Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal: 08 okt 2022, 18:33 Klames. Jedina liecba u niekoho s uz pretrvavajcou alergiou je vo forme ockovania injekciami, inak povedane alergenova imunoterapia.
A mne to tak vysvetlila alergologička. V detstve som na tie injekcie chodil. Že by to malo u mňa nejaký zázračný efekt nemôžem povedať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

heker napísal: 08 okt 2022, 18:33 Ake vedlajsie ucinky maju lieky ako Zyrtec, Zodac, Alerid, Claritine alebo Rupafin? Ake vedlajsie ucinky maju lieky proti alergii?

tieto lieky ktore si vymenoval /Rupafin myslim som nemal/, mi za prve vyvolavali miernu ospalost, nehovorim ze to bolo vyslovene zlé, ale neprijemne ano. Za druhe, rokmi uzivania som sa uz dostal do stavu, ked mi prestali fungovat, uz to nerobilo prakticky skoro nič. To iste sa mi stalo s kvapkami do nosa, vyskusal som asi vsetky mozne druhy aj specialne proti alergii a postupne tiez boli stale slabsie a musel som ich davat stale castejsie. Injekcie som skusal, je to uz ale davno, ale vydrzalo to iba chvilu a ten efekt bol tiez nič moc. Mam alergiu na velmi vela druhov trav,stromov aj tie roztoce.
Teraz ked mi ten IR panel vyriesil moje problemy na cca 80percent uz nemam dovod skusat ziadne lieky ktore aj tak funguju iba chvilu /ak vobec/. Ak by sa mi to napriek tomu zacalo zhorsovat, bol by som nuteni ist znovu na injekcie.

Peter00
mne napr posledne roky oci ani velmi neslzia, len sa mi zduri silno sliznica nosa /upchaty nos/. Takze neviem ti povedat ci by ti to pomohlo aj na tie slziace oci, to asi skor nie, ale na ten nos je to super /pre mna urcite/. Take tie najlacnejsie IR ziarovky stoja cca 15€. Ak by sa ti to osvedcilo, potom by som na tvojom mieste uz isiel do Led panelov kde ten komfort uzivania a vykon je niekde inde. :) /nanestastie aj cena, ale zase je poredpoklad ze to mas v podstate investiciu skoro na cely zivot/. Pomerne lacno tieto panely sa daju kupit na Aliexpresse, ale je to podla mna risk, tam clovek nikdy nevie ci tie suciatky su kvalitne a Ledky take ake maju byt. Ja som to bral cez jednu cesku firmu ktora musi splanat Eu normy a som spokojny so vsetkym/urcite ale je kopec aj inych rovnako dobry Eu firiem ktore vyrabaju-montuju podobne veci/.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Peter00 - To co popisujes je bezna alergia. Neviem cim sa ockuje, zvycajne sa pouziva Pollinex Rye alebo Pollinex Tree, podla toho na co to ma byt. Ide o 3 ockovania alebo 3+3, ktore sa vykonavaju mimo alergo sezony (teda najma v zime). Tato dlhodoba alergia na nelieci tym, ze si das tuto zimu pichnut injekcie a mas pokoj, ale u niekoho to trva az 5 rokov, kym sa s tym telo nauci bojovat. O tom rozhodne alergolog po konzultacii s pacientom. Potom su tu klasicke antihistaminika lieky na potlacanie priznakov, tie len zmiernuju priznaky. Realna liecba je mozna len injekciami/vakcinami, nie liekmi, nie UV svetlom, nie IR svetlom.

ephramko - Bud mas slabu pamat alebo slabu alergologicku.

