Nábeh na starého mládenca ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
skooty
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Nábeh na starého mládenca ?

Príspevok od používateľa skooty »

Ahoj.

Obraciam sa na vás s menšou prosbou o prediskutovanie istého životného stavu s nádejou že možno nájdem ľudí, ktorí už vo svojom živote videli podobné príbehy/osudy.

Tak čo ma trápi ? (ak ma to teda vôbec nejako moc trápi ? )
Momentálne mám 25 rokov, za chvíľu 26 a mám solídneho tušáka že mám všetky predpoklady k tomu aby som žil svoj život ako navždy slobodný jedinec. Ide mi o to že počas svojho života som mal "normálny" vzťah v živote asi iba jedenkrát, trvalo to rok, síce to bol pekný čas, ale ukončil som to s tým že som v ňom už nejako nemal chuť pokračovať. Proste nejako som potreboval byť viac sám, neriešiť potreby a pocity druhých, investovať do nich svoj čas. Spätne tento krok nehodnotím ani pozítívne ani negatívne, malo to svoju logiku, na druhú stranu sme si výborne rozumeli, v podstate to šlo celý čas bez hádok a dievča chápalo že som trochu selfcentrista a nevýhody z toho plynúce.

Nuž poslednou dobou si ale čím ďalej tým viac uvedomujem že možno ani nehľadám nejaký vzťah/partnera.
Ono to má viacero rovín, rovina A je že mám jeden defekt na tvári, ktorý ma nerobí úplným krásavcom, ale zase na druhú stranu som chudý vysoký, celkom dosť športujem a mám milú povahu teda ako sa mi už viackrát v živote potvrdilo, asi to nie je jednoduché ako u niektorých jedincov ale z dlhodobého hľadiska som schopný presvedčiť(namotať) dievča aj keď to nie je také rýchle ako u niektorých pohľadných jedincov.
Rovina B je že síce mám fajn povahu, nemám sa problém dať do reči s hocikým, ale som tak trochu samotár/ emočne chladný človek ? Čo si pod tým predstaviť ? Uvediem príklad: síce mám milión X dobrých kamošov, nemám však nejaké najlepšieho kamoša. Dokážem si nejakou babou vybudovať fajn vzťah, ale nie som ju už schopný pustiť dostatočne blízko k sebe, akpo keby tam bol proste vo mne prirodzene nejaký blok, ktorý mi dovoľuje pustiť ľudí blízko, ale keď to už má presiahnúť nejako moc osobnú rovinu proste začnem byť ostražitý a za ňu už nejdem. Proste vždy u mňa akokeby prevládalo rácio nad emóciami a teda častokrát pri zlomových situáciach, kde som sa mal napríklad pre zachovanie spolupatričnosti k priateľom rozhodnuť emočne som sa rozhodol racionálne čo nemuselo pôsobiť správne v niekoho očiach.
Rovina C je dosť spoločná s rovinou B a to je to že mi proste nevadí samota. Ako som už spomenul som dosť individualista a selfcentrista a väčšinou sa bohužiaľ riadim ako keby bolo vždy na prvom mieste slovíčko JA. Príklad: Tri roky dozadu sme boli na prechode pohoria v zahraničí a boli sme skupina 5 ľudí. Dva dni pred odchodom to 4 ľudia chceli skrátiť o a byť doma o deň skôr, mne sa ten plán nepáčíl a keďže moja spolupatričnosť k čomukoľvek je skoro nulová tak som proste pokračoval tak ako som chcel ja(samozrejme bolo to bez akýchkoľvek negatívných pocitov, teda aspoň tak som to vnímal ja). Takýchto príkladov by sa dalo nájsť milión.

Všetky tieto vyššie popísané roviny (a asi by sa ich dalo nájsť aj viac) ma IMHO stavajú do pozície ideálneho kandidáta na staromládenectvo, nieže by mi to nejako vadilo. Na druhú stranu je toto čo v živote chcem ? Nebolo by skôr lepšie byť v živote v nejakom fajn vzťahu ?

Odpoveď je že neviem.

