Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

ked si raz uvedomis, ako si sa v problematike premorenia mylil, tak daj vediet
jackb napísal: 01 mar 2023, 18:19Na tom Sme sa pise o "ministerstve energetiky". Takze cokolvek co tvrdi, je pre problematiku asi tak relevatne, ako ked sa ku virusu a ockovaniu proti nemu vyjadrovali zubni a kozni lekari.
Napriek tomu má postoj ministerstva energetiky význam. Na zmene jeho postoja sa podieľal tím zložený z desiatok tisíc odborníkov z rôznych špecializácií, či už išlo o fyzikov, dátových analytikov, alebo molekulárnych biológov.
hlupy ignorant :smt006

ocakavam, ze do konca roka 2023 bude teoria o uniku z wuhanskeho labaku povazovana za tu jedinu spravnu (kvoli nespolupraci Ciny nepotvrdena, resp nepotvrditelna), napriek tomu, ze este donedavna to bolo povazovane za hoax a ludia boli za informovanie o tejto skutocnosti ostrakizovani
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

To pejorativum patri Tebe za ignoraciu grafov.

Ludia, ktori si myslia, ze Fauci v Cine kupil virus by mali dostat pozoronost odbornikov a nie medialny priestor. Nastasie, nie je na tom hoaxe konsenzus, preto je stale spravne nevenovat sa tym bludom.
beardie
Redeemer
Redeemer

7x som ti ho vysvetlil, cital si tie moje texty?

kto presne si mysli, ze Fauci kupil virus?
su s nami v tejto forumovej miestnost?

historia nam ukazuje, kde je pravda, dockaj casu ako hus klasu
jackb
Redeemer
Redeemer

Nevysvetlil. Cakal som, ze priznas ako si sa v prorokovani premorenia (najma vo Svedsku) mylil, lebo data hovoria opak. Dockal som sa grafu z Belgicka, Rakuska a Nemecka, o ktorych nebola diskusia. Potom si to este hral na slovickarenie "na" a "s", ktore su pre Teba existencne dolezite, no Svedi to maju podla vsetkeho v pazi. A to je pre diskusiu o udajoch zo Svedska podstatne.

Ano. Historia ukazala kde je pravda s premorenim, kde je pravda s ockovanim a kazdy pricetny vie, ze Pekova, Blaha alebo Trump nemali pravdu pred troma rokmi, nemaju ju teraz a nebudu ju mat ani o storocie.
beardie
Redeemer
Redeemer

preco neakceptujes rozlisenie NA a S?

podla teba premorenie neexistuje pri ziadnej chorobe alebo len pri covide?

kde sa podla teba poprvykrat covid vyskytol? na wuhanskom trhu, vo wuhanskom labaku alebo niekde inde?
jackb
Redeemer
Redeemer

dovolim si odpovedat otazkou: preco by som mal? ak to nerobi vacsina vlad vo svete, preco by som mal ja?

pri covide sa premornie este neukazalo tak, ako promovane od priblizne maja 2020. pri inych druhoch chorob, kedy je imunita dozivotna to premorenie funguje. nemame opakovane detske kiahne ci ineho ochorenie, voci ktorym sa nasa generacia neockovala, prekonali sme ich a mame do smrti pokoj.
ja by som bol velmi rad, ak by som nemal covid uz nikdy. raz mi bohato stacilo a to som ho mal este relativne lahky.

divoko mutujuci virus sa objavil u divych zvierat, ktore potom doniesli do labaku. ja "leak" prekladam ako nahodny unik. teda nebudem oponovat tvrdeniu, ze sa pracovnik nedostatocne dekontaminoval a zamierlil si to na trh. ale virus ako (poriadne nepodarena) zbran, ktoru si objednala polostatna firma je pre mna dobry tak do filmu o Jamesovi Bondovi a nie do serioznych novin.
beardie
Redeemer
Redeemer

no podla mna je dost podstatne vediet, ze clovek, co zomrel na rakovinu, nie je vedeny medzi umrtiami na/s covidom

