Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Príspevok od používateľa cinges »

Caute, taka otazka.
Kedze novemu orange routru, ktory som dostal, totalne blbne wifi, musel som si to poriesit cez unifi siet. Do orange routra mam pichnuty ubiquiti switch a z toho su napajane 2 APcka, cele to ovlada unifi controller, ktory bezi na NASku. Funguje to dobre, orange router mam len tak, jeho wifi nepouzivam - vypol by som to, keby sa dalo.
Mam ale starsi orange router s 1gb portom, ktory by som rad vymenil za ten novy nezmysel co mi dali a prepol ho do l2 modu.
Fungovala by potom siet? Ze z toho jedneho portu z orange routra by siel net do ubiquiti switchu ->potom do AP a ostatnych zariadeni? alebo pred tym ubiquiti switchom musi byt normalny router?
Diky!
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

uved presne oznacenia toho co mas doma a uved aky mas internet, pretoze z tohoto popisu vieme akurat tak prd makovy :D
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Takto to mam teraz:
taktomam.jpg
A takto by som chcel:
taktochcem.jpg
Ide mi len o to, ze ked ten router bude v tom l2 mode, ze ci ten switch bude normalne fungovat, alebo medzi to bude treba este router.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Neviem ci "l2" myslis bridge mod na tom routri, ale ak ano, kde bude potom tvoja verejna adresa? Ked tam nebudes mat ziaden router....
Ale teda aby som aj odpovedal - musis tam mat nejaky router.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

cinges napísal: 21 nov 2022, 11:52orange router mam len tak, jeho wifi nepouzivam - vypol by som to, keby sa dalo.
Da sa, tiez mam huawei a za nim moj vlastny router (v rezime AP), a wifi na huawei vypnute.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

v jednom bode pises, ze wifi od orange nepouzivas, v druhom pripade pises o huawei hg8240 co je stary konvertor ktory wifi ani nema a primarne funguje v l2 mode tj. bridge, fiber optimal sluzba neexistuje, bud mas fibernet partner (telekom siet), GPON (telekom siet), VSD internet (optika cez VSE) alebo klasicke ftth co je optika orange, co sa tyka ont tak mozes mat jedine 8240 - bez wifi a standardne v bridge mode, hg8245h - moze byt v rezime bridge aj v rezime router, ma len 2,4ghz wifi, hg8245U a hg8245w5 maju oba aj mozny l2 mod aj klasicky routovaci tzv ipv_4 alebo ipv_6 mod, kazdopadne treba si overit ci mas vobec pridelenu ipv4, pretoze ak mas ipv6 - velka pravdepodobnost ak mas sluzby aktivne po roku 2016 tak za l2 mod si musis zaplatit pridelenie ipv4 rozsahu co je 99eur jednorazovo

k otazke ci ti bude za ont v rezime bridge/l2 fungovat tvoje zariadenie je odpoved ano, co si zapojis za ont je na tebe, toto ti, ale napriklad nepojde pri telekom optike vo verzii partner internet kedze tam je potrebny zyxel ktory sa zapaja za ont od telekomu, tuto verziu zrejme nemas kedze ziaden zyxel nespominas
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

asi som to blbo napisal.

Internet mam Home Safe Fiber Optimal - od Orange. Urcite to tak je, mam to na fakture, je to na nete. Menilo sa to uz asi 4 krat aby to mohli zdrazit. 500mbit/100mbit

V sucastnej chvili mam router EchoLife HG8245W5 - ktory pouzivam ako zdroj internetu pre Unifi siet. Jeho wifinu ako taku nepouzivam, lebo je nepouzitelna.

V sufliku mam este stary router HG8240 od Orangu.

V tejto chvili by som rad HG8245W5 vyhodil do kosa, lebo je nepouzitelny a obrovsky a tie blbe anteny iba zavadzaju. Chcel by som ho vymenit za stary HG8240 a ten pouzit ako bridge pre ubiquiti.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ono v bridge pouzit mozes aj ten novsi, kazdopadne u teba je velmi podstatne ci mas ipv4 alebo ipv6, na zaklade poplatku samozrejme, co sa tyka ont tak to ti viem kludne prehodit za starsi, alebo pripadne kludne zavolaj na linku a nadiktujes povodne sn povodneho ont, nemal by s tym byt problem 8240 stale vypnute neboli co sa tyka podpory, nazvy sa menia stale, to ani nejde o zdrazenie, to len proste niekomu neustale sibe, co sa tyka sluzieb orange prezivam s nimi jemne frustracie poslednu dobu, tazko sa mi robi podpora na odpad ktory sa aktualne ponuka
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Máme orange tv, 2 set top Boxy, môžem jeden z nich vrátiť a ponechať si jeden? Či to berú ako porušenie viazanosti?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

