Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
tusi tu niekto ako to funguje s radiami a radio vysielanim?
nedavno sa znova ozivilo radio antena rock (uz len radio rock) a kedze mi toto radio celkom chybalo a teraz na moje prekvapenie je naspat viac menej v uplne identickej podobe tak ma to donutilo sa zamyslat na profitabilitou radio stanic.
pred rokom skoncili lebo vraj prenajom vysielacieho pasma je drahy a sice mali slusnu pocuvanost tak ich to nevedelo uzivit. teraz vysielaju iba v BA a TN, tak asi platia menej ale celkovo nechapem tomu ze v dnesnej dobe moze byt radiove vysielanie take drahe.
z mojho naivneho pohladu je radio mrtve, radio zapnem len ked sadnem do auta a to tiez iba preto lebo v aute nemam pohodlnu moznost ako si pustit spotify (kazde novsie auto ma uz apple car ci android auto). doma keby si aj chcem pustit nejaku stanicu tak si ho pustim cez internet, nie cez radiove vlny. dokonca aj svokrovci si uz zaobstarali krabicku ktora vie prehravat internetove radia.
v takejto situacii by som ocakaval ze prevadzkovatelia vysielacov pojdu s cenami dole, ved asi je lepsie mat 50 radio stanic kde kazda plati malo ako 10 stanic ktora kazda plati 5x viac, nie?
aktualne mam pocit ze vsetky radia su na jedno kopyto, hra sa tam nejaky popik, to co je teraz moderne a nikoho neurazi a do toho milion reklam a sutazi ktore maju za ulohu vytiahnut z posluchacov peniaze.
ta idealna predstava je ze miesto 10 radio stanic co hraju vsetky rovnaky shit tu mas 50 mensich stanic ktore sa specializuju na konkretne hudobne zanre, dekady ci temy. skratka aby kazdy mohol pocuvat co chce.
je to ozaj tak naivne? ozaj je prevadzovanie vysielacov tak nakladne a zlozite ze viac sa im oplati udrzovat si male mnozstvo velkych radio stanic az kym postupne vsetko neprejde na digitalne vysielanie a potom skratka skoncia? vysielace demontuju, predaju do srotu a skoncia svoj biznis?
nedavno sa znova ozivilo radio antena rock (uz len radio rock) a kedze mi toto radio celkom chybalo a teraz na moje prekvapenie je naspat viac menej v uplne identickej podobe tak ma to donutilo sa zamyslat na profitabilitou radio stanic.
pred rokom skoncili lebo vraj prenajom vysielacieho pasma je drahy a sice mali slusnu pocuvanost tak ich to nevedelo uzivit. teraz vysielaju iba v BA a TN, tak asi platia menej ale celkovo nechapem tomu ze v dnesnej dobe moze byt radiove vysielanie take drahe.
z mojho naivneho pohladu je radio mrtve, radio zapnem len ked sadnem do auta a to tiez iba preto lebo v aute nemam pohodlnu moznost ako si pustit spotify (kazde novsie auto ma uz apple car ci android auto). doma keby si aj chcem pustit nejaku stanicu tak si ho pustim cez internet, nie cez radiove vlny. dokonca aj svokrovci si uz zaobstarali krabicku ktora vie prehravat internetove radia.
v takejto situacii by som ocakaval ze prevadzkovatelia vysielacov pojdu s cenami dole, ved asi je lepsie mat 50 radio stanic kde kazda plati malo ako 10 stanic ktora kazda plati 5x viac, nie?
aktualne mam pocit ze vsetky radia su na jedno kopyto, hra sa tam nejaky popik, to co je teraz moderne a nikoho neurazi a do toho milion reklam a sutazi ktore maju za ulohu vytiahnut z posluchacov peniaze.
ta idealna predstava je ze miesto 10 radio stanic co hraju vsetky rovnaky shit tu mas 50 mensich stanic ktore sa specializuju na konkretne hudobne zanre, dekady ci temy. skratka aby kazdy mohol pocuvat co chce.
je to ozaj tak naivne? ozaj je prevadzovanie vysielacov tak nakladne a zlozite ze viac sa im oplati udrzovat si male mnozstvo velkych radio stanic az kym postupne vsetko neprejde na digitalne vysielanie a potom skratka skoncia? vysielace demontuju, predaju do srotu a skoncia svoj biznis?
