1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Teda na to margo exotov. Ako sú exoti medzi heterákmi,krestanmi(sektárske odnože),lgbti,náckami,bolševikmi a podobne.
Nepovažujem za exotov napr hercov ako Luke Evans, Jan Kolenik na ktorých by asi nikto nepovedal ze sú gayovia, lebo pôsobia mužne.
No a potom sú gayovia ktorí sú zženštilý a majú skor dievčenské správanie. Ja som poznal gaya spolužiaka zo Zš, on má dievčenské správanie.
Zrejme asi niekomu prekáža prílišné extrovertné predvádzanie lgbti alebo ako to nazvať. A aj niečo na taký sposob ako to vypísal kayko.
No stále sú správaním lepší ludia lgbti než heteráci (tiež nie som anjelik), alebo nejaký sektári, náckovia, černosi, belosi a podobní.
K teme vlády - tie pravicové strany sa naozaj trieštia aby sa dali dohromady sak to isté predtým robili terajšie opozičné strany.
Hlavne ze Sme rodine to je na smiech, hoci tí by išli do vlády aj s extremistami.
Nepovažujem za exotov napr hercov ako Luke Evans, Jan Kolenik na ktorých by asi nikto nepovedal ze sú gayovia, lebo pôsobia mužne.
No a potom sú gayovia ktorí sú zženštilý a majú skor dievčenské správanie. Ja som poznal gaya spolužiaka zo Zš, on má dievčenské správanie.
Zrejme asi niekomu prekáža prílišné extrovertné predvádzanie lgbti alebo ako to nazvať. A aj niečo na taký sposob ako to vypísal kayko.
No stále sú správaním lepší ludia lgbti než heteráci (tiež nie som anjelik), alebo nejaký sektári, náckovia, černosi, belosi a podobní.
K teme vlády - tie pravicové strany sa naozaj trieštia aby sa dali dohromady sak to isté predtým robili terajšie opozičné strany.
Hlavne ze Sme rodine to je na smiech, hoci tí by išli do vlády aj s extremistami.
to su ludia co proste nevidia dalej nez na seba a svoje okolie.
taky clovek nebude len nadavat na lgbti, bude si robit srandu zo synovca ze nie je dostatocne muzny alebo z netery ze sa oblieka ako chlapec.
chlapci nemozu mat ruzove tricka a dievcata sa nehraju s autickami ale s babikami.
nedokaze respektovat zenu ako nadriadenu a kazdu kolegynu sexualne obtazuje, teda az na tie skarede, tie ignoruje.
z isteho pohladu tych ludi aj chapem, pokial budes cely zivot vyrastat v nejakom prostredi tak sa tak budes spravat. a cim si starsi a sprostejsi tym tahsie si ochotni prijat zmenu.
treba len verit v to ze dalsie generacie s tymto budu mat stale mensi a mensi problem az sa raz uplne vytrati. velmi by ma zaujimali statistiky ako sa stavaju k LGBTI otazke mladi ludia tak do 25 rokov.
taky clovek nebude len nadavat na lgbti, bude si robit srandu zo synovca ze nie je dostatocne muzny alebo z netery ze sa oblieka ako chlapec.
chlapci nemozu mat ruzove tricka a dievcata sa nehraju s autickami ale s babikami.
nedokaze respektovat zenu ako nadriadenu a kazdu kolegynu sexualne obtazuje, teda az na tie skarede, tie ignoruje.
z isteho pohladu tych ludi aj chapem, pokial budes cely zivot vyrastat v nejakom prostredi tak sa tak budes spravat. a cim si starsi a sprostejsi tym tahsie si ochotni prijat zmenu.
treba len verit v to ze dalsie generacie s tymto budu mat stale mensi a mensi problem az sa raz uplne vytrati. velmi by ma zaujimali statistiky ako sa stavaju k LGBTI otazke mladi ludia tak do 25 rokov.
"Na svete neexistuje tolko penazi kolko je Igor Matovic odhodlany rozhadzat aby kupil priazen svojho neexistujuceho volica"
3.2.2023 Arpad Soltesz
Je to talent
3.2.2023 Arpad Soltesz
Je to talent
Co znamena "pravo na hotovost"?
