1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa kayko »

harrison314 napísal: 21 dec 2022, 9:04 Dnesni Fico je radikalnejsi, otvorene adoruje autoritativske rezimi. Pametas, si ako vyhlasoval, ze je hradza proti fasizmu? A dnes?
Fico adoroval autoritativne rezimy vzdy, len asi si si to nestihol vsimnut. Casto basnil o byvalom komunistickom rezime, dokonca priznal ze jeho vzorom je Fidel Castro, samotne sankcie voci rusku odsudil este v roku 2014, celkom sa vyhranoval voci mensinam, migrantom a bol skor pronarodny. Dobre si pamatame, ako konspiroval voci Kiskovi, ze sa stretava so Sorosom, alebo ze Sorosove mimovladky organizuju protesty na SK. Neviem o akom Ficovi tu pises, ale zjavne si ovplyvneny tym, ako ho vykresluju dnes media, no nic nove to v suvislosti s Ficom nie je.

M142 fungovalo by to lepsie, keby sme mali na SK idealne 3 volebne obvody namiesto jedneho. Ja som ten posledny, ktory glorifikuje Smer, len mi pride cynicke, ked sa strana ako Olano vyhlasi sama za bojovnika proti korupcii a este jej aj media pritakavaju a pritom je to viac divadlo nez realita. A pritom si veselo rozhadzuju peniaze na nezmysly a potom kricia, ze nie su peniaze na veci zmysluplne. Ale jednu vec teraz kvitujem SaSke, ze aspon vybabrali s Matovicom a donutili ho upravit rozpocet a snad sa zdekuje aj z ministerstva financii. Hlupak vo vedeni krajiny je horsi nez zlodej. Aj ked Matovic sam je usvedceny plagiator a ulievac DPH, len sa mu to prepieklo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

" je usvedceny plagiator a ulievac DPH, len sa mu to prepieklo."...ak by sa o tomto vedelo pred volbami + jeho stretávky s Kočnerom(ze ho hanba nefackuje kkta ze si dal ako profilovku Jána s Martinou) tak nemá 25% vo volbách, ale tak 2,5%. Je to chmulo hodný Danka aj Fica.
Pred volbami prieskumy ukazovali dvojciferné percentá SaS a kusok nad 5% Olanu, tak som chcel svojim hlasom pomoct Olanu aby bol hlavný partner SaS-ke vo vláde. No lutovať som to začal už 2 mesiace po volbách ze som dal hlas Olanu miesto SaS, ktoré sa spriahlo so Sme rodinou (trojskym konom Smeru) proti SaS.Matovičova hlavná agenda 2,5 roka bola pomstiť sa R.Sulikovi za to, že ho v minulosti vyradil zo SaS-ky.
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa retkvic »

By ma zaujimalo blastbit, ze co ti branilo dat SaS-ke hlas na prvom mieste, ty si volil pred tým iné strany? Sme rodina bola iba draha nevesta, oni otocia tam kde vietor zafuka, nemaju vyhraneny nazor, teda aspon ich predseda. Takym vedomo/nevedomym konom bolo olano, kedze nezanedbatelne percento volicov islo k nim prave zo smeru, a tym pristupom aky mala cela tato strana k tomu aby vyzdrzala tato koalicia, na jednej strane rozprava ze chce len dobre ludom, na druhej volia Žilinku, nie je schopny skrotit svoje ego, ktore postavi nad dobro v state a na uplny zaver polozi vladu a kope do najdemokratickejsieho clanku v tomto state, do prezidentky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Najnovší prieskum z 21.12.2022 https://domov.sme.sk/c/23099548/priesku ... -2022.html
Hned ti odpoviem, pôvodne som rozmýšlal nad SaS-kou ale na kolko som bol presvedčený ze SaS sa pohodlne dostane do parlamentu a že to s Olanom v prieskumoch vyzeralo v začiatku roka 2020 a aj v 2019 zle nedobre že možno ani neprejdu do parlamentu tak som svojim hlasom chcel pomoct Olanu.Aby SaS mala ským vytvoriť tamdem v boji proti Smeráckym bolševikom a Dankovi.
A to som este v 2012 volil Smer ale odkedy sa ukázali stými desiatkami kauz a napojenie na podsvetie tak nikdy viac.Kto ma raz takto podrazí v politike už mu viac šancí nedám. Tak do buducich volieb dám na isto hlas SaS a dufam ze sa tentokrát už nezmýlim. Zial som z kraja kde je silná bašta Smeru aj Hlasu.
Podla prieskumu co som sem poslal ako som vravel vidim viacmenej ideálnu koaliciu v zložení PS,Hlas,SaS,KDH aj kvoli ústavnej väčšine =43,3%
V opozicii Smer,Olano,Republika,Sme rodina = 39,1%. By si spolu hrkutali mafoši,sektari,bolševici aj náckovia. Neviem koho ineho tam chcete?
Ak by to vyhral Hlas a dali by sa do spolku so Smerom a Sme rodinou to je 43,8%. Ak nechce Pelle rozbitu vládu tak týmto stranám sa vyhne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Prieskumy sú k ničomu. Väčšina vôličov sa rozhodne na poslednú chvíľu intuitívne - čiže odrazom od miechy.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 21 dec 2022, 15:12 Tak do buducich volieb dám na isto hlas SaS a dufam ze sa tentokrát už nezmýlim. Zial som z kraja kde je silná bašta Smeru aj Hlasu.
Volby su ste daleko, teraz sa neda povedat kto komu da hlas, dovtedy sa este moze vselico zmenit.

