Bitlocker dual boot

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Paragon
Medium Star
Medium Star

Bitlocker dual boot

Príspevok od používateľa Paragon »

Mam dva OS disky, oba su zasifrovane BitLocker-om, kazdy ma iny kluc. Na oboch bezi Win 11 a teda mam dual boot. Pri spusteni PC mi vyskoci klasicke dual boot okno, kde si vyberiem ktory OS chcem pustit. Problem je v tom, ze niekedy mi vyskoci dane okno a niekedy okno kde mam zadat dlhy kluc na odomknutie disku, pretoze bitlocker nenasiel v TPM odpovedajuci desifrovaci kluc.
Myslim, ze problem je v tom, ze TPM udrzi len 1 kluc a ak vypnem PC ked mam spusteny ten "hlavny" windows aj s dual boot settingom tak ostava ten kluc aktivny a pri spusteni to odomna nic nepozaduje. Ak ale vypnem PC ked som mal spusteny ten sekundarny windows, kde nie je dual boot setting, tak pri spusteni to chce nacitat dual boot setting, ale ten je na tom primarnom disku a k nemu sa nevie dostat, cize to pyta odomna.

Da sa to nejako poriesit, az to odomna nepyta desifrovaci kluc bez ohladu ako vypnem PC?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitlocker dual boot

Príspevok od používateľa starysomar »

kazdy ma iny kluc
TPM udrzi len 1 kluc
...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nemam skusenosti s bitlockerom, nevies ked nastavujes sifrovanie mu podstrcit vlastny kluc? teda najprv zasifrovat jeden, ziskat z neho kluc a nasledne tym istym klucom zasifrovat druhy system?
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

To asi nie je možné.
Napísať odpoveď