Banálne/triviálne otázky
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banálne/triviálne otázky
Áno. Psychika je záhadná a stále nie celkom prebádaná oblasť.
"Niektorí ľudia si dokážu v uchu si vytvárať zvuk" - ja napríklad vysoký tón, ktorý vzhľaddom k veku už počuť nemôžem. Mozog dokáže dopočítať rôzne (nie len) zvuky.
Niekto sa napríklad aj rozpráva sám zo sebou a "počuje sa". Tie javy sú bežné.
"Niektorí ľudia si dokážu v uchu si vytvárať zvuk" - ja napríklad vysoký tón, ktorý vzhľaddom k veku už počuť nemôžem. Mozog dokáže dopočítať rôzne (nie len) zvuky.
Niekto sa napríklad aj rozpráva sám zo sebou a "počuje sa". Tie javy sú bežné.
V podstate ludia co maju niektoré zmysli slabšie, tak iné maju zvýraznené. Ja mam napriklad dobrý čuch na 10 metrov zacitim cez zavreté dvere ked niekto niečo varí. Sluch tiez tak nejak citlivý,zrak na blizko velmi dobrý aj niečo co má pár mm vidím velmi dobre a na dialku zlý.
A to stou mapkou ako je možný mráz -19° v oblasti Prievidze? Ci je to nejaký fake alebo o čo sa jedná?
Edit - jj toto moze byt ako to Hensym opísal tusil som to len som nechcel trepnuť hovadinu.
A to stou mapkou ako je možný mráz -19° v oblasti Prievidze? Ci je to nejaký fake alebo o čo sa jedná?
Edit - jj toto moze byt ako to Hensym opísal tusil som to len som nechcel trepnuť hovadinu.
Obycajna chyba merania, interpretacie dat, alebo nejaky jav, ktory oblbne radary.
-
starysomar
Hardcore addict
SHMU máva občas nejaký kix.
Sú to len dáta z nejakých snímačov, zrejme porucha.
Mám takých rarít viac za roky, napríklad:

upload images
Ostatne aj na tej mape rádioaktivity, spomínannej inde, občas vyskočí riadna kravina.
Sú to len dáta z nejakých snímačov, zrejme porucha.
Mám takých rarít viac za roky, napríklad:

upload images
Ostatne aj na tej mape rádioaktivity, spomínannej inde, občas vyskočí riadna kravina.
No boa radioaktivita snád tu uz nikdy nebude. Ozaj hlavne sa to bude týkat najmä ludí z BA ze nejaký ozon sa tam má vyskytnuť ludia by mali byt opatrný. Mozno ak by sa to opakovalo viackrát treba si dávať bacha https://www.aktuality.sk/clanok/meWiZpR ... ratislave/ Ale ako banálna tema ani otázka to nie je.
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Čaute, cez čo investujete? Ja používam Coinbase na krypto a Bitpandu na akcie, ale napríklad nieco na štýl s&p 500 sa nie vždy na bitpandd nachádza. Ideálne by bolo ak je to vôbec môžné mať všetko v jednej aplikácií. Kolega mi spomínal že on investuje cez revolut, no neviem aké možnosti to ponúka.
Co používate vy a odporúčate to ?
Co používate vy a odporúčate to ?
-
mirak2
Hardcore addict
etoro, finax, amundi
-
starysomar
Hardcore addict
Máme na to posledné roky "správcu rodinných financií", osvedčilo sa. V minulosti som to riešil sám, aj zarobil, no aj naletel a prerobil. Tak radšej už len (rokmi) osvedčené investície.
Priame nakupy cez brokera:
Interactive Brokers, cesky Lynx (nieco ako frencajzna Interactive Brokers), XTB, Fio
cez sprostredkovatela na pravidelne setrenie
EIC, Finax
etoro sa vyhnut oblukom
Lepsie bude pokracovat tu: topic200054.html?hilit=finax
Interactive Brokers, cesky Lynx (nieco ako frencajzna Interactive Brokers), XTB, Fio
cez sprostredkovatela na pravidelne setrenie
EIC, Finax
etoro sa vyhnut oblukom
Lepsie bude pokracovat tu: topic200054.html?hilit=finax
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ďakujem za rady, pozriem si, preštudujem a niečo si vyberiem 
Mozes toto upresnit? Ja mam sice Amundi ale konkretny ETF fond kupeny priamo u brokera.
-
mirak2
Hardcore addict
mam to uzatvorene cez ovbakawladas napísal: 22 aug 2022, 19:24 Mozes toto upresnit? Ja mam sice Amundi ale konkretny ETF fond kupeny priamo u brokera.
Len bacha na poplatky. Aby nezhltli polku ziskov 
IB resp Lynxbroker su osvedčení
Prečo nosia mladé sestričky v nemocnici tmavé tangáče v bielych nohaviciach? 
Presne preto preco niektore baby nosia leginy dokonalo obtiahnute. V horsom pripade aj s hamburgerom.
to sa stazujete?
ved ked ma dotycna dobru postavu tak sa clovek pozrie a ked nema, tak sa pozera tiež, ale inam a vybavene. 
Nesťažujem sa, mali by tie mladé nosiť tie tmavé tangáče povinne
Skoda že policajtky nemajú biele nohavice. Baby v uniformách sú hot 
No hamburger je uz aj na mna moc vulgarne
toto je najkrajsia cast roka, vsade same kratke sukničky či kraťásky 
dobrý nápad
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
Autoeditácia príspevku po 9 hod 8 min 4 sek:
zdravím, otázka: je tu ešte niekto kto pravidelne jedáva surove vajcia? Ani nie tak iba samotné, to nemusím, ale v ramci roznych pomazánok, šejkov a pod.
dobrý nápad
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
Autoeditácia príspevku po 9 hod 8 min 4 sek:
zdravím, otázka: je tu ešte niekto kto pravidelne jedáva surove vajcia? Ani nie tak iba samotné, to nemusím, ale v ramci roznych pomazánok, šejkov a pod.