Vysavac - tycovy vs "klasicky"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vysavac - tycovy vs "klasicky"

Príspevok od používateľa aacid »

tak mopovanie sme tiez pouzili tak raz a potom sa na to vykaslali a ked treba radsej mop klasicky :D

kup tycovy, zbytocny urcite nie je. v najhorsom casom zistis ze potrebujes este aj velky vysavac. a mozno nie, mozno ti bude uplne stacit tycovy.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Johnnny »

Asi to tak aj spravim. Zatial budem aj tak bez kobercov. Nemate nejaky konkretny tip, co sa da za rozumny peniaz kupit, alebo minimalne na co pozerat ?
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

My máme nejaký Philips tyčový aj s mopom. Mop sme tam parkrat použili, ale z nejakého dôvodu je tá handra na mope stále suchá. Proste akokeby málo ten mechanizmus prepúšťal vodu do handry. :(

Robotický sme odstavili,lebo bol nonstop upchatý od vlasov, ale rovnaký problém má s vlasmi aj tento Philips
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No na mna vyskocilo: https://chinaplanet.sk/jimmy-jv85-15/ :-D

Je to za 150eur aj s mopom s tym by to malo mat jeden z najvykonnejsich motorov aky sa do tychto vysavacov dava, ale zaroven je to bez zaruky. Taky experiment. U nas sa to da kupit tusim o stovku drahsie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mame doma tycovy elektrolux, treti rok funguje, no na plnohodnotne vysavanie by som ho neodporucal, je to na povysavanie prachu, vlasov ked sa ostriham, nejakej mensej spiny, minus je mala nadoba na odpad tj. velmi caste vyprazdnovanie, bateria vydrzi 30 minut co tiez nieje ideal, a vykon v ramci nasavania je tiez taky +/- nic moc, urcite kombinovat s niecim vykonnejsim, velka vyhoda je pohodlie a netreba za sebou tahat kabel
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

syma sumárum, stoja za starú belu 😃
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Riesil som to aj so segrou a povedala v podstate to iste aj ked uz neviem aky mali model. Az budem nastahovany v novom, vezmem v Alze nieco rozbalene a vykonnejsie na vyskusanie a potom sa rozhodnem :)

Inak to asi nepojde :) Strasne ma to laka, ale zase ak mam do toho smeti hadzat, to ma trochu odradza.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak nakoniec som v Planeu (maju teraz +1 rok zaruky zdarma) zobral Xiaomi G10. Z roznych vysavacov v cene do tych 250eur mi prisiel ako najlepsi a ani do 300eur v podstate nikde nezaostaval, akurat bol v zlave este Roadmi X30 PRO nad ktorym som dost vahal, ale nakoniec som dospel k zaveru, ze to snad bude stacit.

Potom su tu este tie Jimmy vysavace, ale z recenzii na internete (nie Jimmy, skor tycovych vysavacov obecne) som dospel k zaveru, ze to nie je najspolahlivejsi kus elektroniky v domacnosti a tam som od nakupu z ciny upustil a u nas v rozumnom e-shope sa to kupit neda. A k tomu fakt, ze vyzeraju ako z dracika ...

Vadi mi, ze je celkom citit vahu hlavice, ale inak bez vyhrad. Taha to ako diabol dokonca aj vlasy z miest ktore s nasou domacou klasickou Rowentou nevytiahneme, resp nie bez toho aby som dal dole tyc a doslova drel tie vlasy z koberca. Tiez hlucnost je slusna, znie celkom prijemne (naopak podla videii sa mi Roadmi uz zdal dost upiskany). Vydrz otestovanu nemam, ale podla recenzii vydrzi dost, na povysavanie baraku kludne a kedze s nim neplanujem bezne vysavat cely dom, asi cajk.

Jo a mop som neskusal, podla recenzii to vyzera skor na nudzovku.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja som pred týždňom vymenil nejaký AEG za 100€ ktorý po troch rokoch do slúžil za Dyson v10. Rozdiel bezkonkurenčný. Malé koberčeky to vcucava a musím ich nohou odlepovať. Je k tomu aj nejaká hĺbkovo cistiaca hlavica na chlpy a vlasy z poťahov. Keďže mám dlhosrstu mačku, chcel som to vyskúšať. A konečne mám gauč a postel bez chlpov 😁. Plus je tam vymeniteľná baterka. Čo na predošlom AEG nebola.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

U toho Xiaomi mi ten tah pride fajn, ale napriklad u tych vlasov hodne robi ta kefa. Inak to ma nejakych 150AW, co je u tejto cenovky dost, ale dnes su uz dostupnejsie.