premorenie funguje u covidu uplne rovnako ako u inych respiracnych ochoreni, aj chripkou sa mozes nakazit viackrat

zoonoticky prenos je skor nepravdepodobny, pretoze zatial nebol najdeny ziaden medziclanok
Analýza zoonotického původu nejprve konstatuje všem známé okolnosti: kde se vyskytovaly příbuzné coronaviry, seznam 23 blízce i vzdáleně příbuzných virů, kde se nachází geograficky jejich nositelé, a že by bylo zapotřebí zvířecího mezičlánku, který by virus přenesl z jeskyní jižní Číny 1000 km do Wuhanu, a že za tři roky usilovného pátrání se nikomu nepovedlo takový mezičlánek najít a zdokumentovat – přitom např. při epidemii SARS byly tyto mezičlánky bezpečně identifikovány do 6 měsíců

Bod A: epidemiologie COVID-19 se výrazně liší od předchozích, prokazatelně zoonotických nákaz. Zoonotická onemocnění totiž za sebou vždy zanechají i řadu „slepých větví“ – mutací viru, který se sice dokáže přenést ze zvířete na člověka, avšak již nikoli ze člověka na člověka. Tyto slepé větve virových mutací lze geneticky a serologicky zdokumentovat a pro zoonózy zdokumentovány jsou – ale pro COVID nikoli.

Mimo to takové zoonotické přenosy zanechávají epidemiologickou stopu. Záhy po přenosu ze člověka na člověka šlo dohledat mnohočetné zvířecí přenašeče – nikdy to nebyl jen jediný přenos ze zvířete na člověka. Vždy vzniklo více ohnisek zvíře-člověk nezávisle na sobě, a z nich se pak epidemie člověk-člověk šířila paralelně. Oproti tomu stojí v příkrém kontrastu COVID-19, který se rozšířil z jediného ohniska ve Wuhanu a bez nalezeného zvířecího přenašeče

Zkoumá merit hypotézy o Wuhanském zvířecím trhu. Ve prospěch této teorie hovoří, že k němu bylo dohledáno 33% prvotních případů mezi lidmi. Také to, že zvířata na uhanském mokrém trhu byla nakazitelná COVID. Jenže genetické testy prvních vzorků COVID postrádaly adaptivní mutace po přenosu ze zvířat – a naopak naznačují, že se mohlo jednat spíše o reverzní zoonózu, kdy lidé nakazili COVIDem zvířata na trhu.

Extrémně zajímavé je také geografické rozložení – zdokumentované symptomy COVIDu z přelomu prosince 2019 a ledna 2020 se naprosto disproporčně koncentrují v těsném sousedství Wuhanského virologického institutu, nikoli u Wuhanského mokrého trhu
mozno by naozaj stalo za zvazenie ten clanok si precitat
jackb
Redeemer
Redeemer

ak je pacient oslabeny rakovinou a dostane do toho covid, tak je ten pribeh iny ako keby medzi covidove umrtia pripisali aj toho, ktory mal rakovinu, no covidu sa vyhol. to iste srdcove prihody. ak covid sposobuje miokarditidu a kardiaka dorazi, je to ine ako umrtie na zastavu srdca a len sa dopise do statistik pre covid.

ano, chripkou sa da nakazit viackrat, ale o longflu ci postflu som nepocul. aj ked teda su ludia, ktorym aj ta celkom zavarila.

