Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Kam poslat danove priznanie? Trvale v Bratislave, typ B. Radlinskeho alebo Sevcenkova? Na financnej sprave mi nie je nik schopny odpovedat. Na emaily neeraguju, chaty rovno ukoncia, dovolat sa im neda. Na internete niesu absolutne ziadne informacie. Kam to boha poslat??
je to okharrison314 napísal: 18 mar 2023, 12:38 S danou strankou skusnosti nemam, no ten office bude rovnaky ako kazdy iny, az pojde kluc, az nie poziadaj o vratenie penazi. Co sa tyka ceny, tak mi pride v pohode.
Daj vediet, ci ti to slo, ked vidim tu cenu, tak tiez uvazujem, ze si kupim novsiu verziu.
podla som to na podatelni na Radlinskej. Btw ten pristup to je typicka štátna správa..cinges napísal: 21 mar 2023, 9:03 Kam poslat danove priznanie? Trvale v Bratislave, typ B. Radlinskeho alebo Sevcenkova? Na financnej sprave mi nie je nik schopny odpovedat. Na emaily neeraguju, chaty rovno ukoncia, dovolat sa im neda. Na internete niesu absolutne ziadne informacie. Kam to poslat??
ake univerzalne lepidlo mate doma vzdy po ruke?
sekundove lepidlo je super, len s nim mam vzdy problem ze je viac menej na jedno pouzitie pretoze ked ho raz otvorim tak zaschne a druhy krat uz ho neotvorim.
riesenim by bolo kupovat take tie minibalenia ktore su ozaj na jedno pouzitie ale to mi pride trochu plytvanie.
mam este take klasicke revell lepidlo na modely co sa sice tvari ako sekundove ale ani zdaleka nedrzi tak pevne.
hladam proste nieco cim zalepim rychlo hlavne mensie plasty (chemopren mi na to nepride uplne vhodny, je moc husty) a bude to vzdy po ruke.
nemam s tym ziadne skusenosti, preto pisem sem.
sekundove lepidlo je super, len s nim mam vzdy problem ze je viac menej na jedno pouzitie pretoze ked ho raz otvorim tak zaschne a druhy krat uz ho neotvorim.
riesenim by bolo kupovat take tie minibalenia ktore su ozaj na jedno pouzitie ale to mi pride trochu plytvanie.
mam este take klasicke revell lepidlo na modely co sa sice tvari ako sekundove ale ani zdaleka nedrzi tak pevne.
hladam proste nieco cim zalepim rychlo hlavne mensie plasty (chemopren mi na to nepride uplne vhodny, je moc husty) a bude to vzdy po ruke.
nemam s tym ziadne skusenosti, preto pisem sem.
Ja používam toto - Wurth 0893090.
aacid
pouzivam dvojzlozkove epoxidove lepidla. Nezaschne a je velmi pevné.
Autoeditácia príspevku po 3 min 35 sek:
https://www.e-safetyshop.sk/p/bison-epo ... _BwE#33954
pouzivam dvojzlozkove epoxidove lepidla. Nezaschne a je velmi pevné.
Autoeditácia príspevku po 3 min 35 sek:
https://www.e-safetyshop.sk/p/bison-epo ... _BwE#33954
-
starysomar
Hardcore addict
Sekundové mávam aj rok plne funkčné. Obtriem špičku - najmä aby neostalo lepidlo z boku na nej, opatrne vytlačím väčšinu vzduchu z tuby, zatvorím a "po stojačky" dám do dvierok chladničky. Nezaschlo ani nepamätám
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ja tiez mozem opdporucit dvojzlozkove lepidla, vydrzia dlho, lebo samostatne nelepia a drzia.
dik, vyskusam objednat, to vypada idealne ze to mozem mat po ruke a zaroven sa nemusim byt ze to zaschne.
neni problem pri malych mnozstvach? keby chcem nieco malicke zalepit kde potrebujem dajme tomu len spendlikovu hlavicku lepidla, da sa to namiesat z toho?
neni problem pri malych mnozstvach? keby chcem nieco malicke zalepit kde potrebujem dajme tomu len spendlikovu hlavicku lepidla, da sa to namiesat z toho?
