Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nj no, ale ako inak má človek dosiahnuť aspoň toho placebo efektu, ktorý očividne funguje? Ak človek má depresiu a chce ako riešenie vyskúšať LSD, tak si nemôže každý deň vedome namiesto toho dávať vitamíny, keďže si je vedomý, že to nie je LSD. Mohlo by to fungovať len v tom prípade, že napr. partner vymení tie tabletky s vitamínom do inej krabičky a povie svojej polovičke, že to je LSD.

Ak človek žije sám alebo nemá chápavého partnera, tak pre dosiahnutie buď skutočného efektu, alebo "len" placebo efektu, si to LSD musí fakt kúpiť. A na tom nevidím nič zlé, ak má dostatok vôle limitovať dávkovanie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pilifo napísal: 25 dec 2022, 19:23 A na tom nevidím nič zlé, ak má dostatok vôle limitovať dávkovanie...
mohol by si to prosim blizsie vysvetlit ako si to myslel? :)

ephramko
pri microdosingu ziadne halucinacie nie su lebo ide iba napr o desatinu ci dokonca dvacatinu normalnej davky :)
Zaroven sa prakticky neda zmerat, ze to mas v tej chvili v sebe, tak zanedbatelna davka to je.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

LSD je psychoaktívna látka, čiže naozaj budeš mať halucinácie. Placebo efekt je o tom, prečo si ty to LSD berieš (čiže tvoj postoj a motivácia). Ak si ho berieš preto, lebo veríš tomu, že LSD a halucinácie budú mať nejaký zásadný a pozitívny dopad na tvoj život, že sa po užití LSD odkryjú tajné pravdy a riešenia tvojich životných problémov pre ktoré máš depku a potom sa už budeš cítiť fajn, tak je dosť možné, že to tak naozaj bude...to je ten placebo efekt. A ani ti nemusí partner/partnerka meniť tajne tabletky.

Ja keby som si kúpil letenku a išiel do pralesa vypiť ten ich nápoj, tak by som pravdepodobne mal pár hodín nepríjemné halucinácie a potom by som si povedal, že som bol riadny kkt, že som toľko prachov vyhodil za tento výlet a kľudne som sa mohol ožrať na dogu aj doma. :D

Detto sú u nás tie rôzne metódy na liečbu závislosti od nikotínu. "Terapeut" ktorý sa ťa pýta chu**** a nejaký prístroj, ktorý ukazuje, že je zastrčený v zásuvke a funguje (bliká mu svetielko). Ja by som si zapálil hneď pred vchodom, lebo viem, že je to blbosť. Ale človek, ktorý za sedenie dal 150€ a priatelia mu povedali, že im to fakt pomohlo prestať fajčiť, môže mať naozaj pociť na zvracanie, keď si chce zapáliť cigu.

////
Na čo to potom ľudia berú (tak malé dávky), keď im to nič nerobí? :D A ak je fakt tá dávka taká malá, tak to im fakt môže partner zmeniť LSD za kancelársky papier :D

////
Na odlíšenie placeba od skutočného účinku je dobrý alkohol. Napr. pri tom fajčení. Človek po pár drinkoch dostane strašnú chuť na cigu (ak bol naučený piť a fajčiť) aj napriek tej placebo liečbe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 25 dec 2022, 19:58
znovu: pri microdosingu žiadne halucinacie, ani vidiny zarucene nie su, je to velmi velmi mala davka oproti davke ktora sa uziva bezne za ucelom tripu. :) Napr 200microgramov su halucinacie a microdosing sa uziva napr 10 alebo 20microgramov. Je to na hranici toho aby si vobec vnimal ze si nieco zobral. Vysledok napr iba je to, ze clovek ma velmi dobru naladu a stale sa usmieva. :D

Vo vysokych davkach davaju psychedelika hlavne halucinacie a rozne deformacie videnia, pocutia atd. Pri microdosingu ide o uplne iny vplyv a to zisti len ten kto to vyskusa. Ale pre objektivitu treba povedat, ze pre niektorych ludi su davky 10-20-30microgramov prilis slabe, preto musia brat vyssie, lenze to uz potom prestava byt microdosing a zacina to mat pomaly vedlajsie ucinky ako pri normalnom tripe. :)

Vsetky uvedene davkovania su len ilustracne, pretoze sila davky zavisi od ix dalsich parametrov, zakladnym je napr vaha jedinca. Tento prispevok nenavadza nikoho na ziadne uzivanie latok ktorych drzbu upravuje zákon.

Autoeditácia príspevku po 21 min 53 sek:
https://thethirdwave.co/microdosing/lsd/
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 25 dec 2022, 20:38 Je to na hranici toho aby si vobec vnimal ze si nieco zobral. Vysledok napr iba je to, ze clovek ma velmi dobru naladu a stale sa usmieva. :D
Ved to presne zodpoveda placebo efektu. A tomu co hovorili v tom videu, ze taketo ucinky ludia prezivali bez ohladu toho, ci si nieco realne dali.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

K tomu mám story s ďalšou spolužiačkou, tentoraz zo strednej, ktorej sme na dozvukoch dali cuba libre...ona nikdy nepila a ja som jej zákerne dal len čistú colu s ľadom. :D A po jednom drinku (nemala žiaden alkohol) mala problémy s rečou, lepila sa na spolužiakov a tackala sa pri chôdzi. Proste správala sa jak ožratá. :D

Všetci sa smiali, aká je zlatá, keď je ožratá a ja som sa popod pubertálny fúz smial dvojnásobne, lebo som vedel, že nemala ani kvapku chlastu a len to hrá, lebo si chce ochytať spolužiakov... :D Alebo to nehrala a bol to placebo efekt. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314, ephramko

