Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Ako sa mám postaviť k vzniknutej situácii?

Ísť do toho/počkať na ňu/tlačiť na ňu
15
36%
Nechať ju tak
27
64%

Celkom hlasov: 42

Marinak
Expert
Expert

Re: Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Príspevok od používateľa Marinak »

Včera som sa v komisii bavil so ženským osadenstvom o celej tejto situácii. Tiež si nemyslia, že by som to s ňou mal úplne skončiť. Ona ma má rada a vo svojej podstate nie je zlá baba, ale má zle utriedené priority a je možné, že už sama nemá nad situáciou kontrolu, nevie, kam von z konopí a je dosť možné, že ju aj vydiera. V každom prípade, ako si zariadila, tak má, hoci nevieme nikto, čo je zač.

Rozhodol som sa nateraz to neukončiť, myslím, čo sa týka kamarátskej roviny, poradil mi to kamarát, kamarátka a aj v komisii.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Vyzeráš na celkom nesamostatne sa rozhodujúceho "chlapčeka". Radšej ju nechaj tak, nemá to zmysel, lebo pri najbližšom probléme budeš utekať po radu kamarátkam, kamarátom a poroty.

Ak má tá baba nejaké problémy so svojim frajerom, tak ty jej pomôcť ajtak nedokážeš, lebo ty sám máš problém, ktorý nedokážeš vyriešiť bez pomoci iných. Nedozrel si na to, zmier sa s tým, toto nie je tvoja liga, nájdi si nejakú slobodnú.
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

Prepáč, ale ja som bol rozhodnutý už dávno predtým a to, že sa príležitostne opýtam na názory iných nerobí zo mňa "nerozhodného blbečka", tak tu láskavo nepíš nezmysly. Názory sa rôznia, či už tu na fóre alebo medzi mojimi kamarátmi, ja som však ten, kto sa musí rozhodnúť a v konečnom dôsledku prijať za svoje rozhodnutie zodpovednosť.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Suhlas s kaykom. Ak by ti 100 ludi poradilo A, a jeden clovek B, tak ak ty sam budes chciet pocut B, tak sa tak rozhodnes.

Ak sa nemylim, tak kamaratka a aj kamarat uz ti neraz radili to iste, co vacsina ludi tu.

Ale ved si slobodny clovek, rozhodnutie urob ty. Len aby si sa este viac netrapil. :)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Marinak ty jeden týždeň nariekaš, že ťa využila, druhý týždeň sa ľutuješ, že ti do života chodia samé mrchy a tretí týždeň si sa po porade s polkou republiky rozhodol, že tomu dáš ešte šancu. Ty si prototyp nerozhodného človeka. Mohol si ju pretiahnuť u nej na byte, ale ty si sa nezmohol ani na vyznanie citov. Kam myslíš, že to s ňou týmto tempom máš šancu dotiahnúť?

Ja som ti tu už viackrát poradil, začni od seba. Ale prísť na to už musíš sám.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Súhlas. Mariňák môže začať pracovať na sebe - aj nemusí. Je to na ňom.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

No comment
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Marinak, po precitani tvojho prispevku si presne hovorim, ze ti tu napisem, ze chces od nas rady, aj od kamaratov. Ale vyberies si len take, ktore ti odporucia, ze sa nemas na nu vykaslas. No a toto zrovna napisali hned po tvojom prispevku.

Si presne taky isty ako banda antivaxerov - jeden lekar povedal, ze vakciny su skodlive a 1500 inych lekarov povedalo, ze vakciny su prospesne, boli na tu studie a ine. Antivaxeri si vybrali toho jedneho lekara, ktory povedal o skodlivosti vakcin a vsetko ostatne ignorovali. Tak isto aj ty ignorujes rady a nazory ludi. Vyberies si len to co chces naozaj pocut.

