Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Príspevok od používateľa cORP. »

vsetky ceske stanice ktore sa odstranuju su sucastou balika doplnkovych stanic, je to riesene podpisom dohody retranzmisii, kazdopadne uz im vadi aj to, ta firma ktora tie tv dodavala k nam bola registrovana na Cypre, cize mierny oser, kazdopadne je to tazko takto, JOJ a Markiza su svine, dokonca istu dobu mali problem s archivom, preto v Orange mame len 7 dnovy archiv pre stanice Markizy, istu dobu lobovaly aj za to aby sa nahravky nedali pretacat kvoli reklamam
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Nechápem prečo každý plače nad týmto krokom, veď sa tam vysielal rovnaký odpad akurát v českom jazyku, prima zoom každých 10 min reklama... Jediné čo nám môže chýbať je ČT Šport
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som tiez trochu prekvapene cital tuto diskusiu. ale tak to je kazdeho osobnych preferenciach, my celkovo telku nepozerame uz zopar rokov, je uplne jedno ci sk, cz alebo zahranicne stanice. stale sice platim za nejake internetove vysielanie, zacali sme s tym kvoli detom a rozpravkam a teraz uz aj ti radsej pozeravaju na roznych streamovacich sluzbach (aj 4 rocne dieta pochopilo ze je lepsie si vybrat co chces pozerat a kedy to chces pozerat a dokonca v tom nemat kazdych 10 minut tie iste reklamy) a realne to platim len preto ze som do toho zapojil svokrovcov a nejak mi je trapne ich nahanat aby si to platili sami :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mne sa práveže na "káblovke" páči to, že si pozriem niečo, čo som nikdy nechcel pozerať a ani som nevedel, že to existuje. :D A môj provider už dlhé roky má 14 dňový archív zadarmo, takže reklamy nepozerám a tiež si v podstate vyberám, čo si pozriem a kedy si to pozriem. Moderná káblovka je skoro ako keby som mal viacero streamovacích služieb. Len s tým rozdielom, že na novú epizódu musím čakať. Ale tak to má aj HBO a dokonca aj Netflix uvažuje, že začne vydávať 1 epizódu za týždeň.

To už sú dávno minulé časy, kedy sme museli rýchlo utekať domov, aby sme nezmeškali seriál.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"aj 4 rocne dieta pochopilo ze je lepsie si vybrat co chces pozerat" - o tom to je. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal: 22 feb 2023, 22:53 Mne sa práveže na "káblovke" páči to, že si pozriem niečo, čo som nikdy nechcel pozerať a ani som nevedel, že to existuje. :D A môj provider už dlhé roky má 14 dňový archív zadarmo, takže reklamy nepozerám a tiež si v podstate vyberám, čo si pozriem a kedy si to pozriem. Moderná káblovka je skoro ako keby som mal viacero streamovacích služieb. Len s tým rozdielom, že na novú epizódu musím čakať. Ale tak to má aj HBO a dokonca aj Netflix uvažuje, že začne vydávať 1 epizódu za týždeň.
presne toto sa rychlo naucili moje deti ze je 100x lepsie pozerat nieco z archivu ako live prenos.

otazky mam ale dve, za prve, ked aj tak pozeras a vyberas z archivu tak vlastne nikdy nebudes pozerat to co si nikdy nechcel pozerat a ani si nevedel ze to existuje.
za druhe, preco sa obmedzovat na 14 dnovy archiv ked mozes mat na streamovacej sluzbe serial komplet od zaciatku do konca.

s tym cakanim na novu epizodu je to rovnake, ano, ale to plati len pre serialy ktore prave vychadzaju. ked si ale chcem pozriet starsi serial? napriklad teraz som na disney+ zacal pozeravat MASH. je to tam komplet, od zaciatku do konca, aj anglicky aj cesky a davkujes si to ako chces. mozno nejaka TV stanica tiez vysiela MASH ale v zasade si odkazany na par dielov ktore sa nachadzaju v archive prave.

