Fabia 1-nefunguje posilňovač riadenia a svieti celá prístroj

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabia 1 - pomoc
Novice
Novice

Fabia 1-nefunguje posilňovač riadenia a svieti celá prístroj

Príspevok od používateľa Fabia 1 - pomoc »

:smt006 Ahojte, chcel by som Vás pekne poprosiť. Mám problém s Fabiou 1, 1,2, 47 kw.

Problém je v tom, že raz mi ide a raz zase nejde posilňovač riadenia.

- niekedy to robí tak, že už po štarte sa rozsvieti kontrolka posilňovača riadenia a stále svieti a nefunguje posilňovač. Niekedy toto začne robiť až počas jazdy. Počas jazdy sa niekedy vypne a opäť zapne a vypne a zapne....

- alebo sa po štarte rozsvieti to isté ako som spomínal, + sa rozsvietia, blikajú a pípajú aj ostatné kontrolky na prístrojovke, a to airbag, ABS, ručná brzda. Toto sa tiež niekedy stane už pri štarte alebo počas jadzy a viackrát sa to vypne a zapne.

Neviete, kde by mohol byť problém? Zo začiatku to robilo sporadický, teraz už ale stále.

Mal som to už u dvoch elektrikárov, ale zhodou okolností ako naschvál ani jednému to nerobilo a v pamäti nič nebolo, len bežné chyby.
- asi pred pol rokom u jedného, mal to aj na PC ale bez chyby. Dobil baterku, údajne to mohlo byť aj tým, už neviem či aj dolial olej na serve. Chvíľku to nerobilo a potom opäť. Znovu to napichol a nič neukázalo tak nevedel. Údajne to ale môže byť v prístrojovke.
- nedávno to mal druhý elektrikár a tiež to mal na pc a nič mu neukázalo. Pozrel aj kabeláž. Tak údajne je to v serve. Mám koyo. Že je to zaliate a jedine sa to vymieňa, ale že to je drahé.

Čítal som už viac článkov na fórach ale nedočítal som sa. Písali, že to môže byť od oleja, kabeláže, zlého kontaktu káblu od baterky a až po servo. Ale nenašiel som môj konkrétny prípad.

Ďakujem :oops:
Prílohy
1537764806548.jpg
prístrojovka.png
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fabia 1-nefunguje posilňovač riadenia a svieti celá prís

Príspevok od používateľa Pilifo »

V prvom rade by som poradil to riešiť s väčším odborníkom, pretože podľa tvojho popisu pokusu o opravu išlo o nejakých 2 garážmajstrov, ktorí sú skôr meniči ako servisáci. Odborník by mal vedieť zistiť, kde presne je problém a nie hádať, čo by to mohlo byť. Samozrejme treba počítať s tým, že jeho práca nebude za 5 korún, ale vypýta si viac. V konečnom dôsledku si však myslím, že ťa to v takomto prípade vyjde menej, ako keby si mal vymeniť niekoľko riadiacich jednotiek, kabeláž, servo a neviem čo všetko, kým sa príde vlastne na to, kde je problém.

Okrem tebou vymenovaných vecí ma napadol ešte alternátor, čo som vyvodil z toho, keď ten probém prestal po dobití baterky. Akonáhle sa baterka zase začala vybíjať, alternátor už nestíhal dobíjať a mohlo to spôsobiť tento problém.

Ale platí to, čo som písal - poriadny mechanik by mal zistiť, kde presne je problém. Alternátor, baterka, RJ sa dajú skontrolovať, či fungujú, ako majú alebo sú už na výmenu.
Fabia 1 - pomoc
Novice
Novice

