Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Blastbit »

Skoda zamykat tuto temu ked stačí obmedziť pristup do temy pre 2 osoby. Tým pádom admin nemusi mat starosti s touto temou.
Ja som si obmedzil svoj pristup dobrovolne do LVP tem, tak po 350 stranach balastov v tejto teme by bolo fajn to urobiť aj tu beardiemu a jackbovi. A to pritom viacmenej s obidvomi súhlasim a aj ked si viac rozumiem s jackbom v diskutovaní.
Názorová zhoda v 90% prípadoch je nereálna medzi nimi a 3 roky tohto písania aj čítania nikomu neprospeju - Manaus, Florida koho to zaujima?
Tieto pol stranové litánie jednotlivcov nemaju zmysel ( ja som za litánie bol viackrát kritizovaný, zhadzovaný tak merajme jedným metrom)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

jackb svoj pristup dobrovolne obmedzit nechcel, naopak, obvinoval ma z klamstva, ze mu chcem zakazat pristup :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

lenze on ho "definoval" bez dostatku dokazov. druha a dalsie vlny mu ten domcek karat zhodili. Ty odmietas realitu a stojis si za tym, co vyrastlo na hlinenych nohach a spadlo.

nechapem, preco mna musis tahat do konspiracii, ked z kospiracnych bluwebov tu z nas dvoch zdielas informacie len Ty a este ich predkladas ako pravdu.

neide o utekanie pred virusom. ide o to nenakazit inych. nebyt voci nim b

Ty si tvrdil, ze Svedsko malo napriek vysokej prvej a druhej vlne najlepsiu excess mortality. Ich graf poctu mrtvych, alebo najnovsie data z OWiD ukazuju opak. Preco je tak tazke odmietat realitu?
Virus, ktori zabil za tri roky 6,88M ludi ma skodlivost len nafuknutu mediami? Skusil si brat ohlad na to, ze Svedom stacili opatrenia a nepotrebovali mat napisane vsetko v CR/SR? Vy ste sa chvalili ako to porusujete, vo svedskej kulture mozno nie je tak bezne porusovat co im mudrejsi odporucia.

Ano, napsal si, ze v Anglicku stale ludia lezia so SARS2 lebo neboli premoreni. Bez troch tyzdnov uz ziadne lockdowny nie su dva roky. Nebol mask mandate. No stale to premorenie ako bolo slubene nie je. Aj s microdosingom clovek skonci na tyzden v zimniciach a horuckach. Najhorsie je, ze sa to moze opakovat kazdeho polroka.

18. novembra bolo uz pred polrokom? Ten cas ale leti. Alebo si blizsie ku ciernej diere ako ja.

Mas zjavne problem citat s poruzumenim: Mrcasik v aprili klamal o moratalite SARS2. Jeho vymysli zdielali rozne budweby a osobnosti konspi sceny vratane Banáša, ktory smrtke usiel len tak-tak. Potom ste ma s andim prinutili citat Mrcasikove lzi o ockovani a vyjadrit sa k nim. Preto uz vobec nevidim dovod citat ho teraz, ked uz prvy par riadkov je jasne, ze opat klame a zavadza. Comu nerozumiem je, preco s tymi hlupostami suhlasis a chces, aby boli v mediach?
Druhy clanok je komentar dakeho pana, ktory veri v to, ze mask mandate nepomohol prave naopak. To je uz podstaty hlupost a tiez nema zmysel sa tym dlhsie zaoberat.

Myslis, ze ma svojou hlupostou nasieras? Ja sa tiez smejem na tom ako velmi hlboko dokaze padnut a este si to obhajit ohnutim reality. Najviac sa mi pacilo, ako si trval na tom, ze Florida a Kalifornia ci Kreta a Juzna Afrika maju rovnaku klimu, teda aj rovnake prirodzene na sirenie virusu. Nepomohla ani veda, ktora to cele rozlozila. Od vtedy si len na smiech. Kedze Ti nemozem nadavat tak, ako Ty nadavas mne, nahlasujem Tvoje posty, lebo porusuju pravidla a preto by sa tak na ne malo nazerat. Ak by to bolo tak, ako si predstavujes, tak by som Ti nadaval a to by bolo palivo pre Tvoje divne predstavy.
Skor mam pocit, ze Ta neskutocne vytaca, ze nepouzivam na Tvoju adresu urazky a pejorativa a pisem s respektom. Ocakval by si pravy opak a tu radost Ti nedoprajem.

