1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa wladas »

retkvic napísal: 28 aug 2022, 21:06 Neviem co to vyriesi, ale primarne konflikt je medzi Sulikom
A pointa? Dovolim si odhadnut ze tento konflikt je max 20% dovod odchodu SaS. Hlavny dovod je neschopnost samotneho Matovica. Bude aj tak odvolany do par dni len sa tak zaprasi.

V SaS je vela schopnych ludi rozmyslajucich vlastnou hlavou. Nie je to strana len o Sulikovy. Vsak sam povedal ze po dalsich volbach pojde prec.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

retkvic napísal: 28 aug 2022, 21:06 Neviem co to vyriesi, ale primarne konflikt je medzi Sulikom a Matovicom. A nepaci sa mi nie moc odlisne spravanie Sulika k Matovicovmu, ze ked Sulik zaveli, tak s nim ide aj cela strana, hoci nie vsetkym clenom je to vyslovene po voli, taketo ultimatne spravanie. Ale samozrejme posluchat musia vsetci, ako u Matovica. Niekedy sa hovori, ze mudrejsi ustupi, neviem ako sa to da aplikovat v tomto pripade.
Ja si osobe myslim, ze Sas nemusi byt vyslovene o Sulikovi, ak to bude o Sulikovi, tak ta strana moze skor ci neskor zaniknut, pripadne dufat, ze sa presplhaju cez 5%.
ASpon mne sa zda, ze Ciganikova hovorila, ze tento postup si odhlasovali. Tu nejde len o nuestale napdania od Matovica, ale aj to, ze OLANO im neustale blokuje reformy (Sme rodina blokuje vsetko), OLANO neustale porusjue kolaicnu zmluvu a jeho poslanci nemali problem podporit navrhy fasistov davno pred "prorodinnym balickom". Ale chapes, Matovicvu blbost schvalia v skratenom konani, aby sa o tom nedalo rokovat no reforma sudnictva je zablokovana, aj zdravotnictva...
Ja myslim, ze ten prordiny balicek uz bola posledna kvapka a ked SaS videla, ze taky postup schvaluju aj jej volici tak sla do toho.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Po dalsich volbach? Sulik je ta hlavna brzda, lebo nevie komunikovat, preto sa tam objavilo aj PS a teraz nieco skusa Nicolsonova.

To si netvrdim povedat, ci je to 20%, a ci bude odvolany Matovic, to bude zalezat ako sa k tomu postavia v Sas a aky bude vyvoj v septembri.
wladas
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 28 aug 2022, 21:45lebo nevie komunikovat
Poprosim ta o tri konkretne pripady kde je klucovy problem jeho komunikacia. Rad si zvacsim obzor.

PS: uz ho volit asi nebudem ale priznam sa ze zaujatost malicko este ostala.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

SaS mala najlepšie prepracovaný ekonomický program - či sa to niekomu páči, alebo nie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Programy dnes bezneho volica nezaujimaju. Dolezite su sympatie.
retkvic
Addict
Addict

Napr. ta ponuka na spolocne odstupenie, nebola dobre prezentovana a prisla uz po funuse.

Nedavno predcasne prezentoval, ze pri Presove sa ma stavat nejaka tovaren na vyrobu motorov na elektrobajky, potom o den na to prisla sprava, ze Nemci este nepovedali posledne slovo a okruh vyberu je sirsi.

V juli vyhlasoval, ze od augusta budu domacnosti uzatvarat s spp 4 rocne kontrakty na plyn,
z toho tiez zatial nic nie je.

V 2010 polozil Radicovej vladu, lebo Euroval bola jeho hlavna agenda, pritom sa svet nezrutil, no vlada ano.

Teraz pozaduje aby odstupil Matovic, lebo Olano zahlasovalo z fasistami, pritom to hlasovanie nevetovali.
Sulik sa stale tvari ze je nad vecou a ze sa ho vlaste nic netyka dajte mi nieco spravit a ja to urobim 100x lepsie a smahom ruky, no jedine co spravil boli tie jeho dve kilecka a o nic ine sa nezasluzil, zatial.