ja som Mrcasika cital v lete 2020 a to jeho dielo uz malo vtedy par mesiacov. chybali mi tam zdroje. inak je to ako kazdy iny blog na tom webe: fikcia.
z citacie, mam pocit, ze to sa cele toci okolo toho, ze ludia pojedli netopiere. ja sa priklanam k moznosti, ze tie netopiere skumali. a pokojne aj ked boli z regionu 1000km daleko. nie je problem jedince, alebo ich tela zobrat a doviezt do labaku. Brnaci chodia brat vzorky zo zvierat v Antarktide. to je viac ako 1000km daleko. ak siel zle dekontaminovany laborant z prace na trh, tak sa tam mohli nakazit tie zvierata, ktore potom ludia pojedli.
ak je SARS2 vylepseny iny virus, preco by vypustali verziu, ktora nema smrtnost ani 1%, ohrozuje tych najslabsich,... ak by virus zabijal najma ludi v produktivnom veku, s idealnym BMI, sportovcov... tak by aspon bolo vidno, ze to vylepsovanie malo daky zmysel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príbeh to môže byť iný, ale podľa švédskej metodiky je to umrtie na covid
Začalo to obyčejnou chřipkou, která se mi protáhla na osm měsíců. Oficiální diagnóza zněla chronická únava, přestože jsem splňovala základní charakteristiky pacienta s chronickým únavovým syndromem
vôbec sa to nepodobá na longcovid

A akú ma smrtnost? Niečo okolo 0,3?
Urcite ohrozuje len najslabších? Vedel by si konkretizovať ktoré vekové skupiny?

Preco by ju mali vypúšťať? Gain-of-function výskum nemá vplyv na náhodné vynesenie
jackb
Redeemer
Redeemer

https://www.dni.gov/files/ODNI/document ... rigins.pdf
We judge the virus was not developed as a biological weapon. Most
agencies also assess with low confidence that SARS-CoV-2 probably was not genetically engineered; however, two
agencies believe there was not sufficient evidence to make an assessment either way. Finally, the IC assesses
China’s officials did not have foreknowledge of the virus before the initial outbreak of COVID-19 emerged.
Tymto by som diskusiu na temu Mrcasikovho diela uzatvoril.

Cital si to dobre? Lebo ak niekto zomrie na rakovinu a covid nemal, preco by ho ktokovlek pisal ako obet covidu? Ci uz vo Svedsku, alebo na Slovensku. Rozne entity to aspon na Slovensku vykrikovali, a rad by som vedel co povedali do zapisnice, ked ich OCTK poziadali o vysvetlenie.

Maju desiatky percent ludi po chripke take prejavy ako ta pani na idnes?

Pri tej skupine zomretych na SARS2 som pouzil najma. Na to by som dal opat doraz. Zomreli aj ludia, ktori do tej skupiny 'najslabsich' nepatria. Ale 0.3% to teda nie je. Je to viac, aj ked na poriadnu biologicku zbran, ktora by bola dobrou investiciou financi a casu to stale nevyzera.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja si pockam, ako som pisal vyssie, predpokladam, ze do konca roka 2023 bude akceptovana verzia o uprave virusu vo wuhansom labaku a nahodny unik, ja osobne by som sa urcite neohanal studiou z augusta 2021, to je prudko neaktualne
Statistiken visar antalet personer med laboratoriebekräftad covid-19 som avlidit, oavsett dödsorsak, och är rapporterade som avlidna i databasen SmiNet.
tretikrat to sem pisem, tentokrat vyznacujem cervenou, aby si to nahodou opat neprehliadol

desiatky % to nema ani po covide

kolko to je, ak to je viac ako 0,3 % a menej ako 1 %? z akeho zdroja cerpas?
ktore skupiny boli naviac postihnute? podla moznosti, ak by si vedel uviest ich vekove priemery, bol by som ti povdacny
jackb
Redeemer
Redeemer

To co zacalo ako nepotvrdene kecy pred americkou komisiou budu potrebovat velmi silne dokazy na to, aby sa z "low confidence" stalo cokolvek viac.

Prosim Ta, co hovori cas suvedia pred ciarkou prechadzajucou textu cervenym? Podla ma "mali laboratorne potvrdeny covid-19". Ako by si to prelozil Ty?

Klopes na zle dvere. Lekari, ktori sa s tymi ludmi strevaju hovoria o desiatkach % a ja nemam dovod im neverit.