A kedze po Tvojom poste nasleduje este dalsi, tak si opat klamal - aj ini to tu citaju.

Preco by mal obmedzeny moj pristup? Nemalo sa hlasovat o tom, ze aj Tvoj pristup moze byt obmedzeny rovnako? Opat klames?
beardie
Redeemer
Redeemer

kazdy si moze dohladat zdroje, z ktorych cerpal, dokonca som od neho v decembri linkoval aj IFR podla veku

na to si ty odpisal, ze "IFR je vyssie ako predpoklad 0,3%, co sice bolo korigovane na 0,4% no aj tak to neplati."
teraz uz zrazu plati, tak ja neviem :)

no ja nie som ten, co blaboli o "Fauciho kupovani virusov v Cine" a podobne, to su vsetko konspiracne bludy, ktore do diskusie pravidelne tahas ty

ja budem samozrejme tvrdit, ze Svedsko ma najnizsiu excess mortalitu aj nadalej, kedze to viem podlozit datami
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
jeden graf, ktory udava umrtia S a NA covid nereprezentuje vsetky umrtia a teda nie je v rozpore s celkovymi hodnotami umrtiv krajine

ano, 7 milionov zo 7 miliard, kedy umieraju predovsetkym stari a chori ludia, naozaj nie je dovod na strasenie vsetkych skupin obyvatelstva, akemu sme boli svedkovia pocas 2 rokov medialnej hysterie
nehovoriac o zatvarani skol, co bola uplna zhovadilost, kedze dopad na ludi pod 55 bol znamy od maja 2020
jackb napísal: 06 mar 2023, 15:17Ano, napsal si, ze v Anglicku stale ludia lezia so SARS2 lebo neboli premoreni.
kedy som to pisal?
Aj s microdosingom clovek skonci na tyzden v zimniciach a horuckach. Najhorsie je, ze sa to moze opakovat kazdeho polroka.
a? to je akoze novinka, ze ludia so slabsou imunitou byvaju na chripku chori aj 3x za rok?
s nadchou aj raz za mesiac?
zase si vymyslas blbiny?
Mrcasik v aprili klamal o moratalite SARS2.
v aprili 2020 nikto nemal presnejsie data, tie boli dostupne az koncom aprila, resp zaciatkom maja 2020
mozes zopakovat ake hodnoty uvadzal?
o jeho "lziach" o ockovani tiez nic neviem, pokojne ich pridat a mozeme sa na to pozriet
Myslis, ze ma svojou hlupostou nasieras?
vzhladom na kvalitu tvojich postov je to ocividne
ked je post nasrany, mas neumerne viac chyb ako ked pises pokojne
jackb napísal: 21 jún 2022, 14:37 Ale co ta moja rodina, preco si, do psej matere, musel do toho tahat ju, aj ked som Ta upozornil, aby si to nerobil. Necitis sa ani trochu zle?
napriklad tu boli urcite aj slzicky

povodny navrh hlasovania:
beardie napísal: 01 jún 2022, 16:53necham na publiku, aby rozhodlo, kto argumentoval lepsie
spravime anketu?
ten, kto prehra, tak sa povinne stiahne z tejto temy
jackb suhlasis?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, ale to je ina praca ako, ta ktora "bola zverejnena" na twitteri a ktorou sa ohonal Kotleba. Ta vznikla varenim z vody. Tak isto ako prace Mrcasika a Banáša. V tejto ma aspon cas zberu veduci do roku 2021 a ma tam staty. To v tej prvej metastudii pre WHO nie je.

Dfens v tejto teme nebol zdielany tak casto, aby si to, co zdielal Andi na Vianoce 2021 nenasiel.

Takze lab origin znamena, ze vo Wuhane chceli urobit silnejsi virus aj bez penazi americkych danovych poplatnikov, a..?

Skusis sa vyjadrit ku tomuto a: https://ourworldindata.org/grapher/week ... EU~FRA~SWE
a ku tomuto grafu https://ourworldindata.org/covid-deaths ... or-falling
OWiD som z pociatku odmietal, lebo preferujem primarne zdroje, ale bol som prinuteny toto akceptovat ako jeden z nich. Tak prosim.

Tazko mohol byt dopad znamy v maji 2020, ked vtedy na Slovensku nebolo mrtvych ani 28 ludi. V maji 2021, to je ina tema. Prva vlna bola vo vacsine krajin ta miernejsia. Preto vsetky zavereny urobene pocas nej, alebo celkovo pred druhou vlnou, su stavanim na hlinenych nohach.

