SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Drop: ak si myslis ze saguaro je nieco bublinkove mal by si skusit madarsku theodoru. Da sa to kupit napr. v madarskom tescu. Obcas som to kupoval kedze bublinkyyyy.. ale moj zaludok sa s nimi prestal kamaratit tak uz ju nekupujem :) Raz za mesiac - dva s MLkom do madarska a nakupit plny kufor :D

Proste bublinky v nej vydrzia az do kedy nedopijes celu flasu ( 1,5l )

A k sodastreamu.. dobry lapac prachu v kuchyni, ako aj mikrovlna, kavovar, konvica, pekaren na chlieb, britta... Kedze doma nejedavam/nevarim, kavu nepijem, bublinky tiez nie. Aktualne bezfarebnu neperlivu vodu tj. napr. magnezia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

icefiresr napísal:Preco stoji ta nahradna bombicka na 80l 24.90€? Pozeral som to v Metre a Nay a vsade to stalo tolko.
preco sluchatka beats stoja tak vela a pritom hraju rovnako zle ako tie za 1/4 ceny?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

heker napísal:Niekde som cital clanok o tom, ze preco nekupit Sodastream. Ak to najdem, tak to sem hodim.
takéto niečo politické? https://en.wikipedia.org/wiki/SodaStream#Controversy
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

rocketter23 napísal:Drop: ak si myslis ze saguaro je nieco bublinkove mal by si skusit madarsku theodoru. Da sa to kupit napr. v madarskom tescu. Obcas som to kupoval kedze bublinkyyyy.. ale moj zaludok sa s nimi prestal kamaratit tak uz ju nekupujem :) Raz za mesiac - dva s MLkom do madarska a nakupit plny kufor :D

Proste bublinky v nej vydrzia az do kedy nedopijes celu flasu ( 1,5l )

A k sodastreamu.. dobry lapac prachu v kuchyni, ako aj mikrovlna, kavovar, konvica, pekaren na chlieb, britta... Kedze doma nejedavam/nevarim, kavu nepijem, bublinky tiez nie. Aktualne bezfarebnu neperlivu vodu tj. napr. magnezia.

tak pre takú sódu by som aj zabil...prefíkaní maďari...firma queen robí aj božskú zázvorovku, no ja nemám nejako prístup no maďarských obchodov, takže pre mňa to je tabu...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Stale o tom rozmyslam, urcite to ma vela vyhod, ale ma to aj nevyhody.

Zistil som, ze ta vymena bombicky je mozna na mnohych miestach, je mozne to riesit aj dorucenim domov s vymenou, to som nevedel.

Pytal som sa v inej teme, ale tu je asi lepsie miesto, skusal niekto ako chuti sirup Cola, Pepsi alebo Energy s cistou vodou, bez bubliniek?

Aky je rozdiel medzi sirupmi Cola a Pepsi, oplati sa priplatit za Pepsi?

Aky je rozdiel medzi modro-cervenym a zltym Energy sirupom?

Nasiel som este Stardrink Sodastream Sirup Booster Energy, ten je ale viac ako dvojnasobne drahsi, je aj lepsi, alebo sa plati len za znacku?

Vo FAQ je uvedena minimalna trvanlivost 12 mesiacov, ale musi sa po otvoreni spotrebovat do urciteho poctu dni?

To je pre mna dolezite, lebo je to sirup na 12 litrov, to rychlo nespotrebujem, malo by to byt uvedene na obale.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

asi moc neporadim, sirupy kupujeme iba jeden druh a to pepsi max. coca colu som neskusal ani som ju nevidel v obchodoch, mozno niekedy vyskusam. (aj ked ako teraz znova citam tak asi myslis nie coca cola sirup ale skratka nejaky noname sirup s kolovou prichutou? to som tiez neskusal, pepsi mi vyhovuje ze je aj bez cukru)

ku kole bez bubliniek... no bude to chutit ako kola bez bubliniek, kup si pollitrovu kolu, poriadne s nou potras, otvor a zopakuj niekolko krat. potom budes vediet ako chuti kola bez bubliniek.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dreamer odkiaľ si?
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Dreamer -

Ja som kupoval SodaSteam teraz v Januári keď začali zálohovaním PET fliaš, kupoval som hned Soda Stream Spirit Black Mix Pack kde si mal už sirupy v balíku: https://www.alza.sk/sodastream-spirit-b ... 793248.htm

pre mňa bola výhoda, že nemusím doma skladovať PET fľaše a potom ich vláčiť do obchodu, spravíš si takú perlivú vodu akú chceš, máš aj sirupy s rôznymi príchuťami, dokonca strýko tam dáva lacné sirupy kúpene v obchode síce do toho pôjde viac ale je stále lacnejšie.

nevýhoda možno len pre mňa, ale bombičky ktoré človek kúpy za 25 euro, ako keby vydržali viac a boli lepšie naplnené ako tie ktoré dostaneš na výmenu za 7,90 € . Je to z umelej hmoty uvidíme akú to bude mať životnosť, ale toto nemusí by nevýhoda.

