Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Okolo 50€.
-
Ryan Giggs
VIP
Za 50€ bude ťažko najsť niečo čo bude nejako lepšie. KZ AS16, KZ ZAX, CCA HM20
Vdaka, zoberiem asi KZ AS16 Pro.
Ahojte hľadám nejaké dobré BT slúchadlá (cez uši) k novému PC (zvukovka bude asi SupremeFX ALC4080), otravuje ma už kábel. Momentálne mám Kingston Hyperx Core takže zvukovo by to mal byť posun vpred (nevravím že sú zlé). Existuje niečo s dobrým zvukom aj schopným mikrofónom? Viem že pár rokov dozadu to bola nemysliteľné kombinácia tak či sa to náhodou nezlepšilo. Ak nie tak existuje riešenie na bezkáblový/rýchloupínací mikrák? Ďalšia dôležitá vec je pohodlie, budem ich mať na hlave viac hodín. Vymeniteľné náušníky by bolo plus. A potrebujem k tomu kúpiť aj niečo iné čo stačí integrovaná zvuková? A cena cca 150€ (nemám prehľad v akých cenách sa pohybujú). Existuje také niečo či chcem veľa?
-
Ryan Giggs
VIP
To som nejak nepochopil cele.
Chces BT sluchadla, ale s PC ich budes pouzivat prostrednictvom kabla? Lebo na posluch cez BT ti je zvukovka (vratane integrovanej) nanic. Potrebujes nejaky BT modul, ak ho nema uz priamo doska.
BT sluchadla za 150€ nebudu hrat lepsie ako to co mas teraz.
Ak to chces aj na hry, BT na to nie je vhodne.
Chces BT sluchadla, ale s PC ich budes pouzivat prostrednictvom kabla? Lebo na posluch cez BT ti je zvukovka (vratane integrovanej) nanic. Potrebujes nejaky BT modul, ak ho nema uz priamo doska.
V Alze majú akciu na Sony XM4 za 239€. Dá sa za takú cenu kúpiť niečo podobné a lepšie? Požiadavky sú pohodlie, kompaktnosť, mikrofón na telefonovanie a ANC.
-
Ryan Giggs
VIP
Za rovnaku cenu to maju aj ine obchody (mall, datart, hej...).
Su to za tie prachy velmi dobre sluchadla, ALE...
Maju jednu neprijemnu vlastnost, ktora sa s nimi taha uz od prvej verzie, a sice ze tie ich plasty sa lubia lamat. A Sony reklamacie neuznava.
https://www.google.com/search?client=fi ... e-gws-lite..
Su to sice fotky 2. generacie, ale tuto vadu na novsich neodstranili.
Tu je verzia 3: https://www.google.com/search?client=fi ... -lite..0l1
Aj 4-ky: https://www.google.com/search?client=fi ... f9EH5lubNM
Maju jednu neprijemnu vlastnost, ktora sa s nimi taha uz od prvej verzie, a sice ze tie ich plasty sa lubia lamat. A Sony reklamacie neuznava.
ja som to mal tiez pomylene, BT sluchadla sa pripajaju k telefonu ci tabletu. k pocitacu ak chces bezdratove tak to budu wifi alebo nieco podobne. na technologii nezalezi, proste chces bezdratove sluchadla k PC.Sh4d0W napísal: 09 nov 2022, 21:05 Ahojte hľadám nejaké dobré BT slúchadlá (cez uši) k novému PC (zvukovka bude asi SupremeFX ALC4080), otravuje ma už kábel. Momentálne mám Kingston Hyperx Core takže zvukovo by to mal byť posun vpred (nevravím že sú zlé). Existuje niečo s dobrým zvukom aj schopným mikrofónom? Viem že pár rokov dozadu to bola nemysliteľné kombinácia tak či sa to náhodou nezlepšilo. Ak nie tak existuje riešenie na bezkáblový/rýchloupínací mikrák? Ďalšia dôležitá vec je pohodlie, budem ich mať na hlave viac hodín. Vymeniteľné náušníky by bolo plus. A potrebujem k tomu kúpiť aj niečo iné čo stačí integrovaná zvuková? A cena cca 150€ (nemám prehľad v akých cenách sa pohybujú). Existuje také niečo či chcem veľa?
ja som asi pol roka dozadu vyberal, skoncil som pri hyperx cloud 2 wireless. zvukovo hraju pre mna uplne dostatocne, bal som sa mikrofonu lebo v niektorych recenziach vraj bol dost zly ale kazdy s kym online komunikujem a pytal som sa ho povedal ze zniem uplne super.
a co bolo pre mna tiez dolezite su tie vymenitelne nausniky, kupil som brainwavz nausniky a teraz su to pre mna skoro dokonale sluchadla.