Neislo o strasenie, ale o realitu: ak sa budeme spravat ako igoratnski b tak nam budu zomierat tisice ludi denne, budeme mat preplnene nemocnice a zdravotnu starostlivost nedostanu ti, ktori ju potrebuju. Takze jedina moznost bola zamedzit sireniu virusu co najviac, aby sa nasiel sposob ako s nim bojovat.

Bol to december, ked som Ti vysvetloval, ake derave opatrenia boli v Anglicku a nic nebranilo premoreniu, no Ty stale vidis Anglicko ovela horsie, este aj grafy mas. I lolled, ked som si to opat precital, lebo nedavno si ma obvinoval z prilisneho dodrzivania opatreni. V decembri si ma obvinoval z toho, ze som ich porusoval.

Po viac ako roku vystavovaniu sa beznym patogenom nie je mozne dat bezneho cloveka do jednej skupiny s osobou, ktora musi uzivat imunosupresiva. A aj tak ten zazitok s covidom nebol najlepsi a nic negerantuje, ze sa to uz nebude opakovat.

To hlasovanie je ako "pochod za mier". Ked prehram, nebudem moct komentovat posty z bludwebov. Ak prehras Ty, budes mat hlasovanie na haku a budes ich postovat dalej. Radsej si ma daj opat ignorovat a bude Ti lepsie aj ked sa vyjadrim ku somarine, ktoru v buducnosti zazdielas, nebudes to vidiet pokym nekliknes na ten spravny button.
beardie
Redeemer
Redeemer

vies odkazat na tu pracu?

ak mas link na dfensa, tak ho urcite poskytnes

lab origin znamena, ze bol v labaku pripraveny a/alebo skumany a unikol
v rovnakom labaku sa skumali koronavirusy a z americkych grantov bola na nich skumana GoF

uz som ti za posledne 3 strany viackrat napisal, ze podla svedskej metodiky kazdy pozitivne testovany na covid za poslednych 30 dni ma ako pricinu smrti napisany covid, aj ked je to rakovina
jeden graf, ktory udava umrtia S a NA covid nereprezentuje vsetky umrtia a teda nie je v rozpore s celkovymi hodnotami umrti v krajine
preto odkazujem na euromomo, kde su celkove pocty umrti

pan "grecky ucitel" urcite neskumal lokalne slovenske specifika, takze montovat 28 umrti u nas je irelevantne

nie, nebola to jedina moznost, miesto obmedzenia celej populacie bolo mozne obmedzit len rizikove skupiny a starat sa primarne o ne, pripadne nejaka kombinacia, pripadne ine moznosti nespomenute
teraz si predviedol argumentacny faul s nazvom falosna dilema

ja vidim covid vsade celkom pozitivne, ludia premoreni, umrti minimum, dobre bude nielen nevesticky, ako by povedal klasik

nie som si uplne isty, aky suvis ma davanie bezneho cloveka do skupiny s imunosupresivami s nasou diskusiou

teraz na tie blaboly celkom rad reagujem, mame po konci dalsej zimy a covid je na dovolenke, lahko sa porovnava tvoja alternativna realita s beznym zivotom
napriklad teraz si uznal hodnotu IFR, napriek tomu, ze si dost dlhu dobu bluznil, ze ma inu hodnotu
vidim progress, mas pacik

pri tejto rychlosti to s tebou odhadujem len asi na 10 rokov prace
jackb
Redeemer
Redeemer

Hladajuc povodny tweet s tou studiou pre WHO som nasiel, ze pan Ioannidis uz 17. marca 2020 pisal, ze virus nie je problem. Asi mesiac pred tym ako zomieralo po 1000 Anglicanov denne, pred alebo pocas velky problemov v New Yorku a v Taliansku. Cim dalej sa o nom dozvedam, mimo toho aku vysoku citacnu metriku ma, tym viac si myslim, ze som sa mal o nom na jesen 2020 pravdu.

Tu je ten, kde vyslo 0,31%. No vidim len prvu cast
post2364823.html#p2364823

Su nepopieratelne dokazy, ze sa GoF skumala v rovnakom labaku a bolo to z americkych penazi? Alebo je to len jeden vyrok sen. Paula?

Kedze graf od svedskej vlady odmietas, mas dva z OWiD. Vyjadris sa ku nim vo vztahu ku premoreniu?

V CR to tiez nebolo tolko umrti ako pocas druhej vlny, v Anglicku detto. Ja som ostal pri tom, ze robit zavery pocas roka 2020 bolo predcasne a na urovni vestenia.