aacid
/pripadne ako podmaz pustene radia v office open spaceococh/
asi to bude tým, že Svk trh je velmi malý, takze jednoducho reklamami neuzivi velky pocet žánrovo uzko specializovanych malych stanic. Osobne mam podozrenie ze jedinou skupinou ktora este klasicke radia pocuva su taxikari/boltved asi je lepsie mat 50 radio stanic
nj tradicnym reklamnym modelom uz odzvonilo. je to vidno (pocut) z toho ake reklamy na tych radiach chodia, zamerane na robotnikov a dochodcov.
napriklad v podcastovej komunite je teraz velky prerod co volaju "podcasting 2.0" kde aplikacie na prehravanie podcastov priamo umoznuju prispievat peniaze. spolu so sluzbami ako patreon (ale aj onlyfans napr) je postupna idea ze podcasty, youtube videa a podobne nebudu mat reklamy vobec, pretoze budu zit zo subscriptions ci donations.
takze buducnost radii bude asi skor na internete a tie radio vysielace ozaj poputuju na srotovisko...
napriklad v podcastovej komunite je teraz velky prerod co volaju "podcasting 2.0" kde aplikacie na prehravanie podcastov priamo umoznuju prispievat peniaze. spolu so sluzbami ako patreon (ale aj onlyfans napr) je postupna idea ze podcasty, youtube videa a podobne nebudu mat reklamy vobec, pretoze budu zit zo subscriptions ci donations.
takze buducnost radii bude asi skor na internete a tie radio vysielace ozaj poputuju na srotovisko...
klasicke radio ci tv uz velmi velmi davno vobec nepozeram /obcas Eurosport a pod/
a to prave kvoli otravnym a castym reklamam
Nehovoriac o problematickej kvalite samotneho obsahu.
a to prave kvoli otravnym a castym reklamam
Nehovoriac o problematickej kvalite samotneho obsahu.
telku nepozerame ani my vobec.
radio si doma tiez nepustime ale v aute je to samozrejmost. je to asi skor o pohodlnosti, samozrejme ze by som mohol pripojit k radiu telefon a pustit si nieco na spotify, ale to by znamenalo ze by som musel ten vyberat z vrecka, zapajat, otvorit spotify a vybrat hudbu. radio ked nastartujem tak sa zapne same a pocuvam.
vyhoda a zaroven nevyhoda je ze sa nemusis rozhodovat co si pustit, radio spravi rozhodnutie za teba. samozrejme pokial radio neni dobre tak nebudes spokojny.
toto som mal presne problem posledne mesiace, ked skoncilo antena rock presiel som na radio the end, tam hrali super hudbu pre mna, zial ti skoncili tiez a zrazu to bolo ozaj utrpenie. moje cesty autom vypadali tak ze som kazdu chvilu menil stanicu a hladal kde zrovna bezi najmenej otravna pesnicka. fmko, slovensky rozhlas, funradio, best fm a dokonca aj novsie radio melody... obcas sa podarilo obcas vsade uplny shit.
teraz je tu naspat radio rock a ozaj mam pocit ze sa mi zvysil zivotny komfort
dnes som si celu cestu v aute spieval 
samozrejme reklamy su otravne (aj ked zatial skoro ziadne nie su), ti moderatori tiez su niekedy dost trapni a stale sa tam najde raz za cas nieco co vyslovene nemam rad (rammstein a ine kafe
)
inak ta nutnost vyberu mi vadi aj na video streamovacich sluzbach, niekedy proste nemam chut zapinat netflix a prehrabavat sa obsahom ze co chcem pozerat. nostalgicky spominam na casy ked ako pubertak som proste vecer zapol hbo a pozeral to co tam bezi, lebo som nemal inu moznost.
radio si doma tiez nepustime ale v aute je to samozrejmost. je to asi skor o pohodlnosti, samozrejme ze by som mohol pripojit k radiu telefon a pustit si nieco na spotify, ale to by znamenalo ze by som musel ten vyberat z vrecka, zapajat, otvorit spotify a vybrat hudbu. radio ked nastartujem tak sa zapne same a pocuvam.
vyhoda a zaroven nevyhoda je ze sa nemusis rozhodovat co si pustit, radio spravi rozhodnutie za teba. samozrejme pokial radio neni dobre tak nebudes spokojny.
toto som mal presne problem posledne mesiace, ked skoncilo antena rock presiel som na radio the end, tam hrali super hudbu pre mna, zial ti skoncili tiez a zrazu to bolo ozaj utrpenie. moje cesty autom vypadali tak ze som kazdu chvilu menil stanicu a hladal kde zrovna bezi najmenej otravna pesnicka. fmko, slovensky rozhlas, funradio, best fm a dokonca aj novsie radio melody... obcas sa podarilo obcas vsade uplny shit.
