Kolko minat na priatelku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kolko minat na priatelku

Príspevok od používateľa Blastbit »

Plačkova a Mojsejka nie su ženy za ktorými by niekto normálny chcel isť do vztahu. Kedze tieto dve ženy a Brano su pochybné existencie.
Dobre takto sa opytam slobodná emancipovaná oblastná riaditelka Tesca dajme tomu 30 ročná by si začala s 30 ročným pokladnikom?
Alebo by si radšej vybrala ist do vztahu s 30 ročným lekarom ktorý v Tescu nakupuje pravidelne?
Ak sa teda bavíme o vydatej emancipovanej babe ktorá sa karierne dostala z najnižších pozicii na najvyššie myslis si ze nebude tiez zacat pozadovat od svojho manžela aby tiez zacal byt priebojnejší v kariere a karierne rástol? Ze ona bude spokojná stým ze ona je oblastná riaditelka Tesca a on je 10 rokov operator výroby v automobilke, ktorý robí za 900 netto a ona za 2000 netto.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit ty proste zijes v uplne inom svete, svete kde kazda osoba sa da zredukovat do dungeons&dragons charactersheetu, jednej A4 kde je napisane ake ma vlastnosti, ake je jeho povolanie a par vetovy pribeh o jeho pozadi...

musis si uvedomit ze svet je ovela komplexnejsi, ludia su komplexnejsi a neda sa vsetko vydedukovat na zaklade platu, zamestnania ci znamenia zverokruhu...

vacsina ludi pri vybere partnera nerozmysla logicky ale emocionalne. hovori sa tomu laska. to ze ty na nu neveris je tvoj problem, ale zbytok sveta tak funguje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak mi potom vysvetli prečo su dovody rozvodovosti v SR najmä - nevera,rozvody kvoli finančným rozdielom alebo o nedostatočných finaciach v rodine, ked uz vravis ze je to o láske. Pochopitelne žena v Dánsku menej bude zaťažená na finančné zazemie dánskeho chlapa ktorý dobre zarobí v roznych pracovných poziciach bezohladu na jeho školu,intelekt,schopnosti atd.Lebo aj tá samotná dánska žena si na seba zarobí dosť. Lenze zijeme v SR ktoré je v rámci EU vzdy skoro vo všetkom najhoršie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

prepac, nedokazem ti vysvetlit nieco co si si sam vymyslel.
https://www.teraz.sk/magazin/najcastejs ... lanok.html
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Rok 2017? tým je všetko vysvetlené good job. Najviac sa stotožnujem s prvým komentarom goga viac to nepotrebujem ani ja rozoberat adios.
Marry528
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Marry528 »

aacid napísal: 20 jan 2023, 15:44 Blastbit ty proste zijes v uplne inom svete, svete kde kazda osoba sa da zredukovat do dungeons&dragons charactersheetu, jednej A4 kde je napisane ake ma vlastnosti, ake je jeho povolanie a par vetovy pribeh o jeho pozadi...

musis si uvedomit ze svet je ovela komplexnejsi, ludia su komplexnejsi a neda sa vsetko vydedukovat na zaklade platu, zamestnania ci znamenia zverokruhu...

vacsina ludi pri vybere partnera nerozmysla logicky ale emocionalne. hovori sa tomu laska. to ze ty na nu neveris je tvoj problem, ale zbytok sveta tak funguje.
aacid, je mu to nevysvetlíš, Blastbit proste žije v bubline...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Marry- vdaka ti za taku istu podporu aku som ja dal tebe v iných temach, takže čau :)..Reálny fakty tu https://plnielanu.zoznam.sk/najcastejsi ... y-rozvodu/
Marry528
Expert
Expert

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 16:07 Marry- vdaka ti za taku istu podporu aku som ja dal tebe v iných temach, takže čau :)
Tak sa nesnaž za každú cenu dokázať, že ženám ide len o peniaze.
Blastbit napísal: 20 jan 2023, 12:54 A ak má osobnosť,fyzicku atraktivitu a aj nejaký ten majetok a vysoko nadpriemerny plat, tak by si ho brala ci nie?
Prepáč, ale snažíš sa ma nachytať na tom, že mám len pekné reči a v skutočnosti nežijem zásady, ktoré prezentujem??

