Presne toto mi neslo do hlavy.
Tak dolezite bude co ponuknu...
Presne toto mi neslo do hlavy.
Ja nevidím svet cez nejaké ružové okuliare, že by sme mali byť radi, lebo všetko je super a je stále lepšie a mali by sme otvárať šampanské, ako toto celé funguje a Rusko už bankrotuje a u nás prudko stúpa životná úroveň, keď nie je to tak.starysomar napísal: 25 jún 2022, 21:11 Asi sa zopakujem - Tvoj pohľad na svet a pocity z neho Ti naozaj nezávidím.
Záver je taký, že vedenie EU má asi prázdne hlavy a všetko robia, aby sme sa my mali hrošie. Bol dostatok plynu cez dlhodobé kontrakty, existovali obchody cez burzu, kde plyn len dokupovali všetci, nebolo potrebné cez burzu realizovať gigantické množstvá a tak ceny boli nízke. Tak si mysleli, že keď sú na burze nízke ceny tak dajme teda všetko cez burzu a netreba dlhodobé kontrakty. To sa ale prerátali, lebo sú debili, lebo obrovský dopyt ženie ceny hore, takže si po prvý krát strelili do vlastnej nohy, to ešte dávno pred vojnou. Takto vyhnali ceny plynu do extrémnych výšok, čo ale Rusku samozrejme nevadí, im stačí, keď predajú 20% množstva čo pred rokmi keď sú ceny 6x vyššie ako boli predtým a budú mať ešte vyššie príjmy. A čo ostane navyše predajú inde nemajú kde stratiť, môžu len vyhrať.wladas napísal: 25 jún 2022, 21:32 Ani ja nezavidim. Ale ma pravdu. EU sa sama strelila do oboch noh