:)
Skusime metodu 67 a 65 opat? su 0,31 alebo 0,300001 viac ako 0,3?
Spanielska chripka mala mortalitu 2,5%. Vzhladom na to, ze pandemii SARS2 nepredchadzala svetova vojna spojena s hladom a celkovym nedostatkom a vdaka pokroku v medicine a rychlosti sirenia informacii si dovolujem tvrdit, ze SARS2 nema mortalitu ani 1%. Mortalitu na Slovensku sme si pocitali uz takto pred rokom.
Najviac zomrelo ludi nad 60 rokov zivota. To neznamena, ze nikto pod 60 nezomrel. A co je este horsie, ti ktori nezomreli maju mnohokrat zivot pokaslany post/longcovidom.
Na to upozornujem uz dva roky - od kedy sa zacalo hovorit o post/longcovide - mladsi clovek ma sancu prezit, no ten zivot mu moze ostat do mizerny.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 02 mar 2023, 18:24 To co zacalo ako nepotvrdene kecy pred americkou komisiou budu potrebovat velmi silne dokazy na to, aby sa z "low confidence" stalo cokolvek viac.
pockame, v tomto som celkom optimisticky, tie Daszakove blaboly budu coskoro zmetene zo stola, potom to pojde velmi rychlo
Prosim Ta, co hovori cas suvedia pred ciarkou prechadzajucou textu cervenym? Podla ma "mali laboratorne potvrdeny covid-19". Ako by si to prelozil Ty?
mam ti zase po 394x vysvetlit, co znamena pozitivna vzorka?!?

a kolko je teda to IFR, ked je medzi 0,3 % a 1 %? lebo som kdesi videl nejaky blabol, ze "SU TO šetK0 lUCke ž1votz", tak ci to nie je neucta

si si isty, ze najviac zomrelo nad 60 rokov? lebo sa mi zda, ze si tomu nechcel dost dlho uverit
nikdy som nenapisal, ze nikto pod 60 nezomrel ;-)
ti, co nezomreli, a maju longcovid su na tom celkom dobre, drviva vacsina z nich uz je vyliecena, nebal by som sa o nich :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Zase Ta to berie? Popredny odbornik na zoonozy blaboli, ale autor sci-fi na blogu ci americky fasita maju pravdu a treba o tom pisat. :(

Jasne, ze su to ludske zivoty. Lenze ak musime verit v to, ze SARS2 je vylepseny virus, tak cisto cynicky vyjadrene sa tak vylepsene nespraval ani v tom najhorsom.

Dohodnime sa na tom, ze ked relevatni lekari zacnu hovorit, ze longcovid uz nie je problem, az potom to prestane byt poblem.

No a okolo tej pozitivity sa vydrzis krutit poriadne dlho. Ano, v byvalej Federacii Vas zatvarali doma len za pozitivny test, bez akejkovlek symptomatiky. Uz minule som pisal, ze to bolo nefer. Inde vo svete sa na test islo len pri priznakoch. Aj do ziadanky o test pri blizkom kontake sa islo cez otazku na dlzku trvania priznakov. Svedi pisu, ze laboratone potvrdene. Takze vacsia istota, ako domaceho samotestu. Neviem preco si to nedas vysvetlit a budes dookola pisat, ze "p0zitivnz t3sT nen1 p0ZiT1vnz"
beardie
Redeemer
Redeemer

znova ta len odkazem na ten clanok
ten popredny odbornik dostal miliony dolarov v grantoch na vyskumy, ktore sa mozu ukazat ako, povedzme, problematicke
nemuselo by to pre neho dopadnut pozitivne

asi ten virus Cinania nestihli vylepsit dostatocne predtym, ako im usiel ;-)
stale pretlacas ideu o biologickej zbrani, mozno by si mohol menej sledovat konspiracne teorie, si jediny, kto o nej dookola hovori

relevantni lekari o tom nehovoria uz dlho, priblizne odvtedy, kym to prestalo byt medialne zaujimave

mozes nam zopakovat, ako vas zatvarali vdaka appke?

o vysledkoch PCR testov, testovani mrtvych virusov a hlavne 35-nasobnom cykle sme sa tiez uz viackrat bavili, pre pripomenutie
jackb
Redeemer
Redeemer

Aha, takze "Mrcasik" odhalil financovanie vyskumu, ktory moze byt podla "Mrcasika" problem. To mi celkom staci, aby som jeho spisbu nemusel citat.