Autoeditácia príspevku po 6 min 3 sek:
A nie, ako oblastná vedúca by som nemala problém mať chlapa len pokladníka. Ak by ho tá práca bavila. Nie každý človek je kariérny šplhač a potrebuje mať pod sebou ľudí. Niekto sa uspokojí aj s najnižšou pozíciou.
Blastbit napísal: 20 jan 2023, 10:11 Každá mladá žena a žena v strednom veku ak má možnosť si vybrať medzi tým istým chlapom co zarába 750 v čistom a tým istým chlapom co zarába 2000 v čistom si vyberie toho co zarába 2000 v čistom.O to viac to platí ak žena zarába 700 v čistom.Tá baba co zarába 2000 v cistom si nebude na vztah hladat chlapa co zarobí 750 v cistom, ale tiez si bude hladat chlapa ktorý zarobí minimálne tolko co ona.
Skôr mám pocit, že ty by si nezniesol, keby má žena vyšší plat ako ty.
Blastbit napísal: 20 jan 2023, 15:36 Ak sa teda bavíme o vydatej emancipovanej babe ktorá sa karierne dostala z najnižších pozicii na najvyššie myslis si ze nebude tiez zacat pozadovat od svojho manžela aby tiez zacal byt priebojnejší v kariere a karierne rástol? Ze ona bude spokojná stým ze ona je oblastná riaditelka Tesca a on je 10 rokov operator výroby v automobilke, ktorý robí za 900 netto a ona za 2000 netto.
Pre tvoju informáciu, v operátor na linke zarobí min o polovicu viac.
A kde je napísané, že by ho tá práca nebavila a oni by si nerozumeli? Kde je napísané, že to, že je len operátor znamená, že to nie je skvelý človek?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 15:59 Rok 2017? tým je všetko vysvetlené good job. Najviac sa stotožnujem s prvým komentarom goga viac to nepotrebujem ani ja rozoberat adios.
dosli argumenty, skoncila debata?

"A ak má osobnosť,fyzicku atraktivitu a aj nejaký ten majetok a vysoko nadpriemerny plat, tak by si ho brala ci nie?"
tomuto som vobec nepochopil co chcel Blastbit touto otazkou dokazat? ze keby najdes muza co ma osobnost a je atraktivny tak je to ok ale ak by k tomu este mal aj vysoko nadpriemerny plat tak zrazu je to dokaz ze si zlatokopka?
nie je to zase uplne opacny extrem? ze sa budes muza pytat kolko zaraba lebo ak zaraba prilis vela tak nemas zaujem?

tiez mi neda sa pozastavit na Blastbitovou predstavou loajality... on ta podporil v inej teme o uplne niecom inom, teda jeho logikou ho musis aj ty podporit ci uz s jeho nazorom nesuhlasis alebo nie?

no ale dost, nechcem ho zase rozplakat aby nezakladal novu temu. zial jeho nazory ma dost triggeruju a niekedy mam proste naladu rypat :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ide im aj o peniaze vo vztahu, slovo zlatokopka som nikde vyššie nepísal, spísal som fakty, poslal som v linku dalšie fakty.
Operatori výroby na linke robiaci za 1800 netto? fuha tak to už áno hlavne ze robím vo fabrike ked ich zaučam, tak viem :)
Ani vo VW tolko nemaju bežne na výplatnej páske, jedine ak by tam bol hned započitaný aj 13,14 plat. Realita je okolo 1000 netto.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Marry528 napísal: 20 jan 2023, 16:15 Pre tvoju informáciu, v operátor na linke zarobí min o polovicu viac.
toto ma celkom zaujalo, az som musel hladat akt. ponuky a nastupny plat na pozicii operator vyroby sa pohybuje tak okolo 1300 brutto, pricom Blastbit hovoril o 900 netto.

