Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Ak idem spať bez budíka stačí mi 7hod, ale ak idem spať o 00:00 a nastavím si budík na 7:00, v podvedomi si stále odrátavam čas ktorý mi zostáva. Prebudím sa už len 5 hodín, už len 2 hodiny. Nemám tvrdý spánok a nevyspím sa tak dobre.
- Vo vojne kde je neprijemné prostredie na spánok, kde sa vojaci museli vyspať aj počas dňa na pár hodín. Tak im bolo povedané, aby si ľahli do takej polohy kde majú uvoľnené končatiny, aby si predstavili že ležia na loďke v mori, a aby si v hlave hovorili mantru "nemysli na nič, nemysli na nič, nemysli na nič".
- Máte niejaký brain hacking, keď vieš že o "x" hodín musíš vstávať.
- Vo vojne kde je neprijemné prostredie na spánok, kde sa vojaci museli vyspať aj počas dňa na pár hodín. Tak im bolo povedané, aby si ľahli do takej polohy kde majú uvoľnené končatiny, aby si predstavili že ležia na loďke v mori, a aby si v hlave hovorili mantru "nemysli na nič, nemysli na nič, nemysli na nič".
- Máte niejaký brain hacking, keď vieš že o "x" hodín musíš vstávať.
Moj recept nastavim si budik na príjemné zvonenie a mozog prichystám stým, že skrátka chcem sa vyspať a budík ma skrátka zobudí.
M4jk1:-)
budík nepouzivam velmi dlho.Chodim spavat pomerne skoro 22:00hod, max 22:30hod. Takze uz u piatej, siestej rano sa zacinam automaticky budit.
budík nepouzivam velmi dlho.Chodim spavat pomerne skoro 22:00hod, max 22:30hod. Takze uz u piatej, siestej rano sa zacinam automaticky budit.
Vojaci maju specialne dychove skolenie prave na zaspanie na povel.
popravim si vajcia, zacnem mysliet na ciernociernu tmu a za par sekund som tuhy
-
mirak2
Hardcore addict
Vcera vecer som mal problem zaspat, som sa len prehadzoval. Potom som si pustil 5minutove meditacne cvicenie z Headspace (mobilna appka) a do 5 minut potom som zaspal. Predpokladam, ze su ludia, co to cvicenie vedia robit aj bez vedenia (pocuvania prijemneho hlasu z telefonu) a vedia sa tak uvolnit sami.
"Popravis" alebo "poupravis"
mne pomaha aj melatonin potom sa mi zda aj spanok hlbsi. Tiez je dobre sa vyhybat tesne pred spanim silnemu svetlu.
"Popravis" alebo "poupravis"
beat the meat tiez neznamena priamo to, co je tam napisane 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
moj brain hacking je neist spat vobec. mam to niekedy podobne. ked viem, ze mam vstat nejak neobvykle skoro a v posteli akurat zbytocny stres - snazit sa na silu zaspat, tak si radsej pustim nejaky serial a zrelaxujem sa pri nom asi aj viac ako prehadzovanim v posteli.M4jk1:-) napísal: 30 máj 2022, 10:01 - Máte niejaký brain hacking, keď vieš že o "x" hodín musíš vstávať.
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte, nechcem zakladať novú tému a aktuálna téma "Hypotéka na 30 alebo 15 rokov mi prišla menej vhodná ako táto" 
Aktuálne mám 24 a chcel by som kúpiť byt. Už som bol v takom stave, že v júli tohto roku by som išiel do banky a žiadal hypo, samozrejme predtým našiel nehnuteľnosť a podobne. Preto až v júli, lebo od februára 2022 mám vyšší plat o 600€ a teda som chcel aby som mal 6 mesačný priemer vyššieho platu.
Moja otázka však znie, či je podľa Vás dobrý nápad aktuálne riešiť hypotéku pri rýchto cenách čo sú. Všetci mi hovoria že nemám čakať, ale čo myslíte, pojde to aj naďalej takto hore? Lebo nechcem dopadnúť tak že kúpim byt a po pár mesiacov stratí na hodnote. Samozrejme sa to nedá predpovedať, ale čo by ste robili na mojom mieste? Bude júl, začať to riešiť alebo počkať pol roka rok a dúfať? Aktuálny dom s rodičmi je fajn, vychádzame spolu aj všetko ale súkromie nie je ideálne a keď bude vlastný byt tak u mňa bude aj frajerka. Takže neponáhla to tak že to musím mať hneď, ale zasa prišlo by to vhod.
Ďakujem za odpovede.
Aktuálne mám 24 a chcel by som kúpiť byt. Už som bol v takom stave, že v júli tohto roku by som išiel do banky a žiadal hypo, samozrejme predtým našiel nehnuteľnosť a podobne. Preto až v júli, lebo od februára 2022 mám vyšší plat o 600€ a teda som chcel aby som mal 6 mesačný priemer vyššieho platu.