inak este k tomu "chcem nieco pozerat ale nechcem nic vyberat", toto uznavam ze tiez mam niekedy problem, vyberova paralyza... ale aj na to existuju riesenia pri streamovacich sluzbach. minimalne netflix ma (teda mal, ako som prave zistil v januari to zrusili) tlacitko "surprise me" ktore ti proste nahodne nieco vyberie. tiez existuje plno online stranok ktore ti na zaklade streamovacej sluzby vedia ponuknut nieco nahodne. a v konecnom dosledku ti nic nebrani v netflix appke zavriet oci a nahodne si nieco vybrat :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Trosku budem zniet ako keby som sa ozyval z jaskyne, ale streamovacie sluzby zatial nevyuzivam, no zaujimalo by ma ci je to vsetko iba anglicky obsah s titulkami, pripadne je tam aj dabing? A su tam aj ine jazyky nez anglictina? Mam na mysli taky netflix, pripadne ine sluzby.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, Netlix ma dost filmov a serialov aj v cestine (dabing).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

take HBO MAX ma myslim uplne vsetko minimalne otitulkovane a vacsinu obsahu ma aj dabovaneho. disney+ ma toho tiez dost dabovaneho a netflix to dlho neriesil a postupne dobieha.

inak pre niekoho by mozno mohlo byt zaujimave aj voyo, uz som nad tym par krat uvazoval ze vyskusam, sameho by ma to nikdy nenapadlo lebo som mal v hlave ze voyo je ten isty odpad co chodi na markize akurat to streamuju, ale kolegyna to ma v ramci O2 pausalu alebo takeho niecoho a vraj je tam velmi vela obsahu pre deti a aj starsich filmov a samozrejme vsetko je dabovane.

Autoeditácia príspevku po 2 min 7 sek:
a som bol napriklad prekvapeny ze som na filmtoro hladal jeden menej znamy serial ze kto ho streamuje a povedal ze prave voyo (ako jedine) ale filmtoro je ceska stranka a neviem ci ma ceske voyo rovnaky obsah ako slovenske voyo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 23 feb 2023, 13:16 otazky mam ale dve, za prve, ked aj tak pozeras a vyberas z archivu tak vlastne nikdy nebudes pozerat to co si nikdy nechcel pozerat a ani si nevedel ze to existuje.
za druhe, preco sa obmedzovat na 14 dnovy archiv ked mozes mat na streamovacej sluzbe serial komplet od zaciatku do konca.
1. Technicky áno. Ale myslel som to tak, že pri tej ponuke dajme tomu 100 televíznych staníc už si dokážeš nájsť niečo, čo ťa zaujme a ani si nevedel, že to existuje. Ako rôzne programy a filmy pre menšinového (nie toho menšinového) diváka. Dokumenty, iné ako hollywoodske filmy a pod. Väčšinou sa to ťažko hľadá na nete a ak aj človek nájde, tak zase nenájde titulky. Takto to máš s titulkami alebo s dabingom v telke.
2. Áno. To je výhoda. Ale zase už keď človek pracuje a má aj deti a pod., tak už si nemôže dovoliť presedieť 1-2 dni od rána do večera pri telke a pozrieť si všetky časti. Sám si to začne postupne dávkovať, presne ako to robí káblovka a televízne stanice. Mne osobne tých 14 dní stačí na pozretie toho, čo som zameškal než to zmizne... Prípadne mám automaticky zadarmo nejakých 500 minút. Takže môžem dať nejaký seriál nahrať stlačením 1 tlačítka. To ti zostane uložené až pokiaľ to sám nevymažeš.
retkvic napísal: 23 feb 2023, 21:04 Trosku budem zniet ako keby som sa ozyval z jaskyne, ale streamovacie sluzby zatial nevyuzivam, no zaujimalo by ma ci je to vsetko iba anglicky obsah s titulkami, pripadne je tam aj dabing? A su tam aj ine jazyky nez anglictina? Mam na mysli taky netflix, pripadne ine sluzby.

Titulky sú dnes už v podstate úplny základ. Streamovacie služby chcú mať minimálne svoje "ťahúne" nadabované. Dokonca do slovenčiny. A dabing sa už robí aj na menej populárne seriály. Väčšinou tam máš multilanguage verziu, takže ak chceš pozerať Game of Thrones v hindžtine...nech sa páči, ale tak si asi nemyslel tú otázku "sú tam aj iné jazyky ako angličtina". :D Ak si to myslel tak, či tam je aj iná ako americká produkcia, tak by som to povedal tak, že gro je americká produkcia. Ale HBO malo aj československú produkciu, vyrobili pár seriálov s CZ/SK hercami a potom sa to otitulkovalo/nadabovalo do angličtiny. Prípadne kúpia nejaký zaujímavý dokument/film z 3. krajiny aj keď sa na výrobe nepodielali.

Inak celkom sranda je si občas pustiť to komentované vysielanie pre nevidiacich. :D :D "Pán Monk ide po ulici. Pán Monk chytá každú lampu okolo ktorej prejde. Natalie vytiahla vlhčenú vreckovku pre pána Monka. Pán Monk si utrel ruky a spokojne sa usmieva." :D
retkvic
Addict
Addict

Ano bolo to myslene ci je tam aj inej produkcie nez americkej.