Ale pred troma rokmi sa to nevedelo a malo sa vedelo o polroka neskor na zaciatku druhej vlny. Nebolo dost udajov na evidence based rozhodovanie.

Napisal si, ze clovek so slabou imunitou moze mat chripku ci prechladnutie viackrat za sezonu. Prikladom cloveka so slabou imunitou je ten, kto si ju musi oslabovat.
Ale mat priaznaky aj napriek zdravej strave, prijmu vitaminu D v tablektach ked to rocne obdobie nedovoluje inak, aktivnemu zivotnemu stylu a otuzovaniu v kombinacii s microdosingom je je cela skladacka toho ako nechoriet rozsypana. Nie je to tak jednoduche, ako sa to pokusas prezentovat.

Realita je taka, ze virus to dal na Fica u Kisku. Najnovsie lezia v posteliach o.i. ti antiruskari, ktorych nenosili tri roky a verili v imunitu ziskanu z cerveneho vina. Mozme sa zhodnut, ze konzumacia alkoholu ma svoj dopad na imunitu, no ten microdosing opat nic.

Ja som suhlasil s hodnotou IFR 0,3%?
beardie
Redeemer
Redeemer

Nie s 0,3, ale s 0,4, viz citácia vyššie

K všetkému ostatnému som sa už vyjadril, viackrát
jackb
Redeemer
Redeemer

Nevyjadril. Ku tomu, ze si Ioannidis vymyslal uz pocas marca 2020. Ani ku dvojici grafov z OWiD. Ani to, preco chodi u ludi, ktori sa neizoluju doma a posilnuju imunitu premorenie na dovolenku a virus ich trapi, akoby tri roky nevystrcili nos z izolacky.

Co som zabudol, bol link na Andiho, ktory zdielal "Mrcasika" na Vianoce 2021:
post2392128.html#p2392128

Sranda je, ze Ioannidis tu metastudiu z jesene 2020 nema na svojom stanfrodskom profile
beardie
Redeemer
Redeemer

Ved ty si si ten tweet ani len neprečítal, o com chces diskutovať, keď si svoje zdroje ani neprecitas, ale snažíš sa nimi argumentovať?
jackb
Redeemer
Redeemer

Co som zase necital?
Pekne vtedy konyk napisal v com je realny problem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Tak si ho precitaj znova, cely
Úplne celý

Ta hodnota 0,31 nie je presná, ale to si si opäť nevšimol
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja som hladal celu studiu a bolo mi sum a fuk co z Pohlavnych srand ten hrac za HC Nacek zdielal
Tu je to cele, tak ako si chcel. Vratane zdrojov
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7947934/
beardie
Redeemer
Redeemer

takze teraz si uz mozes pozriet ake hodnoty tam uvadza?
jackb
Redeemer
Redeemer

Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%.
In people younger than 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.
Zacinam premyslat nad tym, preco sa z 0,3 stala dogma.
beardie
Redeemer
Redeemer

Veru neviem, asi preto, že to bolo uvedené niekde inde
0,4 teda vyhovuje, aj keď si pred pár mesiacmi protestoval?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie napísal: 06 mar 2023, 10:18ak cerpas informacie o (minimalne pre teba) potencialne nebezpecnej chorobe z anonymneho internetoveho fora, tak by si sa nad sebou mohol zamysliet
To si myslel vazne? Samozrejme ze nie, ale ak by tu bola zaujimava informacia, alebo nieco na diskusiu (nie hadky alebo chat), tak to prehliadnem, lebo v tej zaplave prispevkov sa to strati.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ked budem mat chut venovat sa cinnosti podobnej praci v case volna, tak si to cviko urobim: tu je sice CFR, ale su tam umrtia, da sa vyratat populacia... IFR sa da vypriemerovat
https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality
Potom, na zaklade dat, odpoviem ci mi vyhovuje 0,4 ako IFR, alebo nie. Mozeme sa takto dohodnut?
beardie
Redeemer
Redeemer

Schválne skus, postup ti skontrolujem
jackb
Redeemer
Redeemer

Populacia ako
(mrtvi/miera umrtnosti na 100 000)*100000

potom z toho IFR
(mrtvi/populacia)*100

Madarsko mi vyslo ako tretie najhorsie, Cesko deviate a Slovensko desiate. Maximalne 0,66 v Peru,...
ifr_23.png
(zdrojova vrstva prisudila Krym inde ako sa to paci mne, ale nemal som chut sa s tym teraz parat)
Napísať odpoveď