Vsak to, ze kazdy mi povie nieco ine a ja ako lajk neviem co s tym a odmerat sam to neviem. A nechcem len tak skusat, mohlo by to byt toto... preto som skusil fora. A no skusim najist nejakeho dobreho elektrikara v okoli Ziliny. Len som skusil ci nema niekto presne taky isty problem. Lebo uz som sa docital, ze niekedy staci vymenit malickost (kabel) a ide to. Dufam ze to bude aj moj pripad :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Keby ti svietilo iba servo, tak by to mohol byt napriklad aj chybny snimac natocenia volantu. To sa da lahko overit na diagnostike, pretoze to ukazuje v realnom case.
Ale kedze sa ti obcas rozsvietia aj ostatne kontrolky, tak to bude asi chyba niekde v kabelazi. Pises, ze zo zaciatku to robilo sporadicky, kedy to bolo? Narazam na to, ze ak to bolo v lete, tak vtedy bolo pomerne sucho. Teraz ked viac prsi sa castejsie prejavuju chyby v kabelazi alebo senzoroch. Aj kolega ma auto, ktoremu svieti kontrolka ABS ked prsi :D
Ale problemy v kabelazi sa hladaju tazko, ja by som zacal kontrolou kablov od pristrojovky dalej. Servo zatial nechaj tak, to je asi najdrahsia polozka na Fabii. Druha vec je ta, ze kontrolka rucnej brzdy je zaroven kontrolkou pre nizku hladinu brzdovej kvapaliny. A preto ked sa spolu s nou rozsvieti aj ABS, tak iniciatorom asi nie je senzor rucnej brzdy, ale senzor hladiny brzdovej kvapaliny, resp. kabel od neho.
Tretim zdrojom je senzor airbagu, zalezi kolko ich mas vo vybave. Spojenim tychto troch zdrojov by si mohol naviest mechanika k spravnemu konektoru alebo skupine kablov z pristrojovky.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Brzdovu kvapalinu a aj olej v serve si vies skontrolovat aj sam, pripadne to doliat podla potreby. Snimac uhlu G85, ak je zle nastaveny alebo ma chybu, tak ostava chyba ulozena a cez VCDS alebo VAS to hravo vycitas. Ak ti pipa 3x rucna brzda a svieti, tak mas malo brzdovej kvapaliny. Takze skus najskor skontrolovat kvapaliny, ak to bude ok, tak zrejme treba skusit vymenit senzor natocenia uhlu kolies, moze stat okolo 70 eur. Bez toho sa asi dalej nepohnes.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Napadlo mi to co Gotharovi, fabia 1 ma casto problemy s kablovym zvazkom a jeho hnitim kedze je blbo umiestneny. Sprievodny jav su rozne chybove kontrolky na pristrojovke. V prilohe mas kde to je //obrazky vkladaj do prilohy
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

V prvom rade, skontrolovat poistky nad bateriou. Konkretne tie, co posielam v prilohe. Jedna z tych vsetkych je rezervna. Poistky su pod takymi klubocikmi, ktore vies odklopit.

moze to byt tvoj pripad a nemusi. Poistky meraj merakom a nie volnym okom. niekedy ani nevidno, ze je prepalena...

Moej sestre na fabii prestalo ist servo. poslal som ich do servisu, nech im pozu poistky a ked budu dobre, tak nech daju cenovu ponuku na vymenu servoriadenia. Poistky podla servisu OK, vymena serva s repasom v BA 500€. Vravim segre, okeeej, objednam repasovane serva z nemeckej firmy, a ked pridete vymenim servo podla toho, ci tam mate KOYO alebo TRW.. jedno servo nejakych 140€ bez dph.. serva prisli domov, o tyzden nato dorazila sestra, otvorim kufor a poistka v tahu.

Takze servisy v BA uzasna vizitka.. vymena poistky na serve 500€. parada :)

Tak za mna hned ako prve skontrolovat POISTKY!!!

Nizky stav hladiny v nadrzke bude signalizovat len cervena kontrolka ! v kruzku a v zatvorkach. ABSko nizky stav kvapaliny nevyraduje.

Za mna, skontrolovat tie poistky. Ak budu OK, tak sa pohrabat v kabelazi :) vela stastia :)
Prílohy
558bb6d19ebe8.jpg
Fabia 1 - pomoc
Novice
Novice

Dakujem za odpovede, este stale sa to pokusam opravit... :? :close:

Skontroloval som aj brzdovu kvapalinu aj kvapalinu v serve, to je v poriadku.

Vymenil.som pre istotu aj poistky na baterii (aj pliesok, aj farebne :) ). (Pripajam aj foto :) ).

Este mi jeden mechanik spominal, ze ak servo raz ide a raz nie, tak nim to nebude, lebo niekedy funguje. Ze to bude elektrika. A ze niekedy to byva zhrdzavene pod tymi poistkami na baterii... Tak este toto vyskusam. A ak nie tak este nejake relatko na lavej strane pod volantom, zeby to mohlo byt... Len to neviem ako sa presne vola.

Tak skusim este tieto dve veci. Ak to nebude ono, tak potom to uz musim dat "dobremu" elektrikarovi :uvodzovky: .
A pozriet teda hlavne ako pisete snimac natocenia volantu (uhlu kolies, uhlu G85), alternator, kabelaz (aj ked kabelaz mi jeden vravel, ze je dobra). Ale nechcem to len tak vymenit ak to bude dobre, ved to uz mi moze odmerat ci su tieto veci dobre, nie? Aby som zbytocne nemenil.

