čo muž čakáva od dobrej milenky?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: čo muž čakáva od dobrej milenky?

Príspevok od používateľa kayko »

Sama vieš, že ťa len tak niečím nenahneval, ale že sa ti doslova vyhýbal, do toho zrejme paktoval s inou. Je to tvoje rozhodnutie, ty si to ukončila a teraz na jedno jeho písknutie otočíš.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ako sa jej vyhýbal? Miaeva s ním ukončila ich vzťah, on to akceptoval a po istom čase sa jej ozval naspäť. To, či medzitým paktoval s inou je len jeho vec, mal na to plné právo, keďže v tom čase nebol v žiadnom vzťahu s Miaevou.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

No, čítam a už od začiatku sa to pokazilo.
Ono, chápem, spomínaš bývalého partnera (neviem, či to bol ten manžel alebo iný partner), ktorý ťa zhadzoval, tvoj výzor a celkovo ti pošliapal sebavedomie. V taktomto rozpoložení je jednoduché zamilovať sa do niekoho, kto ti dáva najavo, že ťa chce (že si pre neho sexi, že sa mu páčiš, že si žiadaná).

Rozhovory, prechádzky, výlety to všetko vytvára puto. Lebo ak sme kamaráti, tak spolu nespávame. Ak spolu spávame, tak sme niečo viac (a tu nastáva ten konflikt záujmov, kde muži často dokážu mať sex bez lásky, ale ženy, aspoň si myslím, že po nejakom čase, sa určite namotajú. Lebo tie dotyky, intimita, to vytvára puto. Jeden psychológ sa tak vyjadril, že kamarátstvo s výhodami je výhodné akurát pre toho chlapa. Áno, možno sú aj ženy, čo to dokážu, ale poväčšine, aj často v iných diskusiách, tá žena buď za tým hľadá niečo viac už na začiatku alebo sa namotá postupne)

Niekedy by sme mali ľuďom veriť, že to, čo hovoria, tak aj naozaj myslia. Keď spomínaš, že ti opakoval "nezaľúb sa", tak to zrejme tak naozaj myslel.
A také to "bojím sa sklamania, bojím sa viazať atd.." v žene akoby sa zapne v tej chvíli nejaký ochranársky inštinkt, empatia, súcit. To si myslím, že vedia chlapi ľahko zneužiť. (a netvrdím, že ľudia nemajú emočné zranenia a že nemôžu mať naozaj strach, ale tu skôr ide o to, že len berie, čo sa ponúka a nič ho to nestojí).

Čo vlastne od neho teraz očakávaš? Byť kamarátkou, keď si doňho zaľúbená, mu v tejto chvíli nevieš byť.
Že on o vzťah nestojí, ti dal značne najavo.
Ja chápem, že si rozumiete možno aj ako ľudia, a "vzťah" s ním ti v istom zmysle možno trochu napravil exom zničené sebavedomie. Ale myslím si, že tento "vzťah" ti už viac ponúknuť nemôže. Nie to, čo by si chcela. A potom sa zase len budeš cítiť odmietnutá a zranená. Lebo ty ponúkaš celú seba a on len sex. Ak by ti to takto stačilo, dalo by sa v tom pokračovať. Ale takto ťa to bolí, a keď nebudeš s ním, budeš stále rozmýšľať, čo robí alebo s kým čo robí.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Pilifo napísal: 11 nov 2022, 11:49 Ako sa jej vyhýbal? Miaeva s ním ukončila ich vzťah, on to akceptoval a po istom čase sa jej ozval naspäť. To, či medzitým paktoval s inou je len jeho vec, mal na to plné právo, keďže v tom čase nebol v žiadnom vzťahu s Miaevou.
Prečítaj si Miaevine staršie príspevky k tejto téme. Všetko čo píšem sa dialo predtým, ako to ona ukončila.

Zuzanuska myslím vystihla pointu. Pri jej bývalom partnerovi bude pomaly každý druhý pán dokonalý.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

= 18 okt 2022, 8:47

Pokiaľ sa na to pozriem čisto sebecky - bral by som babu na víkendy bez akýchkoľvek záväzkov.
Zrejme nie som sám ...
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Miaeva napísal: 11 nov 2022, 8:30 Má pocit, že ma niećim nahneval a počká kým to zo mňa vyprchá.
Prečo si mu teda nepovedala, že si sa zaľúbila? Mala si mu to vtedy povedať: "Nie nenahneval si ma. Zaľúbila som sa, a ty si povedal, že už nechceš vážny vzťah. Vidím, že tvoj názor sa nemení, preto som to ukončila. Len ma frustrovalo, že keď si bol chorý, bol si on-line a takmer si nenapísal. Akoby si mal ďalšiu. To pomyslenie som nezniesla, tak som sa radšej stiahla z tvojho života."

