Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa retkvic »

Clovek si moc nenavybera, vszp som vymenil za doveru, prvotne som tiez rozmyslal nad union, ale vsetci okolo mali doveru a obvodak tiez odporucil doveru, tak som siel tam. Posledne pred par rokmi sa mi zdalo, ze oproti vszp som bol prednostne objednany na nejake ct, co by asi pri vszp nebolo take rychle. Mne by v poistovni najviac vyhovoval nejaky prispevok na okuliare, viac nez bonus na zuby, aj to potesi, no na oci by som to vedel vyuzit lepsie.
Asi este napisem na tu ich infolinku, ze za co to mam vlastne platit.

Autoeditácia príspevku po 20 min 24 sek:
starysomar napísal: 15 mar 2023, 20:12 "Zdravotná poisťovňa môže v súlade s § 17 ods. 11 zákona o zdravotnom poistení vo výkaze nedoplatkov okrem výkazu nedoplatkov z ročného zúčtovania poistného uplatniť poplatok za jeho vydanie (najviac 10 eur).31. 12. 2021"
:)
No ved totok, uz nevedia za co by si pytali peniaze.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

retkvic napísal: 15 mar 2023, 23:03 Asi este napisem na tu ich infolinku, ze za co to mam vlastne platit.
nepis, zavolaj tam, maju dobry support a ak ti nebudu vediet odpovedat hned, tak ti ponuknu, ze zavolaju spat sami a rovno to dokazu aj stornovat v pripade, ze si v prave.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Treba si zistiť, či lekári, ktorým chodíte majú s konkrétnou zdravotkou zmluvu. Nie všetci majú s každou.
retkvic - krátkozrakosť som si kedysi vyriešil laserovou operáciou, no vtedy tam dačo domrvili - po desaťročiach mi to spolu s odstránením sivého zákalu napravili inde - a špičkovo.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

vedel by mi niekto vysvetlit na akej baze funguje pohybovy senzor v ziarovke ako tato https://www.svet-svietidiel.sk/led-ziar ... -10w-230v/ ? to je klasicke PIR? je normalne, ze zachytava pohyb za stenou?

lebo dal som si ju na chodbu a napr. viem ju triggernut urcitym specifickym pohybom z postele, ktora je vsak v druhej miestnosti za zatvorenymi dverami. ale musi to byt fakt jeden specificky pohyb. ked v tej miestnosti/posteli random chodim, skacem, robim otrasy, tak nic.

tiez ju viem zapnut z miestnosti na druhej strane chodby ked chodim za stenou, dvere tiez zatvorene.

tak neviem ci je to nejaky AI wallhack alebo mam volat exorcistov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ak to funguje cez stenu, tak je mozne ze to pouziva dopplerov radar.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

to by davalo zmysel. neviem totiz najst ziadne info o tej ziarovke podla modeloveho ani serioveho cisla. je od nejakej polskej Goldlux firmy. ale nasiel som na krabicke "MIKROFALOWY CZUJNIK", co je mikrovlny senzor :) mohli to mat na webe napisane, ze to nie je klasicke PIR .. akurat paranoje som z toho mal :D

blbe je, ze to asi nevyriesim ... lebo to "vidi" akurat na jedno konkretne miesto v posteli kde sa hybem .. mam klasicke steny, ziadny sadrokarton .. neviem teda konkretne ako hruba je stena, cez ktoru to asi vidi, ale ma v ceste este aj dvere + na tu stenu sa pozera zo sikma .. zaujimave ..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zdravím prosim o radu: potreboval by som nainstalovat na pocitac nejaky office balík./excel,word,powerpoint/.

Teraz skusam nejaky free Libreoffice, lenze za tu chvilu mam pocit ze nie je identicky s officom co nie je uplne dobre.
Takze existuje nieco co je free a zaroven viacmenej plne rovnake s balikom MS office?
Asi nie ze?
Tak potom som nasiel nieco taketo: https://www.apexion.sk/produkt/microsof ... d-student/
Stacilo by to na domace pouzitie? Nevadi ze je to edicia 2016?
Pravdupovediac sa v tom moc nevyznam, ani neviem aku verziu pouzivame v práci.

