Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
ono je to asi trochu ine ist na zlate piesky na nudaplaz, kde by som tiez cakal ze vacsina zien tam bude aby sa pekne opalila a vacsina muzov tam bude aby sa pozerala na tie zeny.
toto tu je skor nudisticky kemp, je vidno ze vacsina ludi su tam taki co proste preferuju chodit nahi.
za ten tyzden sme stretavali viac menej stale tych istych ludi.
no a skratka je rozdiel ked muz co sedi na plazi kusok od teba sa pozrie ked ide zena do vody a tymi co chodia okolo na lodickach ci paddleboardoch a vyslovene len okukuju ludi. dnes dokonca nejaka skupinka na lodi ako isla okolo tak pokrykovala na manzelku na paddleboarde...
v prvom pripade si povies ze ok, ved s tym sa tak nejak rata, v tom druhom sa manzelka cilita celkom neprijemne.
ono sa to asi tazko vysvetluje a chape, aj mne, lebo ved ked si povies ze pozri sa na to z druhej strany, keby na mna, naheho na plazi, pokrykuju zeny ze mam pekneho vtaka tak to beriem ako kompliment.
ale maloktora zena povazuje za kompliment ked po nej niekto krici "pekne kozy"...
toto tu je skor nudisticky kemp, je vidno ze vacsina ludi su tam taki co proste preferuju chodit nahi.
za ten tyzden sme stretavali viac menej stale tych istych ludi.
no a skratka je rozdiel ked muz co sedi na plazi kusok od teba sa pozrie ked ide zena do vody a tymi co chodia okolo na lodickach ci paddleboardoch a vyslovene len okukuju ludi. dnes dokonca nejaka skupinka na lodi ako isla okolo tak pokrykovala na manzelku na paddleboarde...
v prvom pripade si povies ze ok, ved s tym sa tak nejak rata, v tom druhom sa manzelka cilita celkom neprijemne.
ono sa to asi tazko vysvetluje a chape, aj mne, lebo ved ked si povies ze pozri sa na to z druhej strany, keby na mna, naheho na plazi, pokrykuju zeny ze mam pekneho vtaka tak to beriem ako kompliment.
ale maloktora zena povazuje za kompliment ked po nej niekto krici "pekne kozy"...
"ale maloktora zena povazuje za kompliment ked po nej niekto krici "pekne kozy"..."..jj to by bolo moc.
Nuž len ked som videl na nej, že má vzrušene tvrdé bradavky, tak som si ju fakt pekne pozrel na drzovku, nejaká cudzinka to bola.
PS - asi by sa mala vytvorit tema "nudapláže" alebo tak nejak, mozno dost ludí sa radi zapoja do nej a zdelia svoje zážitky.
Nuž len ked som videl na nej, že má vzrušene tvrdé bradavky, tak som si ju fakt pekne pozrel na drzovku, nejaká cudzinka to bola.
PS - asi by sa mala vytvorit tema "nudapláže" alebo tak nejak, mozno dost ludí sa radi zapoja do nej a zdelia svoje zážitky.
-
mirak2
Hardcore addict
S uz byvalou som bol na nudaplazi v Chorvatsku a bolo to pekne oddelene od ostatnych plazi, clovek sa musel velmi snazit (padlovat) aby tam dosiel. No vekovy priemer tam bol asi 50 rokov a boli to vacsinou starsie pary, maximalne nesympaticki ludia, zrejme Nemci. Citil som sa tam velmi nesvoj, hoci ex sa to pacilo. Mam pocit, ze vsetci maju nejaku zahradnu upravu, nijak som sa nezamyslal nad tym preco.
akoze ja o tom tiez neplanujem robit vyskum, len ma to tak zaujalo. ja si tiez upravujem ochlpenie, nemam to rad extra dlhe, ale asi raz som sa vyskusal vyholit uplne, za prve mi to bolo neprijemne (po par dnoch ked zacalo strnisko) a za druhe ma zena uplne vysmiala
vtedy sme to aj riesili v partii a s nejakymi kamaratkami a vsetky povedali ze do hladka vyholeny muz (tam dole) vypada divne az smiesne.
no a tu mi to skratka bilo do oci, pretoze u zien boli vidno roznorodost ale u muzov to bolo vzdy rovnake, uplne na hladko.
no a tu mi to skratka bilo do oci, pretoze u zien boli vidno roznorodost ale u muzov to bolo vzdy rovnake, uplne na hladko.