Pocas dovolenky na Slovensku som zazil prekvapenie vo forme toho, ze sa kartou dalo platit na vidieku, kde som to necakal. Nedalo sa naopak platit v centre hlavneho mesta. Ale nech je ako chce. Preco ma byt pravo na hotovost v Ustave vedla zakladnych prav a slobod?
Pocas dovolenky na Slovensku som zazil prekvapenie vo forme toho, ze sa kartou dalo platit na vidieku, kde som to necakal. Nedalo sa naopak platit v centre hlavneho mesta. Ale nech je ako chce. Preco ma byt pravo na hotovost v Ustave vedla zakladnych prav a slobod?
To je zase nejaká dezolátska paranoidná myšlienka o tom, ako nás "plebs" chcú elity vyhubiť a keď nebudeš počúvať, tak ti Bill Gates zablokuje účet v banke a ty zomrieš od hladu.
Rovnaká šablóna ako pri iných témach. Človek, ktorý dokončil ZŠ len preto, lebo sa ho už učiteľky chceli zbaviť, z pohodlia domova po flaške borovičky odhalí "praUdu" (celosvetové sprisahanie) bez pochopenia elementárnych skutočností tej konkrétnej problematiky.
A keď náhodou napíše niečo tvrdšie a rieši to polícia, tak si potom v médiach prečítaš článok, že sa jednalo o slobodného nezamestnaného 50nika žijúceho u rodičov. Keď žiada ústavné právo na hotovosť, možno by mal robiť niečo iné ako celý deň presedieť na facebookoch.
Rovnaká šablóna ako pri iných témach. Človek, ktorý dokončil ZŠ len preto, lebo sa ho už učiteľky chceli zbaviť, z pohodlia domova po flaške borovičky odhalí "praUdu" (celosvetové sprisahanie) bez pochopenia elementárnych skutočností tej konkrétnej problematiky.
A keď náhodou napíše niečo tvrdšie a rieši to polícia, tak si potom v médiach prečítaš článok, že sa jednalo o slobodného nezamestnaného 50nika žijúceho u rodičov. Keď žiada ústavné právo na hotovosť, možno by mal robiť niečo iné ako celý deň presedieť na facebookoch.
Ano, na FB som videl "peticie" od Uhrikov, ale vcera vecer na mna vypadla Minuta od Nka, ze toto "pravo" chce dat Kollar do Ustavy. On nie je z tych racionalnych, ale dufal som v racionalny zaklad tejto inciativy.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie, tam nie je nic racionalne.jackb napísal: 07 feb 2023, 9:39 Ano, na FB som videl "peticie" od Uhrikov, ale vcera vecer na mna vypadla Minuta od Nka, ze toto "pravo" chce dat Kollar do Ustavy. On nie je z tych racionalnych, ale dufal som v racionalny zaklad tejto inciativy.
No tieto snahy som zacihtil uz 5 rokov dozadu prave od nasich nackov.
v lete sme boli v UK a fakt nas prekvapilo ze vo vacsine obchodov a restauracii kde sme boli nam odmietli zobrat hotovost ze "card only". dokonca poulicny hudobnik v metre mal terminal kde stacilo prilozit kartu a rovno ti to strhlo 2 libry. mali sme nejake libry v hotovosti doma a nakoniec sme sa s vacsinou vratili aj spat...
citil som sa ako v scifi filme... hovorili sme si so zenou ze mozno o 10-15 rokov by to mohla byt realita aj na slovensku... ale s "pravom na hotovost" v ustave by to nemusela byt realita nikdy.
ak teda pravom na hotovost nie je myslene ze ked pridem na festival kde za pivo treba platit hotovostou lebo to nejde kartou tak ten predavac je povinny mat hotovost na to aby mi vydal
(to sa nam realne stalo v lete na grape ze sme prisli prvy den na obed a v stankoch s pivom nemali z coho vydavat. a terminal nefungoval...)