Nič horšie ako posledný mesiac by nebolo... Niekto tu písal, že raz budeš ľutovať, že si sa nevyznala z citov. Tiež si to myslím.
Miaeva
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Miaeva »

marry528- máš pravdu, možno som mala vyložiť karty na stôl. Respektíve určite. Tvárila som sa ale, že mi to je vlastne taktiež nejako jedno. On vôbec netuší, že ho ľúbim. Keď mi vravel, že ten "rozchod" neberie vôbec vážne, že cíti, že medzi nami nie je koniec, ja som sa mu len pozerala do oči a usmievala na neho. Bol mierne v rozpakoch, vlastne dosť. Ja som mu nič neodpovedala. Kedy odchádzal, tiež mi zdôraznil, že neverí, že je koniec medzi nami. No a odvtedy mi píše správy, ale nie také erotické ako to bývalo, ale skôr, že mu je somnou dobre, že je rád že ma pozná,..... Bojím sa, že keď mu poviem, že ho ľúbim, tak že sa zľakne a vycúva.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jasne, tak nerob nič a trp, to je určite lepšie riešenie
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Možno má zaužívaný stereotyp z predošlého vzťahu, že vo vzťahoch sa trpí a mlčí.
zuzanuska
Professional
Professional

Kayko, ja sa obávam, že (možno viac my ženy) sme tak nejak vyrastali. Byť dobrou, v istom zmysle poslušnou, brať vždy ohľad na druhých (kto berie ohľad na nás?), a proste veci, ktoré napr. môjmu bratovi dovolené boli (lebo je chlapec), ale mne by tolerované neboli. A človek sa toho dlhodobo zbavuje. Lebo potom sa musíš vyrovnať s tou nevôľou ostatných, nesúhlasom, odmietnutím atd.. Ja som si napr. akurát objednala knihu "Nastavte zdravé hranice". (a dobrá taká príručka o komunikácii sa volá "Na jednej vlne")

Tu si myslím, že v prípade Miaevy je to o tom, že v podstate ho stratí tak či tak. Ale asi nie je na to ešte pripravená. Nedá sa kamarátiť s niekým, koho ľúbime. A nedá sa stále len dávať a nedostávať späť. Ja mám pocit, že keby ona mu aj povie, čo cíti, on akoby to nebral vážne. Ale vždy je lepšie vedieť, na čom človek vie. Akurát, že to môže bolieť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja si už myslím, že ten chlap niečo cíti k Miaeve, že už to neberie len tak že žena s výhodami (sex). Asi ju potreboval dlhšie osobnostne spoznavať.
zuzanuska - " môjmu bratovi dovolené boli (lebo je chlapec), ale mne by tolerované neboli " - ak to nie je tajné o čo sa jednalo aspon v krátkosti. Ci to rodičia prepískli nejakým sposobom.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Zuzanuska, ak sa človek nepoučí zo svojich chýb, tak si zaslúži ďalšie a ďalšie príučky od života. V predošlom vzťahu Miaeva mlčala, partner ju ponižoval, odrazilo sa to možno na jej sebavedomí. V tomto vzťahu opäť mlčí a opäť sa to v niečom negatívne prejaví, že zostane nevypočutá, nepochopená.

9 z 10 chlapov jej tu odporučilo nekamuflovať svoje city k nemu, lebo v konečnom dôsledku ublíži sama sebe. Aj keď ju ten chlap odmietne, tak aspoň bude vedieť na čom je a nebude ju využívať iba na sex. Ako to tu už zaznelo, my chlapi by sme brali príležitostnú milenku na víkendy, neriešiť nič iba sex, keď sa také ponúkne. Ale keď ona nechce nič viac a ani to nepovie, tak ten jej chlap nevyzerá zrovna na zaľúbeného telepata.

Mne nejde do hlavy tá jeho logika... nezaľúb sa, len sa nezaľúb... ok ukončime to, aj ja som tak cítil, že to nikam nevedie... ja neverím, že to chceš ukončiť... je mi s tebou veľmi príjemne... Ja tam nevidím nejaký priamy čistý úmysel, city, ale chlap potrebuje vyprázdňovať nádobí, inak neviem načo to takto motá a komplikuje. Ja som to už Miaeve napísal, že chlap, ktorému bude na nej záležať, ju nenechá pochybovať o svojich citoch a za tým si stojím, lebo sexovať vedia aj králiky.
zuzanuska
Professional
Professional