Ak virus nemal byt zbran, preco ho niekto vylepsoval?

No esteze sa tie podcasty s lekarmi neriadia tym, co chces v mediach sledovat.

Nas zatvarali kvoli appke? Myslis alternativu ku tomu, ze mi mal volat brigadnik, ktory chcel odo mna kde presne som bol a mena a telefonne cisla kazdeho kto za X-dni mohol byt v mojom okoli (alebo ako ste to mali v byvalej Federacii)?
Okrem toho, aky zmysel malo vytahovat tohoto slameneho panaka?
Ti mrtvi Svedi boli chori na SARS2, staci to svedskej vlade, musi aj Tebe. Ziadne cykly na tom nic nezmenia. Se stim smiř.
beardie
Redeemer
Redeemer

Je nejaká časť tvojho posledného príspevku, ktorú myslíš vážne?
jackb
Redeemer
Redeemer

Every single.
Sprava americkej vlady vidi low confidence moznosti, ze virus bol upraveny ci vyrobeny. Je mi aky pribeh vymyslel "Mrcasik" ku skutocnemu menu.

Z akeho dovodu budes robit na palici hrot ak to nema byt provizorny ostep? (na viruse si neopecies slaninku)

Lekari v lekarskych podcastoch hovoria o svojich pacientoch s long/post covidom, na ktory nie je liecba. Hovoria to aj bez Tvojho dovolenia a napriek Tvojmu zelaniu, aby sa o tom nehovorilo.

"Zatvarali vas kvoli appke" je Tvoj slameny panak. Nikto nebol zatvarany a stal pri pokladni za clovekom, ktoremu neskor na zaklade symptomov diagnostikovali SARS2. Ja som bol v jednom byte s clovekom, ktory po prvych priznakoch isiel na test a mal SARS2. Nebol som zavrety preto, lebo susedia (ktorych som pocul cez sadrokartovnovu stenu spievat svojim detom uspavanky) mali SARS2. Pre appku, ktoru pouziva pingovanie sa BT mali byt oba scenare identicke. Ja som bol zavrety doma preto, lebo som bol realne close kontakt. Nie preto, ze pri mojej rannej rozvicke som sa minul s clovekom, ktory bol neskor pozitivny.
Dokazes vnimat rozdiely v tychto situaciach, alebo mas iny dovod, pre tvrdenie "zatvarali vas kvoli appke"? Plus aky suvis to ma so Svedskom?

Pacient z rakovinou mohol prezit, ak by nemal SARS2. Kardiak mohol prezit, ak by nedostal SARS2. Clovek na imunosupresivach, mohol zit desiatky rokov, ak by nedostal SARS2. Preco ich pod Teba nesmu evidovat ako obete SARS2?
To zemetrasenie: ak ludia zomru od hladu, su obete. Ale co ti, ktorym na hlavy padol dom? Ich zabil dom a nezomreli od hladu, lebo sa ku nim nedostali potraviny. Preco ludia su ludia zaveleni domom obete zemetrasenia, ale ludia, ktorych SARS2 zabil predcasne, nesmu byt evidovani ako jeho obete?
beardie
Redeemer
Redeemer

si si isty, ze je tam low confidence? cital si ten clanok?
ziaden Mrcasik neodhalil financovanie vyskumu, on len zosumarizoval ten report a vypichol z neho tie podstatne skutocnosti
ty si si Mrcasika zaskatulkoval a jeho text si ani len necital, napriek tomu vystupujes voci nemu ako osobe, nie voci jeho textu, tvoj typicky argumentacny faul
nie si schopny rozporovat text, utocis na autora