boxy by si mal vediet vratit, sluzbu mat iptv pripadne iptv + internet, tam sa po zruseni moze vystavit ZP, stb mozes mat 1ks, 2ks alebo maximalne 3ks, ci vratis alebo si vezmes do prenajmu meni len cenu prenajmu za zariadenie, je jedno kolko ich mas, cize mozes vratit jeden a druhy dalej pouzivat s mensim prenajmom
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Pekný deň prajem, mam paušál od Orange Go Safe Optimal, mam 4 GB alebo 5 GB mesačne, teraz mi dali 5GB kvôli výpadku siete, tie dáta sa započítavajú do prenesených dát ? Lebo vo februári idem do nemocnice na zákrok a neviem na koľko mi stačí 5GB ak by som chcel pozerať streamovacie služby ako Disney+, prípadne či neviete či sa nedajú aktivovať dodatočne dáta ? Teraz mi končí viazanosť s Orange ale lepšiu ponuku som asi u nikoho nenašiel momentálne. Alebo čo by ste odporučili ? cca by som mal ostať v nemocnici 5 a viac dní, a neviem či tam majú internet ak aj áno či to vôbec zvládne streamovacie služby.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aj ked robim v Orange poradim ti klasicku dobijatelnu kartu z telekomu, za 2eura mas neobmedzene data na 24 hodin plnou rychlostou siete, mozno by som zvazil aj tuto moznost, tusim 5eur sotji karticka aj s takym kreditom, dobijat sa to da cez apku cez apple pay napriklad, orange nic take nema a pride mi to ako najlepsia mozna vec v tej cene ak tam budes par dni
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

cORP. napísal: 19 jan 2023, 15:46 aj ked robim v Orange poradim ti klasicku dobijatelnu kartu z telekomu, za 2eura mas neobmedzene data na 24 hodin plnou rychlostou siete, mozno by som zvazil aj tuto moznost, tusim 5eur sotji karticka aj s takym kreditom, dobijat sa to da cez apku cez apple pay napriklad, orange nic take nema a pride mi to ako najlepsia mozna vec v tej cene ak tam budes par dni
Ďakujem za radu, pozeral som sa nato, je to celkom super, uvidím skúsim pozrieť. Sesternicin manžel pracuje v Telekome ale moc sa mi nechce prenášať číslo, aj keď mi povedal, že by ma mohol pridať do Magenta a mohli zdieľať dáta. Len ako pozeral cena Paušálu je tam taká istá ak nie vyššia ako platím momentálne v Orange.
Telekom
internet.png
Orange faktúra
Orange.PNG
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

preto vravim o dobijatelnej karte co sa da kupit na pockanie, sam taku kartu mam v routry, ked je nejaky necakany vypadok bud mi daju neobmedzene data zadarmo, pripadne si za 2 eura aktivujem neobmedzene data a funguje normalne
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Včera skončila Prima, ktoré ďalšie kanály sú v "českom balíku"? Nejak to neviem vygoogliť.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Od dnešného dňa tak diváci TV služieb od Orangeu prídu o Prima Cool, Prima Zoom, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Star, ČT Šport a ČT Art/:D. Operátor dokonca vypína aj spravodajskú stanicu CNN Prima News, ktorá môže na našom trhu oficiálne vysielať.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ostavaju - ČT 1, ČT 2, ČT 24, TV Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

O Prima Zoom by som teda prist nechcel.
Jeden z mala programov,ktore sa daju pozerat.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čo som čítal, má to byť kvôli Hnojke (JOJ) a Narkóze (Markíza). Sľubujú si od toho, že budú mať vyššiu sledovanosť. Pri starších ľuďoch, čo sa do technológií veľmi nevyznajú a je im viac menej jedno, čo majú pustené, im to asi vyjde. No pri mladšej generácii predpokladám, že tie vyššie spomenuté TV stanice nebudú viac sledovať, ale skôr prejdú na streamovacie služby. Ja som si poskytovateľa TV služieb vyberal primárne podľa toho, či mal v ponuke Prima cool a Prima zoom. Ak k rovnakému kroku pristúpi aj konkurencia, u ktorej tieto české TV stanice mám, nemá pre mňa zmysel si TV ďalej platiť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

PRIMA/NOVA by už mali byť pár rokov zakázané na Slovensku. S tým, že pre náš trh je nova international, kde dávajú len tie české seriály a pod.

Mám miestneho providera a ten naďalej vysiela aj primu aj novu...akurát ich nemá nikde uvedené v ponuke a robí to na tajňáša.

Tá nová žaloba JOJ+Markíza je namierená proti ČTčke a úplnému zákazu českých staníc na Slovensku. To ešte nie je doriešené. Ak by im to prešlo, tak tiež telku ruším a radšej si zaplatím nejakú streamovaciu službu.
Napísať odpoveď