Plyn riesia plynarne a Svedska automobilka prisla ako protivaha za zakupenu vojensku techniku. Jadrove bloky v Mochovciach tiez stavali x rokov a nie je to Sulikova zasluha, ze sa teraz dostavali a spustili.

Autoeditácia príspevku po 3 min 30 sek:
starysomar napísal: 28 aug 2022, 22:16 SaS mala najlepšie prepracovaný ekonomický program - či sa to niekomu páči, alebo nie.
Este ze od septembra podavaju demisie, lebo ten program na papieri, kde aj zostane je fakt najlepsi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tá ponuka na odstúpenie bola komunikovaná dostatočne dobre pre všetkých, ktorí to nemajú v hlave povysávané. Sulík to prezentoval viackrát. O akom funuse sa tu bavíme?

To, že príchod Bosch nie je istý, potvrdil aj samotný Sulík, ktorý vyhlásil, že "rozhodnutie o investícii ešte nie je konečné". Ak to médiá prezentovali inak, to nie je jeho problém a ani chyba.

V roku 2010 položila Radičovej vládu klamárka Radičová. Slovákom dlhodobo imponujú luhári, neprekvapuje ma preto, že táto legenda je stále v éteri. Svet sa nezrútil, to je pravda. Vláda áno - po štebotaní Mikiho s Ficom.

"Svedska automobilka prisla ako protivaha za zakupenu vojensku techniku." - preskočil som zvyšok a túto sprostosť som si nechal na záver. Protiváha k čomu, konkrétne? My sme zakúpili nejakú vojenskú techniku od Číny? Ak áno, máme nejaké detaily?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 28 aug 2022, 18:58 Co onom vies od zanameho? Tu to mozes napisat, bude to len medzi nami na fore ;)
Tipujem ze je na grindri a má rád femboyov, zdravých samozrejme, aby mohol ejakulovať do "pošvy" :D
retkvic napísal: 28 aug 2022, 21:06 Neviem co to vyriesi, ale primarne konflikt je medzi Sulikom a Matovicom.
A medzi Matovičom a 9z10 Slovákmi. :D Mám svoje profesionálne skúsenosti a žial aj rodinné, s takým človekom ako je Matovič (a s jeho poruchou osobnosti) sa nedá proste fungovať. Jediné riešenie je toho človeka odrezať a ignorovať (čo sa ťažko robí, keď je to kolega v práci). A keď nebude Sulík, tak si Matovič nájde iného úhlavného nepriateľa. Však už tu bola Baťová...
seth82 napísal: 28 aug 2022, 22:37 V roku 2010 položila Radičovej vládu klamárka Radičová. Slovákom dlhodobo imponujú luhári, neprekvapuje ma preto, že táto legenda je stále v éteri.
V čom bola klamárka? Mne to pripadalo tak, že mala politiky plné zuby, čo platí do dnes. Za necelé 2 roky zostarla o 20 rokov a bolo to na nej vidieť. Nepodarilo sa jej zabrániť, aby sa Trnka nestal gen.prokurátorom (a teraz už vieme o čo tam išlo), do toho Dzurindove a Miklošove zákulisné ťahy a boj o moc...tak proste spojila hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde. A keď padne premiér, tak padá celá vláda. A Radičová bola von hry. (Inak mimo témy, ale Radič má urnové miesto vedľa mojich prarodičov, takže ju občas náhodne stretnem).

Tiež mi pripadá vtipné, ako Sulíka obviňujú z pádu 3. vlády. Pritom pri eurovale Matovič bol tiež a pred rokom aj teraz zase išlo priamo o Matoviča a jeho správanie. To je také, ako keby Matovič chodil na slovnafskú za kurvami a nafotili by ho tam 3x novinári, tak by on za to nemohol, ale novinári... :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"medzi Matovičom a 20z10 Slovákmi"
retkvic - v mnohom si celkom v obraze. Program sa dá realizovať len, ak Ti niekto na každom kroku a sústavne nepodráža nohy (so žiarlivosti vnímajúc vlastnú neschopnosť a možno aj úbohosť). A nie som horlivý priaznivec pána Sulíka - on je HODNE iný, než sa tvári. Mám dobrého známeho, ktorému sa pošťastilo na nejaký čas byť v jeho blízkosti ...
retkvic
Addict
Addict