gogo956 - Ospalost je uplne bezma vlastnost u antihistsminik, je to uvedene aj v pribalovom letaku kazdeho lieku. U niekohi trva 5 dni, aby si na to zvykol a u niekoho 2 tyzdne. Je normalne, ze ak si zrazu nasadis Zyrtex, ze prve dni ta utlmi a chce sa ti spat. Ale po tyzdni az dvoch ro nevnimas, telo si zvykne a kludne mozes uzit liek pred soferovanim. Kvapky do nosa nie su na liecenie, ale len zmiernenie priznakov. To iste kvapky do oci. Ak nemas vakcinaciu, tak priznaky len potlacas, ale realne ich neliecis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker
ale uz je to tam predsa napisane :) : skusal som vsetky tie lieky okrem Rupafinu a uz mi skoro vobec nezaberali.
Tie injekcie som skusal iba raz, bolo to pred rokmi neviem kolko dokopy som ich dostal, ale viem ze efekt tiez nebol velky a vydrzal tak pol roka. Hovoris ze treba brat tie injekcie aj viac rokov a zvykne sa to casom zlepsit? To by som potom dal tomu este sancu. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, ockovaci cyklus trva 3 az 5 rokov pocas zimnych mesiacov. Nieco sa docitas o tom tu - https://www.aktuality.sk/clanok/504396/ ... t-alergie/ alebo tu https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/Np ... =81&tuid=0&
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Peter00 - mal som silnú alergiu od decka na peľ, bytový prach, roztoče. Od prvého čo zakvitlo do konca novembra. Stovky kýchnutí denne, či hrdlo, zvukovody svrbeli, štípali atd. Zčasti mi pomáhalo, ak som ju cvičil v zime na prach pomletými zelinkami, peľom a tak.
Nepomáhali mi lieky ani akupunktúra Neskôr som zistil, že ak si viečka nababrem niečim, čo trochu štípe - páli, napríklad nejakým kozmetickým gelom no najmä celú tvár Vodkou - začas to ustúpi (Vodka poškodzuje jemnú kožu viečok).
Najzvláštnejšie je, že jednu jeseň pred 12 rokmi dcéra priniesla prvú mačku (psov som mal, sme mali roky) a od nasledujúcej jari podnes nemám po alergii ani stopy. Môžem sa predrať cez zakvitnutú BAzu a nič. Prv ak niekde aj ďalej kvitla - robila mi najhoršie zo všetkého.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Heker- hej mam bežnú alergiu. Teraz som si o tom cital, ako sa da voci tomu “ockovat” (je to teda v skutočnosti imunoterapia) a to by mo vyhovovalo. Len co si pamatam, tak mam alergiu na x vecí a vtedy tá imunoterapia údajne nie je až tak účinná. No skúsim to riešiť. Radšej by som si dal par krát do roka injekciu, než denne niekoľko rokov užívať tie lieky pod jazyk. Lebo viem, že nie som veľmi dôsledný v užívaní liekov. Tie injekcie by mi nevadilo, aj keby som na ne musel chodit par krat do roka nasledujúcich 10 rokov. No skúsim to začať riešiť s alergologickou, len si musím zbehnúť pre výmenný lístok.

Na antihistmatiká tiež nemám dobré spomienky, prestal som to užívať tiež preto, že bez nich som sa cítil oveľa lepšie, menej ospalo. Rozhodne mi to po nejakom čase neprešlo, ak si správne pamätám. Navyše dávnejšie som čítal štúdiu, že antihistmatiká môžu napomáhať rozvoju demencie, čo ma len utvrdzuje v tom, že ich nechcem.

Starysomar- no očividne sa Ti z toho podarilo dostať. Aj to sa vraj môže stať. Bodaj by sa to aj mne podarilo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Drzim palce ;)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pred časom som tu písal, ako som bol zhrozený, keď som zistil, že za jednou dezinformačnou stránkou stojí môj spolužiak z výšky. No tak už sa úplne demaskoval a je v tej "najlepšej" spoločnosti...
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/ ... 6S61VvqV5l
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

harrison314 napísal: 08 okt 2022, 8:28 Sory ale klystyr so savom skusat naozaj nebudem.

"vyskusaj a uvidis" je presne to ako moderna medicina nefunguje a preto je moderna (hociktora prednaska na youtube od Celeca ti vyvstli preco).
moderna medicina je mytus. Ja som clovek zvedavy a tak som tu bazenovu vodu s manzelkou vyskusal. Po 5 rokoch sme dokazali otehotniet, teraz mame uz 8 mesacneho syna. Ci to pomohlo? Neviem, ale nijak nam to neuskodilo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

pre tvoje dobro dufam, ze sem uz chodis len tak trollit :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

zelovoc napísal: 13 okt 2022, 20:35 moderna medicina je mytus.
Kedze je postavena na rovnakej vede ako pocitace a mobily, tak aj tie su len mytus?
zelovoc napísal: 13 okt 2022, 20:35 Ja som clovek zvedavy a tak som tu bazenovu vodu s manzelkou vyskusal.
Skusi aj kianid, ked sa na nete docitas, ze to pomohlo tisicom ludi a vlada to chce zakazat?