Zarabat menej je velmi abstraktny pojem, pokial nedame na misku vah naklady a to najme v regione ako je Slovensko.
Takze Marry, ty tvrdis, ze by ti nevadilo, ak by tvoj partner zarabal 1300 brutto, pricom by si vacsinu spolocnych nakladov musela tahat zo svojho a mozno by si si nemohla, vzhladom k vyske jeho prijmu, dovolit odbehnut ani na matersku? A to len preto, ze je to dobry clovek a ta praca ho bavi. Hmm, to znie bud dost povrchne, najivne empaticky, alebo len neskusene :hmm:
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

kayko- Ja som napísal 900 netto (v čistom) a nie brutto (v hrubom) :) No a 1300 brutto je cca 1000 netto. Otázka k Marry myslel som si že aj moje otázky na tuto situáciu pochopí ale dufam ze pochopí to co sa jej ty pytas. O aacidovi ani nevravim zeby mal takuto otázku pochopiť.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Ano viem, bola to chyba, opravil som.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 15:36 Plačkova a Mojsejka nie su ženy za ktorými by niekto normálny chcel isť do vztahu. Kedze tieto dve ženy a Brano su pochybné existencie.
Dobre takto sa opytam slobodná emancipovaná oblastná riaditelka Tesca dajme tomu 30 ročná by si začala s 30 ročným pokladnikom?
Alebo by si radšej vybrala ist do vztahu s 30 ročným lekarom ktorý v Tescu nakupuje pravidelne?
Ak sa teda bavíme o vydatej emancipovanej babe ktorá sa karierne dostala z najnižších pozicii na najvyššie myslis si ze nebude tiez zacat pozadovat od svojho manžela aby tiez zacal byt priebojnejší v kariere a karierne rástol? Ze ona bude spokojná stým ze ona je oblastná riaditelka Tesca a on je 10 rokov operator výroby v automobilke, ktorý robí za 900 netto a ona za 2000 netto.

o normálnosti sa nebavím, vrvaím, že sú to majetné ženy (teda už len plačková), ktoré si vybrali nemajetných chlapov ako svojich partnerov.

fakt vnímaš svet vzťahov len cez peniaze, že to je prvá vec o ktorú sa každý zaujíma? A zároveň jediná, ktorá rozhoduje o tom či žena skončí s chlapom v manželstve alebo nie? bullshit, je to len jeden z mnohých faktorov
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mluks-Je to jeden z hlavných mnohých faktorov. Sak prečo sa teraz tolko ludí stazuje ze im chybaju peniaze pri tejto dražobe no preco asi.
Co sa týka toho ze si Plačková vzala Reneho tak nie preto ze bol taxikar, ale preto ze zrejme Rene splna fyzické parametre jej ideálneho muža.
Marry528
Expert
Expert

No dobre, tak som asi trochu naivná. Jasné, že materskej by som chcela ostať ja.

Blastbit - ospravedlňujem sa, pomýlila som si pojem netto...
cmuk55
Expert
Expert

Príspevok od používateľa cmuk55 »

No ty vole, toto je dobra tema. Len skoda, ze Blastbit zive vo svojej bubline, ktora predstavuje jeho abstraktne videnie sveta zalozene na peniazoch, socialnom statuse a znameniach zverokruhu. Predpokladam, ze o tom socialnom statuse si sa docital z internetu na tych weboch o vztahoch, pretoze tam som pred rokmi toto cital a vysvetlovali to, ze lekarka si nezacne s predavacom v Lidli, pretoze ona je level 8/10 a on je niekde 4/10, ze je to velky skok. Vzdy ma to dobre pobavilo a u niekoho to moze platit, lenze neda sa to aplikovat vseobecne na kazdu zenu, na kazdy vztah. Vsetko je individualne.

Mal som zenu, ktora bola obycajna casnicka v stvrtej alebo piatej cenovej. Nemala to v zivote najlahsie. Pritom to bola velmi dobra zena a stale je, postupne sa prepracovala na nieco lepsie a stale ostala taka dobra ako bola. Bolo mi uplne jedno, ze ci pracuje ako casnicka v hroznom podniku alebo ci sa dostala na uplne inu poziciu. Bolo mi s bou dobre, rozumeli sme si, mali sme spolocne zaluby, vydrzali sme par rokov spolu. Rozisli sme sa preto, lebo nam chybalo obom dospiet. Verim tomu, ze ak by sme sa stretli o par rokov neskor, skusenejsi a pouceni zo vztahov aj zivota, tak dnes sme manzelia.