No, prečítala som si to znova od začiatku. A myslím si, že Miaeva súhlasila s niečím, čo jej vlastne až tak nevyhovovalo, ale s vidinou, že môže z toho byť niečo viac, do toho išla. Hľadala lásku, porozumenie, pozornosť. A povedzme, že tú pozornosť a nejaké to porozumenie dostala.
Napísali ste to tu viacerí, ale myslím si (aspoň teda, hovorím podľa seba), že pre ženy je asi ťažšie uchopiteľné to, že muži naozaj k tomu sexu tú lásku nepotrebujú. My, ženy, sme citové bytosti. Cez dotyky sa človek citovo naviaže. To by vyžadovalo asi dosť chladný prístup, aby toto žene vyhovovalo.
(napr. sa hovorí, že ženská nevera je horšie, lebo ak žena podvedie, tak ani nie tak kvôli sexu, ale preto, že sa zamilovala. Kdežto, keď podvedie chlap, tak možno o chvíľu aj zabudne, s kým sa vyspal. Viem, že je to zovšeobecnené, to len ako príklad)

A áno, s kým teda tí muži tie nezáväzné vzťahy majú, že? Veď ale bývajú občas tie diskusie napr. od chlapa, že sa s nejakou ženou vyspal a ona to vzala vážne a "prenasleduje" ho. Alebo od žien, že "odprevadil ma na zastávku, uvaril mi čaj, možno že ma miluje a nie je to len nezáväzný vzťah" atd... Takže je otázne, nakoľko ten nezáväzný vzťah je pre ženu naozaj nezáväzný. Alebo či ona len neoklamala samu seba, že jej to vyhovuje (hoci nie), alebo veď on to tak nemyslel alebo sa bojí citov (seriózne? čo je malé decko? že keď mu povie, že ho ľúbi, že ho odplaší. Po ROKU stretávania sa? Keby to bolo na začiatku, keď sa ľudia len spoznávajú, to by som ešte chápala.)
Čo mi pripomína príspevok kúsok vyššie "byť ticho a trpieť". Ak si má žena pripustiť, že pre toho chlapa v skutočnosti až toľko neznamenala a naozaj ju mal len na sex, to bolí a môže sa cítiť využitá.
Žiť v sebaklame má ale z dlhodobého hľadiska horšie následky a dlhšie zotavovanie sa.

Aj keď on ju v podstate už odmietol viackrát, tými slovami "nezaľúb sa, hlavne sa nezaľúb", to je taký sepal.
(len žena si sama sebe nahovorí, že je s tým v pohode, že ju to nebolelo, že veď je nad vecou..)
Netuším, ako tento "vzťah" začal. Ale tipujem, že nezáväzný vzťah asi navrhol muž.

Kayko, tu k tej jeho logike.
Výhody plynúce pre neho:
- pravidelný sex - Miaeva spomínala, že aj on mal (podľa jeho slov) menej uspokojivý sex v manželstve, takže keď záujem Mii mu dostatočne dvíha sebavedomie
- nepohádali ste sa- o čom by ste sa aj pohádali? Nebývate spolu, takže také tie bežné starosti (peniaze, deti, dovolenky, návštevy rodičov...) odpadávajú.
- Mia spomína, že mu svojimi názormi pomohla a dostala ho na miesta, kde by sa inak nedostal

- Mia spomínala pár strán dozadu, že jej v niečom nehovoril pravdu (červená kontrolka).
- obaja majú deti- spomína on vlastné deti? Spomenul, prečo sa mu rozpadlo manželstvo? Vidí aj svoje chyby alebo všetko zvalil na manželku? O tvoje deti sa zaujíma? Stretávate sa rok, tvoje deti nechcel spoznať?
Keď je to nezáväzné, tak on vôbec nemusí riešiť tvoje deti, ani predstaviť ťa tým svojim. To je dosť pohodlné.
- keby napr. si chorá, potrebuješ ísť k dr... hocičo, je ochotný ti pomôcť?
A takto, keby si Mia kladieš otázky a úprimne odpovedáš, dopracovala by si sa k odpovediam.