Este som cital, ze v jednom pripade to bol ukostrovaci kabel, taky maly z baterie na kostru. Mam vymenit?

Dakujem pekne... :smt006
Prílohy
Vymenene poistky
Vymenene poistky
Brzdova kvapalina
Brzdova kvapalina
Kvapalina v serve
Kvapalina v serve
Ukostrovaci kabel
Ukostrovaci kabel
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

A na ten kablovy zvazok si sa pozrel?
Fabia 1 - pomoc
Novice
Novice

Nie, to je nejaky konkretny alebo mas na mysli celu kabelaz? To az tak sa v tom nevyznam, kable mi musi asi elektrikar pozriet, ak nejde o nejaky konkretny, ktory by som si vedel aj sam pozriet, aspon vizualne, ci nie je prehnity alebo mu aspon povedat. Lebo mi jeden povedal tiez v servise, ze kabelaz to je na dlho a nikomu sa to nechce rozoberat a premeriavat...

Vymenil som aj ten ukostrovaci kabel ale stale nic...
A pozrel som aj ten pliesok pod poistkami, ktory ze byva niekedy zhrdzaveny. Ale ten je tiez v poriadku...

Este skusim to rele pri poistkach, pod volantom.... neviete ktore presne to je (cislo rele)?

:smt104 :smt104 :smt104
asdfgh12345
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa asdfgh12345 »

Na tvojom mieste by som pozrel aj snímač hladiny servo riadenia.. ten ak je chybný tak môže odstaviť servo a znova zapnúť možno bude konektor v háji alebo celý snímač
Ale ten snímač súvislosť z abs a airbagom to nebude mať žiadnu tak ale vyskúšať môžeš aspoň pozrieť
JanPota
Novice
Novice

Re: Fabia 1-nefunguje posilňovač riadenia a svieti celá prístroj

Príspevok od používateľa JanPota »

Zdravím mám ten istý problém s fabia1 ,2005 1.4tdi prosím o radu ďakujem

Autoeditácia príspevku po 5 min 12 sek:
Ahojte, chcel by som Vás pekne poprosiť. Mám problém s Fabiou 1, 1.4tdi ,2005

Problém je v tom, že raz mi ide a raz zase nejde posilňovač riadenia.

- niekedy to robí tak, že už po štarte sa rozsvieti kontrolka posilňovača riadenia a stále svieti a nefunguje posilňovač. Niekedy toto začne robiť až počas jazdy. Počas jazdy sa niekedy vypne a opäť zapne a vypne a zapne....

- alebo sa po štarte rozsvieti to isté ako som spomínal, + sa rozsvietia, blikajú a pípajú aj ostatné kontrolky na prístrojovke, a to airbag, ABS, ručná brzda. Toto sa tiež niekedy stane už pri štarte alebo počas jadzy a viackrát sa to vypne a zapne.

Neviete, kde by mohol byť problém? Zo začiatku to robilo sporadický, teraz už ale stále.

Mal som to už u dvoch elektrikárov, ale zhodou okolností ako naschvál ani jednému to nerobilo a v pamäti nič nebolo, len bežné chyby.
- asi pred pol rokom u jedného, mal to aj na PC ale bez chyby. Dobil baterku, údajne to mohlo byť aj tým, už neviem či aj dolial olej na serve. Chvíľku to nerobilo a potom opäť. Znovu to napichol a nič neukázalo tak nevedel. Údajne to ale môže byť v prístrojovke.
- nedávno to mal druhý elektrikár a tiež to mal na pc a nič mu neukázalo. Pozrel aj kabeláž. Tak údajne je to v serve. Mám koyo. Že je to zaliate a jedine sa to vymieňa, ale že to je drahé.

Čítal som už viac článkov na fórach ale nedočítal som sa. Písali, že to môže byť od oleja, kabeláže, zlého kontaktu káblu od baterky a až po servo. Ale nenašiel som môj konkrétny prípad.
icefiresr
Addict
Addict

Re: Fabia 1-nefunguje posilňovač riadenia a svieti celá prístroj

Príspevok od používateľa icefiresr »

Treba zmenit rozvody kablov za nove, dostava sa ti tam vlkost a raz to ide, inokedy nie. Bezna chyba FB1 generacie. Pozri izolacie kablov, staci maly deficit niekde a uz ti to bude robit hlavne rano.
Napísať odpoveď