Hensym napísal: 14 aug 2022, 9:57
Naozaj si myslim, ze nie som povinny popisovat na co to pouzivam, ale ok...
Noziky a otvarac snad ani nemusim spominat, hlavne na jar a v lete ich vyuzivam fakt casto a nejdem vypisovat ako casto. Naposledy vcera. Mam tam plochy a krizovy sroubovak, ktory vyuzivam tiez casto, pretoze nie vsade a nie kazdy ma po ruke naradie, naozaj by si neveril ako casto sa ti to zide. Samotne klieste som tiez par krat vyuzil, lebo su univerzalne (verim ze nemusim popisovat kedy sa zidu kombinacky alebo ked treba nieco silnejsie odstrihnut). Ja si myslim ze je to must, mam to po ruke stale, ked som peso, na bajku, autom, vonku, u kamarata, na dovolenke, hocikde.
Vyuzivam to proste pravidelne a to dokonca VOBEC nie som nejaky fachman. Zase ale opakujem, nijako mi to nezavadzia, nezabera to v tej kapse takmer ziadne miesto a aj keby som to vyhodil, tak tu kapsu nosim aj tak, lebo nosit veci po vreckach mi pride fajn mozno tak pre pubertiaka z hornej dolnej ale nie pre dospeleho chlapa.
to mas fakt super. ja som si kupil leathermana presne kvoli tejto predstave. ale v realite som ho za pol roka pouzil par krat a aj to mam pocit ze skor preto ze som ho chcel vyuzit ako ze to bola realne potreba..
ide hlavne o to co robi a kde to robi. zial ja som kancelarska krysa, aktualne domaca krysa, doma mam vsetko naradie co potrebujem. ked ideme niekam tak tam je povacsine tiez rozne naradie (hlavne take ktore je na leathermanovi) alebo su to miesta kde skratka naradie urcite nebudem potrebovat.
teraz sme boli na chate, cely vikend som ho nosil vo vrecku a myslim ze raz som si snim sparal nechty
proste mam pekny kvalitny nastroj a nemam na neho vyuzitie
Autoeditácia príspevku po 8 min 19 sek:
M142 napísal: 12 aug 2022, 18:38
v prvom rade je ich hlavny business pozicka, az potom predaj tych kramov. ono sa to nezda, ale v rozhovore majitel/zastupca jednej takejto siete uviedol, ze vacsina ludi si pozicku splati. dalsia vec je, za kolko tu vec vykupia. napr kamarat mal kupeny snubak, ale zo zasnub zislo. prsten si nechal, ale neskor mu prislo blbe ho pouzit znova, tak ho chcel predat, skusil to "predat" aj tam. za prsten z bieleho zlata s diamantom za ktory dal 700-800e(uz si nepamatam) mu ponukli 60e, lebo zevraj diamant nema ziadnu hodnotu a nepredava sa to. to sa potom lahko vykupuje ak takto balamutia chudakov, ktori nevedia, co vlastne presne doniesli. ale inac chapem, ked som tam videl napr obrovsky stvorcovy zlaty prsten s vyrytym logom mercedesu za viac ako 1000e, tak som len kyval hlavou

ale tak na taketo veci nie sme cielovka, olasski cigani by si mohli vybrat

a ked nie, zlato sa vzdy da stavit a kedze do uvahy pri kupe beru iba vahu zlata, tak na tom zarobia vzdy.
ja som bol v zalozni raz. 2 roky dozadu som nasiel na bazosi inzerat na predaj tabletu. zatelefonoval som, stretli sme sa a on ze tablet je v zalozni tu za rohom.
dosli sme tam (bola to fakt ze velka zalozna, ziaden stanok ale take bezne potraviny velkost), typek za pultom vytiahol tablet, vyskusal som ho, dal som peniaze cloveku z inzeratu, on zaplatil zalozni a isli sme kazdy svojou cestou...
ja som to bral ako vyhodu, keby boli akekolvek problemy s tabletom tak zalozna ma cloveka v systeme aj na kamere.
kupil som ho ale hlavne preto ze to bola polovicna cena noveho a tento vypadal nepouzite. a ked si zoberiem ze on ani nedal zalozni celu sumu co som mu dal ja, za kolko to museli vykupit??
verim tomu ze existuje ista vrstva ludi co tieto zalozne zivia aj dopytom aj ponukou... tam kde ti uz ani nebankovka nepozicia...