ďakujem za kazdu radu :)
/co najmenej penazi do toho chcem dat preto, ze to bude iba zaloha v pripade ze by nahodou skolaboval firemny ntb/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim, ze na LibreOffice sa da zvyknut, ale tusim, ze MS Office online je zadarmo, neviem ci to ma nejake obmedzenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer napísal: 18 mar 2023, 11:38 Myslim, ze na LibreOffice sa da zvyknut, ale tusim, ze MS Office online je zadarmo, neviem ci to ma nejake obmedzenia.
mas pravdu, dakujem, skusam teda ten online ci bude vyhovovat :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Libre/Open office som nikdy za nahradu MS Office nepovazoval, proste to nie je ono po kazdej stranke. Mozes skusit Office 365, ten je k nejak obmedzenej forme dostupny k Windowsu. Popripade si kup licencu k Office z druhej ruky, tak ako sa predavaju licencie k Windowsu, su aj za podobne ceny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 18 mar 2023, 12:19 Libre/Open office som nikdy za nahradu MS Office nepovazoval, proste to nie je ono po kazdej stranke. Mozes skusit Office 365, ten je k nejak obmedzenej forme dostupny k Windowsu. Popripade si kup licencu k Office z druhej ruky, tak ako sa predavaju licencie k Windowsu, su aj za podobne ceny.
co hovoris na to co je v tom linku? to by bolo ok?
https://www.apexion.sk/produkt/microsof ... d-student/
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

S danou strankou skusnosti nemam, no ten office bude rovnaky ako kazdy iny, az pojde kluc, az nie poziadaj o vratenie penazi. Co sa tyka ceny, tak mi pride v pohode.

Daj vediet, ci ti to slo, ked vidim tu cenu, tak tiez uvazujem, ze si kupim novsiu verziu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
ani ta verzia online Office 365 mi nepripada plnohodnotna, idem teda do Office 2016 Home and Student
/poznamka: nerobim im reklamu,narazil som na nich uplne nahodou/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Normalne Office 2016 alebo 2019 ci 2021 za 15 eur z eBayu a je po probleme. Nic sa nevyrovna klasickemu Office baliku.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

*****HERO***** napísal: 16 mar 2023, 18:01 vedel by mi niekto vysvetlit na akej baze funguje pohybovy senzor v ziarovke ako tato https://www.svet-svietidiel.sk/led-ziar ... -10w-230v/ ? to je klasicke PIR? je normalne, ze zachytava pohyb za stenou?

lebo dal som si ju na chodbu a napr. viem ju triggernut urcitym specifickym pohybom z postele, ktora je vsak v druhej miestnosti za zatvorenymi dverami. ale musi to byt fakt jeden specificky pohyb. ked v tej miestnosti/posteli random chodim, skacem, robim otrasy, tak nic.

tiez ju viem zapnut z miestnosti na druhej strane chodby ked chodim za stenou, dvere tiez zatvorene.

tak neviem ci je to nejaky AI wallhack alebo mam volat exorcistov.
Moze to fungovat aj na principe skenovania Wifi - https://www.zive.cz/clanky/toto-vase-za ... spx#part=1
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

toto je len samostatna non-smart ziarovka, co ma v sebe zabudovany senzor. len som netusil, ze sa do nich davaju aj taketo mikrovlnne wallhackove senzory. v tej stene je asi na tom mieste nejake slabe miesto
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Banálna otázka/otázky - pozrel niekto tú relaciu Ruža pre nevestu? Co nato vravite, je to hrané ?
Alebo naozaj tie ženy rôzneho typu mozu pocitovať k bohatemu fešákovi v obleku, od prveho momentu silnú príťažlivosť a city ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 21 mar 2023, 7:31 Banálna otázka/otázky - pozrel niekto tú relaciu Ruža pre nevestu? Co nato vravite, je to hrané ?
Alebo naozaj tie ženy rôzneho typu mozu pocitovať k bohatemu fešákovi v obleku, od prveho momentu silnú príťažlivosť a city ?
je to show :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

taketo "reality show" su vzdy tak pol na pol. pri konkurze cielene vyberaju osoby ktore budu co najzaujimavejsie na obrazovke, sibnutych, takych co budu robit dramu a provokovat.
a samozrejme potom ked uz sa relacia nataca tak ucastnikov nabadaju aby robili co najvacsie divadlo, lebo to je to co chcu ludia vidiet a to je to co ta dostane najdalej.
a v neposlednej rade je finalne strihanie ked si to reziser nastriha tak aby to vypadalo co najdramatickejsie.

je to ako s wrestlingom, nikoho netrapi ci je to naozaj alebo nie, emocie to z teba dostane tak ci tak.
Napísať odpoveď