Moja otázka však znie, či je podľa Vás dobrý nápad aktuálne riešiť hypotéku pri rýchto cenách čo sú. Všetci mi hovoria že nemám čakať, ale čo myslíte, pojde to aj naďalej takto hore? Lebo nechcem dopadnúť tak že kúpim byt a po pár mesiacov stratí na hodnote. Samozrejme sa to nedá predpovedať, ale čo by ste robili na mojom mieste? Bude júl, začať to riešiť alebo počkať pol roka rok a dúfať? Aktuálny dom s rodičmi je fajn, vychádzame spolu aj všetko ale súkromie nie je ideálne a keď bude vlastný byt tak u mňa bude aj frajerka. Takže neponáhla to tak že to musím mať hneď, ale zasa prišlo by to vhod.
Ďakujem za odpovede.
Nie vzdy sa pozera az na poslednych 6 mesiacov.
Ceny sice uz nebudu raketovo stupat ale ocakavat nejake citelne zlacnovanie nie je spravne. Ceny hypo uz niesu "zadara" ale uz so zdravou cenou. Stale budu ludia co si to dovolia.
Na tvojom mieste by som skusil hypo poradcu.
Ceny sice uz nebudu raketovo stupat ale ocakavat nejake citelne zlacnovanie nie je spravne. Ceny hypo uz niesu "zadara" ale uz so zdravou cenou. Stale budu ludia co si to dovolia.
Na tvojom mieste by som skusil hypo poradcu.
To nie je veľmi triviálna otázka.
Ak to kupuješ s predpokladom "možno na celý život" tak určite neodkladaj kúpu.
Ak to kupuješ s predpokladom "možno na celý život" tak určite neodkladaj kúpu.
-
maiikY
Light Star
6 mesiacov je v ČSOB, ktorá je moja aktuálna banka.
No nie je to na celý život, skôr na pár rokov lebo potom by som chcel s frajerkou keď už nebude študovať zobrať niečo spolu a isť možno do domu, alebo väčšieho bytu.
No nie je to na celý život, skôr na pár rokov lebo potom by som chcel s frajerkou keď už nebude študovať zobrať niečo spolu a isť možno do domu, alebo väčšieho bytu.
Je irelevantne ktoru banku mas. Vysoko pravdepodovne nedostanes od nich lepsiu ponuku v porovnani ak by si u nich nemal ucet.
Dalsi bod, kedze si taky mlady, je uverova historia. Mal si/mas nejaky uver? Banky to vidia a vedia vyhodnotit disciplinu splacania.
Dalsi bod, kedze si taky mlady, je uverova historia. Mal si/mas nejaky uver? Banky to vidia a vedia vyhodnotit disciplinu splacania.
-
maiikY
Light Star
Samozrejme, úverovú históriu mám. Úver, kreditka.. platovo som na tom dobre, takže hypotéka by nemala byt problém. Len neviem čo robiť teda, ohľadom financií sa poradím s poradcom, ja som len chcel počuť názory iných ľudí
Ja by som necakal lebo aj keby ceny malicko padli tak aj tak prerobis na drahsej hypo. Uroky letia hore.
My sme taká najbližšia partia 5 chalanov, z toho 3 už máme vlastné byty, dvaja ešte nie. Kupovali sme v rozmedzí asi 2 roky, čiže dokopy v 6 ročnom horizonte a každému jednému z nás bolo poradené (aj poradcami), aby sme nekupovali a počkali, lebo že ceny pôjdu dole. Nešli, išli hore, všetci už sme dosť zarobili.
Situácia je teraz samozrejme diametrálne odlišná ako v 2013-2019, avšak ako bolo povedané, pravdepodobnosť, že tie ceny pôjdu dole (resp. ak aj áno, nejak výrazne) je veľmi malá. Osobne by som asi ako laik nekupoval investičné byty na 2-4 roky, ale čokoľvek dlhšie by asi malo ísť stabilne hore. Samozrejme môže nastať situácia ako vojna na slovensku (príklad, bože chráň), kedy to už asi všetkým bude dokopy jedno, či im byt stúpol/klesol na hodnote.
A tiež ako bolo povedané, úroky pôjdu hore, teraz sú ešte stále dosť nízke.
Situácia je teraz samozrejme diametrálne odlišná ako v 2013-2019, avšak ako bolo povedané, pravdepodobnosť, že tie ceny pôjdu dole (resp. ak aj áno, nejak výrazne) je veľmi malá. Osobne by som asi ako laik nekupoval investičné byty na 2-4 roky, ale čokoľvek dlhšie by asi malo ísť stabilne hore. Samozrejme môže nastať situácia ako vojna na slovensku (príklad, bože chráň), kedy to už asi všetkým bude dokopy jedno, či im byt stúpol/klesol na hodnote.
-
Mek
Addict
Kym su uroky nizsie ako inflacia, tak kto sa zadlzi, este na tom aj zarobi.