Mne zase reze usi ak niekde do sprav alebo aj dokumentov zmiesaju to komentovanie pre nevidiacich a neda sa to vypnut, ale hlavne ked sa tie hlasy prekryvaju, sem tam je to pocut na ct spravach, pripadne na nejakom sk dokumente nezavyslych autorov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To si asi mýliš so simultánnym tlmočením alebo ak je to v dokumente, tak je to nízkorozpočtový dabing. Lebo v správach a dokumentoch kde je nejaký komentár/rozprávač nie je treba komentované vysielanie pre nevidiacich. Nevidiaci totiž počujú. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal: 24 feb 2023, 21:201. Technicky áno. Ale myslel som to tak, že pri tej ponuke dajme tomu 100 televíznych staníc už si dokážeš nájsť niečo, čo ťa zaujme a ani si nevedel, že to existuje. Ako rôzne programy a filmy pre menšinového (nie toho menšinového) diváka. Dokumenty, iné ako hollywoodske filmy a pod. Väčšinou sa to ťažko hľadá na nete a ak aj človek nájde, tak zase nenájde titulky. Takto to máš s titulkami alebo s dabingom v telke.
2. Áno. To je výhoda. Ale zase už keď človek pracuje a má aj deti a pod., tak už si nemôže dovoliť presedieť 1-2 dni od rána do večera pri telke a pozrieť si všetky časti. Sám si to začne postupne dávkovať, presne ako to robí káblovka a televízne stanice. Mne osobne tých 14 dní stačí na pozretie toho, čo som zameškal než to zmizne... Prípadne mám automaticky zadarmo nejakých 500 minút. Takže môžem dať nejaký seriál nahrať stlačením 1 tlačítka. To ti zostane uložené až pokiaľ to sám nevymažeš.
dokumentarne filmy su fakt problem, streamovacie sluzby toho vacsinou moc nemaju... netflix ma asi najviac dokumentov a disney ma pod sebou national geographic. hbo si myslim ide len nejaku tu svoju tvorbu.
skusal som mesiac aj Curiosity Stream (vtedy za to chceli len nejake 3 eura na mesiac, teraz uz 6) ale musim sa priznat ze zase az taky pozeratel dokumentov nie som aby som potreboval samostatnu streamovaciu sluzbu. a samozrejme tam sa ziadna lokalizacia nekona, pravdepodobne ani len tie ceste titulky tam nebudu, max tak anglicke.

ja musim povedat ze aj so svojimi dvoma detmi som celkom slusny binger... vacsinou je to teda skor taky podmaz popri inych cinnostiach ale to som ozaj schopny pozriet aj 10 dielov za sebou (pri 20 minutovych sitcomoch) a to by sa mi skratka s telkou nepodarilo. na druhu stranu ako podmaz k nejakej cinnosti by som si mohol pustit prave telku a neriesit co tam ide ale to mi proste uz pride take divne, otravne reklamy a nahodou pojde nieco co ta zaujima a ty chces dalsi diel a mas smolu...
a tu proste ten stream vyhrava, lebo ti ponuka vsetko a hned. dostal som chut si na obed pozriet jeden diel The Office? lezim doma chory a mam cas na 8 hodinovy binging?

inak najviac neamerickej produkcie ma asi netflix.
teraz netflix umoznuje filtrovat obsah podla jazyku a az som prekvapeny kolko je tam originalnej europskej produkcie. a tiez vseliake filipinske telenovely a korejske uletene filmy...
retkvic
Addict
Addict

ephramko napísal: 24 feb 2023, 23:23 To si asi mýliš so simultánnym tlmočením alebo ak je to v dokumente, tak je to nízkorozpočtový dabing. Lebo v správach a dokumentoch kde je nejaký komentár/rozprávač nie je treba komentované vysielanie pre nevidiacich. Nevidiaci totiž počujú. :D
Nie nemylim, naozaj to tam niekedy je a nie je to dabing ani tlmocenie.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím
Orange nevysiela Sport 1 aj s SK jazykovou stopou?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Sport 1 HD HD Šport cze, slo
Sport 2 HD HD Šport cze, slo
nejakymarko
Addict
Addict

Včera cez F1 to určite nešlo prepnúť. Bola možnosť len CZE
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sice CZE, ale slovensky komentator. Ci???
nejakymarko
Addict
Addict

Nie nie. Bol klasicky český komentár
Napísať odpoveď