Nedá sa byť v živote prorokom, asi nikto nemá čarovnú guľu, ktorú pošúcha a povie mi čo ma čáká, ale čo má zaujíma je váš názor.
Stretli ste sa niekedy v živote s človekom s podobným profilom ako som vyššie popísal ? Ako to s ním dopadlo/ funguje ?
Myslíte že sa to môže zlomiť a ísť opačným smerom, alebo moje vlastnosti sa časom ešte viac zatvrdia a budú ešte výraznejšie ?

Každopádne ďakujem každému kto to dočítal až do konca a budem vďačný za akúkoľvek radu/poznámku/postreh :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nábeh na starého mládenca ?

Príspevok od používateľa Blastbit »

Vieš čo ja som tento tvoj sloh len zbežne prečital pretože je to chaoticky rozpísané.
Si samotár ktorý nemá problem kecať s ludmi, ale nebaví ťa riešiť druhých ludí a pripúšťať si ich k telu, možno asi aby si sa nepopálil.
Co poradiť? kamosov máš xy, ženskú si mal, ale nechal si ju bez dosť dobreho dovodu, čiže vzťah ako taký ťa nebaví.
Kludne si najdi nejakú babu s výhodami, alebo nejakú rajdu, len nie schopnú babu ktorú necháš tak len preto, že ty nemáš chuť pokračovať.
Nie je povinnosť každeho chlapa mať rodinu a manželku, sú samotári ktorí vyskušaju pár vztahov a končia stým a len si uživaju po svojom.
Hlavne do seba zahladený samotári to tak mávajú, až na nejaké výnimky čo tužia po romantike so ženou a neskor aj tužia po rodine a deťoch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

skooty

1/si typ cloveka ktory sa nerad prisposobuje druhym, co samo o sebe nie je dobre ani zle, ale v partnerskom vztahu obaja partneri aspon obcas musia robit rozne kompromisi.
2/zenam by si na zaciatku vztahu mal hned jasne naznacit ze s najvacsou pravdepodobnostou nemas zaujem v buducnosti o rodinu
3/mas este len 25rokov,to je pomerne málo, o 5-10rokov mozes mat ine zivotne nazory, ine pocity a vzdy este budes vo veku ked budes zaujimava partia pre zeny, zatial si uzivaj zivot
4/vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, aj manzelstvo a rodina aj single stav, zavisi len od nas co nam viacej vyhovuje.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ve dvou se to lépe táhne... a obzvlášť na staré kolená. Ale máš len 25/26r.... celý život pred sebou, ktorý sa ti môže každú chvíľu úplne zmeniť - hlavne keď to budeš najmenej očakávať.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Ak si ty so svojou situáciou spokojný, tak nevidím na tom nič zlé. Len rátaj s tým, že ak budeš chcieť vzťah o 10 rokov, tak to bude mať určité obmedzenia, ktoré už záleží na tebe, či budeš brať negatívne.

Ja si viem úplne pohodlne predstaviť život bez rodiny, keďže som od začiatku svoj život smeroval tak, aby som vedel byť samostatná jednotka a síce som sa nakoniec, možno aj pod miernym nátlakom rozhodol inak, ale oba smery v živote majú svoje pre a proti. Ide len o to, aby si využil možnosti toho konkrétneho životného štýlu a život si v tom smere dostatočne užil.

No pravda, že v 25ke ešte nevieš dobre čo bude neskôr. Sám by som nevedel, kde budem pred 5timi rokmi. Aj keď teda zrovna uvažovanie v tom, či rodinu chcem alebo nie, sa mi rozhodne nezmenilo.
skooty
Light Star
Light Star

Blastbit napísal: 16 okt 2021, 23:58 Vieš čo ja som tento tvoj sloh len zbežne prečital pretože je to chaoticky rozpísané.
Si samotár ktorý nemá problem kecať s ludmi, ale nebaví ťa riešiť druhých ludí a pripúšťať si ich k telu, možno asi aby si sa nepopálil.
Co poradiť? kamosov máš xy, ženskú si mal, ale nechal si ju bez dosť dobreho dovodu, čiže vzťah ako taký ťa nebaví.
Kludne si najdi nejakú babu s výhodami, alebo nejakú rajdu, len nie schopnú babu ktorú necháš tak len preto, že ty nemáš chuť pokračovať.
Nie je povinnosť každeho chlapa mať rodinu a manželku, sú samotári ktorí vyskušaju pár vztahov a končia stým a len si uživaju po svojom.
Hlavne do seba zahladený samotári to tak mávajú, až na nejaké výnimky čo tužia po romantike so ženou a neskor aj tužia po rodine a deťoch.
Nad tou radou s tou rajdou som sa celkom pousmial, aj keď možno by to ani nebol zlý nápad, ale moje presvedčenie a zásady by mi to asi nedovolili.