Este 2 tyzdne pred volbami zacali olanu raketovo stupat preferencie a volici hadzali hlasi tejto strane nie za program ale stadovo. Takze dat im hlas lebo si mal poct, ze by sa nedstali do parlamentu neobstoji, skor to vidim na odideneho volica smeru, ktory hladal alternativu, doteraz nepochopim mladych ludi co tejto strane davaju hlasy, skor pochopim nevolica ako toto.

Ja napr. neviem komu dam hlas, ak teda vobec pojdem. Mne sa stale nepaci, ze je tu ten jeden volebny okrsok a tak cele volby su jedna velka fraska. Za dalsie ludia teraz nemaju ziadny vplyv na to kto sa dostane na kandidatku a vecsina ludi toho cloveka nepozna, tak mu moze dat hlas iba na zaklade nejakej fasady strany.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Blastbit napísal: 21 dec 2022, 15:12 Podla prieskumu co som sem poslal ako som vravel vidim viacmenej ideálnu koaliciu v zložení PS,Hlas,SaS,KDH aj kvoli ústavnej väčšine =43,3%
V opozicii Smer,Olano,Republika,Sme rodina = 39,1%. By si spolu hrkutali mafoši,sektari,bolševici aj náckovia. Neviem koho ineho tam chcete?
Ak by to vyhral Hlas a dali by sa do spolku so Smerom a Sme rodinou to je 43,8%. Ak nechce Pelle rozbitu vládu tak týmto stranám sa vyhne.
To je celkom najivná predstava. Podľa mňa ak vyhrá voľby Hlas a niekde v prvej trojke bude Smer, tak je celkom reálne, že bude vláda Hlas-Smer + ďalšie strany do počtu podľa výsledkov volieb. Ono keď si dá Pelle 2 a 2 dokopy, tak jeho voliči sú väčšinou odídenci Smeru a Oľano od posledných volieb. A títo voliči budú Hlasu tolerovať viac to, že sa dal dokopy s Ficom, než s PS a SaS. Po tých ťažkých pôrodoch čo tu koalícia predvádzala, strany Oľano a SaS kompletne pochovali svoj koaličný potenciál do budúcich volebných období. Preto je jedno, či sa dostanú do parlamentu, vládnuť s nimi bude veľmi malá vôľa, ak vôbec nejaká bude.
Dokonca aj samotné KDH, ak by boli v parlamente, tak tipujem viac do koalície s Hlasom a Smerom, než so SaS a PS.
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

M142
jeden z tvojich rodicov ma dost vysoku/vplyvnu funkciu, vsak? :)
Obávam sa, že celkom nerozumiem Tvojej otázke :)
retkvic
Addict
Addict