-
harrison314
Hardcore addict
Riesi sa to tak, ze si to lepidlo namiesas na nejakom papieriku a pouzijes kolko potrebujes. No asi nemyslies spendlikovu hlavicku, skor maly hrasok.
Mám občiansky vydaný pred 06/2021 a teda mi skončila platnosť certifikátov na konci roka 2022. Dnes som chcel podpísať odklad DP, samozrejme to nešlo, ale po update eID appky som tam vedel nahrať ten náhradný "zdokonalený elektronický podpis", s ktorým som to vedel podpísať.
Dokedy mi bude toto riešenie fungovať? Viem, že je to len dočasné riešenie, ale nikde som sa nedočítal priamy dátum. Či ani štát nevie?
Dokedy mi bude toto riešenie fungovať? Viem, že je to len dočasné riešenie, ale nikde som sa nedočítal priamy dátum. Či ani štát nevie?
Díky moc 
Skúsim to hodiť sem.
Používate niekto svetlo nad monitor? Má to nejaký vyznám? Šetrí oči? Neskresľuje to farby na monitore?
Používate niekto svetlo nad monitor? Má to nejaký vyznám? Šetrí oči? Neskresľuje to farby na monitore?
Ideálne by malo byť svetlo za monitorom, aby bolo osvietené okolie monitoru. Ak sa ti žiadne svetlo za monitor nezmestí, tak potom aspoň také svetlo, ktoré ti nebude svietiť priamo do očí, ale skôr do steny.
-
harrison314
Hardcore addict
Poznam ludi co nemaju problem fungovat po tmje, no mna z toho bolia oci.lukas9206 napísal: 29 mar 2023, 22:11 Skúsim to hodiť sem.
Tiez pouzivam svetlo za monitor, ale realne je to stolna lampa, ktora svieti na stenu za. Ak sa ti tam nic nezmesti, tak stale ide pouzit LED pasik.
pouzivam svetielko vecer, mierne do oranzova https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1802WO39pc, netaha to oci a je to prijemne. Svetlo sveti na bielu stenu za monitorom.harrison314 napísal: 30 mar 2023, 7:34 Poznam ludi co nemaju problem fungovat po tmje, no mna z toho bolia oci.
Tiez pouzivam svetlo za monitor, ale realne je to stolna lampa, ktora svieti na stenu za. Ak sa ti tam nic nezmesti, tak stale ide pouzit LED pasik.
Pripadne zapinam taky ten elektricky kozub s imitaciou ohna-tiez svieti, ale nie prilis.
A tiez mam aktivovany F-lux https://justgetflux.com/
Tieto opatrenia minimalizuju problemy s nedostatkom melatoninu pred spanim.
-
starysomar
Hardcore addict
Mám v obývačke (aj spálni) LED žiarovky, ktorým ide v dosť veľkom rozsahu meniť jas af farebná teplota, ovládané mobilom. Osvedčili sa, podľa potreby si mením jas, odtieň ž nie, vyhovuje práve taký, ako som (postupne) nastavil.
Nemam ziadne. V praci ma doslova otravuje a ked je moznost tak to nadomnou vypnem. Cim vacsia tma, tym lepsie. Na pracovisku som navrhol kupit neonove trubice s co najteplejsim svetlom.
Ak potrebujem pri stole svetlo, mam Ikea lampicku mieriacu na klavensicu, no nie za monitory.
Ak potrebujem pri stole svetlo, mam Ikea lampicku mieriacu na klavensicu, no nie za monitory.
-
starysomar
Hardcore addict
"Vás účet sme natrvalo zablokovali, pretože nedodržiaval naše Normy komunity. Toto rozhodnutie nemožno odvolať preto, že sme ho už skontrolovali alebo preto, že od zablokovania vášho účtu už uplynulo 180 dní. V Normách komunity sa dočítate o dôvodoch, pre ktoré blokujeme účty."
Stalo sa niekomu? Instagram. Nikdy som tam nedal ani jediný príspevok. Drbe tomu?
Stalo sa niekomu? Instagram. Nikdy som tam nedal ani jediný príspevok. Drbe tomu?
Nestalo sa mi to. No prihlasujem sa cez Login Instagram, nie cez slovenské prihlásenie. Ci to má nejaký vplyv neviem. Ale áno aj IG chybuje.