btw uplne opakujes pro-cinsky narativ, i ked si to neuvedomujes

podobny vyskum sa robi v mnohych oblastiach, je to skumanie potencialnych moznosti, v tomto pripade moze byt legitimnym cielom skumanie virusu a pripravenie vakciny, ak by sa podobny virus nahodou prirodzene vyskytol, podobne ako v pripade SARS1
to je uplne legitimny pristup

pokojne nech lekari hovoria o pacientoch s post/long covidom, ja ich plne podporujem
ale nebudem akceptovat, ze su to desiatky percent pripadov, ked to nie je ani vonkoncom pravda, je to o jeden az dva rady nizsia hodnota

takze kvoli appke vas nezatvarali, dobre
mozes teda citatelom zopakovat, ako si obmedzoval svoj socialny kontakt, aby nahodou tvoji spolubyvajuci nezostali v karantene?

suvis to nema so Svedskom, ale s tvojou vetou o zatvarani vo Federacii, mam ta citovat? ty si s tym porovnavanim zacal, nie ja :)

problem s umrtiami S covid a NA covid je v tom, ze sa podobne nereportuju umrtia NA a S chripkou
ono to dost kurvi statistiky, vies...

ak ich covid zabil a teda bola to primarna pricina ich smrti, ano, ma sa to reportovat ako umrtie na covid
ale ak ma niekto rakovinu a zhodou okolnosti ma pozitivny test na covid, pricom ani nemusi mat priznaky, bolo by vhodne nevykazovat to ako covidovu smrt, lebo ta rakovina prilozila vacsiu ruku k dielu

P.S.: napisal si 5 odstavcov k mojej jednej vete, ci to myslis vazne, to je hodne zamyslenia sa
jackb
Redeemer
Redeemer

“Mrcasik” v roku 2020 vestil snad z kavovej usadeniny a musel som tie zvasty citat. Potom bolo jeho dielo tu ohladom ockovania. Tiez to boli kydy. Dnes zivy dalsiu konspiraciu a ja to mam citat?
Dva a polroka Ti pisem, ze je dolezite kto informaciu podava. Ak Flégr a Hel napisu, ze virus vyrobili v labaku a potom ho odtial vypustili, je to blizisie ku pravda, ako ked anonym za nickom pise fantasticke magoriny.
Rovnako, tri roky tu boli postovane nazory roznych irelevantnych lekarov a to co sa im prisnilo sa davalo na vyssiu uroven ako konsenzus odbornikov.
V USA nie je konsenzus na tom, co fantaziruje “Mrcasik”. To by malo stacit a mohli sme si usetrit more casu.

Myslis, ze je spravne nazyvat sposob, akym sa robi veda “argumentacnym faulom”? Ak napriklad Ty vydas studiu o oblasti GIS, nikto v GIS by jej nemal venovat pozornost, lebo v tej oblasti nemas odbornost. Uz chapes, preco je dolezite kto publikuje informacie, alebo sa ku tomu opat vratis?

Pro-cinsky narativ je napisat, ze nemali dosledne postupy a virus zo zvierata vyniesli vonku?

Vidis vakciny! Aj to je vec, ktoru konspiratori opakuje do zblnutia. Vraj boli velmi skoro.

Nuz, ked Ty vies, ze lekari klamu o percente postcovidovych pacientov, skusk im pisat “how dare you?!” pod podcasty a do mailu.

Ja som napisal, ze Vas zatvarali ked ste mali pozitivny test bez priznakov, co bolo nefer. Ty si si potreboval spomenut na britsku appku.
Ak ludia, s ktorymi byvas pod jednou strechou trpeli pocas prveho lockdownu zachvatmi psychozi, budes sa spravat tak, aby v tom stave boli opat a kvoli Tebe (napriek tomu, ze na Teba v neberu ohlad v nicom)? Ja nie.

Malo Svedsko ministra Matovicsona z Trnavborgu, aby minalo peniaze zo statnej kasy na PCRka ludi bez priznakov?
Ak sa nedelia mrtvi na tych s chripkou, alebo na, preco pocitujes nutnost robit to pri SARS2? Pri akej inej chorobe sa toto robi?
Napísať odpoveď