Dnes uz sa Kollar vyjadril, ze by v juni alebo najneskor v septembri rad skladal novu vladu so Smerom a Hlasom, ak sa nenahneva, pri citani jeho vyjadreni medzi riadkami.
https://dennikn.sk/3162908/newsfilter-b ... /?ref=mwac
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak je to tak, a tie možné scenáre vyššie popísané tak v tom prípade mafiansko/oligarchistické strany možno mixnuté s nacistickými by mali percentuálnu prevahu. Bol by som velmi rád aby sa umiernená časť kresťanských strán spojila s liberálnymi + konzervativno liberálnymi = nech už teraz hladajú kompromisy vo svojich programoch, nech si to dopredu vydiskutuju lebo ked bude o 5 minut pred 12 tou už bude neskoro - chcem vela že? :? Ja ako katolík mám viacero priatelov/kamošiek ateistov fungujeme spolu normálne tak snád to dokážu aj tieto strany.
Tak nech je aspon aká taká šanca ze extremisti sa nedostanú do vlády spolu s mafianskou oligarchiou lebo papa Slovakistan na uroven BLR.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

My tu mame nejake umiernene krestanke strany?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Obrodené KDH, časť SaS (aj v Saske sú veriaci), - katolibanci su Olano,Krestanska Unia(Zaborska). KDH si to pokazí ak sa daju dohromady s Dzurindom (jeho projekt ak ho urobí). Tým pádom by bolševicko-mafiansko-extremistické strany mali výraznú väčšinu do volieb.
Dnes svedkovia Olanovi na TB opät nevahali zautočiť na SaS vdaka ktorej prešiel rozpočet.Také Olanovské ked im pomozu náckovia s podporou zákonov, tak vzápätí ich ohovárajú, tak dnes to zase urobili so SaSkou (ako stále).Triedny nepriatel Olana, snád mafia zo Sme rodiny je pre Olano to pravé orechové. Dufam ze v buducich volbách budu mat Olanovi 2,5% a dovi dopo.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ale Majersky, ako novy predseda KDH, sa myslenim hodi skor do stredoveku, tak ako Zaborska a kol. Pri nom mam pocit, ze to Hlina bol este ten umierneny...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

KDH by som nepovazoval za umiernenu, hlavne nie s novym vedenim a nezabudaj, ze Zaborska pochadza s KDH, podobne ako plno "odbornych" nominantov OLANO. Navyse KDH sa javi ako umiernena, lebo aktualne niesu pri moci ;) , oni ani o OLANO v 2019-tom by bezny clovek nepovedal, ze su katoliban.

Ja nemozem povazovat za stranu, ktora zakazuje interupcie ci sexualnu vychovu za umiernenu, lebo svojou ideologiou idu proti realite a skodia ludom (hlavne zenam).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Daju sa urobit kompromisy pri potratoch napr žena moze ist na potrat ak bola znásilnená alebo vie, že jej dieťa bude postihnuté - má mať to právo, prípadne dalšie kompromisy.
Kazdopádne lgbti sa nachadzaju aj medzi kresťanmi ved každý tretí farár je gay. Tak Olano je sekta charizmatikov tých ako krestanov neberiem
Tak fakt si neviem predstaviť u liberálnych strán najbližších spojencov mimo bolševikov,oligarchisticko/mafianskych strán,sektarov,nacistických strán. Ak nebudu schopní robiť aj liberáli kompromisy tak isto ako aj konzervativci, prípadne konzervatívny liberáli, tak márne budu inde hladat niekde spojencov a menšinová vláda v SR znamená to že skoro nikdy nic takáto vláda nepretlačí zo svojich programov alebo opäť niekto niekoho uplatí,vyhrozí sa a pod.
Ja si myslím ze lídri Sulik,Majersky,Simečka, a niekto další k nim by sa dokázali dohodnuť nie je to nemožné, možno som naivný, len skrátka nechcem tu vládu Smeru,Sme rodiny,Olana,Republiky na 100% inak kto teraz neumrel, tak potom zbytočne umrie kvoli znižujucej sa životnej urovni a kto sa rozhoduje odísť zo SR tak už na isto odíde = zase by bol masivny exodus pracujucich ludí do zahranicia + tisicky študentov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aktualna potratova politika je nastavena dobre a nie je dovod menit ju
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Blastbit napísal: 22 dec 2022, 15:02 Kazdopádne lgbti sa nachadzaju aj medzi kresťanmi ved každý tretí farár je gay.
Toto citam prvy krat, odkial mas tuto informaciu?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Umiernení kresťania. To je oxymoron. Kresťania sa cítia u nás utláčaní, keď sa nemôžu srať iným ľuďom do životov. Tam žiadna dohoda a kompromis nebude proste.