citil som sa ako v scifi filme... hovorili sme si so zenou ze mozno o 10-15 rokov by to mohla byt realita aj na slovensku... ale s "pravom na hotovost" v ustave by to nemusela byt realita nikdy.
ak teda pravom na hotovost nie je myslene ze ked pridem na festival kde za pivo treba platit hotovostou lebo to nejde kartou tak ten predavac je povinny mat hotovost na to aby mi vydal
co bolo za lockdownov, to zostalo. trhovnici maju terminaliky na bezkonktne karty, v katedralach su pri svieckach terminaly na bezkontaktne karty
ked chcel kamarat bankovky ako suvenir, museli sme hladat bankovat, aby som mu mohol daku nechat, lebo ja to nedrzim.
jediny dovod, preco som mal zasobu minci bolo parkovanie na horach/pri mori. to sice malo prejst na karty/aplikacie, ale kazda dedina mala appku od inej siete, nie vsade bol signal na instalovanie... a "dobri" ludia pasku na slote pre mince roztrhli uz predtym...
v londynskej tube som bol rad za to, ze stacilo hodinky priklad pri turnikete a nic dalsie som robit nemusel. setrilo to vela casu.
no card-only vylet som vyskusal presne pred troma rokmi v Kodani, kedze som si penazenku nechal na stole. jedine kde som za tri dni potreboval cash bol koncert, z ktoreho som chcel tricko a na bare neboli otvoreni myslienke cash back.
moje srdce poskoci, ked budem na strednom Slovensku a nebudem musiet mat presnu cenu listka, ale vedla sofera bude citacka na karty a ja nebudem mat po vreckach mince troch mien. (o regionalnej appke na listky na Slovensku ani nesnivam) snad to "pravom na hotovost" nezmaria.
ked chcel kamarat bankovky ako suvenir, museli sme hladat bankovat, aby som mu mohol daku nechat, lebo ja to nedrzim.
jediny dovod, preco som mal zasobu minci bolo parkovanie na horach/pri mori. to sice malo prejst na karty/aplikacie, ale kazda dedina mala appku od inej siete, nie vsade bol signal na instalovanie... a "dobri" ludia pasku na slote pre mince roztrhli uz predtym...
v londynskej tube som bol rad za to, ze stacilo hodinky priklad pri turnikete a nic dalsie som robit nemusel. setrilo to vela casu.
no card-only vylet som vyskusal presne pred troma rokmi v Kodani, kedze som si penazenku nechal na stole. jedine kde som za tri dni potreboval cash bol koncert, z ktoreho som chcel tricko a na bare neboli otvoreni myslienke cash back.
moje srdce poskoci, ked budem na strednom Slovensku a nebudem musiet mat presnu cenu listka, ale vedla sofera bude citacka na karty a ja nebudem mat po vreckach mince troch mien. (o regionalnej appke na listky na Slovensku ani nesnivam) snad to "pravom na hotovost" nezmaria.
To je klasický problém malých obchodníkov, že máš malý keš na začiatku dňa, lebo ešte nemáš tržbu. A vtedy prichádza turista, ktorý chce jedno pivo zaplatiť s 500€ bankovkou.aacid napísal: 07 feb 2023, 14:26 ak teda pravom na hotovost nie je myslene ze ked pridem na festival kde za pivo treba platit hotovostou lebo to nejde kartou tak ten predavac je povinny mat hotovost na to aby mi vydal(to sa nam realne stalo v lete na grape ze sme prisli prvy den na obed a v stankoch s pivom nemali z coho vydavat. a terminal nefungoval...)
