Andi, si sa stretol s klasickým problém, že ľudia jazdia ako ko*ot.

Aj vodiči v autách, ktorí by sa mali vyznať. Teraz som si to všimol, že keď idem na bajk večer po tme a mám tam svetlá z aliexpresu, ktoré určite nespĺňajú EU normy, tak mi normálne začali zastavovať autá na hlavnej a dávať mi prednosť.
Napr. včera, klasická križovatka, ja prichádzam z vedlajšej, tak stojím na stopke s bajkom a dávam prednosť autám na hlavnej...a zrazu mi auto na hlavnej zastaví a ukazuje mi, že môžem ísť. Lenže ja neukazujem rukou, že idem dolava/doprava na hlavnú...chcem prejsť rovno z vedľajšej cez hlavnú na vedľajšiu...a je pekné, že mi v jednom smere auto zastalo a vodič mi ukazuje, že mám prejsť, keď v druhom smere idú autá a tie mi nezastavujú.

a potom sa samozrejme rozčuluje že mu ukazujem, že choď ďalej...
Ad1: Kolobežky všade sú problem sharingových spoločností. V Austrálii ich už hádzali do mora, aby vznikli koralove útesy alebo z nich umelci vyrábajú sochy.
Ad2: Nikdy som kolobežku nemal. Ale včera som za mestom v noci stretol najebaných Čechov, ktorým došla batéria v kolobežke a hodne KM mali do kempu. Bolo mi ich ľúto, že im pomôžem. Cez aký konektor sa to nabíja? To asi nebude ako mobil cez powerbanku, že?
Ad3: Nie je kolobežka ako kolobežka. Záleží aké tam sú kolesá a tlmiče, na tých základných modeloch sa fakt môžeš zabiť aj na chodníku. Na tých lepších modeloch vieš v pohode prejsť aj cez klasické slovenské cesty.
Ad4: Po nebezpečných miestach idem s bajkom naschvál po strede vozovky, aby ma nikto nemohol predbehnúť. Moja skúsenosť je taká, že väčšina vodičov ma obchádza v čo najväčšom odstupe odomňa...ale echt ko*ot sú profesionálni vodiči, ako taxikári, vodiči autobusu alebo kamiónu, aj keď sa s bajkom lepím pomaly na jarok a zachytávam každú jamu, tak sa naschvál nalepia na mňa a snažia sa ma doslova ešte vytlačiť. To je fakt pecka, keď v kruhovom objazde, ma začne obiehať linkový autobus alebo kamión, aj keď vie, že keď sa ja vyje*** na diere pod neho, tak som na mieste mŕtvy...hlavne že on ušetril 5 sekúnd.
Ad5: Ľudia bez reflexných prvkov v noci sú smrť. A najebaní Češi sa v noci správajú ako jelene na dialnici. Ide to po strede, uvidí svetlá a namiesto toho aby sa uhol, tak roztiahne ruky, začne kričať a ide za svetlom.

Denne v noci stretávam ľudí na bajku, bez svetla, alebo bez odrazky, navyše často idú v strede cesty alebo v protismere...a v noci ich je vidieť fakt na poslednú chvíľu. Do kolobežiek sa už aspoň v základe montujú svetlá a dokonca som si všimol, že keď kolobežka brzdí, tak im tie svetlá automaticky blikajú. No u bicykloch to je stále scifi.
Ad6: Jasná vec, že keď nešlapeš a len sa vezieš, tak rastie brucho.
Ad7: Pri slovenských vodičoch a cestách je fakt lepšie v Bratislave alebo v inom väčšom meste radšej zosadnúť a prejsť cez križovatku cez prechod ako chodec.