Tiez mam starych rodicov v tomto veku a rozhodne budu chybat, ako kralovna celemu anglicku a mozno aj svetu.
Karol 3 bude jej nastupca kral, sice asi dlho nepokraluje ale v rodine maju aj horsich adeptov
Pokazim ti tento obrazok, ale ak vidis zabery z Lodyna, ako sa ludia citia byt sucastou kralovskych svadieb, pohrebov, vyroci, neznamena to, ze to tak ma kazdy jeden Anglican, Skot, Wellsan alebo Severni Ir. Vcera kolegov viac zaujimalo ci bude mimoriadny den volno a nie to, aby bola kralovna zdrava/najmenej sa trapila.
dependseMPiko napísal: 08 sep 2022, 23:59 Mena panovnikov (pokial vychadzaju z krestanskej tradicie) sa uvadzaju v slovenskom tvare. Aj kralovna bola Alzbeta a nie Elisabeth. Podobne mnohe ine mena panovnikov, napr. francuzski Ludovitovia, anglicki Jurajovia a Karolovia atd.
No, ja netvrdim, ze maju taky nazor vsetci, no asi vecsina bude za, ked kralovsku rodinu stale dotuju z vlastnych vreciek, kazdy jednen z nich, a aj tyjackb napísal: 09 sep 2022, 8:28 Pokazim ti tento obrazok, ale ak vidis zabery z Lodyna, ako sa ludia citia byt sucastou kralovskych svadieb, pohrebov, vyroci, neznamena to, ze to tak ma kazdy jeden Anglican, Skot, Wellsan alebo Severni Ir. Vcera kolegov viac zaujimalo ci bude mimoriadny den volno a nie to, aby bola kralovna zdrava/najmenej sa trapila.
Jej telo bude prevezene z Balmoralu do Holyrood palace v Edinburghu. Tam ludia srsia nadsenim z primnosti monarchu, lebo v tej dobe si v sirokom okoli palace zapecatene smetne kose. Takze kto venci psa okolo/cez Arthur's seat - vyhasnuta sopka hned za murmi palacu - ten si musi aromaticke vrecko odniest dobry kus dalej. Preto niektori tieto vrecka prehadzuju do arealu palace...
Ludi trapi to, ci dostanu volno a budu sa moct opit a bud im je monarcha ukradnuti uplne, alebo to nechcu platit z dani. Teraz bude smutok a vsetko, ale z pozorovania nevidim "hickanie".
viac citat z dennika n
https://dennikn.sk/3004110/karol-iii-al ... a/?ref=mpmAni jazykovedci nehovoria, či je správne nového anglického kráľa nazývať Karol III. alebo Charles III. Panovnícke mená sa tradične poslovenčujú, na princa Charlesa však boli Slováci zvyknutí desaťročia. Odborníčka vraví, že rozhodne to, ako sa meno nového kráľa zaužíva v médiách.
odpoved je jednoducha: cas ukaze. alebo mozno nie, v taliansku su volby snad kazdy rok.Blastbit napísal: 27 sep 2022, 9:43 Co vravíte na výsledky Talianskych volieb? Vyhral to nacionalistický (fašistický blok) so 44% ktorý má sympatiami blízko k Putinovi.
Jeho podporcovia buduca premierka Meloni (jej ideál Mussolini) ktorá sa politicky podobá Orbánovi, kamarát B.Kollára Mateo Salvini, S.Berlusconi.
Kebyže mám voliť zrejme by som volil Stredolavicový demokratický blok+liberáli s 26%. Co myslíte bude Taliansko v buducnosti achillová päta EU?
jackb napísal: 13 okt 2022, 21:57 Preco je podla niektorych politikov (a ich volicov) na Slovensku tak dolezite, aby bol politik na 100% vazny.