Vysvetli mi, ze preco si sa vobec s ludmi v komisii bavil o sebe a tejto babe? Pocul si azda malo nazorov tu na fore? Azda ti nedali kamarati a kamaratky svoj nazor? Alebo si len chcel pocut aspon jeden nazor z komisie, ze to nemas vzdavat a mas s nou byt v kontakte?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kayko napísal: 22 jan 2023, 21:42 Vyzeráš na celkom nesamostatne sa rozhodujúceho "chlapčeka".
neviem, či to niečomu pomôže, ale súhlasím
Klon Terepina pôsobiaci v inej oblasti, ale inak sú si podobní až priveľmi
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Výnimočne súhlasím aj s hekerom. No na doplnenie - mne to tak príde, že chce niečo čo nemôže mať. Ale jej frajer bude ťažký oriešok na odstavenie. Na to by bolo treba vela skúseností a naozaj sa mu aj fyzicky rovnať ak by došlo na inú výmenu názorov.
Tá baba bud sa ho teda bojí alebo sa mu chce podriadovat prípadne sa jej vyhráža, ale ak si hentaký najde zamienku može to zle dopadnuť.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Precitala som si 10 stran od mojej poslednej navstevy. Teda raz som to tu citala pred sviatkami. Suhlasim s tym co sa tu popisalo. Ja som tomu davala nadej, ale vidim, ze tu nadej nie je ziadna. Je zadana, asi aj spolu byvaju.

Teraz k veci. Zarazilo ma, ze posledne prispevky od Marinaka sa tu spomina spojenie, ze ju asi "vydiera". Toto ma velmi uputalo a zaujimalo by ma co tym Marinak sleduje alebo co sa tym sbazi obhajit? Chces tym Marinak obhajit svoju neschopnost ked si bol u nej? Alebo si chces vsugerovat to, ze sa ti neozve? Maj Boha pri sebe a vrat sa nohami do reality.

Co teda sledujes tym vydieranim? Ze by ju zmlatil, ak by sa rozisli a odisla by od neho? To si domyslas preto, ze bol velky a svalnaty? Alebo mam jej nahe fotky a vydiera ju? Alebo by nemala kde byvat a tak ju vydiera, ze ju vyhodit z bytu? Skus mi to vysvetlit, pretoze si tu vydieranie spomenul zo trikrat a to uplne bez vysvetlenia.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

moj nazor je ze marinak si tym vydieranim len hlada barličku ako obhajit to ze ju chce aj napriek tomu ze je zadana. ale fakt podla mna to nema zmysel riesit uzavreta vec. Pozri ja to nemyslim zle ja ta aj chapem idealizujes si ju ste obaja pravnici pritom je ešte aj pekna v tvojich ociach aktivne s tebou kecala ja chapem čo to je keď ma človek pocit že našiel presne tu ktoru chce. Ja si dokonca myslim to iste co kayko keby si po nej vystartoval u nej doma tak minimalne ten sex by bol urcite. Lenze tento vlak už nejde ona je ZADANA a očividne to NECHCE zmenit nech su uz dovody ake su.... Hladaj inu a makaj na sebe lebo sa ti kludne moze stat ze pri inej budeš opakovať tie iste chyby.... a hlavne neži v tom však ja si počkam pokial sa rozide ja inu nechcem lebo sa nedočkáš.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kazdy by sa mal naucit, ze vztah ma mat z dlhodobeho hladiska nejaku, aspon pribliznu vyrovnanost síl oboch partnerov. Nie je jednoduche to vysvetlit. Ale ide o to, že keď jeden z partnerov ma neustale vyrazne "navrch", napr tym ze o vsetko podstatnom vo vztahu rozhoduje, tak to nikdy dlhodobo nebude fungovat. V Marinakovom pripade to bolo jasne od zaciatku, ze ten kto "nosí nohavice" je ona. To by nemusel by v tomto pripade az taky problem, pretoze pokial je muz povahovo trochu submisivnejsi, na com nie je nič zlé, kazdy sme nejaky, tak jemu to nemusi vadit. Lenže ide o to, že pravdepodobne to bude vadit neskor tej žene, pretoze zeny dlho nevydrzia s muzom ktory sa im nezda dostatocne "chlap". Zeny cakaju ze muž bude aktivny a ked taky nie je, tak sa toho sice chopia samé, lenze potom ich tato hra prestane bavit, lebo taky chlap im je nanič.
A tu je aj pricina, preco doteraz je Marinak sám. Chlap proste musi vediet co vo vztahu so zenou jej este dovoli a co uz nie. Je tazke najst tu rozumnu mieru aby to nebolo prestrelene a "machisticke" a zaroven aby to plnilo svoju funkciu. Maloktora zena ale chce muza s ktorym si moze hrat ako s handrovou babikou..Ale dobra sprava pre Marinaka je, ze do urcitej miery sa to da naucit :)
A teraz nazorny priklad: napr si dohadujete stretko, este sa poriadne nepoznate a ona uz dvakrat odmietla, lebo jej do toho nieco prislo. To znamena, nabuduce ked ona navrhne datum kedy by mohla, tak on ma povedat, ze vtedy on nemoze a treba sa dohodnut na inom termine /najlepsie navrhnut taky,o ktorom vieme ze jej objedktivne moc nevyhovuje /. Proste pochopit ze socialne vztahy su ako hrat šach: Ak bude jedna strana hrat prilis dobre a tvrdo, tak hra velmi rychlo skončí. Umenie je neustale sily na oboch stranach vyrovnavat iba tak sa hra predlzi.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ono skôr ideálne by mali byť tie sily vo vzťahu približne vyrovnané, ale poznám aj prípady, kedy má žena na vrch skoro vo všetkom a napriek tomu je pár spolu už desaťročia.