Sirupy

som skúšal len Pepsi,Pepsi Max,Pepsi Max Lemon, z tých mi najviac chutí asi Pepsi Max a Pepsi Max Lemon, originál Sodastream Cola sirup som ešte neskúšal ale niekto hovorí, že je to super ako Cola zo socíku. Skúšal som tie sirupy aj vody bez bubliniek ale to nie je ono je to potom až moc sladké pre mňa. Sodastream energy drink sirup je fakt super, ale len so sódou.

Minimálna trvanlivosť tam je, napr. ja mam niektoré sirupy otvorené aj 4 mesiace a zatiaľ som si nevšimol rozdiel v chutí, skúsil som aj tak, že po otvorení som jeden sirup mal uložení v chladničke a druhý vonku a žiaden rozdiel som necítil. 12 L CCA asi lebo mne keď som to počítal ako počítal vystačilo tak na 9 max 10 fliaš, a to vôbec neni ani 1L lebo veľká fľaša sa môže naplniť cca 840ML s vodou.

Spotreby sirupov, tak ak príde návšteva tak sa ten sirup môže rýchlo minúť ak, u nás to tak bolo keď sme to mali ako nové tak, prišla rodina a človek nevládal ani robiť tie nápoje.

napr. sesternica pracuje v nemecku a tam sa dajú zohnať Sirupy od Sodastreamu ešte v iných príchutiach ako : Mountain Dew,Pepsi Max Lemon,Pepsi max Cherry, Lipton , neviem kvôli čomu to je tak obmedzené.

Vôbec to neni zlé hlavne ak človek pred tým pil len perlivé vody z obchodov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

inak odporucam nemiesat sirupy priamo do flase... aspon pocitovo tie flase potom viac zapachaju a treba ich castejsie cistit. my skratka mame vzdy flase naplnene len cistou sodou a sirupy lejem priamo do pohara tak ako obycajny sirup (sak ono to vlastne nic ine nie je).
akurar mi zena hovorila ze sa jej zda ze uz treba vymenit flase, ze nejak divne z nich ta soda chuti... no a som si uvedomil ze tie flase mame uz mozno aj 8 rokov... pokial je tam vzdy iba soda tak prazdnu flasu staci preplachnut a znova naplnit. pokial tam niekto zarobil sirup priamo do flase tak som vzdy tak nejak mal nutkanie tu flasu poriadne cistit a drhnut.

sirup kupujeme z alzy, ked clovek zoberie 5 kusov tak sa to aj oplati.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 12 júl 2022, 10:40asi moc neporadim, sirupy kupujeme iba jeden druh a to pepsi max. coca colu som neskusal ani som ju nevidel v obchodoch, mozno niekedy vyskusam.
Coca-Cola sirup nie je, ale ked mas Pepsi, mohol by si sa prosim pozriet na obal, ci tam nie je uvedene, ze po otvoreni sa musi skladovat v chladnicke a spotrebovat do urciteho poctu dni? Ked to tam nie je, tak je to OK, musi vydrzat do toho datumu trvanlivosti.
Daniel9911 napísal: 12 júl 2022, 16:24nevýhoda možno len pre mňa, ale bombičky ktoré človek kúpy za 25 euro, ako keby vydržali viac a boli lepšie naplnené ako tie ktoré dostaneš na výmenu za 7,90 € . Je to z umelej hmoty uvidíme akú to bude mať životnosť, ale toto nemusí by nevýhoda.
To som uz niekde cital, na FAQ Sodastream som nasiel info, kolko ma vazit ta bombicka po naplneni, tak prip. si to mozes odvazit, mozno to robia naschval, aby viac zarobili.

Dik za skusenosti, co sa tyka koly a energy bez bubliniek, skusal si to s chladenou vodou?

Mne napadlo, ze ked sa ten sirup dolieva do hotovej sody, tak musi byt viac sytena, lebo samotny sirup je nesyteny.

K tomu, ze to nebude tych 12l som aj pocital, bezne sirupy tiez potrebuju iny pomer ako udavany na obale.

K zaruke, ako som spominal, ked sa to musi skladovat v chladnicke a spotrebovat do X dni, tak to musi byt uvedene na obale, stacila by mi fotka prednej a zadnej casti, alebo len pozriet, ci tam nieco take nie je napisane, ak nie, tak to musi vydrzat do datumu minimalnej trvanlivosti.
aacid napísal: 12 júl 2022, 20:52inak odporucam nemiesat sirupy priamo do flase... aspon pocitovo tie flase potom viac zapachaju a treba ich castejsie cistit. my skratka mame vzdy flase naplnene len cistou sodou a sirupy lejem priamo do pohara tak ako obycajny sirup (sak ono to vlastne nic ine nie je).
To som aj tak planoval, urcite by som kupil verziu so sklenenou flasou, ale aj tak by som nerobil sirup do tej flase, kvoli cisteniu, hlavne energy by som si robil do pohara, da sa to potom odhadnut, je tam davkovac na bezny pohar tak 250ml? Vlastne to by sa dal asi aj kupit nejaku odmerku.

