Vedomie / slobodna vola

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vedomie / slobodna vola

Príspevok od používateľa dasti555 »

aacid tiež to mám tak, že ak mám tak ma to "volá" si dať každý večer i keď niekedy odolám ale ak nemám tak som úplne v pohode (inak zvyknem tak že asi 4x hlavička zápalky a úplne mi to stačí isté dni som skúšal ísť do roboty s asi práve tak 1-2x hlavička tej zápalky a deň bol hneď krajší :D)
kryštáliky a extrakty no to by bolo síce fajn keby to kúpim v DMke :D

každopádne je to slobodná vôľa sa rozhodnúť, že teraz chcem/teraz nechcem alebo proste to tak má byť a teraz mám mať obdobie kľudu... lebo raz som si to už tiež povedal a nikto nič nemal a kde tu zrazu všetci sa mi ponúkali :D
bolo by to ale o triedu lepšie keby to tu je klasicky v trafike a nemusím pofidérnych ľudí kontaktovať :D :D

Blastbit a tá energia by bola práve "duša". Vo filme Everything Everywhere All at once boli v realite kde boli ako kameň a "rozprávali sa" - jasne film ale dávalo by to zmysel proste energia v inej forme
a ako som spomenul vyššie ten serial na netflixe tak práve v prvej časti o LSD opisovali zážitok že "vidí zvuky" (kinda mi to pripomina mňa na tráve hlavne teda ak zavriem oči a nechám sa unášať predstavivosťou)

Myslím si, že vo vývoju ľudstva nastal v istom momente zlom a šli sme na "zlú cestu" ako si mohli v minulom storočí predstavovať liedajúce autá, byť na mesiaci atď a teraz sa tu riešia úplne hovadiny a mám pocit že "stojíme na mieste"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

dasti - Raz som odpadol v práci, citil som zovretie srdca potom uz len hviezdičky pred očami. No a nastala situácia ked som v nejakom tmavom priestore zbadal dve tmavé postavy. Obidve postavy mi povedali v slovenčine " ešte nenastal tvoj čas musíš sa vrátiť" .
A to teda ja nefajčím nepijem ani nehulim trávu, psychologické testy a posudky v normále v niečom mierny priemer-nadpriemer.
Teda ja si myslím ze vo vesmíre nie sme sami, možno v nejaký alternativny svet že existuje. Tvoj nazor na moj prípad je aký?
Ja som síce krestan-katolík ale cirkev robí z ludí debilov, tie ich prezentované reči ako ze Adam a Eva a had v zahrade.
A co bolo skorej dinosaury alebo ludia? Tak evidentne dinosaury a ludia ale podla cirkvi Adam a Eva vyzerali ako ludia teraz.
dasti555
Professional
Professional

Úplne by som v pohode v toto veril čo sa ti udialo.
Ja som mal v tom marci 2021 aj otravu jedlom a asi 3 dni som len spal čiže by som sa vôbec nečudoval tomu ak by som nejakým spôsobom “videl” to čo sa mi teraz deje a preto mám z toho “dejavu”.
Na Reddite bol príspevok o tom že typek mal pomôcť vyniesť nejakú skriňu plus ešte dačo a že si pamätá ako ho nejaká skriňa zavalila a zrazu sa zobudil v kuchyni s tým že zvoní telefón a to bola práve požiadavka na to aby šiel pomôcť vyniesť tu skriňu.
Netflix mal tiež zaujímavú sériu tiež o týchto smrtiach a že sa videli na operačnom stole atď.

Inak je sranda že takéto veci ma začali zaujímat a viac menej same nejakým spôsobom naskakovať do života prave po tej otrave jedlom/fajčení trávy (možno som to len nejak začal vyhľadať) rovnako ma jóga začala baviť keď som bol sfajčený proste ma to hneď ťahalo že daj si jogu a sfajčený robiť jogu to bolo niečo neskutočne ;D som cítil prepojenie tela ducha mysle … ale zas prišiel aj moment kedy som musel prestať lebo ma prepadla paranoja že sa mi “zamotalo srdco” a cítil som take divné pichanie ako som bol v “downward facing dog” polohe …

Ale zaujímavé je to že tuto potrebu vyhľadávať spiritualitu, astrológiu, robiť jogu, meditovať nemám keď som teraz nejaký čas bez toho.

