Reklamacia v2

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
driver
Light Expert
Light Expert

Reklamacia v2

Príspevok od používateľa driver »

Ahojte, mozno si pamatate, ked som riesil s vami reklamaciu salky :D Teraz tu mam dalsi problem - leginy (priatelkine). Ide o funkcne termo leginy, ktore neboli najlacnejsie, a cakal by som, ze vydrzia cosi viac ako jeden rok. Pritom su to termo leginy, takze ani neboli nosene cely rok, ale parkrat minulu zimu. Priznam, ze som to moc riesit ani nechcel, a len pre zaujimavost som napisal vyrobcovi, kde v pouzivani mohla nastat chyba. Na leginach (modrych) v oblasti stehien su viditelne pruhy, ktore maju trochu iny odtien. Odpoved od vyrobcu ma trochu sokovala, az som sa v tom zacal vrtat z principu.

Odpoved vyrobcu bola, ze podla fotografie a skusenosti su mozne dva scenare, oba su ale vyrobnou vadou. Na leginy vraj vsak nie je mozne uplatnit reklamancne konanie, ale pristupuju maximalne prozakaznicky a preto mi ponukaju voucher na dalsi nakup. Moja odpoved bola, ze mi to pride trochu absurdne, ze tvrdia, ze ide o vyrobnu vadu ale reklamovat sa to neda, a ze si myslim, ze v takom pripade by prozakaznicky pristup mal vyzerat inak. Ich odpoved bola v zmysle toho, ze sa jedna o kozmeticky jav, ktory je na leginach od ich kupy (to neviem, nevsimli sme si to predtym, ci to tam bolo alebo nie), a ze toto treba standardne riesit po ich zakupeni a nie po roku nosenia. Na vymenu je vraj v reklamacnom poriadku lehota 14 dni (absolutna blbost, 14 dnova lehota vratenia nema nic spolocne s reklamacnym poriadkom) a v pripade , ze ide o vzniknutu chybu ich zavinenim, to vedia riesit a vyreklamovat (zrazu). Avsak v pripade toho, co som im zaslal na fotografii ide len o kozemticku vadu, a toto trebalo riesit ihned a nie po roku nosenia.

Chcem sa spytat, je toto podla vas normalny pristup? Je niekde uvedene, ze kozmeticke vady treba reklamovat v nejakej lehote od kupy? Navyse ja neviem, ci to tam bolo uz od zaciatku alebo nie. Dakujem :)
Peter00
Medium Star
Medium Star

Re: Reklamacia v2

Príspevok od používateľa Peter00 »

Nie nie je. Mas im to poslat, on legíny odborne posúdia a povedia ti, ze to napriklad nie je ich chyba. Tebe ostane uz len ta moznost, ze si zaplatíš znalca a ten Ti spraví znalecký posudok za pár stoviek s neistým výsledkom.

Ja som mal takto kúpený oblek značky OZETA. Poskodili sa tam nohavice na zadku ako su zadné vrecka. Na oboch vreckách na tych istých miestach. Dal som to reklamovat a zistil som, ze to spôsobila móla, ktora si pochutnala na tomto jednom jedinom kuse oblečenia a len v mieste zadku.

Jednoducho výrobcovia zneužívajú fakt, že aj keď máš naozaj drahé oblečenie, tak sa Ti neoplatí to ťahať po znalcoch a nedaj bože až na súd.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Reklamovat leginy bude problem. Ved ich obhajoba moze byt, ze ma tucne stehna a roztahala ich, cim doslo k pretrhnutiu nitiek alebo co :D Ja by som vzal ten voucher, podla mna s tym nemas ani starosti, ani naklady a vies pred Vianocami nieco kupit. Myslim si, ze vyrobca/predajca sa celkom ferovo k tomu postavil, pretoze ta mohol kludne odpalkovat s tym, ze si to pral na vysokej teplote, ze sa poskodili vlakna alebo nieco take.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Predpokladám, že tie legíny nestáli stovky eur, aby sa ti oplatilo sa s nimi naťahovať o pár drobných. Ten voucher je celkom OK kompenzácia, tiež by som ho na tvojom mieste zobral a uzavrel to.