To je uplne v poriadku že niekto si mysli ze to funguje, druhy že nefunguje, ďalší idú cestou skusenosti a vedia ako to je naozaj. :)
Kazdy vyskum ohladom halucinogenov je problematicky v interpretacii vysledkov uz z podstaty veci.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Vsak to ani nevadi ak je to placebo efekt. Dolezite je ze to ucinkuje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 26 dec 2022, 8:26 To je uplne v poriadku že niekto si mysli ze to funguje, druhy že nefunguje, ďalší idú cestou skusenosti a vedia ako to je naozaj. :)
wladas napísal: 26 dec 2022, 10:35 Vsak to ani nevadi ak je to placebo efekt. Dolezite je ze to ucinkuje.
A kato sa dostavame k liecbe savom, predrazenym cukrom (homeopatikami), biorezoznancii alebo modlitbou.
Ide o to, ze mame dokazy, ze to nefunguje. Navyse ucinky placeba casom klesaju.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac ako maju firmy osetrene vyhodenie zo zamestnania ak zamestnancovi najdu pri testoch stopy po uzivani marihuany? samotna konzumacia trestna nie a testy vedia najst aj stopy po dlhsom case po uziti, preto zamestnanec nemusi byt pod vplyvom latky v zamestnani. ake pracovne podmienky potom porusili?
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 05 mar 2023, 16:30 inac ako maju firmy osetrene vyhodenie zo zamestnania ak zamestnancovi najdu pri testoch stopy po uzivani marihuany? samotna konzumacia trestna nie a testy vedia najst aj stopy po dlhsom case po uziti, preto zamestnanec nemusi byt pod vplyvom latky v zamestnani. ake pracovne podmienky potom porusili?
interne predpisy závazné pre vsetkych zamestnancov :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale interne predpisy vacsinou hovoria o tom ze nemozes byt pocas pracovnej doby pod vplyvom. pri alkohole je to celkom lahke, ak si pil, nafukas, mala sanca ze ak si pil vecer tak rano este nafukas. ale pokial sa ja nafajcim v piatok vecer a v sobotu ani v nedelu uz pod vplyvom nie som tak by mi stale mal vyjst test na THC v krvi pozitivny. asi teda, nikdy som to nejak netestoval ani neskumal kolko je to realne v krvi. skor by som aj veril tomu ze na druhy/treti den to uz proste v krvi mat nebudes. pretoze ved ak to mas v krvi tak to musis aj citit, nie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid

netusim ako by sa to riesilo v praxi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ani ja. to asi uplne zalezi od situacie, od zamestnavatela a od zamestnanca. asi by to bolo rovnake s tym zbytkovym alkoholom v krvi rano po zurke.
pokial si radovy zamestnanec v tovarni a lahko si za teba najdu nahradu tak pokial bude mat ten kto ta kontroluje zlu naladu tak poletis.
pokial si ale dobry zamestnanec (ze o teba nechcu prist) a zrovna budu testovat ten den ked si sa vecer opil (alebo par dni dozadu sfajcil) tak by si sa urcite vedel dohodnut.
ja som sa s tym osobne nikdy nestretol, u nas sice mame oficialne korporatne predpisy ale neraz sme popijali aj v priamo v kancelarii...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jedna team liderka nafukala z Mila rezov. Bola to polahcujuca okolnosť. Tiez si myslim ze to bude tak ako aj so zostatkovým alkoholom.
Niekedy aj ked sa prešvihne tolerancia tak daju sa prižmuriť oči. Iné by to bolo ak by v ten den prišiel clovek opitý,zhúlený,inak nadrogovaný.
gogo956
Redeemer
Redeemer

taketo veci sa asi robia az vtedy, ked na niekom je opakovane vidno ze chodi pravidelne do prace pod vplyvom niecoho a prejavuje sa to aj na jeho pracovnom vykone
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja co som pocul (a videl vo filmoch :D) tak to byvaju skor take plosne testovania, proste rano prides do prace a zistis ze dnes sa bude konat nepravidelne plosne testovanie.
nasiel som clanok:
„Približne raz do mesiaca fúkame, asi raz za pol roka oblizujeme lakmusový papierik na prítomnosť drog,“ tvrdí zamestnanec, ktorý si želal zostať v anonymite.
„Nehľadí sa ani na to, koľko tu robil, či aké výkony podával. Nedokončí ani zmenu. Zhodou okolností prednedávnom nafúkal človek, čo tu robil 15 rokov. Už tu nepracuje,“
no asi zalezi hlavne od toho zamestnavatela :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To uz je samorejme rozhodnutie zamestnavatela. V takej firme co si nevazia ludi by som asi nechcel robit.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

gogo956 napísal: 05 mar 2023, 20:14 taketo veci sa asi robia az vtedy, ked na niekom je opakovane vidno ze chodi pravidelne do prace pod vplyvom niecoho a prejavuje sa to aj na jeho pracovnom vykone
Tak takýchto ludí som zbadal pod vplyvom (nie na mol) viackrát, ale kedze chýbali ludia tak ich nevyhodili.
Cize áno zavisí od konkretnej firmy a vlastne aj podla toho v akom personalnom stave sa momentálne firma nachádza.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

S ľuďmi, čo nafukaju, je to väčšinou krátky proces
Zamestnávateľ sa s nimi v podstate musí rozlúčiť, lebo ak by si ho tam nechali a dotyčný by mal pracovný úraz, tak by sa mohlo stať, že by firma platila také brutálne pokuty, že by ich to mohlo položiť

To za jednoho ozrana nestojí
Napísať odpoveď