Formality ešte len riešiť budem, ako to vlastne celé prebehne, aké to bude mať (ne)výhody pre mňa, aké riziká, aké možnosti. Zaujíma ma ale, o čo sa mám zaujímať, čo si zistiť, na čo sa pýtať (právnikov, účtovníčok a pod.), aké mám možnosti, čomu sa vyvarovať, na čo sa pripraviť.
Pracovne sa pre mňa až tak veľa vecí nezmení (snáď až na čas, stres a trochu iný pomer manažovania a "výkonu"), zaujíma ma ale, ako môže vyzerať môj "finančný život" v tejto právnej forme. Nemyslím tým cifry, rozumiem, že tam ide o výsledky hospodárenia firmy. Skôr ma zaujíma, či sa dá v tejto právnej forme v realite dosiahnuť mesačný príjem s rozumnými odvodmi (teda nie TPP, ale napr. fakturácia firme, v ktorej som spoločníkom). Niečo som si už načítal, pri fakturácii je zrejme veľký problém v tom, že ako SZČO by som fakturoval rovnakú činnosť, s akou podniká aj firma a nerád by som išiel do prílišnej čiernoty.
Prípadne, existuje alternatíva, ako "upiecť" nejaký takýto spoločenský vzťah legálnejšie a rozumnejšie? Laicky chceme dosiahnuť to, aby som ja bol motivovaný aktívne sa podieľať na úspechu firmy, a aby som z tých úspechov vedel benefitovať.
Riešili ste niekto niečo podobné? Ď.