Ku cisteniu este z FAQ, tusim tam pisali, ze sa maju pouzivat tie tablety na cistenie kazdy mesiac, to plati asi hlavne kvoli sirupom.

Autoeditácia príspevku po 19 min 50 sek:
Daniel9911 napísal: 12 júl 2022, 16:24Je to z umelej hmoty uvidíme akú to bude mať životnosť, ale toto nemusí by nevýhoda.
Tie bombicky su plastove, vsetky? Kvoli comu, nie je to nebezpecne?
Daniel9911
Professional
Professional

Tie bombicky su plastove, vsetky? Kvoli comu, nie je to nebezpecne?
bombičky niesú plastové, myslel som výrobník sódy je z plastu síce z kvalitnejšieho ale je to len plast takže hádam to niečo aj vydrží.

Tie čistiace tabletky som tiež kupoval, ale až tak dobré niesu aspoň mne to tak nevyčistilo fľašu (síce ja miešam sirup priamo do fľaše, po výrobe sódy,) umývanie bez problémov s JAR a kefou na fľaše to ide vyčistiť super.
To som uz niekde cital, na FAQ Sodastream som nasiel info, kolko ma vazit ta bombicka po naplneni, tak prip. si to mozes odvazit, mozno to robia naschval, aby viac zarobili.
Určite tam zohráva úlohu aj bombička ako je stará, ale na bombičke máš uvedenú hmotnosť bombičky aj koľko je tam CO2, niekedy tam je viac niekedy menej.
Dik za skusenosti, co sa tyka koly a energy bez bubliniek, skusal si to s chladenou vodou?
s chladenou vodou som to ešte neskúšal, momentálne nemám doma Energy drink ale ak kúpim skúsim a napíšem.
To som aj tak planoval, urcite by som kupil verziu so sklenenou flasou, ale aj tak by som nerobil sirup do tej flase, kvoli cisteniu, hlavne energy by som si robil do pohara, da sa to potom odhadnut, je tam davkovac na bezny pohar tak 250ml? Vlastne to by sa dal asi aj kupit nejaku odmerku.
Dávkovanie na fľaše nie je maximálne je tam odmerka na akú úroveň máš naplniť fľašu s vodou viď foto
IMG_20220713_083805.jpg
IMG_20220713_083840.jpg
K zaruke, ako som spominal, ked sa to musi skladovat v chladnicke a spotrebovat do X dni, tak to musi byt uvedene na obale, stacila by mi fotka prednej a zadnej casti, alebo len pozriet, ci tam nieco take nie je napisane, ak nie, tak to musi vydrzat do datumu minimalnej trvanlivosti.
IMG_20220713_082703.jpg
IMG_20220713_082740.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Daniel9911 napísal: 12 júl 2022, 16:24nevýhoda možno len pre mňa, ale bombičky ktoré človek kúpy za 25 euro, ako keby vydržali viac a boli lepšie naplnené ako tie ktoré dostaneš na výmenu za 7,90 € . Je to z umelej hmoty uvidíme akú to bude mať životnosť, ale toto nemusí by nevýhoda.
toto sa mi nejak nezda, lebo ved keby pridem do obchodu ze chcem sodastream bombicku novu tak ju dostanem presne z tej istej krabice ako dostanem ked ju pridem vymenit...
Dreamer napísal: 12 júl 2022, 22:36 Coca-Cola sirup nie je, ale ked mas Pepsi, mohol by si sa prosim pozriet na obal, ci tam nie je uvedene, ze po otvoreni sa musi skladovat v chladnicke a spotrebovat do urciteho poctu dni? Ked to tam nie je, tak je to OK, musi vydrzat do toho datumu trvanlivosti.
teraz som si prvykrat precital co je napisane na obale, je tam ze po otvoreni ma byt v chladnicke a pred pouzitim ho mas premiesat. nic z toho nerobim a som tu. uprimne, nevidim dovod preco sa k sodastream sirupu chovat inak ako k akemukolvek inemu sirupu.
Dreamer napísal: 12 júl 2022, 22:36To som aj tak planoval, urcite by som kupil verziu so sklenenou flasou, ale aj tak by som nerobil sirup do tej flase, kvoli cisteniu, hlavne energy by som si robil do pohara, da sa to potom odhadnut, je tam davkovac na bezny pohar tak 250ml? Vlastne to by sa dal asi aj kupit nejaku odmerku.
odmerku nepouzivam, raz sme to skusali a prisla mi ta kola moc silna. ostatne to mam pocit ze pisu pri vacsine sirupov trochu viac nech to rychlejsie minies a kupis dalsi.
kazdy ma ine chute a prave sirup je vyhoda ze si ho nadavkujes ako chces. ja som sa to pri kola sirupe naucil uz podla farby peny. pokial pena tmava pridam vodu, pokial je pena moc svetla, pridam vodu. ale zase nijak sa s tym netrapim, proste nalejem sirup, zalejem sodou, raz je kola trochu silnejsia, raz trochu slabsia...
celkovo mam pocit ze to nejak moc riesis :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