V BA kraji už vieš lístky v autobuse kúpiť nielen dopravnou kartou ale aj normálnou platobnou. Naproti tomu železnice sa nevedia postarať ani o to, aby im fungovali na staniciach terminály integrovanej dopravy. Vo vlakoch žiadne terminály ani nikdy nemali. Ale hlavná vec, že teraz idú zavádzať 50 centový poplatok za kúpu lístka na pokladni, lebo nevedia zamestnancom platiť ani tých 650€ brutto mesačne a cestujúci sa im majú takto poskladať na výplaty. To sa fakt vyplatí, keď ide cestujúci v regionálnej doprave 1-2 stanice a "manipulačný poplatok" bude pomaly vo výške cestovného.jackb napísal: 07 feb 2023, 14:46 moje srdce poskoci, ked budem na strednom Slovensku a nebudem musiet mat presnu cenu listka, ale vedla sofera bude citacka na karty a ja nebudem mat po vreckach mince troch mien. (o regionalnej appke na listky na Slovensku ani nesnivam) snad to "pravom na hotovost" nezmaria.
A potom si ešte niekto povzdychne, že aká škoda, že sa štátne podniky privatizovali. Si viete predstaviť, že by tí/tie k & p, čo teraz riadia železnice alebo poštu, mali na zodpovednosť prevádzku jadrovej elektrárne?
Včera ma železnice neskutočne vytočili. Idem REXom s tým, že v konečnej stanici prestúpim na prípoj (osobák), ktorý v tej stanici mal byť asi 6min. po REXe. A čo spravili? REX pred konečnou stanicou odstavili na vedľajšiu koľaj. Čakali sme tam 10min., aby nás ten spomínaný osobák predbehol, aj keď má REX vyššiu prioritu a mal byť v tej stanici skorej. Takže ten osobák došiel do stanice skôr a samozrejme hneď odišiel. A my sme tam uviazli. Nedodržujú ani vlastné pravidlá a vlastný grafikon. Vlakvedúci o ničom samozrejme nevedel. Na pokladni spuchnutá ofučaná mrochta mi zahlásila, že oni len prepravujú cestujúcich a za to nemôžu (to je ich odpoveď na všetky problémy ZSSK, na FB sa už ľudia na tom rehocú). A ešte ma presviedčala, že som lístok precestoval. Jak ho môžem precestovať, keď som nedorazil do stanice do ktorej mám kúpený lístok? Človek sa tam musí hádať o pár centov. Keby to nebol štátny podnik, tak za všetky vrátené lístky, preplatené straty ktoré spôsobili cestujúcim/štátu a kompenzácie na taxíky a ubytovanie (ktoré odmietajú platiť), by tie železnice skrachovali do mesiaca.
V BA to fungovalo uz minimalne pred troma rokmi, ak nie o rok skor. V appke som si kupoval listky a sveta zit. Len skoda, ze to chce "penazenku" v appke. Tu platim cez Apple Pay. Aj tie vlaky su vlastne fajn. Vyrazil som z domu, cestou som si kupil listok na statny vlak (aj ked nie v integrovanej) a bolo. Ale taky luxus, ako Ceske drahy, kde mi 5 minut pri vystupovanim hodinky zaklopu na zapastie, ze je cas pripravit sa nemame ani tu 
Z dopravy v strednej Europe som bol vlastne pozitivne prekvapeny. Lebo aj ked sa Regio z Prahy chystalo v chladne decembrove rano mestat hodinu, tak to bolo menej. A aj tu mame vlaky, ktore meskaju mnoho minut zo stanice, z ktorej vyrazaju, takze to nebolo tak neprijemne prekvapive. Plus, cestou na Slovensko to Regio dohnalo, comu sa mi az tazko verilo. Jedina prekerka bola, ze listok na Regio som mal v inej appke v akej sa da objednat napoj/jedlo k sedadlu, takze ma stewardka zvozila, ked som si chcel objednat u nej a ja som potom musel bojovat s tym, aby mal listok v appke, v akej som mal mat. Servis na miesto je v UK snad len v prvej triede (v druhej obcas chodi vozik, ako v lietadle), takze ani to nebol negativny zazitok. Ale zase dalsi dokaz preferencie cash-less u dopravcu.
