxidove lepidlo. Je podobne silné ako sekundove ale nevyschýna, nakolko ako lepidlo zacina fungovat az po naslednom zmiesani oboch latok spolu. Takze pokial su v tych "striekackach" tak su stale tekute bez ohladu na to ci prisli ciastocne do styku so vzduchom alebo nie. Jedno pouzivam uz niekolko rokov a stale je plne funkcne.
Obrázok
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo

to je ine nez tekuty kov, ze?
Lebo ten je tiez v rovnakom baleni.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 23 máj 2022, 18:35 gogo

to je ine nez tekuty kov, ze?
Lebo ten je tiez v rovnakom baleni.
je to normalne lepidlo-epoxidove, da sa tym lepit cez beton po podrážky skoro všetko a drzi to fest :)
Jediny rozdiel oproti sekundacu je, ze hmota tvrdne niekolko hodin takze je dobre to miesto niecim stlacit a cakat, povedzme 8-10hodin, pre istotu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Sekundove - nenasat vzduch ale zatvorit hned, v chladnicke pri tych cca 7 stupnoch mi nestvrdlo/nevyschlo ani po zhruba roku.
No vzdy mam v rezerve neotvorene.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mek napísal: 23 máj 2022, 17:34Vzdy ho po pouziti trochu priecne stlacim, aby zo "sosaka" kleslo naspat do tuby,
Toto bude ten problem. Dostane sa tam vzduch a skracuje sa tym funkcnost.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Aha, ja som myslel, ze schne vplyvom vlhkosti vo vzduchu. Ked som lepidlo nechal v sosaku, tak zase zaschol sosak a musel som ho prepchat ihlou (ak vobec vrchnak siel odskrutkovat). Nabuduce budem mudrejsi, dik :)
To epoxidove mam tiez, a je super, skoda ze sa nepredava v beznych supermarketoch. Je fajn, ze sa tym da lepit aj veci, ktore k sebe uplne tesne nedoliehaju, je priehladne ako sklo a zaschne tak ako som ho naniesol a drzi. Je to akoby taky tekuty plast co sa da vytvarovat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mek
mavaju ho obcas v Lidli aj velkom Kauflande
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj v Jednotach.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vedel by mi niekto pomoct s pomenovanim mojho problemu?

v poslednom case ked som castejsie za pocitacom (viac nez mojich beznych 8 hodin praca + 2 hodiny vecer gaming) ma boli ruka z klavesnice. nie je to syndrom karpalneho tunela myslim, pretoze ma neboli zapastie ale akoby clanky prstov v ruke (podla obrazku su to tie metakarpalne kosti)...
je to stale karparny tunel? pomohla by nejaka podlozka, ci skor zmena polohy? celkovo mam pocit ze som v poslednom case nejaky vykriveny za pocitacom aj ked sa snazim sediet rovno a mam celkom fajn stolicku, v jednej polohe nevydrzim dlho a musim sa stale posuvat.
Prílohy
Bones-of-a-human-hand-and-wrist-adapted-from-the-Human-Anatomy-library-8.png
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som tiez nemal karpal (bol som na rtg a vysetreni, vsetko "ok") ale pocitoval som rozne bolesti, tiez na lavej-klavesnicovej ruke. Trapilo ma to dlhe roky ale kedze doktor povedal ze tam nic neni, tak som to proste trpel. Pomohla mi az mobilizacia zapastia/prstov. A pomohlo to celkom rychlo, akurat to bolo sprv trosku neprijemne lebo to bolo bolestive ale stalo to za to.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
pouzivam nieco podobne a spokojnost velka, ak to kupis cez aliexpress tak ta to vyjde aspon o tretinu lacnejsie, lepsie brat viacej naraz lebo ma to obmedzenu zivotnost aby si to mohol priebezne vymienat. Tiez pomoze zmena klasickej klavesnice na s nizkozdvihovymi tlacitkami /ako byva na ntb/
https://www.alza.sk/genius-g-wp-100-d5823028.htm
https://www.alza.sk/genius-g-wmp-100-d5823029.htm
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Hegy: co presne myslis pod mobilitou zapastia/prstov? akoze stlacat taky ten gumeny kruh? ci nejake natahovacie cvicenia?

gogo: no asi pojdem do toho, za skusku nic nedam. tu klavesnicu nizkoprofilovu by som moc nechcel, par mesiacov dozadu som zainvesoval do klavesnice s ktorou som spokojny.

mam pocit ze ta bolest vychadza hlavne z prstenicka a akokeby medzi prstenickom a prostrednikom. rozmyslal som ci to nemoze byt nejakymi konkretnymi pohybmi, napriklad som teraz hraval jednu hru kde som zasto pouzival klavesovu skratku shift+6, co uz je take trochu krkolomne pre prsty...
tajne som dufal ze mi niekto poradi nejaku masticku a bude dobre :D ale vypada to tak ze budem musiet trochu poexperimentovat, vyskusat a zistit co to presne sposobuje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tak to bude tou krkolomnou klavesovou skratkou
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

aacid napísal: 27 máj 2022, 8:47mam pocit ze ta bolest vychadza hlavne z prstenicka a akokeby medzi prstenickom a prostrednikom. rozmyslal som ci to nemoze byt nejakymi konkretnymi pohybmi, napriklad som teraz hraval jednu hru kde som zasto pouzival klavesovu skratku shift+6, co uz je take trochu krkolomne pre prsty...
Mozno vyskusaj gamepad, alebo gamepad + mys, ako ja, v podstate mi tiez vadili tie krkolomne pohyby prstov, pisal som o tom tu:

Nepopularne nazory - Strana 8 - www.hojko.com

K tym podlozkam k mysi a klavesnici, tiez ich odporucam, pouzivam ich a tiez som mal bolesti zapastia davnejsie, neviem cim to bolo, ale prestalo to uplne, okrem tych podloziek mam aj kvalitnejsie sedenie, stolicku s polohovatelnymi podruckami, to je tiez dolezite.

Masticka ti mozno kratkodobo pomoze riesit nasledok, ale ked nevyriesis pricinu, bude sa to len zhorsovat.

EDIT: Predsa ti poradim aj "masticku", konkretne vyskusaj Elmetacin sprej.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Záhada - Twitter mi "trvale zablokoval účet pre porušenie podmienok".
Ako sa mi to podarilo, naozaj netuším, lebo som neuverejnil nič, len som sa raz pozrel na jedného humoristu a druhý krát neúspešne prihlásil...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tvoj ucet mohol byt napadnuty a "uneseny" hackerom, ktory potom z neho posielal spam, alebo iny nevhodny obsah. Stava sa to.
Napísať odpoveď