Autoeditácia príspevku po 8 min 43 sek:
Peter00 napísal: 17 okt 2021, 13:20 Ak si ty so svojou situáciou spokojný, tak nevidím na tom nič zlé. Len rátaj s tým, že ak budeš chcieť vzťah o 10 rokov, tak to bude mať určité obmedzenia, ktoré už záleží na tebe, či budeš brať negatívne.

Ja si viem úplne pohodlne predstaviť život bez rodiny, keďže som od začiatku svoj život smeroval tak, aby som vedel byť samostatná jednotka a síce som sa nakoniec, možno aj pod miernym nátlakom rozhodol inak, ale oba smery v živote majú svoje pre a proti. Ide len o to, aby si využil možnosti toho konkrétneho životného štýlu a život si v tom smere dostatočne užil.

No pravda, že v 25ke ešte nevieš dobre čo bude neskôr. Sám by som nevedel, kde budem pred 5timi rokmi. Aj keď teda zrovna uvažovanie v tom, či rodinu chcem alebo nie, sa mi rozhodne nezmenilo.
Samozrejme chápem to riziko že po 30 tke je väčšina schopných ľudí či už zadaná alebo už má aj dokonca fungujúcu rodinu, na druhú stranu myslím si že muž má v tomto ohľade oproti ženám jemnú výhodu a ten vek nezohráva až takú veľkú rolu.

Čo sa týka využitia tak tým že som tak trošku workoholik, tak som si založil nejakú menšiu firmičku a hovorím si že po večeroch aj tak nemám nejaký zvlášť zmysluplný spôsob trávenia času tak sa ho snažím vražáť do tohoto.

Ale správne konštatuješ že to má svoje výhody aj nevýhody.

Čo alebo kto u teba vyvolal ten mierny nátlak ak sa smiem opýtať a akým štýlom bol vyvolaný ?
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

skooty napísal: 18 okt 2021, 22:24
Samozrejme chápem to riziko že po 30 tke je väčšina schopných ľudí či už zadaná alebo už má aj dokonca fungujúcu rodinu, na druhú stranu myslím si že muž má v tomto ohľade oproti ženám jemnú výhodu a ten vek nezohráva až takú veľkú rolu.

Čo sa týka využitia tak tým že som tak trošku workoholik, tak som si založil nejakú menšiu firmičku a hovorím si že po večeroch aj tak nemám nejaký zvlášť zmysluplný spôsob trávenia času tak sa ho snažím vražáť do tohoto.

Ale správne konštatuješ že to má svoje výhody aj nevýhody.

Čo alebo kto u teba vyvolal ten mierny nátlak ak sa smiem opýtať a akým štýlom bol vyvolaný ?
Úskalia má aj to, keď si nájdeš o 20 rokov mladšiu babu :D Ako chalan si ju isto nájdeš ale bude tam dosť rozdielov v prioritách.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Aj staromladenecky život môže byť pestrý a plnohodnotný. Uvediem príklad.
V rodine mám muža,ktorý má po 50. Napriek tomu ,že mal vážne vzťahy,ostal slobodný. Jednoducho to mal v povahe,že ženy nepustil nejako viac k sebe,tiež sa nechcel natoľko prispôsobovať,aby z toho bola svadba,rodina...
Napriek tomu je spokojný teraz. Je zabezpečený, rodinu má milujúcu si myslím (snažíme sa o to 😁)
To že nemá deti,tak ma vynahradene tým,že je viacerým dnes už teenegerom a aj dospelákom krstným a birmovnym otcom,pravidelne ich berie na výlety,chaty,rôzne akcie.
Ja sama som s ním a 4 chlapmi bola na splave a bola to úplná paráda,toľko srandy som hádam nezažila nikdy.
Čiže nedepkuj..ak by si skončil ako slobodný mládenec, vždy máš možnosť si život zariadiť tak,aby si bol spokojný! 🙂
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Veru nie každý chce deti a rodinu, alebo ju z nejakej pričiny mať nemože, tak si najde len nejakú dočasnú známosť.
Tak si to vynahradí tým ze má skvelé vztahy s najbližšou rodinou alebo aj s inými členmi rodiny + ich detmi ktoré berie ako svoje a pohoda.
Ako to kafiatko napísala o tom pánovi z rodiny, tak to beriem aj ja, s jeho štýlom života, máme to podobné aj ked som o 20 rokov mladší.
gogo956
Redeemer
Redeemer

