Mam dva OS disky, oba su zasifrovane BitLocker-om, kazdy ma iny kluc. Na oboch bezi Win 11 a teda mam dual boot. Pri spusteni PC mi vyskoci klasicke dual boot okno, kde si vyberiem ktory OS chcem pustit. Problem je v tom, ze niekedy mi vyskoci dane okno a niekedy okno kde mam zadat dlhy kluc na odomknutie disku, pretoze bitlocker nenasiel v TPM odpovedajuci desifrovaci kluc.
Myslim, ze problem je v tom, ze TPM udrzi len 1 kluc a ak vypnem PC ked mam spusteny ten "hlavny" windows aj s dual boot settingom tak ostava ten kluc aktivny a pri spusteni to odomna nic nepozaduje. Ak ale vypnem PC ked som mal spusteny ten sekundarny windows, kde nie je dual boot setting, tak pri spusteni to chce nacitat dual boot setting, ale ten je na tom primarnom disku a k nemu sa nevie dostat, cize to pyta odomna.
Da sa to nejako poriesit, az to odomna nepyta desifrovaci kluc bez ohladu ako vypnem PC?
Bitlocker dual boot
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Bitlocker dual boot
kazdy ma iny kluc
TPM udrzi len 1 kluc
...
TPM udrzi len 1 kluc
...
nemam skusenosti s bitlockerom, nevies ked nastavujes sifrovanie mu podstrcit vlastny kluc? teda najprv zasifrovat jeden, ziskat z neho kluc a nasledne tym istym klucom zasifrovat druhy system?
To asi nie je možné.