(teda k jeho logike, načo by sa vzdával samých výhod? Keby na rovinu povie, "vieš čo, naozaj nikdy nechcem nič viac, iba sex, iba nezáväzné stretká, nemám záujem o vážny vzťah, ani byť "otcom" tvojim deťom, chcem si len užívať a nič vážne neriešiť", no tak to by sa Mia na neho asi rýchlejšie vykašlala. A preto sú jeho odpovede neurčité. Keď cíti, že ju stráca, tak povie pár pekných slov, nech ho Mia neopustí. Myslím, že to aj spomínala, že on je taký lovec. Tieto hry sú vyčerpávajúce. )
Ja pripúšťam, že do neho nevidím a môžem sa aj mýliť. Odpovede ale na toto Mia dostane, ak sa začne pýtať sama seba tie otázky hore, a pýtať sa aj jeho.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Zuzanuska k tej jeho logike, to bola odomna recnicka otazka. Chcel som vniest trocha logiky do uvazovania Mii ohladom neho. Lebo urobila krok - dala mu ultimatum, ze ak to nikam nevedie, tak to ukoncime - on suhlasil, ale po mesiaci sa vratil a zacal jej tlacit kaleraby a Miaevu to vratilo tam kde bola. Pricom on neurobil ziadny posun, nevyznal jej lasku, ani jej nepovedal, ze chce to posunut dalej, iba prisiel a povedal, ze neveri, ze to chcela naozaj ukoncit. A tym vlastne hodil lopticku na jej stranu, zbavil sa zodpovednosti a iba caka, ako zareaguje, ci sa to vrati do starych kolaji a on bude mat svoj nezavazny sex a obcas jej k tomu pribali nejaky kalerab, aby dostala svoje emocie, ze mozno tam je nieco viac...

Myslim, ze obaja sa snazime Mii povedat to iste. Ak nebude v urcitych veciach zasadova, tak jej zivot to nikam neposunie a iba sa bude trapit. Miesto toho, aby sa trapila s niekym, komu na nej nezalezi, moze venovat cas detom, alebo konickom, alebo spoznavat lepsich ludi ako je on.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

zuzanuska má veľmi dobré postrehy, prikláňam sa k jej názoru.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja tiež, ale v niečom sa priklanam aj ku kajkovi prípadne dalším. Asi aj zbytočné nejako komplikovať, kto nič nemá nemôže ani stratiť.
Všetko sa odohráva osobne tak mu povedať že ho chce ako chlapa na vztah, áno alebo nie nič medzitým.
Priatelstvo s výhodami z jednej strany prešlo do zalubenia, ja si myslim ze aj ten chlapik uz začina niečo citiť. Karty rozdané už ich len odkryť.
zuzanuska
Professional
Professional

Ja si myslím, že je dobré, že sme sa tu stretli také mužsko-ženské pohľady. (ako raz jeden psychológ povedal, že je dobré, ak sa o citoch bavia muži so ženami)

Pretože ľudia potrebujú obidva prístupy. Taký ten jemnejší ženský (empatický, súcitný, trpezlivý, chápajúci) a aj priamejší mužský (pokiaľ je podaný vhodne tak, aby to nepôsobilo útočne. Samozrejme, že aj muži sú schopní empatickej, láskavej komunikácie. Pripúšťam, nemám takých veľmi v okolí, ale veď aj tu vidíme, že takí existujú).
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Ja si myslim praveze, ze k nej nic neciti a ze tento jeho velkolepy navrat je iba dosledok toho, ze ostal sam a ma plne gulky. Ved to nie je mozne, aby ju predtym nez sa rozisli ignoroval, travil cas na whatsappe a mal ju na haku a tvaril sa, ze je chory. A teraz mu odrazu dojde, ze mu chyba? To nie je laska, ale strach zo samoty.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No hej ked si porovnám ženský pristup pri písaní a prezentovaní nazorov u zuzanusky,Marry,Miaevy a kedysi Kafiatka ked sem prišla, narozdiel od mačiatka,yosariany tak to je ako nebe a dudy.
Ved práve ze nikto nevie ako to ten chlap snou myslí ale rátame tu s uplne kazdou moznostou jeho reakcii.
U Miaevy to bude uprimne zalubenie sa, mám porozumenie, citim v nej romantickost,jemnosť,empatiu,túžbu.
"ženská nevera je horšie, lebo ak žena podvedie, tak ani nie tak kvôli sexu, ale preto, že sa zamilovala."... sem tam aj z pomsty nie kvoli láske
Možno aj tu by bola dobrá anketa - A: chce sa so mnou len zahrávať/využívať, B: chce ma, ale je opatrný. - niečo na taký spôsob.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 16 nov 2022, 11:06 Možno aj tu by bola dobrá anketa - A: chce sa so mnou len zahrávať/využívať, B: chce ma, ale je opatrný. - niečo na taký spôsob.
Tu by som ta hned zastavil, B - to ani nahodou, podla toho co pisala, tak on je v ich vztahu silno dominantny a so zenami to zjkavne vie. Takze si nemyslim, ze sa jej to boji povedat.

Keby mu vyjadrila svoje city, tak by to bolo davno vyriesne. Aj v jednom aj v druhom pripade.
Napísať odpoveď