teraz je tu naspat radio rock a ozaj mam pocit ze sa mi zvysil zivotny komfort
samozrejme reklamy su otravne (aj ked zatial skoro ziadne nie su), ti moderatori tiez su niekedy dost trapni a stale sa tam najde raz za cas nieco co vyslovene nemam rad (rammstein a ine kafe
inak ta nutnost vyberu mi vadi aj na video streamovacich sluzbach, niekedy proste nemam chut zapinat netflix a prehrabavat sa obsahom ze co chcem pozerat. nostalgicky spominam na casy ked ako pubertak som proste vecer zapol hbo a pozeral to co tam bezi, lebo som nemal inu moznost.
sukromne radia asi fakt pojdu srotu, no nie vsetky statne. Take radio BBC 4 zabezpecuje pokoj jadrovym zbrani.
https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-36824917
https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-36824917
When are the letters opened?
"The submarine has to make a judgement that the UK has been hit by a nuclear strike," according to Prof Seligman.
"The commander does that by trying to make contact with the UK via Naval Command or listening out for radio signals."
It's thought one of the key tests is whether the Today programme on BBC Radio 4 is still broadcasting.
If all the checks fail, the commander will go to the safe, remove the letter and find out what the orders are.
aacid.. bluetooth nemáš v aute? Teda konkrétne možnosť počúvať hudbu cez bluetooth.
To poznam, realita dnesnych dni. Este to melody sem tam sa daju pocuvat take nostalgicke songy, ale poslednu dobu radia tiez nepocuvam, vsetko je to na jedno kopyto.aacid napísal: 09 nov 2022, 8:56 a zrazu to bolo ozaj utrpenie. moje cesty autom vypadali tak ze som kazdu chvilu menil stanicu a hladal kde zrovna bezi najmenej otravna pesnicka
Pred 10 rokmi som bol na tyzdnovom vylete autom, kde mal majitel vozidla v zapalovaci FM vysielac a v nom usb kluc s mp3. Nebolo by taketo nieco riesenim? Nepotrebujes autoradio s USB, ale pocuvas na nom “svoje radio” so svojou hudbou?
Áno, FM transmitter by tiež bolo riešenie... aj keď kvalita zvuku by možno bola rovnako plechová ako z klasického rádia. Ak má auto aspoň USB alebo AUX, dá sa vytvoriť aj bluetooth spojenie cez rôzne aliexpress dzindzíky.
Tým pádom by sa malo dať auto spojiť s mobilom a púšťanie hudby cez Spotify by sa stalo rovnako bezobslužné ako počúvanie rádia. Teda nemám skúsenosť s týmito dzindzíkmi, ale počúvanie cez origo bluetooth rádio mi tak fungovalo. Hneď po nastúpení do auta a spárovaní mobilu s rádiom sa spustil aktuálny playlist v Spotify. Nebolo potrebné AndroidAuto/CarPlay. Inak bezdrôtové a tým pádom bezobslužné AndroidAuto/CarPlay sa stáva samozrejmosťou len teraz v súčasných modeloch, ale opäť sa dajú kúpiť dzindzíky aj na bezdrôtové AA/CP - s týmto dzindzíkom pre AA už mám veľmi dobré skúsenosti aj v 6r aute!
Tým pádom by sa malo dať auto spojiť s mobilom a púšťanie hudby cez Spotify by sa stalo rovnako bezobslužné ako počúvanie rádia. Teda nemám skúsenosť s týmito dzindzíkmi, ale počúvanie cez origo bluetooth rádio mi tak fungovalo. Hneď po nastúpení do auta a spárovaní mobilu s rádiom sa spustil aktuálny playlist v Spotify. Nebolo potrebné AndroidAuto/CarPlay. Inak bezdrôtové a tým pádom bezobslužné AndroidAuto/CarPlay sa stáva samozrejmosťou len teraz v súčasných modeloch, ale opäť sa dajú kúpiť dzindzíky aj na bezdrôtové AA/CP - s týmto dzindzíkom pre AA už mám veľmi dobré skúsenosti aj v 6r aute!
nj, to by bolo riesenie, len ja mam problem s tou vyberovou paralyzou, nikdy neviem co chcem pocuvat a potom skoncim vzdy pri tom istom...
no a samozrejme potom by som nepocul extremne trapne vtipy tomagga a naopak extremne premakane "rockove basne" roba rotha...
