Kolko minat na priatelku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
cmuk55
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Kolko minat na priatelku

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Blastbit napísal: 20 jan 2023, 17:37cmuk55- no uz si sa odbavil snád ti je lepšie, pravidlo č.6 nezabudni :) viem koho mysliš jedná sa o mačiatko ale prvá arogantne vyletela vtedy.
Tak aspon som otvorene povedal ze nemam uz pár rokov babu aj kvoli covid situácii bolo menej možností sa zoznamovat a ze najlepšie roky boli tak 2012-2013 a potom som mal frajerku. A zdielam reálne skusenosti nic co by som si vymyšlal a pritom na anonymnom fore sme.
Ked som mal 5 rokov, max. 7 rokov, tak som sa obhajoval tym, ze to ja nie, to ona prva zacala. Ubohost z tvojej strany, nic ine.

Zase si len dokazal, ze zijes z minulosti a spominas tu roky 2012-2013. Zlaty moj, dnes je rok 2023, teda ubehlo uz 10 rokov. Mozes sa vyhovarat na covid, ale ja som si nasiel priatelku pocas covidu a vobec tomu covid neprekazal. Chodili sme na pumpu na kavu, do prirody, na prechadzky, pomotali sme sa Tescom, zabavali sa, chodili k sebe domov, vozili sa autom. Covid sice limitoval bary alebo disco, my sme si vsak nasli nahradu. Aj kamarat nabalil zenu pocas covidu. Boli lockdowny, ale do prirody bolo dovolene chodit, velmi vela ludi zacalo chodit na turistiku, hladali nove moznosti. Boli zatvorene bary alebo disco, ale len na mesiac, dva tri, potom otvorili, zavreli. Takze moznosti boli a kto povie ze nie, tak sa len vyhovara.

Miesto tych eseji, ktore pretlacas ako jediny spravny zivotny nazor, tak by si mal vypnut pocitac/mobil, ist medzi skutocnych ludi a zistis, ze zeny nie su take ako tu vypisujes. Lenze tebe chyba kontakt s realitov. Kontakt, aby si vedel, ako sa zeny spravaju, co vyhladavaju.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V mojej predposlednej teme je všetko vysvetlené. V novej teme más možnosť hlasovať tak do toho. Ale v teme z 2019 si musel vnutorne velmi plakat ze si slečnu chcel dostat do postele na valentina a ona ta zastavila uz na zaciatku :D A jelafitä ma tu ide zhadzovať v litániach plných poloprávd a klamstiev zo svojich vlastných chybných dedukcii :). Si pozriem tvoje rady v buducich temach uzivatelov, to bude show :)
Tie rady budú nad zlato.Na sex sa dá zohnať aj profesionalka, zatial co teba odmietla bežná rozumná baba.Takže tolko o troskách kamoško :)
PS- Tá realita čiže realitou, nie "realitov"
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Sice neskoro ale nepresne informacie treba upresnit pre ludi ktori inklinuju k prilisnemu zjednodusovaniu reality:
Blastbit napísal: 20 jan 2023, 16:07Reálny fakty tu https://plnielanu.zoznam.sk/najcastejsi ... y-rozvodu/
V kontexte diskusie neplatny argument, lebo Blastbit zrusil data zo Slovenska z 2017 ako tie ze su stare a nasledne poslal clanok ktory odkazuje na clanok pravnickej spolocnosti publikovany v Januari 2018 (cely clanok staci kliknut tu) a snazi sa na zaklade dat z minulosti (teda 2017 a skor) odhadnut priciny rozvodov vo Velkej Britanii.
V kazdom pripade clanok analyzuje data a tvrdi, ze najcastejsim dovodom su financne tlaky a to v pripade 22% rozvodov (cize 78% parov sa rozvadza z inych pricin).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ano to bolo vo VB, co je ekonomicky silnejšia krajina ako SR. Sú aj iné články aktuálnejšie, ktoré zrejme pribudnú aj v 2023.
Ako som vravel ked som bol zadaný tak sme si veci platili raz ona,raz ja. Každý nech si zariadi ako vie,ako uzná za vhodné.
Jasné že každý má právo robiť aj chyby a omyly a nabuduce to radšej urobiť inak.Najviac som sa stotožnil s gogovým prvým komentárom.
Finančná nestabilita v rodinách určite patrí medzi popredné pričiny rozvodu https://www.trend.sk/blogy/preco-slovaci-rozvadzaju
Toto všetko nie je len o SR alebo VB a samozrejme inak toto vnima žena z africkeho kmena a inak žena v Dánsku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu su data za rok 2021, ktore Statistickemu uradu posielaju sudy. Celkovo v roku 2021 bolo na Slovensku 8131 rozvodov. V prilohe posielam rok 2020 a 2021, ide o kartu C13 v excelovskom dokumente. Vyjadrenie dovodmi, tak je to nasledovne:
súd nezistil zavinenie 271
neuvážené uzavretie manželstva 46
alkoholizmus 437
nevera 733
nezáujem o rodinu (vr.ukončenia spolužitia) 289
zlé zaobchádzanie, odsúdenie pre trestný čin 68
rozdielnosť pováh, názorov a záujmov 5 405
zdravotné dôvody (vr.neplodnosti) 16
sexuálne nezhody 19
ostatné príčiny 847