Praveze aj pri PC chcem pouzivat bez kabla, mimo PC by som ich nepouzival. Ano jasne to som zabudol spomenut ze vyberam dosku aj s BT+WiFi modulom. V tom pripade ale integrovana zvukovka nebude mat vplyv na kvalitu zvuku ze?Ryan Giggs napísal: 10 nov 2022, 5:54 To som nejak nepochopil cele.
V akej cene zacinaju nejake dobre sluchadla? 200? 250? ci velmi viac?
Aj na hry ale to obcas takze mikrak by som pripevnil na tu chvilu.
Potom ak nie BT, po com by som sa mal pozriet dajme tomu v 100-150?
Autoeditácia príspevku po 3 min 37 sek:
Ano alebo k PC ked ma tvoja doska BT modul, to som nespomenul ze taku vyberam.aacid napísal: 10 nov 2022, 8:43 ja som to mal tiez pomylene, BT sluchadla sa pripajaju k telefonu ci tabletu. k pocitacu ak chces bezdratove tak to budu wifi alebo nieco podobne. na technologii nezalezi, proste chces bezdratove sluchadla k PC.
ja som asi pol roka dozadu vyberal, skoncil som pri hyperx cloud 2 wireless. zvukovo hraju pre mna uplne dostatocne, bal som sa mikrofonu lebo v niektorych recenziach vraj bol dost zly ale kazdy s kym online komunikujem a pytal som sa ho povedal ze zniem uplne super.
a co bolo pre mna tiez dolezite su tie vymenitelne nausniky, kupil som brainwavz nausniky a teraz su to pre mna skoro dokonale sluchadla.
Dik za tip, za tu cenu to nie je zle aj ked je to iste co mam teraz ale na druhu stranu by som sa zbavil toho hnusneho kabla.
samozrejme pokial mas BT v pocitaci tak mozes pripojit aj BT sluchadla, zalezi na co to chces. na youtube, netflix a spotify ti stacia aj BT sluchadla, na hry uz by si mohol pocitovat ze BT ma slabsiu odozvu a ze tam dochadza k oneskoreniu. preto viac menej vsetky herne sluchadla maju vlastny dongle a idu cez wifi frekvenciu.
a pokial teda to budes mat vyhradne k PC a na nic ine tak BT nema zmysel.
a teda odpoviem na otazku polozenu Ryanovi, ano, zvukovku mozes kludne predat pretoze vsetky bezdratove sluchadla maju zabudovany prevodnik v sebe.
inak ak chces zmenu od hyperx tak ja som mal vo vybere este Cooler Master MH670, ale co si pamatam tam sa ludia dost stazovali na nekvalitnu konstrukciu, inak boli velmi podobne.
a pokial teda to budes mat vyhradne k PC a na nic ine tak BT nema zmysel.
a teda odpoviem na otazku polozenu Ryanovi, ano, zvukovku mozes kludne predat pretoze vsetky bezdratove sluchadla maju zabudovany prevodnik v sebe.
inak ak chces zmenu od hyperx tak ja som mal vo vybere este Cooler Master MH670, ale co si pamatam tam sa ludia dost stazovali na nekvalitnu konstrukciu, inak boli velmi podobne.
-
Ryan Giggs
VIP
Pri posluchu cez BT, nepotrebujes v PC zvukovku ziadnu.
Kazdopadne, ako uz bolo povedane k PC sa vybodni na BT. To nie je urcene na pocuvanie zvuku z filmov a uz vobec nie na hranie. BT ma velku odozvu a zvuk moze meskat za obrazom.
Na toto sa pouzivaju bezdrotove headsety, ktore funguju na inom principe ako BT.
Za 150€ vsak nebude ten zvuk nijako zasadne lepsi, skor vobec.
Pozri HyperX 2 wireless.
Kazdopadne, ako uz bolo povedane k PC sa vybodni na BT. To nie je urcene na pocuvanie zvuku z filmov a uz vobec nie na hranie. BT ma velku odozvu a zvuk moze meskat za obrazom.
Na toto sa pouzivaju bezdrotove headsety, ktore funguju na inom principe ako BT.
