Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
V prvom rade potrebujes dobre osvetlenie a nizku clonu objektivu.
Mimochodom toto je tema o fotkach, nie poradna o kupe fotaku. O poradni je tu ina tema, tak by bolo lepsie tvoje otazky smerovat tam.
Mimochodom toto je tema o fotkach, nie poradna o kupe fotaku. O poradni je tu ina tema, tak by bolo lepsie tvoje otazky smerovat tam.
-
twardykamen
Medium Professional
Na male objekty sa pouzivaju makro objektivy ale to je skutocne drahsi spas.
Ja mam Fuji a 80 mm macro objektiv ktory bol nasobne drahsi ako telo
Ja mam Fuji a 80 mm macro objektiv ktory bol nasobne drahsi ako telo
-
starysomar
Hardcore addict
SUPER fotka 
Skvelá.
Možno nie je dokonalá, no ten hmyz je ŽIVÝ.
Osobne NEUZNÁVAM ko..tov, čo mraziacim spejom zabijú hmyz a potom fotia...
No tak trochu ani "zlatý rez"
Skvelá.
Možno nie je dokonalá, no ten hmyz je ŽIVÝ.
Osobne NEUZNÁVAM ko..tov, čo mraziacim spejom zabijú hmyz a potom fotia...
No tak trochu ani "zlatý rez"
Po vyše roku môjho hobby fotenia Pridávam ďalšie foto. Snáď to je lepšie ako fotky pridané naposledy
Pekne, ale imho dost tmave. Mal si tam ND filtre ci si to v pc stmavoval?
Krásne všetky, najviac sa mi ale páči tá predposledná. Čo je to za exotické miesto? 
Tiež sa mi páčia. Hej dosť tmavé, a aj dosť "teplé" v zmysle všetky oranžovo-modrý kontrast, ale to dobre padne takto v januári. 
Exotikou by som to zrovna nenazval. Je to sever Nemecka
Čo sa týka toho, že sa vám to zdá tmavšie. Nemáte možno zapnuté nejaké režimy na ochranu zraku? Vtedy to zvykne zo žltnuť a trošku akoby s tmavnuť. Každopádne je to všetko fotene bez ND filtra pri západe alebo východe slnka. Takže ono to v podstate ani v skutočnosti nebolo úplne plne svetlá. Ale beriem, že by to možno mohlo byť trošičku svetlejšie.
Ja len prispejem svojou fotkou, čo sa mi dnes podarilo spraviť. Fotené telefónom Google Pixel 5.
Pôvodne som chcel známej spraviť fotku aktuálneho počasia v Bremen. Náhodne sa mi do záberu primotal holub
Pôvodne som chcel známej spraviť fotku aktuálneho počasia v Bremen. Náhodne sa mi do záberu primotal holub
-
starysomar
Hardcore addict
SUPER 
A holub je zachytený v úžasnom momente.
A holub je zachytený v úžasnom momente.
Ako zdokumentovať krásu navôkol sme sa spýtali profi fotografa Petra Sedláčika. Skús jeho 5+1 tipov z blogu, ako svet odfotiť jednoducho, pekne...
https://365.bank/blog/moja-365/ako-na-p ... -sedlacika
https://365.bank/blog/moja-365/ako-na-p ... -sedlacika
Po roku tu mám ďalších pár mojich hobby fotiek a aj jedno portrétne fotenie na zákazku.
Odporúčam vypnúť všetky šetriacie režimy na mobiloch/monitoroch, lebo väčšina fotiek ma už dosť oranžový nádych.
Odporúčam vypnúť všetky šetriacie režimy na mobiloch/monitoroch, lebo väčšina fotiek ma už dosť oranžový nádych.
Ako laikovi sa mi velmi pacia
Tiez sa mi pacia.
Mne sa asi najviac paci ta SPZ
Mam rad taketo kreativne SPZ-ky
Inak aj fotky su pekne.
Podla mna je polovica z nich prilis tmava. Chapem, ze ide o nocne fofky a maju mat taky ten nadych noci, len ked sa na ne pozeram, tak by son ich radsej videl o nieco svetlejsie.
Za mňa pecka
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne príde že sú tmavé tak akurát, aby to bolo čo najblizšie k skutočnosti. Napríklad ten na tom bicykli tam som to prehnal a je zbytočne až moc "presvetlená" v porovnaní s originálom. Ale každopadne dakujem za nazorheker napísal: 17 nov 2022, 17:43 Podla mna je polovica z nich prilis tmava. Chapem, ze ide o nocne fofky a maju mat taky ten nadych noci, len ked sa na ne pozeram, tak by son ich radsej videl o nieco svetlejsie.
//Ešte zopár zabudnutých
Po dlhej pauze som si musel kúpiť nové sklo aby som opäť začal fotiť. Tak sem hodím pár ukážok.