no a samozrejme potom by som nepocul extremne trapne vtipy tomagga a naopak extremne premakane "rockove basne" roba rotha...
ja v aute pocuvam 100% iba radio a ani s kupou noveho to nehodlam nijako zmenit. rotujem hlavne statne stanice a ked ma sklamu, tak skusim, ci nehraju nejaku dobru odrhovacku na melody alebo vlne
ale aj radio slovensko, aj fm maju obcas zaujimave rozhovory na temy, o ktorych by ma sameho nenapadlo hladat informacie, robia kvalitne spravodajstvo a radio fm mi zabezpecuje pristup k novym trendom na alternativnej scene. nie vzdy sa mi to paci, ale pre zaujimavost si to vypocujem.
-
starysomar
Hardcore addict
V Mulici som počúval výlučne z SD karty svoj výber, v Alfe mám len rádio a s transmitterom sa mi nechce serinkať, tak prepínam 6 staníc. Najlepšie pokrytie má tam kade prevažne jazdím Expres - doma si ho nezapnem.
Ked skoncilo Antena Rock tak som presiel na podcasty ale vadil mi hluk v aute (transporter) tak som si kupil BT stuple a otvtedy som radio nezapol 
Ano viem, nemal by som.
Ano viem, nemal by som.
Moze byt v tv pred 22-hodinou reklama na alkohol? Prave teraz, 20:13, bola na Jednotke reklama na nejaky rum, ci um, asi Kaufland. Pokial viem, tak reklama na alkohol moze byt az po 22:00, alebo sa to menilo?
Inak to nadvazuje na reklamy - ja teraz neznasam tie spievajuce reklamy, sledujem hlavne RTVS, ale po spravach tam je dost vela reklam, niekedy mi tak nevadili, ale ked prisli tie spievajuce, tak pri akejkolvek reklame uz vypinam zvuk.
Inak to nadvazuje na reklamy - ja teraz neznasam tie spievajuce reklamy, sledujem hlavne RTVS, ale po spravach tam je dost vela reklam, niekedy mi tak nevadili, ale ked prisli tie spievajuce, tak pri akejkolvek reklame uz vypinam zvuk.
Neviem ti odpovedat na tvoju otázku ale napr v reklame na Lidl vedia tancovať fešné babeny. Takže aspoň v niečom sú tie reklamy fajn.
Mám tiež banálnu otázku - Akým sposobom mozu zhrubnut prsty na rukách a ich predlženie a ako možu zhrubnuť dlane? Vopred díky.
Mám tiež banálnu otázku - Akým sposobom mozu zhrubnut prsty na rukách a ich predlženie a ako možu zhrubnuť dlane? Vopred díky.
-
starysomar
Hardcore addict
Tvrdou prácou.
https://ostatne-fitness-naradie.heureka ... 13:571366/
Ale do velkej miery je to dane geneticky (tvar, dlzka, ...)
Ale do velkej miery je to dane geneticky (tvar, dlzka, ...)
ked uz raz bol rast ukonceny, tak nijakym sposobom prsty sa predlzit nedaju. Zhrubnutie prstov a dlani možné je, nutnostou je ale tazka fyzicka praca alebo posilnovanie. Tie gumene kružky su prilis jednoduche, ziaden viditelny efekt sa od nich cakat neda/ale je to lepsie ako nič/. Samozrejme ako uz bolo spomenute, velmi vela robi geenticka predispozicia. Vysoky clovek bude mat automaticky velke dlane aj prsty aj keby nikdy v zivote nic fyzicke nerobil, pretoze ma hrubsie kosti.Blastbit napísal: 09 nov 2022, 20:32 Neviem ti odpovedat na tvoju otázku ale napr v reklame na Lidl vedia tancovať fešné babeny. Takže aspoň v niečom sú tie reklamy fajn.
https://www.fitnessrecenzie.sk/cviky-na-predlaktie/
Dreamer
neviem ti odpovedat, Tv dlhe roky prakticky nepozeram
Okej diky u mna je to menšia dlaň hrubé prsty ktoré ale nie su dlhé.Fyzicky tazkú prácu aj posilovanie som absolvoval, takže genetika.
Ak vie niekto Dreamerovi odpovedať na jeho otázku kludne pokračujte, ja som sa odpovedí na moju otázku dozvedel
Ak vie niekto Dreamerovi odpovedať na jeho otázku kludne pokračujte, ja som sa odpovedí na moju otázku dozvedel