Za 150€ vsak nebude ten zvuk nijako zasadne lepsi, skor vobec.
Pozri HyperX 2 wireless.
Ahojte, počas Black Friday som sa rozhodol, že si zakúpim bluetooth sluchadla. V súčasnosti najčastejšie počúvam hudbu z iPhonu 12 na Airpods Pro. A už dlhšie pokukujem na Sony sluchadla, ale neviem sa rozhodnúť či zobrať novší model WH-1000XM5 alebo sa až tak neoplatí a ušetriť na WH-1000XM4. Aké máte s týmito slúchadlami skúsenosti. Viem, že na iPhone nevyužijem codec LDAC, ale podľa mňa na tom aj tak nezáleží, keď počúvam hudbu zo Spotify alebo Apple Music.
-
Ryan Giggs
VIP
5. generacia jz ma iny dizajn, takze uz je ten problem asi odstraneny, len aj ta cena uz je inde.Ryan Giggs napísal: 10 nov 2022, 7:58 Za rovnaku cenu to maju aj ine obchody (mall, datart, hej...).
Poobzeral by som sa uz inde za tie peniaze. Napr. Fidelio L3 atd.
Dakujem Ryan a aacid za vysvetlenie, uz tomu rozumiem, zle som sa vyjadril lebo som si zamenil BT a bezdrotove
Takze ano chcem bezdrotove. V tom pripade ak su neherne bezdrotove headsety daleko drahsie tak si vyberam z dvoch moznosti, 1. bezdrotove "gaming" alebo 2. kablove.
Ak 1. tak HyperX 2 alebo som teraz narazil na HyperX Cloud Alpha, budu mat Alpha trosicku lepsi zvuk?
Ak 2. tak ktore by ste mi odporucili a bude to zvukovo posun od vyssie spomenutych? (asi zatvorene, basove, a pohodlne)
Mierne zvysim rozpocet na 200€.
Ak 1. tak HyperX 2 alebo som teraz narazil na HyperX Cloud Alpha, budu mat Alpha trosicku lepsi zvuk?
Ak 2. tak ktore by ste mi odporucili a bude to zvukovo posun od vyssie spomenutych? (asi zatvorene, basove, a pohodlne)
Mierne zvysim rozpocet na 200€.
-
Ryan Giggs
VIP
Alpha nie su lepsie ako Cloud II. Ani v bezdrotovej, ani kablovej verzii.
Kablove sluchadla za 200 budu hrat o galaxiu lepsie ako bezdraty.
Ryan, vedel by si mi prosim ta pekne z Alzy poradit dajake true wireless? Staci mi nieco na vencenie, pripadne na bajk do prace, z coho mi bude hrat hudba, prip. telefonovanie. Idealne do cca 40-50e, pouzivam iPhone, predtym som mal AirPody, ale baterka odisla... Nejake Soundpeats trebars, ci nieco ine? Na domace pouzivanie mam ine. Dakujem vopred 
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. Soundpeats Sonic alebo lepšie Edifier X3. Len z nejakeho dôvodu su na alze drahe. Chce to vyhandlovať cenu. Alebo kupiť inde.
Skoda, zaujala ma 300 hodinova vydrzRyan Giggs napísal: 12 nov 2022, 13:52 Alpha nie su lepsie ako Cloud II. Ani v bezdrotovej, ani kablovej verzii.
Po com sa mam poobzerat z kablovych?
-
Ryan Giggs
VIP
Ona ta vydrž nie je zadarmo. Niekde inde sa muselo ubrať.
Uplne idealne Beyerdynamic MMX 300 2G, ale podražili dosť v poslednej dobe. Dali sa splašiť aj za 200€, teraz sa daju najsť za cca 240€. Alebo Audio-Technica ATH-G1
Uplne idealne Beyerdynamic MMX 300 2G, ale podražili dosť v poslednej dobe. Dali sa splašiť aj za 200€, teraz sa daju najsť za cca 240€. Alebo Audio-Technica ATH-G1
Mate pls niekto skusenosti s CN predajcom shenzhenaudio.com?
Zakopol som niekde o sluchadla Moondrop Aria - celkom sa mi pacia recenzie na ne a chcel som nejake IEM okolo tej ceny a tu ich maju za dobry peniaz (79.99 USD shipped).
Zakopol som niekde o sluchadla Moondrop Aria - celkom sa mi pacia recenzie na ne a chcel som nejake IEM okolo tej ceny a tu ich maju za dobry peniaz (79.99 USD shipped).