Matovič momentálne spomína LGBT v každom druhom príspevku. Neviem, o čo mu ide. Ak sa takto snaží kradnúť hlasy dezolátov a myslí si, že ho Kotleby pôjdu voliť, tak mu srdečne prajem 2,9% v najbližších voľbách. A ak sa takto snaží poštvať ľudí proti liberálom (lebo PS rastie a OLANO ide dole vodou), ktorí sú jednou zmála zostávajúcich demokratických strán, tak mu srdečne prajem návrat mafie, aby sa Fico dostal k moci a Matovič skončil v base.

Včera venoval status Hane Fabry, ktorú nazval hlavnou slovenskou lesbou. Zlá zlá lesba a zlí zlí liberáli šíriaci nenávisť, lebo si Fabry dovolila napísať, že prof. Krčméry bol proti právam LGBT ľudí a podpisoval sa pod každú agendu kresťanských fundamentalistov.
https://www.facebook.com/igor.matovic.7 ... 2vV75EnV7l

O aktivitách profesora Krčméryho.
https://www.facebook.com/feministky.sk/ ... gYQERyofXl
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mek - z spozorovania desiatok kňazov taký hrubý odhad z ich reč tela,intonacia hlasu,farba hlasu. LGBT su aj veriaci nie všetci su ateisti.
ephramko - SaS berieš ako konkurenta PS (asi ťa SaS niečim sklamalo), s kresťanskými (kresťansko-liberálnymi) stranami nevidíš dohodu.
1. Tak koho ineho si vieš predstaviť ako partnera/partnerov pre PS+Spolu ak by oni vyhrali volby?
2. Už som to tu pár krát písal ze som katolík s mierne liberálnym myslením, no máš pocit, žeby som sa ja tebe nejako montoval do života?
Viem o tvojej orientácii sak tú si verejne priznal a máš pocit žeby som bol k tebe niekedy nejako útočný? Alebo ti nejako kázal ako máš žiť?
Lebo si to na kresťanov tak všeobecne napísal že sa staraju druhým do života.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Aké máme na Slovensku kresťansko-liberálne strany? Lebo neviem o žiadnej a vo vrcholovej politike poznám len jednu osobu, ktorá by sa dala tak charakterizovať. A kompletne všetci ju za to hejtujú.

1. Pri súčasných náladách v spoločnosti podľa prieskumov bude PS pravdepodobne v opozícii. SPOLU je samostatná strana s preferenciami na úrovni štatistickej chyby.
2. Nie si verejne činná osoba ani člen kléra, takže nemáš šancu sa mi montovať do života, aj keby si veľmi chcel. Ale nemám ten pocit, že by si mal tú potrebu. Ten príspevok bol o politikoch a oni stále len o vagínach a LGBT. Očakávať kompromis a dohodu s takýmito politikmi je hlúposť, pretože to nie sú rovnocenné strany. Jedna má vatikánsku zmluvu, výhradu svedomia, takmer 30% obyvateľov sa nehlási k cirkvi, ale aj tak im musíme platiť...a druhá strana nemá žiadnu páku. Tam je jediný možný kompromis, vy sa nebudete starať do vagín a my obetujeme LGBT spoluobčanov. Zostane zachované status quo a nič sa nezmení. To je na figu kompromis.

- Priznávajú sa zločinci pred súdnym tribunálom. Keď človek nespravil nič zlé a hovorí s niekým o svojim osobných záležitostiach, tak sa zdôveruje.
- Ak má pán farár škreklavejší hlas, tak to automaticky neznamená, že je teplý. A tie sukne im tiež moc nepridajú na mužnosti. Možno keby si videl farára v monterkach, tak by ťa ani nenapadlo, že môže byť gej. :D
Napísať odpoveď