Mam kamaratku, pracovala ako predavacka, ako chyzna v penzione, vymenila dost zamestnani. Velmi dobre dievca, uprimne, mile, dobra na rozpravanie. Manzela spoznala uplne nahodou, nevedela kde pracuje, kolko zaraba. Ked chodil za nou, auto parkoval 200 metrov dalej, aby nevedela ake ma auto. Alebo prisiel autobusom. Ked sa pytala v com pracuje, tak jej povedal v akom obore, ze v malej firme. Zabudol povedal, ze ta firma je jeho. Zabudol jej povedat, ze ma vlastne nadpriemerne auto. Ona bola uprimna a nehanbila sa za svoju pracu. Nevadil mu ten rozdiel, ze on po vysokej skole, dobre zarabajuci, ona dievca pomaly z dediny s platom tesne nad minimalnou mzdou. Ked planovali dovolenku, neexistovalalo, aby to platil. Aj z toho mala si usetrila a zaplatila svoju cast dovolenky. Aj na narodeniny mu kupovala najdrahsie darceky z okolia i ked na ne setrila par mesiacov. Ale vazila si ho za pristup, za jeho spravanie, lubila ho, nehladela na peniaze. Dnes su manzelia, maju deti, jeho firma prosperuje, ona na materskej. Ziadny problem.

Kamarat, clovek z dediny, jeho priatelka z mesta. Ona strasna kocka, vzdy upravena, nahodena, pracovala po vysokej skole v mensej firme s priemernym platom. On bez vysokej skoly, hladal sa v zivote, menil joby, vyzorovo podpriemer, v kazdej vete nadavka, proste ako chalan z dediny. Po rokoch sa vypracoval tak, ze zarabal mozno 7x viac ako jeho priatelka, naucil sa spravat, komunikovat, obliekat. Na ich vztahu sa nic nezmenilo. Nikto nehladi na peniaze, ziju spokojne dalej.

Kamaratka doktorka, predtym mala uspesneho riaditela velkej firmy, drahe dovolenky, vecierky, lenze malo spolocneho casu. Rozisli sa, iniciovala to ona. Nasla si kolegu v nemocnici, nie je to lekar, len daka pomocna pracovna sila (ako sestricka, len v muzskom rode, hovori sa tomu sanitar). Dnes uz po svadbe, malicke dieta, ziadne rozdiely kvoli socialnemu statusu alebo platu. Akurat stavaju vlastny dom.

Kamarat sa tociaci okolo aut. Zaraba velmi slusne, jeho snubenica pracuje ako predajca v optike. Zarobi okolo 700 eur. Byvaju v jeho byte, jazdia na jeho dvoch autach, dovolenky platia pol na pol. On plati byvanie, ona plati stravu. Vazi si ju, neda na nu dopustit. Radsej ide s nou na vikend niekde na vylet ako s kamaratmi na akciu. Z hladiska socialneho statusu? On uspesny podnikatel, sympatak, vysportovany, ona taka seda myska, kyora vypada dobre len ked sa namaluje a pekne oblecie. Funguju dlhe roky stastne a spokojne.

To je len par prikladov z mojho okolia, ktore ma napadli, ze su tam velke kontrastny co sa tyka platu a aj socialneho statusu. No a? To, ze to vadi Blastbitovi a ze ma z toho komplexy este neznamena, ze to vadi inym. Su ine hodnoty, napriklad je to slusnost, vdacnost, vystupovanie, dovera, spolocne zaluby a ine, ktore su pre ludi viac ako to, kolko ta druha strana zaraba alebo aku ma poziciu.