aacid: jj chapem a suhlasim
Blastbit: dneska si si celkom uletel s tymi nadrzanymi prispevkami.. radil by som pred spanim vyprazdnit zasoby
Teraz mi doslo ze tato diskusia zacala ohladne oholenych vajec a ja som to chytil trochu z ineho pohladu:
tiez by som sa oholil, ak by som cakal, ze ma niekto uvidi holeho (ci uz nejaka zena, alebo doktor/ka, alebo ludia na nudaplazi). Je to proste o tom, ze ked ta niekto vidi, chces aby to vyzeralo ze sa o seba trochu staras. Tiez sa neholim uplne dohola,.. vajcia, vtaka a zavajcie ziletkou, nad vtakom na strnisko.
aj na zenach sa mi viac paci pekne upravene ochlpenie, ako uplne do hladka, ale vec vkusu
roznorodost bolo vidiet asi preto, ze zeny si na tom daju zalezat, chlapi su radi ze su radi a ze maju hladke prirodzenie bez jaziev
Blastbit: dneska si si celkom uletel s tymi nadrzanymi prispevkami.. radil by som pred spanim vyprazdnit zasoby
Teraz mi doslo ze tato diskusia zacala ohladne oholenych vajec a ja som to chytil trochu z ineho pohladu:
Mám za sebou len pár krátkych priamych letov po Európe. A zaujíma ma, ako to funguje pri prestupoch? Musím pri prílete na prestup spraviť opäť check-in a prejsť kontrolou na nasledujúci let?
Tiež ma zaujíma, či sa pri letoch dlhších ako cca 10 hodin oplatí priplacat za lepšiu triedu? Aké sú rozdiely medzi turistickou, biznis a prvou triedou?
Tiež ma zaujíma, či sa pri letoch dlhších ako cca 10 hodin oplatí priplacat za lepšiu triedu? Aké sú rozdiely medzi turistickou, biznis a prvou triedou?
Kvalita tried znacne zavisi od konkr. leteckej spolocnosti
nemam toho vela nalietane, takze iba moja skusenost: check in som robil iba pri prvych letoch, pri prestupoch uz nie. kontrolami som prejst musel znova. toto je ale skusenost, ked som mal pripojne lety v ramci jednej leteckej spolocnosti, pri viacerych treba robit check in pri kazdom lete, ak nie je uvedene inac.lukas9206 napísal: 30 aug 2022, 14:24 Mám za sebou len pár krátkych priamych letov po Európe. A zaujíma ma, ako to funguje pri prestupoch? Musím pri prílete na prestup spraviť opäť check-in a prejsť kontrolou na nasledujúci let?
ako pise gogo, treba si pozriet co ponukaju jednotlive spolocnosti. a ci sa to oplati? zalezi na tom ako si na tom s peniazmi. niekomu to za viac priestoru, pohodlnejsiu sedacku a lepsie vyber jedal/pitia za to stoji. iny to radsej "pretrpi" v ekonomickej. najlepsie vyskusat na vlastnej kozi.
Zalezi. Ked letim s KLM cez Amster do Prahy, tak len musim prejst holandskou Schengenskou pasovkou. O kufor sa staraju oni. Ked som letel s Wiz do Londyna a potom s Easy do Skotska, musel som si kufor vyzvihnut a znovu ho checknut.
Najdlhsie som zatial letel do Mexico City a z Cancunu naspat do Britanie. Economy mi stacila, ale zase: nemam dlhe nohy a nemam velke naroky na komfort sedenia. Cestou naspat nesiel entertainment system, takze som nakoniec skripal zubami, ze mam malo audioknih.
Najdlhsie som zatial letel do Mexico City a z Cancunu naspat do Britanie. Economy mi stacila, ale zase: nemam dlhe nohy a nemam velke naroky na komfort sedenia. Cestou naspat nesiel entertainment system, takze som nakoniec skripal zubami, ze mam malo audioknih.
ak mas lety na jednej letenke, tak check-in znova nerobis, kontroly (pasova / bezpecnostna) su nezavisle od typu letenkylukas9206 napísal: 30 aug 2022, 14:24 Mám za sebou len pár krátkych priamych letov po Európe. A zaujíma ma, ako to funguje pri prestupoch? Musím pri prílete na prestup spraviť opäť check-in a prejsť kontrolou na nasledujúci let?
navazujuce lety ale predavaju len sietove aerolinky, nizko-nakladovky predavaju jednosmerky (aj ked sa mozu tvarit ako spiatocka)
v prvom rade porozmyslaj, ci si ochotny zaplatit za biznis triedu, az potom vyberaj spolocnost; na prvu triedu nemas, ta je urcena pre velmi specificku klienteluTiež ma zaujíma, či sa pri letoch dlhších ako cca 10 hodin oplatí priplacat za lepšiu triedu? Aké sú rozdiely medzi turistickou, biznis a prvou triedou?