Kedze sa nikde neuvadza financna situacia, tak sa da len predpokladat, ze ci je to zahrnute medzi ostatnymi pricinami alebo je to zahrnute v rozdielnosti povah.
Prílohy
Pramenne_dielo_rozvody_2020.zip
(534.89 KiB) 17 stiahnutí
Pramenne_dielo_rozvody_2021.zip
(487.43 KiB) 17 stiahnutí
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vobec nerozporujem ziaden tu uvedeny nazor, len by som upozornil, ze jedna vec je oficialny vysledok ku ktoremu prisiel súd a niečo iné,častokrát, je realita. :)
Pamatam si na pripad jedneho svojho kolegu spred mnohych rokov, na ktoreho zena pri rozvode na sude povedala ze neprimerane pije, pritom pravda bola niekde inde.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

financna situacia sa tam neuvadza lebo to skoro nikdy nie je dovod alebo pricina ale je to nasledok.
alkoholizmus partnera bude ovplivnovat jeho pracu a moze sposobit zlu financnu situaciu.
nevera partnera znamena ze zrazu peniaze co zarobi nerozdeluje len medzi seba a rodinu ale este aj medzi milenku, moze teda znizit financnu situaciu.
odsudenie pre trestny cin je asi tiez jasne ako moze ovplivnit financnu situaciu.

ale podla mna je to aj tak cele diskusia o nicom lebo sme sa tu predsa rozpravali o tom ci si zena zacne s niekym kto zaraba menej ako ona. pokial si s nim nikdy nezacne tak nemoze byt rozvod a pokial jej to ozaj nevadi tak je asi malo pravdepodobne ze jej to zacne vadit o par rokov a bude chciet rozvod.

obavam sa ale ze statisticky urad nevedie statistiky o tom ako vztahy zacinaju...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ja som mal chvilu priatelku, pracovali sme v jednej firme a ona bola o stupen hierarchicky vyssie odo mna /ale ine oddelenie/ a neviem o tom ze by jej to vadilo. Potom sa to rozpadlo, ale suviselo to s niecim inym.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ja som dokonca písal diplomovú prácu na tému Rozvodovosť na Slovensku a ak si dobre pamätám, tak finančná situácia bola medzi tými "ostatné príčiny" a nebolo to vôbec podstatné percento.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

hojko napísal: 27 jan 2023, 16:16 Tu su data za rok 2021, ktore Statistickemu uradu posielaju sudy. Celkovo v roku 2021 bolo na Slovensku 8131 rozvodov. V prilohe posielam rok 2020 a 2021, ide o kartu C13 v excelovskom dokumente. Vyjadrenie dovodmi, tak je to nasledovne:
súd nezistil zavinenie 271
neuvážené uzavretie manželstva 46
alkoholizmus 437
nevera 733
nezáujem o rodinu (vr.ukončenia spolužitia) 289
zlé zaobchádzanie, odsúdenie pre trestný čin 68
rozdielnosť pováh, názorov a záujmov 5 405
zdravotné dôvody (vr.neplodnosti) 16
sexuálne nezhody 19
ostatné príčiny 847

Kedze sa nikde neuvadza financna situacia, tak sa da len predpokladat, ze ci je to zahrnute medzi ostatnymi pricinami alebo je to zahrnute v rozdielnosti povah.
Zahrajem sa na diablovho advokáta a opýtam sa, že koľko ľudí uvedie reálny dôvod rozvodu? Nie je náhoda, že "rozdielnosť pováh, názorov a záujmov" je uvedené najčastejšie; je to bezpečné, nič nehovoriace odôvodnenie, ktoré môže znamenať hocičo. Veľa ľudí od hanby, alebo neochoty to ďalej rozoberať skutočný dôvod radšej ani neuvedie. Môžem vám garantovať, že moji rodičia skutočný dôvod rozchodu rozhodne neuviedli. Moja pointa je, že tieto štatistiky nie sú objektívne, pretože ich objektívnosť je v praxi neoveriteľná. Toto nie sú čísla nehôd za volantom, ktoré sú podložené dokazovaním polície. Toto sú tvrdenia ľudí. A tí môžu povedať hocičo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

štatistiky ohľadom dovodov rozvodu sú v podstate iba formalita, ktorá vôbec nemusí odzrkadlovať skutočnosť. Dokonca čo poznam bližšie pár príkladov rozvodnych konaní, tak často niektora ci obe zo strán používajú upravené, či úplne vymyslené, účelové argumenty.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Presne tak.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Rok 2019:

V súčasnosti je priemerný vek, v ktorom vstupujú Slováci do manželstva, u žien 31 rokov a u mužov 34 rokov.
Celosvetovo až 61 percent ľudí vstupuje do manželstva skôr, ako dovŕši 25 rokov.
37 percent mladých ľudí spolu žije v jednej domácnosti bez manželského zväzku.
1/3 mladých ľudí do 25 rokov vstúpi do manželstva skôr, ako zdieľa spoločnú domácnosť.
Len 42 percent vysokoškolsky vzdelaných ľudí vstupuje do manželstva pred 25. rokom
V jednom z piatich manželstiev majú manželia sex menej ako jedenkrát za mesiac.

Zdroj:
https://svetevity.sk/magazin/vztahy/202 ... eli-ste-ze

Rok 2022:
Záujem o manželský zväzok na Slovensku mierne klesol. Vyplýva to z najnovších štatistík sčítania obyvateľov, ktorý porovnal roky 2011 a 2021. Manžel či manželka si v súčasnosti hovorí asi 40 percent ľudí, čo znamená, že záujem o tento zväzok klesol v priebehu 10 rokov o približne 1,5 percenta. Kým celková štatistika sa až tak veľmi nezmenila, väčšie rozdiely v počtoch zadaných a nezadaných zaznamenali jednotlivé mestá. Jednoznačne najviac sú v súčasnosti otvorení manželským vzťahom obyvatelia na východe Slovenska.

Zdroj:
https://www.noviny.sk/slovensko/680808- ... rcent-ludi
Napísať odpoveď