harrison314 napísal: 13 sep 2022, 9:48Ono v programovani je to komplikovanejsie. Ktory programator maka na viac percent? Ten co napise za tyzden 5000 riadkov kodu, alebo ten co zmaze 3 znaky?
no ja ti neviem, u nas vo firme viem velmi jednoducho povedat kto je vacsi makac. uz len v nasom time mame cloveka co za tych X rokov co ho poznam ani raz nepovedal "trochu som sa zasekol, bude to trvat dlhsie", "s tymto si nejak neviem rady, nepozrie sa niekto na to so mnou?" alebo nedodal nieco na cas.
pritom u ostatnych je to nieco normalne, bezne a vobec nie negativne, proste bezna praca programatora ze sa na niecom zaseknes alebo potrebujes viac oci.
a to samozrejme na neho hadzeme najviac roboty. kazdy sprint vzdy doda najviac uzavretych taskov. proste je to makac.
na druhu stranu viac menej nekomunikuje s nikym, pokial nevies ako sa s nim spravne rozpravat tak ta bude ignorovat. administrativu neznasa a nerobi ju. ale vsetci to znasame a dokonca tu administrativu riesime za neho, pretoze skratka vies ze za ten cas on spravi ovela viac v kode ako ty, tak preco to nespravit za neho?
samozrejme takyto clovek by nikdy nemohol byt manazer, asi aj on sam si uvedomuje ze by bol hrozny manazer.
nic to ale nemeni na tom ze keby aj chcel byt manazer a keby na to aj mal predpoklady, tak ma ovela mensiu sancu sa nim stat, pretoze je velmi tazko nahraditelny na aktualnej pozicii.
Autoeditácia príspevku po 2 min 21 sek:
JCM01 napísal: 13 sep 2022, 9:50Ked si napr. ja vyberam riadiacich pracovnikoch, tak sa riadim inymi vlastnostami, urcite nie tym aky vykon podava vo vyrobe.
tak aj tebe polozim tu hypoteticku otazku. mas dvoch kandidatov na riadiacu poziciu. pokial su obaja rovnaki, vsetky vlastnosti rovnake a neostava ti nic ine ako rozhodnut sa podla toho podaneho vykonu, tak koho vyberies?
ale sa mi paci ze tu uz druhu stranu diskutujeme o niecom co mal byt vtip