za zmienku stoji premium economy, co je mix medzi eco a biznisom
je to indivindi, ak ale clovek nema vyslovene dlhe nohy tak je zbytocne preplacat nieco ine ako eco
absolutne nesuhlasim 
Ako je to s tym europskym trhom a burzou s energiami? Ak sa bavime o tej trhovej cene co kazdym dnom raketovo rastie to sa mysli iba ta cast vyrobenej energie, ktora sa vyvezie a dovezie, zvysok je iba za vyrobne naklady plus marzu prepravcov a vyorbcov, tak? U nas rocne vyvezieme nejeke percento elektriny a nejake dovezieme, no vecsinu vyrobime u nas.
A co je pravdy na tom, ze Nemci predavaju Cechom plyn 3x drahsie ako ho nakupuju od Rusov? To su iba nejake hoaxi?
A co je pravdy na tom, ze Nemci predavaju Cechom plyn 3x drahsie ako ho nakupuju od Rusov? To su iba nejake hoaxi?
Akože videl som na Twitteri veľmi dobre vlákno kde je to vysvetlené, ale s tým, že je to hodne ťažké na pochopenie a bolo tam zdoraznene, že tomu nerozumejú často ani najvyšší politici.
Čo som si stáde zobral bol príklad že ak máš moderného polnohospodara ktorý vyrobí zemiaky 2€ za kilo a druhého ktorý 10€ za kilo tak ten prvý tiež bude predávať aspoň za 10€
Tak je to aj s energiami a netvrdím, že som pochopil zvyšok.
Čo som si stáde zobral bol príklad že ak máš moderného polnohospodara ktorý vyrobí zemiaky 2€ za kilo a druhého ktorý 10€ za kilo tak ten prvý tiež bude predávať aspoň za 10€
Tak je to aj s energiami a netvrdím, že som pochopil zvyšok.
tie ceny na burze su burzove ceny, s realnymi nakladmi na vyrobu nemaju velmi spolocne
ako napisal begbeee, cena na trhu sa odvija od producenta s najvyssou cenou
povodny princip bol celkom ok, lebo kedze vyroba energie zo solaru je relativne draha, docielilo sa tym, ze cena bude zodpovedat nakladom + marzi vyrobcov cez solar, co bude stimulovat vstup dalsich vyrobcov solarnej energie na trh
problem nastal pri nemoznosti predikovat cenu plynu, ktoreho cena zacala zavratne rast kvoli vojne na Ukrajine
takze ak bola doteraz vyroba energie cez solar relativne nakladna, v sucasnosti je najdrahsia vyroba cez paroplynove elektrarne
ten narast bol kratkodoby, stacilo pohrozit a cena klesla
realne naklady na vyrobu by nemali prekrocit 100-120 eur za MWh, ale kvoli nestalosti trhov to kratkodobo vyletelo, uz to zase pada, stacilo spravit bu-bu-bu
ako napisal begbeee, cena na trhu sa odvija od producenta s najvyssou cenou
povodny princip bol celkom ok, lebo kedze vyroba energie zo solaru je relativne draha, docielilo sa tym, ze cena bude zodpovedat nakladom + marzi vyrobcov cez solar, co bude stimulovat vstup dalsich vyrobcov solarnej energie na trh
problem nastal pri nemoznosti predikovat cenu plynu, ktoreho cena zacala zavratne rast kvoli vojne na Ukrajine
takze ak bola doteraz vyroba energie cez solar relativne nakladna, v sucasnosti je najdrahsia vyroba cez paroplynove elektrarne
ten narast bol kratkodoby, stacilo pohrozit a cena klesla
realne naklady na vyrobu by nemali prekrocit 100-120 eur za MWh, ale kvoli nestalosti trhov to kratkodobo vyletelo, uz to zase pada, stacilo spravit bu-bu-bu
ceny elektriny aj plynu uz nastastie vyrazne padaju dolu, aj ked stale su vysoke
Zdravim. Existuje nejaky rozumný dôvod preco existuje maximalna doba splatnosti faktur až 60 dní?
Objednával som SSD disk na alze, do alza boxu. Do jedného boxu mi to dodajú v nedeľu a do 1,5km od neho vzdialeného (vyhovoval by mi viac ) doručia v pondelok, prečo? nechápem
pretoze ide aj o to kde posielaju kolko objednavok. Tam kde ide viacej naraz tak tam je pochopitelne priorita.
-
starysomar
Hardcore addict
Mne už dva krát niečo doručili inam, než kam som to objednával. Keby raz - náhoda. Dvakrát asi nie. Nie je to ďaleko, no nepáčilo sa mi to.