Sulik si to ty :D
seth82 napísal: 28 aug 2022, 22:37 Tá ponuka na odstúpenie bola komunikovaná dostatočne dobre pre všetkých, ktorí to nemajú v hlave povysávané. Sulík to prezentoval viackrát. O akom funuse sa tu bavíme?
Tiez neviem. To ze odide s Matovicom neprezentoval jasne ani viac krat, prislo to iba na podnet novinara, neviem ci to on priamo navrhoval, bez nejakeho podnetu zvonka. A to tiez len okrajovo, este tam nie sme a pod. To ze to prvy krat navrhol Matovicovi pred par dnami na rade mi pride niekolko mesiacov oneskorene.
seth82 napísal: 28 aug 2022, 22:37 To, že príchod Bosch nie je istý, potvrdil aj samotný Sulík, ktorý vyhlásil, že "rozhodnutie o investícii ešte nie je konečné". Ak to médiá prezentovali inak, to nie je jeho problém a ani chyba.
Pozeral som tu jeho bleskovu tlacovku na TA3 a teda prislo mi to ako hotova vec, skor ma zarazilo, ze tam rozpraval o uz nejakych zablokovanych pozemkoch a potom spominal nieco o tom ze s vykupom pozemkov sa iba zacne v septembri. Cely Sulo a ta jeho nefalsovana komunikacia.
seth82 napísal: 28 aug 2022, 22:37 V roku 2010 položila Radičovej vládu klamárka Radičová. Slovákom dlhodobo imponujú luhári, neprekvapuje ma preto, že táto legenda je stále v éteri. Svet sa nezrútil, to je pravda. Vláda áno - po štebotaní Mikiho s Ficom.
Aha, takze radicova za to mohla, ako teraz Sulik, ze neodide Matovic, asi...
seth82 napísal: 28 aug 2022, 22:37"Svedska automobilka prisla ako protivaha za zakupenu vojensku techniku." - preskočil som zvyšok a túto sprostosť som si nechal na záver. Protiváha k čomu, konkrétne? My sme zakúpili nejakú vojenskú techniku od Číny? Ak áno, máme nejaké detaily?
To ze je Volvo cinske som nevedel, bol som v tom ze je to Svedska automobilka, no nasiel som si aj toto:

"Volvo bude riadiť manažment Volvo. Podnik získa nezávislosť zo strategického hľadiska. Bude fungovať na základe vlastného podnikateľského plánu. Zaviazali sme sa zachovať identitu značky a Volvo vnímame ako švédsku spoločnosť so silnou škandinávskou tradíciou,“ povedal predseda predstavenstva Geely Li Shufu." Cinania ju kupili od americkeho Fordu, my sme nakupovali vojensku techniku aj od Americanov a aj teraz od Svedov za 1,6 mld. eur. V tomto pripade to moze byt odo mna konspiracia, no nacasovanie bolo naozaj dobre.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pokiaľ viem, tak na Ukrajinu zadarmo sme poslali len staré zásoby a šroty zo socializmu, ktoré by sa u nás tak či tak museli zlikvidovať, čiže by sa spravil nejaký tender a niekto by to akože náhodou vysúťažil a nabalil sa na tom. Je dosť možné, že tam za symbolickú cenu teraz pošleme migy, lebo nám už sú na nič, max do múzea. Húfnice Zuzana išli normálne za prachy. Hum. pomoc a ďalšie štátne náklady na utečencov (ako dotované nájomné) sú preplácané cez eurofondy. Samozrejme nerátam to, čo občania dobrovoľne prispeli zo svojho. Bavíme sa o štátnom rozpočte. Nové stíhačky z USA objednal ešte Danko a SNS dávno pred vojnou na Ukrajine. Blackhawky objednával SMER.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Presne tak, zhrnuté a ešte dodám ak by vládol SmeroHlas a nazi strany, nerobili by to inak. Robili by to ešte horšie a podla toho co chce EU.
Teraz im idú všetky konflikty a neuspechy vlády ako voda na mlyn. Sak nech sú volby, vznikne horší zlepenec alebo najzlodejskejšia vláda v SR.
wladas
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:31Este ze od septembra podavaju demisie, lebo ten program na papieri, kde aj zostane je fakt najlepsi.
Bingo. Jeden z hlavnych dovodov odchodu je ze na papiery by to ostalo aj keby ostali. Schvalne ci uhadnes preco.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ephramko napísal: 28 aug 2022, 22:53 V čom bola klamárka?
Deň pred hlasovaním o EFSF poslala Radičová Sulíkovi SMS o tom, že hlasovania nespojí. Za necelých 24 hodín si to "rozmyslela", teda klamala. A o čom ešte klamala? No predsa ako celá SDKÚ o Eurovale, otočili kabáty, až to pekné nebolo, voľby vyhrali vďaka tomu, že všade aj s Miklošom vyhlasovali "nie pôžičke Grécku", pričom neskôr si nakadili do úst. Radičová spoločne s Miklošom šírili bludy o tom, ako vraj po prípadnom páde Grécka príde k páde Eurozóny a Eura (čo je blud, keďže Grécko podľa ISDA tak či tak bolo v defaulte a k ničomu nedošlo), hoci mnoho ekonómov bolo proti Eurovalu, ktorý bol iba politickým rozhodnutím a nalievaním peňazí do nemeckých a iných bánk. Och a pozrime sa na to, kto mal vlastne pravdu https://www.reuters.com/breakingviews/i ... 022-08-26/
retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:57 Sulik si to ty
Omyl, ja som Soroš. A ešte aj americká ambasáda, Rothschild, Gates, Zuckerberg a Kiska v jednom.
retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:57 Tiez neviem. To ze odide s Matovicom neprezentoval jasne ani viac krat, prislo to iba na podnet novinara, neviem ci to on priamo navrhoval, bez nejakeho podnetu zvonka. A to tiez len okrajovo, este tam nie sme a pod. To ze to prvy krat navrhol Matovicovi pred par dnami na rade mi pride niekolko mesiacov oneskorene.
Prvýkrát pred pár dňami na rade? Si si istý, že si dostatočne dobre informovaný o politickom dianí na Slovensku? Pretože Sulík Matovičovi spoločný odchod navrhoval už oveľa dávnejšie. Klameš, vedome alebo nevedome - neviem, čo je pre túto diskusiu horšie.
retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:57 Pozeral som tu jeho bleskovu tlacovku na TA3 a teda prislo mi to ako hotova vec
Ako to prišlo tebe, je absolútne irelevantné. Nože si to prejdi ešte raz, možno tie potrebné detaily postrehneš na druhýkrát. Čo s tým majú v tejto diskusii zablokované pozemky a ich prípadný výkup pre daný priemyselný park, to netuším.
retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:57 Aha, takze radicova za to mohla, ako teraz Sulik, ze neodide Matovic, asi...
Čo to? Skúsiš rozviesť?
retkvic napísal: 28 aug 2022, 22:57 To ze je Volvo cinske som nevedel
A napriek tomu hviezdiš v tomto vlákne. Ak o niečom neviem, tak o tom nesplietam piate cez deviate a najmä o tom nevytváram kadejaké konšpirácie. To, že daný podnik bude "nezávislý zo strategického hľadicka" (podčiarkujem celú túto frázu v celom jej rozsahu) neznamená, že Volvo nie je čínske. Bez ohľadu na to, či materská spoločnosť z Číny bude fidlikovať s identitou značky, je stále valídny fakt, že Volvo je čínske a že všetky jeho zisky budú putovať do trezoru v Hangzhou. Takže samozrejme, konšpirácia to je. O investícii Geely v EÚ sa hovorilo už celé mesiace, takže naozaj neviem, o akom "načasovaní" to píšeš.
retkvic
Addict
Addict

seth82 napísal: 29 aug 2022, 2:40 Čo to? Skúsiš rozviesť?
Kto to nema v hlave povysavane, ten to pochopi.