Extrém je príklad manželskej dvojice z môjho vzdialenejšieho okolia. Sú spolu už skoro 30 rokov, pracuje a zarába len muž, ale žena má 100%-nú kontrolu nad všetkými rodinnými financiami. Vrchol je to, že žena dáva mužovi 1000 Kč mesačne na palivo a ten si nemôže dovoliť prejazdiť viac. Chlap je totálny podpapučák a nemôže si kúpiť ani rožok bez toho, aby mu na to dala jeho žena peniaze. No ja by som sa na jeho mieste na tú ženu už asi dávno vykašľal, ale ak s ňou chce zostať, tak by to mohol vyriešiť veľmi jednoducho a otočiť to - žene by posielal na účet vreckové, keďže tá je závislá na ňom, nie opačne :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pilifo
tak to je extrem čo si opisal, takych pripadov štatisticky asi vela nebude :)

zaujimave video
kompi
Medium Professional
Medium Professional

gogo by si sa divil ale aj ja poznam jeden taky pripad. chlapik slusne zaraba a vsetko ide jeho zene on si chodi pytat na vsetko a jeho zena nezaraba... nepochopim
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Aj ja poznam taky pripad, dokonca dva. Nic to nemeni na tom, ze su ti vynimky a gogo ma pravdu, a bude sa to tykat vacsiny zien (vacsiny vztahov).
kompi
Medium Professional
Medium Professional

tak aby som to uviedol na pravu mieru chlapik je rocnik 69 cize po 50tke zena tiez. ono ale ono je vsetko asi ok ked to obom vyhovuje no ja by som toto rozhodne nechcel
gogo956
Redeemer
Redeemer

kompi, Hensym
verím, ale to budu už vsetko asi manzelstva existujuce desiatky rokov a to je nieco ine, ako vztah iba sa tvoriaci, na svojom zaciatku, resp. v prvych rokoch. :)
Vynimky z pravidla sa najdu vo vsetkom.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

a v com je to ine? to ako to ze som zo zenou povedzme 20 rokov je dovod nato aby jej chodila moja vyplata na ucet a aby som si od nej musel ako školačik pytat vreckove? podstata je rovnaka ale uz velmi odbacame od temy ale kazdopadne marinak dostal rady. ja si osobne myslim ze to je uzavreta vec a marinak ono to preboli :) len sa pouc s toho.
Napísať odpoveď