Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja som fanusik, nie ani tak tych ich vztahov, lebo je to jedna velka pretvarka a vela to stoji danovych poplatnikov, ale toho cirkusu okolo toho, rôznych pravidiel, protokolov, hodnosti, celej ich historie. Je to najvplyvnejsia kralovska rodina na svete. Je z nich citit davnu zaslu slavu velkeho imperia, ktore anglicko raz bolo a to sa vecsine anglicanov paci a preto si to hickaju.

Tiez mam starych rodicov v tomto veku a rozhodne budu chybat, ako kralovna celemu anglicku a mozno aj svetu.

Karol 3 bude jej nastupca kral, sice asi dlho nepokraluje ale v rodine maju aj horsich adeptov :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

prečo ho vlastne naše média premenovali na Karol III. keď doteraz bol Charles
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mena panovnikov (pokial vychadzaju z krestanskej tradicie) sa uvadzaju v slovenskom tvare. Aj kralovna bola Alzbeta a nie Elisabeth. Podobne mnohe ine mena panovnikov, napr. francuzski Ludovitovia, anglicki Jurajovia a Karolovia atd.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

retkvic napísal: 08 sep 2022, 21:53 vecsine anglicanov paci a preto si to hickaju.
Pokazim ti tento obrazok, ale ak vidis zabery z Lodyna, ako sa ludia citia byt sucastou kralovskych svadieb, pohrebov, vyroci, neznamena to, ze to tak ma kazdy jeden Anglican, Skot, Wellsan alebo Severni Ir. Vcera kolegov viac zaujimalo ci bude mimoriadny den volno a nie to, aby bola kralovna zdrava/najmenej sa trapila.
Jej telo bude prevezene z Balmoralu do Holyrood palace v Edinburghu. Tam ludia srsia nadsenim z primnosti monarchu, lebo v tej dobe si v sirokom okoli palace zapecatene smetne kose. Takze kto venci psa okolo/cez Arthur's seat - vyhasnuta sopka hned za murmi palacu - ten si musi aromaticke vrecko odniest dobry kus dalej. Preto niektori tieto vrecka prehadzuju do arealu palace...

Ludi trapi to, ci dostanu volno a budu sa moct opit a bud im je monarcha ukradnuti uplne, alebo to nechcu platit z dani. Teraz bude smutok a vsetko, ale z pozorovania nevidim "hickanie".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

eMPiko napísal: 08 sep 2022, 23:59 Mena panovnikov (pokial vychadzaju z krestanskej tradicie) sa uvadzaju v slovenskom tvare. Aj kralovna bola Alzbeta a nie Elisabeth. Podobne mnohe ine mena panovnikov, napr. francuzski Ludovitovia, anglicki Jurajovia a Karolovia atd.
depends
Juan Carlos nebol je prekladany ako Janko Karolko
retkvic
Addict
Addict

jackb napísal: 09 sep 2022, 8:28 Pokazim ti tento obrazok, ale ak vidis zabery z Lodyna, ako sa ludia citia byt sucastou kralovskych svadieb, pohrebov, vyroci, neznamena to, ze to tak ma kazdy jeden Anglican, Skot, Wellsan alebo Severni Ir. Vcera kolegov viac zaujimalo ci bude mimoriadny den volno a nie to, aby bola kralovna zdrava/najmenej sa trapila.
Jej telo bude prevezene z Balmoralu do Holyrood palace v Edinburghu. Tam ludia srsia nadsenim z primnosti monarchu, lebo v tej dobe si v sirokom okoli palace zapecatene smetne kose. Takze kto venci psa okolo/cez Arthur's seat - vyhasnuta sopka hned za murmi palacu - ten si musi aromaticke vrecko odniest dobry kus dalej. Preto niektori tieto vrecka prehadzuju do arealu palace...

Ludi trapi to, ci dostanu volno a budu sa moct opit a bud im je monarcha ukradnuti uplne, alebo to nechcu platit z dani. Teraz bude smutok a vsetko, ale z pozorovania nevidim "hickanie".
No, ja netvrdim, ze maju taky nazor vsetci, no asi vecsina bude za, ked kralovsku rodinu stale dotuju z vlastnych vreciek, kazdy jednen z nich, a aj ty :) Nemam ruzove okuliare, ze su ludia z kralovskej rodiny v britanii nadseni, mozno to je aj tak, ze ked ide okolo kralovsky clen tak si odpluju :), ale vseobcne ich stale chcu mat ako takeho maskota, ktory laka turistov, vsetko sa vyvija a urcite aj pohlad verejnosti na uzitocnost takej institucie.

Inac v akom obdobi sa v Skotsku vyskytuju tie midges, kedy je najlepsi cas na navstevu, niekedy na jar? Som pozeral, ze je to docela pliaga, tie krvsajuce bestie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Midges si daj do temy o dovolenke. Tam rad odpoviem. Tu by to bolo strasne OT :)

Ano, platim ich aj ja, no ja osobne stale radsej ich, ako napady a zivotny styl slovenskych premierov.
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 09 sep 2022, 9:14 depends
Juan Carlos nebol je prekladany ako Janko Karolko
viac citat z dennika n
Ani jazykovedci nehovoria, či je správne nového anglického kráľa nazývať Karol III. alebo Charles III. Panovnícke mená sa tradične poslovenčujú, na princa Charlesa však boli Slováci zvyknutí desaťročia. Odborníčka vraví, že rozhodne to, ako sa meno nového kráľa zaužíva v médiách.
https://dennikn.sk/3004110/karol-iii-al ... a/?ref=mpm
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Romana pokracuje vo svojej politike. Najskor da rozhovor pre kulturbblog a nasledne sa zucastni na citani mien obeti holokaustu.