Co sa tyka tej TB, kde Sulik vyhlasoval tu investiciu Bosch, tak z toho jeho prehlasenia si moze kadzy uribit obraz o tom ci to povazoval za istu vec alebo nie. 2:58, to ze povedal, ze finalne to bude v polovici septembra je irelevantne, proste to prezentoval predcasne, lebo v tej pozicii ministra uz vtedy nebude.
https://www.ta3.com/clanok/244291/tb-mi ... energetike

To ci mas nejake informacie, ze si Radicova so Sulikom vymienali nejake sms a ze niekto niekomu pol dna pred hlasovanim povedal, ze to tak bude a nebude a ze tym este aj klamal, to uz ta necham v tom rozjimať. Mne to vtedy prislo, ze sa o tom vedelo dost dopredu aby to niekto bol rozumovo schopny akceptovat alebo nie.

Si evidentne zaujaty a nevidim dôvod dalej s tebou pokracovat v tejto diskusii, nevidim v tom zmysel, svoje si si povedal, ja tiez, mozes sa este doplnit ak chces, ale to je asi tak vsetko.
wladas
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 29 aug 2022, 11:13 to ze povedal, ze finalne to bude v polovici septembra je irelevantne
Ako toto moze byt irelevantne??? Vsak to je hlavna pointa :D

retkvic napísal: 29 aug 2022, 11:13Si evidentne zaujaty a nevidim dôvod dalej s tebou pokracovat v tejto diskusii, nevidim v tom zmysel, svoje si si povedal, ja tiez, mozes sa este doplnit ak chces, ale to je asi tak vsetko.
To sme potom viaceri zaujaty a len ty si lietadlo :) Zaujatost vidim skor inde.
retkvic
Addict
Addict

Potom sme tu zaujati vsetci, ze wladas :D

na zaciatku povedal ze tam bude zamestnanych tolko a tolko ludi, potom spomenul, ze finalne sa bude vediet v polovici septembra, keby som ja bol ministrom na odchode, tiez by som vysiel s predcasnou tlacovkou o buducnej investicii, ale ten investor sa nemusi citit 2x komfrtne, ked dopredu niekto vyhlasuje, ze je to skoro hotova vec, ked to moze mat rozjednane s viacerymi stranami. Ale tak je to proste komunikacia Sulika, alebo proste politika, umysel dobry o tom potom.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

retkvic napísal: 29 aug 2022, 11:13 Si evidentne zaujaty
skôr vidím zaujatosť na tvojej strane voči Sulíkovi, nemáš ho rád, resp. pripomína mi to Hughita s jeho doslova chorobnu posadnutosťou a odporom voči Sulíkovi.

AD. nebolo to Sulíkové ultimátum, že má IM odísť. Bolo to ultimátum SaS. Vraveli, zasadla rozšírená republiková rada a tá odhlasovala postup. Je úplne v poriadku, že niektorí členovia strany majú na postup iný názor, ale takto má fungovať demokracia aj v stranách, ak sa väčšina strany, resp. ich rady rozhodla takto.
retkvic
Addict
Addict

Ja som bol dlho volicom SDKU, potom Sas, ale proste ked vidim, ze to tam niekto nechcem povedat co a pritom by mohla mat ta strana na ovela viac, tak mi je z toho smutne, preto mam taku averziu voci Sulikovi(on proste nedokaze spajat), preto som im v minulych volbach ani nedal hlas, hoci by som im ten hlas naradsej dal, ale je tam Sulik a dokonca ho maju na prvych miestach kandidatky, uz pred 6-7 rokmi som sice volil Sas, ale Sulikovi som hlas nedal(samozrejme). A mozno prejavujem voci Sulikovi zhnusenie, nie som zaujaty voci Sas, len nemam rad Sulikovu komunikaciu a spravanie, hoci to mysli svojim sposobom dobre, no nezeriem mu to jeho povysenecke, az lahkovazne spravanie, tak ako teraz pri odchode z vlady.
Napísať odpoveď