Este uvediem k tomu Tescu co tu bolo spomenute. Moj kamarat, toho casu manager v jednej svetovo znamej firme, jeho zena dokladacka tovaru v Tescu. Svadba, dieta, vsetko dalej funguje. Ona ma svoju pracu rada, odmietla vyssiu funkciu, pretoze prilis velka zodpovednost a o par eur naviac. Lenze takto ma dostatok volneho casu na manzela, na dieta, na domacnost. A on si to vazi, ze uprednostnila rodinu na urok karierneho rastu.

Takze Blastbit, ze nemas zenu, to sme citali aj v inych temach. Ze sa snazis presadit svoj nazor, to vsetci vidime. Ze sa snazis rozdavat rozumy, to ti tu uz ludia pisali. Ze sa hras na experta na vztahu, tak to je len tvoj sen. Ale to, ze tu robis kkta zo seba a znazis sa ponizit Marry528 za to, ze nesuhlasi s tebou a ma inak nastavene hodnoty, tak to je uplna ubohost od teba.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Marry to je v poho, ja praveze nerad skatulkujem a obzvlast slovo zlatokopka mi pride na pomery zivotnej urovne priemerneho slovaka dost usmevne.

Takze zeny, ktore dajme tomu maju iste minimalne naroky na prijem svojho partnera, pretoze nechcu zit z ruky do ust, nazyvame zlatokopkami. Hmm, to uz je velmi skreslene vnimanie reality.

Myslim, ze je trosku skreslene davat do kriterii zlakopiek slovo prijem.
Zlatokopka ide predovsetkym po viditelnom majetku a spolocenskom postaveni, nie po vyplatnej paske, ktoru mnoho zien pred tym, nez zacnu realne s muzom zit, ani neuvidia, a niektore ju neuvidia nikdy.

A slovo viditelny majetok pisem preto, lebo poznam chlapov, ktori vlastnia 4 nehnutelnosti, prijem cez 5000 a pritom sa vozia na obycko skodovke a nakupuju v lidli.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Beriem ospravedlnenie.
Aby ste ma teda konečne pochopili a prestali tu pliest pojmy s dojmami. Ja som maximálne za to co sa týka žien, aby každá žena od upratovačky po ženu v najvyššej funkcii zarobila tak aby bola spokojná aby nebola zdieraná aby mala pocit šťastia zo svojej práce.
Aby mala adekvatnu matersku z ktorej by v pohode vyžila aj kebyze žije sama s dieťaťom/deťmi bez muža ktorý bud umrel alebo ju opustil.
Aby každý chlap bezohladu na jeho schopnosti,školu,zručnosti,osobnostné predpoklady mal takú mzdu aby mohol vyžiť v pohode či už žije s rodinou alebo sám. Sme v EU ale ceny vyššie ako v Nemecku a v Norsku(mám overené z Osla) a mzdy 3-5x nižšie.
Potom by tu nebola taká tema že kolko minat na svoju priatelku. Ked som bol ja zadaný raz som zaplatil pizzu,čaj,pobyt atd ja, raz ona.
cmuk55- nijak som ju neponižil sama si uznala chybu. Právo na nazor mam na slobodnom fore aj na základe x skusenosti ci vlastne prezitých ci ziskaných od mnohých ludí ktorých som v reálnom zivote spoznal tak sa skludni stým "kktom" dobre? :) Pozri sa na svoje temy tie ti nastavia tvoje zrkadlo. Si spísal príklady zo zivota iných ktoré potvrdzuju fakty uz tu menované.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 16:44 ze si Plačková vzala Reneho tak nie preto ze bol taxikar, ale preto ze zrejme Rene splna fyzické parametre jej ideálneho muža.
Vidíš a práve si sám sebe aj všetkým tu ostatným vyvrátil teoriu o tom, že žena nikdy nebude mať vzťah s chlapom ktorý zarába menej, ktorú tu prezentoval fildinko. Bude, ak menej peňazí sa vykompenzuje iným faktorom v ktorom bude ten dený muž vynikať medzi ostatnými pre tú ženu.

Chybajú peniaze tým, kde jeden aj druhý partner zarábajú málo. Ale nie tým kde jeden partner zarába nadštandartne a druhý priemerne. Je jedno či je to muž, či žena.
Napísať odpoveď