Este pockat par rokov a aj ta najkratsia namorna trasa po Severnom ladovom oceane bude realitou.
Tiez znovuzvolenie demokrata v USA bude vyzva, na to ze ma Biden tak rekordne nizku podporu a novy kandidat v nedohladne.
Nečudoval by som sa ani, keby Dugin bol pre Putina nepohodlný a mala v tom prsty FSB. Zvaliť to na domáci terorizmus je príležitosť ako pred verejnosťou obhájiť ďalšie totalitné represívne zákony.gogo956 napísal: 21 aug 2022, 19:39 Takze boli to nakoniec ruskí proti-putinovskí partizáni. Tolko otvorenych frontov bude mat Rusko problem "rozchodiť"..
https://svet.sme.sk/c/22989615/darja-du ... mrtie.html
No ak si zoberieme cinsku demografiu, tak aj za 50 rokov ich bude stale viac nez americanov, stat leje peniaze do vyskumu, infrastruktury, novych technologii, za takych 20-30r uz svet s nimi nebude stihat, uz teraz nahodili take tempo, ze krok s nimi drzia este ako tak usa, ale to len vdaka gigantom ako google, ibm, apple.gogo956 napísal: 21 aug 2022, 11:38 retkvic
proti Cine zásadne ide jej vlastná zla demografia. Dalsia vec je, ze rast hdp sa dlhodobo bude uz len znizovat, z dovodu pomerne vysokeho narastu platov. Preto uz dnes niektore zapadne firmy v Cine nevyrabaju ale preniesli vyrobu do krajin lacnejsich ako je Vietnam, Malajzia, Barma, India a pod.
možné je v Rusku všetko, doslovaephramko napísal: 21 aug 2022, 20:25 Nečudoval by som sa ani, keby Dugin bol pre Putina nepohodlný a mala v tom prsty FSB. Zvaliť to na domáci terorizmus je príležitosť ako pred verejnosťou obhájiť ďalšie totalitné represívne zákony.
nejde o samotny pocet obyvatelov ale vekovu disproporciu. Ked bude velka cast obyvatelstva dochodcami, tak tato vrstva je pochopitelne neproduktivna, ma znizenu spotrebu tovarov, zaroven je to obrovska zataz pre cinske zdravotnictvo ktore je v mnohych oblastiach na nizkej urovni. Zla demografia je samozrejme sposobena tym ze politika jedneho dietata /aj ked realne az tak striktna nikdy nebola, boli tam vynimky/ komunisti drzali prilis dlho a tento populacny vypadok sa uz nedokaze za ziadnych okolnosti vyrovnat a to z toho dovodu ze sa zmenilo spravanie cinskych rodin a vo vacsich mestach je zivot tak drahy ze vychovat aj jedno dieta je uz drahé.No ak si zoberieme cinsku demografiu, tak aj za 50 rokov ich bude stale viac nez americanov
https://blisty.cz/art/109411-lawrence-f ... ripad.htmlLawrence Freedman: "Autokracie mají tendenci dělat katastrofická rozhodnutí. To je Putinův případ"
Ono je to dosť vtipné, keď priemerného europána zaujíma viac to, či a za čo si kúpi euro priemerný rus ako to, že napr euro je voči doláru na 20ročnom minime.ephramko napísal: 20 aug 2022, 0:25 Hmm...vždy keď na FB nejaký slovenský expert tvrdí, že Rusom sankcie pomáhajú, my sa máme na hovno a aký je teraz silný rubel, tak keď sa ho spýtam, prečo sa teda v Rusku na čiernom trhu predáva 1 euro za 150-250 rublov (stále normálni Rusi nie sú odrezaní od sveta ako KLDR a vedia nám povedať, ako to tam vyzerá)...aj keď je oficiálny kurz 1 k 59,61, že to mi nejako nevychádza, ako by veksláci mohli pýtať za euro cez 150 rublov, keď bežný Rus môže ísť do banky a zmeniť si za 59...tak už sa nedočkám odpovede.Iba že by proste nemohli ísť do banky a zmeniť za ten kurz...
ale to necakal ani necaka nikto.Neočakávam že akékoľvek najtvrdšie sankcie zo strany EU/USA budú mať devastačné dopady na Rusko za rekordne krátky čas.
Ponomarev, who in 2014 was the only deputy to vote against the annexation of Crimea, said he was approached by the NRA. The group allegedly told him that it was engaged in a fight against Putin's regime.