Z dopravy v strednej Europe som bol vlastne pozitivne prekvapeny. Lebo aj ked sa Regio z Prahy chystalo v chladne decembrove rano mestat hodinu, tak to bolo menej. A aj tu mame vlaky, ktore meskaju mnoho minut zo stanice, z ktorej vyrazaju, takze to nebolo tak neprijemne prekvapive. Plus, cestou na Slovensko to Regio dohnalo, comu sa mi az tazko verilo. Jedina prekerka bola, ze listok na Regio som mal v inej appke v akej sa da objednat napoj/jedlo k sedadlu, takze ma stewardka zvozila, ked som si chcel objednat u nej a ja som potom musel bojovat s tym, aby mal listok v appke, v akej som mal mat. Servis na miesto je v UK snad len v prvej triede (v druhej obcas chodi vozik, ako v lietadle), takze ani to nebol negativny zazitok. Ale zase dalsi dokaz preferencie cash-less u dopravcu.
ja pouzivam IDS BK aplikaciu pre bratislavsku hromadnu dopravu a uz dlhsiu dobu tam vies platit priamo kartou, netreba ziadnu penazenku.
Mozno som sa s tym ponahlal a nechal som sa voviest do omylu. Snad nabuduce budem davat vacsi pozor a peniaze nebudem mat po appkach.
https://e.dennikn.sk/3227000/ekonomicky ... /?ref=list
tu o tom "prave" hovorili v podcaste
https://e.dennikn.sk/3227000/ekonomicky ... /?ref=list
tu o tom "prave" hovorili v podcaste
neviem ako je to na juhu, ale v zilinskom kraji maju obaja dopravcovia(sad zilina, arriva liorbus) moznost platby kartou, samozrejme vratane platby skrz apple/google pay. ak ma niekto dopravnu kartu, na ktoru su viazane zlavy, tak mu staci aj virtualna verzia v mobile. takze minimalne tu sa dost pohli dopredujackb napísal: 07 feb 2023, 14:46 moje srdce poskoci, ked budem na strednom Slovensku a nebudem musiet mat presnu cenu listka, ale vedla sofera bude citacka na karty a ja nebudem mat po vreckach mince troch mien. (o regionalnej appke na listky na Slovensku ani nesnivam) snad to "pravom na hotovost" nezmaria.
zasa v tomto ja zmysel vidim. je coraz menej stanic, kde sa predavaju listky, sprievodcovia potom musia predavat listky a urcite ich treba odlhacit, co tymto poplatkom dosiahnu. aj tak vacsina ludi cuci do mobilov, tak preco by si nemohli kupit listok?ephramko napísal: 07 feb 2023, 16:02 Naproti tomu železnice sa nevedia postarať ani o to, aby im fungovali na staniciach terminály integrovanej dopravy. Vo vlakoch žiadne terminály ani nikdy nemali. Ale hlavná vec, že teraz idú zavádzať 50 centový poplatok za kúpu lístka na pokladni, lebo nevedia zamestnancom platiť ani tých 650€ brutto mesačne a cestujúci sa im majú takto poskladať na výplaty. To sa fakt vyplatí, keď ide cestujúci v regionálnej doprave 1-2 stanice a "manipulačný poplatok" bude pomaly vo výške cestovného.
no mne bolo povedane, ze LiOr take nepodporuje, musim nabuduce urobit vlastny prieskum a nedat na anekdoticke dokazy
na opacnej strane Nizky Tatier ale neverim v taky pokrok 
Pred 3 mesiacmi to boli najkvalitnejší a najlepší noví ministri OLANO vlády. Za ten krátky čas stihol Igor zaútočiť už na 2 z nich a žiadať ich demisiu.
A ako bonus nás presviedča, že slovenské záujmy chráni človek, ktorý má maďarské občianstvo, premenoval sa, aby mal maďarské meno a v posledných voľbách do NRSR ho volilo závratných 2370 občanov zo 4,432,419.
https://www.facebook.com/igor.matovic.7 ... 3NfZYThc3l
https://www.facebook.com/igor.matovic.7 ... 3NfZYThc3l
Mas u mna minusovy bod za odkaz smerujuci do hnoja. 
Skoda ze to nie je real
Skoda ze to nie je real
Je to real, má to na osobnom profile.
https://www.facebook.com/rastislav.kacer
https://www.facebook.com/rastislav.kacer
Jaj, som kukal jeho pracovny profil