na tie "docasne znamosti" treba byt opatrny, pomerne casto z toho vznikaju neplánované deti, aspon co vidim vo svojom okoli :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kondom existuje a predčasne vytiahnuť kamaráta a vystriekať sa babe na dudy alebo zadok neni problem taký, ktorý by neskor počalo dieťa :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak pokial je niekto spokojny s gumou, tak ok. Apropo, ten postup ktory si opisal, nie je zdaleka zarukou. :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

skooty " Napr. moj pripad, mam atleticku postavu, zarabam daleko nad 3000 eur, viem si vydobit postavenie medzi muzmi, ale so zenami to moc neviem, teda sa ich okolo mna ani moc nemota... Takze vobec si nemyslim ze to je nejako zvlast dolezite..." - z temy Socialne siete.
Podla tejto témy si mal už babu ale ukončil si to ty. Takze je dalšia šanca žeby sa na teba dalšia nalepila alebo zbalil ty ju.
Takze chyba nie je v tom ze ty más atleticku postavu a vysoký plat na SR pomery a preto žiadne baby nezaujimaš a že baby zaujimaju len chudobný retardi s retardovaným správaním.Ked sa uz na takých nejaké nalepia tak také tie typické dávačky co si honia ego nadtým kolko chlapov ulovia. To by si musel chodiť vela von alebo vela písať s babami na socialnej sieti (nie fake) aby si nejaku zase dostal von alebo ona teba. Sak ale sám nevies co chces v oktobri 2021 si písal v dlhom príspevku o tom ako vlastne ani nikoho nehladáš, nasledovná citácia.
" Nuž poslednou dobou si ale čím ďalej tým viac uvedomujem že možno ani nehľadám nejaký vzťah/partnera."
No a dneska si nešťastný z toho ze o teba ziadna ani nezakopne ze behaju len za retardami co hovno zarabaju. Trošku sa pozviechaj chlape stým co vlastne chceš.
skooty
Light Star
Light Star

Blastbit napísal: 07 júl 2022, 13:11 skooty " Napr. moj pripad, mam atleticku postavu, zarabam daleko nad 3000 eur, viem si vydobit postavenie medzi muzmi, ale so zenami to moc neviem, teda sa ich okolo mna ani moc nemota... Takze vobec si nemyslim ze to je nejako zvlast dolezite..." - z temy Socialne siete.
Podla tejto témy si mal už babu ale ukončil si to ty. Takze je dalšia šanca žeby sa na teba dalšia nalepila alebo zbalil ty ju.
Takze chyba nie je v tom ze ty más atleticku postavu a vysoký plat na SR pomery a preto žiadne baby nezaujimaš a že baby zaujimaju len chudobný retardi s retardovaným správaním.Ked sa uz na takých nejaké nalepia tak také tie typické dávačky co si honia ego nadtým kolko chlapov ulovia. To by si musel chodiť vela von alebo vela písať s babami na socialnej sieti (nie fake) aby si nejaku zase dostal von alebo ona teba. Sak ale sám nevies co chces v oktobri 2021 si písal v dlhom príspevku o tom ako vlastne ani nikoho nehladáš. No a dneska si nešťastný z toho ze o teba ziadna ani nezakopne ze behaju len za retardami co hovno zarabaju. Trošku sa pozviechaj chlape stým co vlastne chceš.
Zla tema .. A nie som z toho nestastny, akurat je to strohe konstatovanie.