A dalsia vec ktora ma moc bavi a zabudol som ju spomenut a bola jednym z dovodov preco som chcel tycovy je to, ze sa s tym velmi slusne cisti auto. Take tie male vysavace do auta stoja za prd a klasickym je to neprakticke.

Dysony su zial dost drahe a niektore modely mi pripadali ako z Ghost Ridera. Ale pokial viem, je to spicka.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Príde mi to ako Apple medzi vysávačmi. Jedni ho milujú iní nenávidia.
Tiež som nad cenou krútil nosom, ale zistil som, že mám 15% zamestanecku zľavu, tak som to skúsil.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tiez jemne ozivim tuto temu, mame doma uz hore spomenuty srot menom elektrolux - tu zas ma ospravedlnenu funkcnost za cenu co som ho ziskal, kazdopadne mame aj karcher co je nemotorne hovado a s tym sa mi moc trepat a vysavat nechce aj ked tah ma super - je to aj mop, no zadovazili sme si dyson v15 a musim uznat, ze je to brutalna vec, tolko prachu z kobercov, gauca a plavajucej podlahy co dokazal vycucnut mi pride az neuveritelne - mame psa cize ako kolega nadomnou neocenitelna vec, cena je brutalna ked sa na to clovek pozrie uz len optikou, ze je to "len" vysavac, no plne si ju dokaze obhajit
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

cORP. sorry, ale tvoj prispevok je len ako vsuvka o tom co mas, co si mal, ako taha Dyson alebo chces nieco poradit? Lebo som sa mierne stratil v tom co pises. Ale ak pises len nazor a na to co mas, tak samozrejme ok. Len pozeram, ze ci zhanas vysavac, ci si zabudol dat otazku alebo co, hm?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mas pocit, ze sa potrebujem chvalit vysavacom ? ale no tak, cakal som ci sa niekto ozve a chcel som riesit prislusenstvo
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Každý má svoje výhody aj nevýhody.
S vodníkom s tepovaním jej viac babračky no najviac vysaje, vyčistí.
Roborock je pohodlný no treba preň niektoré veci odkladať, presúvať.
JV85 PRO je praktický aj na vysatie auta a do malých priestorov, nemá ťah klasického veľkého.
Používame ich podľa potreby. Pochválil som sa že mám tri.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skor by ma zaujimalo ak uz teda ma niekto dysona, "to je ta znacka na chvalenie" ci pouziva original nastavce a prislusko alebo uz mal moznost skusit aj alternativy napr. z amazonu alebo ali a podobne, nakolko v novych baleniach uz niesu vsetky nastavce a prave chyba maly rotacny ktory je na sedacky na chlpy a vlasy, origos je od 65€ do cca 120 v sete, v cine cca 30€, mame aj roboticky xiaomi a tam neoriginal prislusko funguje uplne v pohode, no na dysona som z nejakeho dovodu toho oem moc nenasiel, com som ostal celko
prekvapeny kedze povacsinou su to len kusy plastu
heker
Redeemer
Redeemer

Dolezity je priemer rury/hadice na ktoru sa nasadza, nie to od koho je rotacna kefa vyrobena.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no lenze pri dysone to celkom dolezite aj je, pretoze niektore nastavce su elektrifikovane, maju laser napr. cize to je prave problem,

ja hladam vyslovene tento nastavec, no problem je, ze v kazdom jazyku tomu nadavaju inak cize najst to je realne mozne zatial len na aliexpresse a udajne aj amazon ma "fejky", vysavac je drahy to ano, ale za kus plastu dat takuto sumu mi pride uz trocha cez uz len z dovodu, ze v baleniach pred rokom 2023 bol sucastou

https://www.cistysvet.sk/dyson-hubica-s-konickou-kefou

tu ani rura a jej priemer nepomoze nakolko oni to maju riesene cez tzv zacvakavac, to cervene tlacitko
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Som to hodil do gůglu ako obrázok - objavuje sa zhruba za 20-60 eur
(hádam to zobrazí to čo mne)

https://lens.google.com/search?ep=gsbub ... UyNTgiXV0=
heker
Redeemer
Redeemer

Tato hubica ma laser alebo sa da pouzit hocico ine v podobom style?
Napísať odpoveď