Možno boli ľudia medzi dinosaurami ale nevieme o tom :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

dasti - heh no neviem ci teraz v tomto momente hladáš správne slová ked spomínaš v takejto téme sfajčenie :D a admin tu akurát je :D
Taký pocit deja vu ktorý si pamatám aj teraz je, ze som robil v jednej firme na jednej hale. A o pár rokov neskor som prišiel do firmy a úsek tej firmy kde som nakoniec aj začal robit tak mi prišiel identický ako ten z toho pocitu deja vu. Konieckoncov firma kde som aj odpadol o rok neskor od nástupu :D No problem, výroba zastavená ze co sa deje, volaná záchranka, ze som bol uz modrý hoci jazyk som nemal zapadnutý.
Inak Darwinova teoria ze ludia su z opic, moze to byt naopak ze opice sú z ludí. Clovek nemá chvost, opica má a výrazne menšie IQ hoci sú viac a menej učenlivejšie opice ktoré su rozumovo ako 2 ročné dieťa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dasti555

to je zaujímave a čo konkrétne si robil pri tej joge?
dasti555
Professional
Professional

Klasická jóga niečo z YouTube. Otázka je ci teraz narážaš na to srdce alebo ten pocit spojenia. Pri tom pocite spojenia tak keď som napríklad stál na jednej nohe tam som sa úplne sústredil na to ako sa musia zapojiť svaly na tej nohe atd aby som bol vyrovnaný a nepadol a úplne som cítil že tie som asi ani nikdy nemal poriadne zapojené ;D a tiež sa som presne vtedy si uvedomil čo spôsobuje padnutá klenba keď som sa snažil tu nohu dať tak ako má byť tak úplne iný pocit a rovnako aj chôdza v barefoot topánkach bola úžasná ;D každý krok, prsty ako som cítil. Proste úžas akurát ma fakt štve to že to ma ak tie negatívne stránky …

No a čo sa týka toho srdca tam netuším proste som bol v pohode a zrazu na mna prišlo že mám srdce nejak zamotané :D a som musel si sadnúť. A inak nejaké pocity väčšieho búšenia srdca som mával viac krát ale tak tep vždy v norme.

Inak je tu téma na tieto zážitky? ;D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Temu na hulenie je tema legalizovanie marihuany, a tieto spirituálno-naboženské = Boh,náboženstvá atd.
dasti555
Professional
Professional

Keď ono sa všetky tieto 3 celkom prelínajú
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

dasti555 napísal: 18 júl 2022, 15:48 Keď ono sa všetky tieto 3 celkom prelínajú
Nie celkom suhlasim.
Ano drogy mozu vyvolat spiritualne zazitky, ale je to len chemia (nie zeby osttane neboli :D ). Podobne aj rozsirenie vedomia atd... drogy ti len poskytuju iliziu, ze sa nieco take deje. Keby to funguje, tak uz tu mame sfajceneho vynalzcu hviezdnej brany :D no vetcina ludi co poznam a pravidlne si dava take veci skor vyzera, ze netusia co mali na ranajky a ako sa zavezuju snurky na topankach.

Taktiez drogy ti tu slobodnu volu skor zoberu ako daju.

PS: zabudli ste na prelinanie 4 temy - komunikacia s mimozemstnmi pomocou drog :smt033
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Taktiez drogy ti tu slobodnu volu skor zoberu ako daju." .. hej a ja sa možem čudovat u niektorích ked sú takýto :smt033
dasti - ved v pohode píš tuto svoje zážitky, možno ťa zaujme aj mysticizmus. Napr mafian z Dubnice Kucmerka jedával havranie srdce aby sa dožil nesmrtelnosti a rôzne okultné rituály, ale dostal dávku samopalom, takže nepomohlo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

gogo956
Redeemer
Redeemer

Svobodná vůle versus determinismus – Antonín Dolák - YouTube
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 03 nov 2024, 23:33Svobodná vůle versus determinismus – Antonín Dolák - YouTube
Velmi dobre vysvetlene, o vacsine som uz cital, ale takto strucne je to idealne pre niekoho, kto sa o tom chce dozvediet viac za kratky cas.

Opat mi hlavne ten koniec pripomenul film V hlave, Inside Out, uz je aj dvojka, ktoru som ale este nevidel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jiří Charvát - Svobodná vůle vs. předurčení: Rozhovor o egu, identitě a realitě. - YouTube

Btw Charvat má na YT viacero velmi zaujimavych rozhovorov/vystupení.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 08 nov 2024, 19:34Jiří Charvát - Svobodná vůle vs. předurčení: Rozhovor o egu, identitě a realitě. - YouTube
Je to podobne, ako predosle video, je tam nieco nove, zaujimave? Je to dost dlhe, tak vaham, prip. o com to je, nejake strucne body, mozno do spoileru, dakujem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer
zvyknem rozhovory počúvať popri inej nenarocnej činností, takže pre mna to strata času nie je. Skôr je to video pre tých ktorý veria na slobodnu vôlu, tí ktorí nie, tak tam pre nich nič moc nové nezazneje. Pre mňa je Charvát zaujimavý ako osoba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

You have no free will at all | Stanford professor Robert Sapolsky - YouTube
Napísať odpoveď