Ak sa ti tým chce strácať čas, tak môžeš trvať na vrátení tovaru a ak by s tým nesúhlasili, tak sa im povyhrážaj, že na nich pošleš SOI-ku. Platiť si nejakého znalca pri takto lacnom tovare sa nevyplatí...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

otazne je ako sa to pralo, treba pozriet stitok, pravdepodobne tam budu uvedene iba nizke teploty, ci nizke otacky zmykania a pod. Ten voucher je dobra volba.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neviem ci som si len nevsimol ale nejak nerozumiem co je za problem s tymi leginami. ozaj je problem len to ze v oblasti stehien je kozmeticka vada?
to je cely problem? su kvoli tomu nefunkcne? ci horsie funguju?
ako keby to boli plesove saty tak riesim ze to nevypada pekne ale su to leginy...

ked som si to precital tak mi to pride ze ta firma sa praveze zachovala uplne super, pretoze sa na teba mohla totalne vykaslat a miesto toho ti ponukla voucher.
co si vlastne ocakaval? ze si rok pouzival leginy a oni ti vratia peniaze len preto ze sa ti zrazu nepacia?

ja som samozrejme za prozakaznicky pristup ale treba sa na to pozerat niekedy aj z tej druhej strany, existuje vela vymyslacov co chcu usetrit a vybabrat so systemom a vymyslaju ako na to...
raz som cital rozhovor s majitelom burgrarne co hovoril ze sa snazia byt co najviac prozakaznicky ale niekedy sa to proste neda lebo by skrachovali. ze mal skusenost ze si clovek objednal burger aj s prilohou, vsetko to zjedol az na jeden kusok a potom tvrdil ze tam nieco bolo zle a ze im nezaplati...

skratka objednal si si leginy, ked ti prisiel tak si si ich mal pozriet ci je s nimi vsetko ok, pokial boli ok a ty si si ich nechal tak teraz s tym asi nic nezmozes. lebo pokial je to ozaj vada od vyroby tak tam bola hned na zaciatku a tebe doteraz viditelne neprekazala.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

aacid napísal: 06 dec 2022, 11:00skratka objednal si si leginy, ked ti prisiel tak si si ich mal pozriet ci je s nimi vsetko ok, pokial boli ok a ty si si ich nechal tak teraz s tym asi nic nezmozes. lebo pokial je to ozaj vada od vyroby tak tam bola hned na zaciatku a tebe doteraz viditelne neprekazala.

Povedal by som skôr že ide o princíp. Že chceš aby ti niečo fungovalo aj po použití a aj po roku používania.

Asi by som dvakrát nebol nadšený keby si kúpim mobil za liter a po roku mi vypadne čočka objektívu a poviem si "veď som ho rok používal". :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

A to kolko stali tie leginy, ked sa nimi tolko zaoberas? Leginy su spotrbny tovar a nedaju sa porovnavat s telefonom "za liter" ako to spominal niekto vyssie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

fildinko napísal: 06 dec 2022, 11:40 Povedal by som skôr že ide o princíp. Že chceš aby ti niečo fungovalo aj po použití a aj po roku používania.

Asi by som dvakrát nebol nadšený keby si kúpim mobil za liter a po roku mi vypadne čočka objektívu a poviem si "veď som ho rok používal". :D
no ale nikde nenapisal ze by tie leginy nefungovali, jedine co napisal je ze tam je nejake svetlejsie miesto.
to je ako keby si kupis mobil za liter a po roku ho budes reklamovat ze na zadnej strane (ktoru mas aj tak pod krytom) je jedno miesto svetlejsie nez zbytok mobilu...
Napísať odpoveď