zelovoc napísal: 13 okt 2022, 20:35 Ci to pomohlo? Neviem, ale nijak nam to neuskodilo.
Ci to pomohlo? Jasne, ze nie. Ci to uskodilo? Pravdepodobne nie... ale preco do seba liat nieco potencialne bezpecne?
Prave kvoli takymto reciam som ti odporucil vypocut si Celeca, on presne rozoebra presne to co tu opisujes, len to viedlo k predcasnej smrti stoviek ludi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

moderna medicina je mytus.
V com? Minimalne 170 rokov sustavneho vyskumu a progresu.
Ziadne mimotelove vnimania a halucinacie dakeho Ota Nepileho
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

zelovoc napísal: 13 okt 2022, 20:35 moderna medicina je mytus. Ja som clovek zvedavy a tak som tu bazenovu vodu s manzelkou vyskusal. Po 5 rokoch sme dokazali otehotniet, teraz mame uz 8 mesacneho syna. Ci to pomohlo? Neviem, ale nijak nam to neuskodilo.
A aplikovali ste ju vnutrovaginalne? :D Hmm...tak to 50% populácie moc nepomôže. :D
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal: 14 okt 2022, 8:51 A aplikovali ste ju vnutrovaginalne? :D Hmm...tak to 50% populácie moc nepomôže. :D
aplikovali sme ju oralne ;)

Ale musim poznamenat, ze je naozaj zvlastne, ze su 2 skupiny ludi:

1. skupina povie svoju skusenost, ci uz je negativna, pozitivna, neutralna
2. skupina odmieta prvu skupinu, pretoze su to heretici

Ked sa tej vody tak bojite, ved v pohode, je to vas strach. Keep it :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

zelovoc

len nikto nevie ci vam ta vec naozaj pomohla, alebo nie a ci by ste neboli uspesne aj bez toho. Su bežné prípad párov co sa snazili cele roky a nic a potom zrazu raz bum a vyslo to. :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nám (aj kolegovi, ktorému som to poradil) pomohla k deťom výrazná zmena životného štýlu. A to sme (aj oni) predtým absolvovali mnoho a mnoho návštev lekárov, liečiteľov, šarlatánov.
Pri niektorých "postupoch" je sakramentský úspech ak neublížia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

zelovoc napísal: 15 okt 2022, 9:35 Ked sa tej vody tak bojite, ved v pohode, je to vas strach. Keep it :smt006
Vody sa nebojíme. Bojíme sa sava. A tiež s ním máme skúsenosti. Mne úplne stačí keď z toho rozprašovača mi jedna mini kvapôčka kvapne na ruku a nemám rukavice.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

zelovoc napísal: 15 okt 2022, 9:35 Ked sa tej vody tak bojite, ved v pohode, je to vas strach. Keep it :smt006
Skor sa bojime dalej "debilizacie" spolocnosti. Savo nie je neskodne a mnohych ludi doslova zabilo. A inych ludi zabije, lebo dvaka odporucaniam na nete nevyhladaju skutocnu liecbu vcas (no vina sa zvali na lekarov).
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 15 okt 2022, 9:40 zelovoc

len nikto nevie ci vam ta vec naozaj pomohla, alebo nie a ci by ste neboli uspesne aj bez toho. Su bežné prípad párov co sa snazili cele roky a nic a potom zrazu raz bum a vyslo to. :)
ale ja netvrdim, ze vdaka pitiu bazenovej vody sa nam podarilo otehotniet, len ze to koreluje s tym. To je cela moja skusenost. Nemozem povedat ani nic zle, ani nic dobre. Akurat na rozdiel od vsetkych kritikov, tu skusenost mam ;)

Fakt ma fascinuju ludia, co sa budu z druhych smiat, ze piju savo ale pritom sa ani nepozru na zlozenie toho CDS a SAVO. Robota na 5 minut...

Autoeditácia príspevku po 2 min 5 sek:
harrison314 napísal: 15 okt 2022, 10:34 Skor sa bojime dalej "debilizacie" spolocnosti. Savo nie je neskodne a mnohych ludi doslova zabilo. A inych ludi zabije, lebo dvaka odporucaniam na nete nevyhladaju skutocnu liecbu vcas (no vina sa zvali na lekarov).
tu debilizaciu si nechaj pre seba, ako pisem vyssie, si intelektualne lenivy clovek. A co sa tyka lekarov, co si o nich ludia maju mysliet, ak po navsteve reprodukcnej kliniky, namiesto toho, aby vysetrili zivotny styl a ci v tom nieje problem navrhnu rovno umele oplodnenie, lebo $$$? Takto sa nieze dovera nebuduje, takto sa dovera straca a to je len vrchol ladovca toho, co je s doktormi zle.
Napísať odpoveď