aky-zaujem-zo-strany-zeny-to-je-t202517-20.html
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha takze táto tema, chyba nebola v nej,ked si vieš urobit rešpekt pred chlapmi tak pred ženami sa to dá tým duplom.Budú hanblivé kukat do zeme.
Skoda dalo sa to poriešiť aj pri tej dotyčnej s ktorou si bol ale uz to je zrejme v pasé. Zeny nemaju rady mužskú váhavosť, tým to pre ne končí.
A to že nejaké rajdy behaju za retardmi no nech si behaju, chlap co dobre vyzerá a zarába vdaka svojej šikovnosti si zasluži iný typ ženy. 8)
Kludne aj v tvojom prípade ženu co si dokaze aj sama na seba zarobit slušné peniaze cize právnička,lekárka,zubarka,podnikatelka atd.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nie je az taky problem vela zarabat. Otazkou je za akych podmienok a ci to cloveka baví.
Zenam napr dost vadi ked je chlap prilis namysleny, to vacsinu odrádza. Rovnako je pre ne dolezite aky vztah ma potencialny partner k manzelstvu ako takemu. Maloktora chce byt navzdy iba partnerkou a nic viacej.
Na partnerskom trhu su najviac cenene ženy vo veku do cca 30rokov, potom zaujem mužov dost vyrazne klesá.
Takze co si dovtedy neuloví pod chomút, nemusi uz prist nikdy, resp iba low-end.
skooty
Light Star
Light Star

Blastbit napísal: 07 júl 2022, 13:20 Skoda dalo sa to poriešiť aj pri tej dotyčnej s ktorou si bol ale uz to je zrejme v pasé. Zeny nemaju rady mužskú váhavosť, tým to pre ne končí.
Viacmenej na 90 percent ano a zvysnych par percent sa potvrdi v priebehu najblizsieho tyzdna/dvoch. Po tom to zhrniem k tej patricnej teme.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej rád si prečítam.Problem je že pri tebe ženské aj sú vyhladávajú ťa ale tvoja povaha ťa brzdí.A nie ze ako človek s atletickou postavou, s 3000 eurami mesačne,že si nemožeš nikoho najsť.Ked na iných s takýmito parametrami sa ženské lepia ako včely na med tak kludne aj u teba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

chlapci, ale zivot nie je len o tom ci je niekto "atleticky typ a kolko zaraba". Tieto parametre su plusy ale same o sebe vela neznamenaju.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

skooty:
Budem opakovat to co napisali ostatni, mas iba 25, to je naozaj malo, vlastne tesne po skole, vobec sa toho neboj, ze mas teraz taketo (mozno trochu depresivne?) myslienky. Mozno o par rokov budes mat uz rodinu.
To, ze si taky selfcentrista je ale nieco, co sa da aj zmenit. A byt taky rozhodne nie je plus.
Ja som bol a aj som taky ciastocne tiez. Selfcentrista/egoista. Viac sa musela vzdy priatelka prisposobovat mne (ovela viac) ako ja jej. Aj vsetci v mojom okoli. A skor ci neskor to kazdeho prestane bavit (aj tu moju to prestalo :D , aj ked nie len kvoli tomu).
Skratka vacsina ludi, ci uz kamaratov, alebo zien to proste nema rado, ak je niekto v skupine co sa sprava ako Sheldon z BBT. Treba byt viac empaticky k ludom okolo seba, mozno to vyznie ako klise, ale ono sa ti to vrati potom, v dobrom, v buducnosti. Ja sa napriklad snazim pracovat na sebe v tejto oblasti a aj z mojho okolia mam aspon dobru odozvu na to, cize urcite sa to da :-)
To, ze ti to teraz nevadi je mozno ok, ale podla mna ti to prekazat zacne neskor, najma ked svojim spravanim postupne odradis x ludi so svojho okolia.
Pises, ze si si zalozil firmu a planujes jej davat vela casu, ak spravne chapem, tak po nejakej normalnej inej praci este.
Aj ja som si zalozil firmu, mam tolko prace a zakaziek, ze teoreticky mozem pracovat 12h denne po dobu x rokov. A tiez som sa do toho pustil s chutou, ale po nejakom case mi proste nejaka priatelka zacala chybat. Az teraz po dlhsom case som zase zacat randit a az teraz vidim o co vsetko som prisiel tym, ze som na sebe nezacal pracovat skor...takze tesit sa, ze sa pustis do prace a zabudnes na okolity svet nie je podla mna spravna cesta, vidim to presne na mojom priklade.
Cize doporucujem ti menej tej sebestrednosti, postupne z toho uberat.
Napísať odpoveď