nechcem si predstaviť keď kupuješ niečo "dôležité", keď okolo sirupu toľko otázok. no hate.
Daniel9911
Professional
Professional

aacid napísal: 13 júl 2022, 9:03 toto sa mi nejak nezda, lebo ved keby pridem do obchodu ze chcem sodastream bombicku novu tak ju dostanem presne z tej istej krabice ako dostanem ked ju pridem vymenit...

na bombičke máš napísané hmotnosť bombičky a tiež hmotnosť CO2 koľko tam naplnili.
IMG_20220713_123038.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ale kde kupis tie co su nove a nie znova naplnene?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

bombičky su rovnaké.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem pekne vsetkym za odpovede.

Ja si myslim, ze by som dokazal zit bez mineralky, sody, vydrzal som viac ako mesiac a nasledne tak 1 mineralka za tyzden, takze aj kvoli tomu vaham, ci kupovat sodastream len kvoli takej 1 kole za mesiac a 2 energy za tyzden, ak by to slo bez bubliniek, bolo by to fajn.
Daniel9911 napísal: 13 júl 2022, 8:48umývanie bez problémov s JAR a kefou na fľaše to ide vyčistiť super.
Zmesti sa do toho ta bezna kefa na riad? Ma asi 4,7cm.

Dik za tu fotku.
aacid napísal: 13 júl 2022, 9:03teraz som si prvykrat precital co je napisane na obale, je tam ze po otvoreni ma byt v chladnicke a pred pouzitim ho mas premiesat. nic z toho nerobim a som tu. uprimne, nevidim dovod preco sa k sodastream sirupu chovat inak ako k akemukolvek inemu sirupu.
Tak na obrazku vyssie, ta Mirinda, je to uvedene inak a celkom nezvycajne:
Skladujte v such a chlade, po otvoreni skladujte pri izbovej teplote.
Malo by to byt skor naopak, ale hlavne ze sa to nemusi spotrebovat napr. do 7 dni.

OT Inak pri mnohych potravinach je rozdielne skladovanie pred a po otvoreni, casto po otvoreni je nutne skladovat v chladnicke a spotrebovat do 3, ci 7 dni, alebo dokonca okamzite, napr. teraz som si pozrel Giana uhorky - "po otvoreni spotrebujte ihned", to sice nerobim, ale skladujem v chladnicke a snazim sa do niekolkych dni spotrebovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

myslim ze to je casto skor taka poistka pre vyrobcu. akonahle raz vyrobok otvoris moze sa udiat strasne vela veci ktore su mimo kontrolu vyrobcu. priklad s uhorkami, zavarane uhorky vydrzia mesiace aj po otvoreni, pokial sa spravas rozumne, uhorky vyberas cistou vidlickou, nie spinavymi prstami.
viem si predstavit ze niektori ludia by boli schopni reklamovat ze im splesniveli uhorky (alebo aj ten sirup) po otvoreni. tazko by predajca/vyrobca dokazoval ze splesniveli preto ze nieco bolo zle od vyroby alebo preto ze tam tu plesen zaniesol zakaznik.
takto sa jednoducho odvolaju na male pismenka "spotrebujte do 7 dni" a vybavene.

je to podobne ako s datumom spotreby na akejkolvek potravine, to ze je tam napisane "spotrebujte do X.Y." neznamena ze X.Y. sa to okamzite skazi a je to nepozivatelne, proste len ti uz vyrobca po tomto datume nevie garantovat 100% stav.
Daniel9911
Professional
Professional

Zmesti sa do toho ta bezna kefa na riad? Ma asi 4,7cm.
vnútorný priemer krku fľaše je cca 3 cm , my máme doma takú s penovou koncovkou priateľka objednával z betterware( isto čína kedže som to našiel aj na aliexprese)
0042039_houbicka-na-sklenicky-5-ks.jpeg
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Inak, tiež uvažujem nad kúpou ale stále ma odrádza tých niekoľko recenzií o tom, ako to "prepúšťa". Máte tiež také skúsenosti alebo by mohlo ísť o používateľské chyby?
Napísať odpoveď