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tá má svoj vlastný svet, podržat Fica aby ho nestíhali. A potom odist z Olano do Sme rodina k mafii ktorá sa spolčí s Ficom po volbách.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Síce netriafa do parlamentu, ani do výboru ktorej je členkou, za čo dostáva plat, občas netrafí aku ku kondolenčnej knihe a kyticu položí k popolníku, ale dnes trafila na tlačovku SaS, kde vykrikovala, že sú brzdy :D a oni ju vysmiali. :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Co vravíte na výsledky Talianskych volieb? Vyhral to nacionalistický (fašistický blok) so 44% ktorý má sympatiami blízko k Putinovi.
Jeho podporcovia buduca premierka Meloni (jej ideál Mussolini) ktorá sa politicky podobá Orbánovi, kamarát B.Kollára Mateo Salvini, S.Berlusconi.
Kebyže mám voliť zrejme by som volil Stredolavicový demokratický blok+liberáli s 26%. Co myslíte bude Taliansko v buducnosti achillová päta EU?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Blastbit napísal: 27 sep 2022, 9:43 Co vravíte na výsledky Talianskych volieb? Vyhral to nacionalistický (fašistický blok) so 44% ktorý má sympatiami blízko k Putinovi.
Jeho podporcovia buduca premierka Meloni (jej ideál Mussolini) ktorá sa politicky podobá Orbánovi, kamarát B.Kollára Mateo Salvini, S.Berlusconi.
Kebyže mám voliť zrejme by som volil Stredolavicový demokratický blok+liberáli s 26%. Co myslíte bude Taliansko v buducnosti achillová päta EU?
odpoved je jednoducha: cas ukaze. alebo mozno nie, v taliansku su volby snad kazdy rok.
jackb
Redeemer
Redeemer

Preco je podla niektorych politikov (a ich volicov) na Slovensku tak dolezite, aby bol politik na 100% vazny.
Ci bol Kralovec vtipny a ci bol vtipny aj neskor je na inu diskusiu, ale plankton a jeho politicke zastupenie si nasla dalsi dovod kopat do ministrov a prezidentky, ktori to zdielali a pridali aj svoju trosku. Vraj ako si take nieco mozu dovolit.
Zomrela Kralovna a niekto z jej okolia sa podelil s BBC o anekdotu, v ktorej si ona urobila zo seba samej srandu pred turistami. Vystupovala s animovanym medvedom ci s Jamesom Bondom. A nikomu to neprislo ako nedostojne pre panovnicku. Volena prezidentka ci menovany minister ale nesmie zdielat vtip, lebo to nie je dostojne.
Je to kultura, alebo len jednoducho potrebuje opozicia dovod udriet si?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: 13 okt 2022, 21:57 Preco je podla niektorych politikov (a ich volicov) na Slovensku tak dolezite, aby bol politik na 100% vazny.

Ja to beriem tak, ze su nejake hranice a kontext vtipu, no tazko sa to vyclenuje. No pri Kralovci kazdy vie, ze ide o zart, tak to beriem, len dalsie prazdne kopanie opozicie.

No musim povedat, ze prezidentka sa k tomu postavila ako statnicka :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Fico vybavuje na americkej ambasade "mier". Divne, ze mu dezolati nevycitaju, ze je to americky agent :D A co na to Blaha?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Blahovi to nevadi. Divadlo pre ovecky ostava rovnake.
retkvic
Addict
Addict

Trochu som sa orientoval pred bliziacimi sa spojenymi volbami a ci ma vobec zmysel ist k volbam a pri kandidatoch na primatora Ziliny tam dost vycnieva jeden kandidat, nepopisany list, Pavol Slota. :)

Na zilinaku som nasiel aj predvolebny rozhovor, na odlahcenie odporucam pozriet, clovek sa tam normalne aj z chuti zasmeje(rad by spravil so Ziliny mekku sportu, zrejme by asi aj vedel ako by vyuzil zamrazene pozemky od Trabelisiho pod sportovou halou, s ktorym maju take dobre znamosti...), ostatni kandidati su sedy priemer a Fiabane, ktory bude mozno opet zvoleny(ak sa tam nedostane Groma) je vyslovene nesympaticky clovek, ktory sa od Slotu velmi nelisi. Zilina ma proste smolu na normalneho cloveka.

Potom tam je este jedna kandidatka za tranu Republika Silvia Bakkery, tiez nepopisany list..., okrem toho ze je riaditelkou televizie a predtym roznych radii, najviac asi zaujala svojim priezviskom, vraj si ho po rozvode dala zmenit s odkazom na anglicke slovo pekaren. :) To asi nevymyslis.
https://www.zilinak.sk/prispevky/21863/ ... sou-volbou
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mladeho Slotu som chvilu sledoval na Instagrame, ale to len kvoli ten fajnej zene co sa okolo neho toci na kazdej akcii. Jeho slova mi vsak pripominali slova Meciara :D
Prílohy
FB_IMG_1667073757931.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Som zvedavy na vysledok vsetkych fasistickych stran a vsetkych smerov, lebo predbezne zupanov prehrali.
Napísať odpoveď