Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Ako sa mám postaviť k vzniknutej situácii?

Ísť do toho/počkať na ňu/tlačiť na ňu
15
36%
Nechať ju tak
27
64%

Celkom hlasov: 42

Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Príspevok od používateľa Hensym »

Ine je to v tom, ze vo vztahu, kde to takto funguje X desatroci sa asi nasli 2 velmi svojske individualne osobnosti, ktorym takyto zivot z nejakeho zvlastneho dovodu funguje.

V 99% pripadov to ale fungovat nebude a skonci to nanajvys do par mesiacov/rokov, alebo to ani vobec nezacne. Gogo ma proste pravdu a jeho rady boli k veci, toto su len vynimky, zrnka piesku v pusti, ktore potvrdzuju pravidlo.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

kazdopadne uz naozaj odbiehame od temy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako to (ne)pokracuje?
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

V podstate stále rovnako. V krátkosti spíšem udalosti, ktoré sa stali v ostatnom čase a ktoré som uvádzal inde.

Spýtal som sa sa jej, či je s ním šťastná. Nastalo asi päťsekundové ticho, po ktorom mi odpovedala "neviem Ti na to odpovedať, niektoré veci sa uberajú zlým smerom".
Nedávno ju za mnou do roboty odviezol jej frajer (vraj preto, lebo šla rovno z pohovoru a necítila sa úplne dobre, netrúfla si šoférovať po meste), po dovoze nás opustil. Podľa tej kamošky a môjho kamaráta je toto veľmi zlý signál. Vraj ma berie čisto iba ako kamaráta. Viete, ja tomu celému nerozumiem. Je s ním, pričom nevie, či s ním je šťastná. Zatvára sa u seba, učí sa angličtinu, robí si svoje veci. So mnou má vysokú mieru zhody, zdieľame rovnaké hodnoty, ciele, pohľad na život, máme sa radi, rozumieme si, podľa toho, čo vravela, často na mňa myslí (zjavne sme spolu duševne prepojení, moja kamarátka by to vysvetlila), evidentne máme aj podobné hobby (šachy), tak mi, povedzte, PREČO kur*a NEMôŽEME BYŤ SPOLU??!!
Ja som nad tým nedávno v noci premýšľal. Podľa mňa je tu ešte nejaká iná závažná skutočnosť, o ktorej neviem a o ktorej mi nechce alebo nemôže povedať. Inak si to neviem vysvetliť.
Používa stále tie isté frázy. Sú síce veľmi pekné, ale neurčité. Mám Ťa veľmi rada, som na Teba hrdá, myslím na Teba, drž sa, teším sa na Teba, si úžasný, máme pred sebou celý život (týmto inak neviem, čo mi stále chce naznačiť, aj nedávno mi to povedala), teším sa na spoločný právnický, priateľský, atď. (to atď. dodala ona) život s Tebou, je to osud, ďakujem Bohu, že som Ťa stretla, atď.
Lenže viete, ako som už skonštatoval, mám pocit, že sa to nikam nehýbe. Lebo keby o mňa mala záujem ako o muža, padali by iné debaty a slová. Nie je tam nič sexuálne z jej strany, žiadne narážky, otázky na moje partnerské, intímne vzťahy, či chcem rodinu a podobne. Nič z toho tam nebadám. Preto ma to privádza k presvedčeniu, že z jej strany tam nie je nič iné, ako iba kamarátstvo. No ktovie, môžem sa mýliť. Časom sa to určite ukáže.

Tiež si myslím, keby s ním nechcela byť, tak s ním nie je. Pravdou je, že mi povedala, že jej niekedy hovorí nepekné veci a pri tom mi plakala (resp. sa jej hrnuli slzy do očí). Faktom je, že o ich vzťahu toho vieme veľmi málo na to, aby sme mohli hodnotiť. Ktovie, ako znie pravda.
Nedávno mi posielala v správe kopec srdiečok, na to, že je úžasná žena, odpovedala "Ty tiež :smt049 ". Pokračovalo to ďalej zaujímavo, písal som jej, že si to vážim a ona, citujem: "Si úžasný človek, čo nestretnem len tak náhodou :smt049 " alebo som jej písal, že ako ju vnímam a ona že "Ďakujem :smt049 ... tiež to celé a teba tak vnímam. Si úžasný!". V piatok ma bola podporiť na dizertačnej skúške. Prišla za mnou rýchlikom do Trnavy, stála mi pri mne, pohladila, upokojovala ma pred skúškou, keď videla, že som nervózny. Napokon skúška dopadla výborne, šli sme spolu sadnúť. Potom som ju šiel odprevadiť na vlak. Moja mama si myslí (a rovnako aj mama môjho kamaráta), sčasti podporené aj mojou kamarátkou, že nakoľko povedala, že si prišla obzrieť školu, lebo chce ísť rovnako ku nám na prijímačky na PhD., bolo to opäť len z vypočítavosti a neprišla by iba tak, nebyť toho jej záujmu.

Kamarátka si myslí, že moja mama nemá ďaleko od pravdy a že ma môže iba využívať. Lebo nevieme, prečo je stále s ním, voči mne sa jednoznačne nevymedzuje, hoci posiela srdiečka, nevieme, ako to myslí. A aj tou vetou, čo povedala, že si prišla pozrieť školu, podľa nej jednoznačne potvrdzuje, že inak by asi ani nebola prišla. Že mi nezavolá, nenapíše každý deň, stretáva sa so mnou vtedy, keď to vyhovuje jej atď. Pýtal som sa kamaráta a ten si nemyslí, že by ma zneužívala. Popravde, dokopy nič neznamenám, nemám žiadnu významnejšiu pozíciu, nie som sudca, prokurátor, vysoko postavený advokát, člen vlády, poslanec NR SR, prezident, nemám ani kompetencie na katedre, ako sa mi tu predostiera a pod. Čiže pokiaľ by si chcela na zneužívanie niekoho vybrať, tak určite niekoho vyššie postaveného, než som ja. Na druhej strane, asi si u mňa dopĺňa to, čo jej u frajera chýba, mňa má ako oporu a porozpráva so mnou, u neho má peniaze a sex. Zrejme nechce so mnou nič viac mať, keďže sa k tomu nevymedzuje, nenaznačuje a prakticky sa týmto zmienkam vyhýba. Nevieme, prečo by s ním inak bola a mne sa elegantne vyhla odpovedi na správu, že viacero ľudí mi napísalo, ako nám to spolu ladí. Jediná (asi) narážka bola, že nemá ponožtičky a že aké má pekné štekle, na čom som jej ich pochválil a opýtal sa, či sú to tie z Vyhní, na čo odpovedala, že áno.

Takže je nám spolu fajn, sme kamaráti. Štýl komunikácie aj naďalej nevyhranený, neurčitý, čo sa mňa týka, nevieme, aké ciele so mnou sleduje.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Marinak napísal: 21 mar 2023, 23:17Preto ma to privádza k presvedčeniu, že z jej strany tam nie je nič iné, ako iba kamarátstvo.
si si isty? nechces to predsalen skusit znova?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Marinak
chyba bola v tom ze si po nej nevystartoval hned na zaciatku. Nie nutne ju hned tahat do postele, ale akoze "nahodne" dotyky, objatia a pod. Lebo v tom pripade by ona bola nutena na to nejako reagovat a ty by si vedel na com priblizne si, takto si v uplnom rovnakom bode ako na zaciatku, co pre teba nie je vobec vyhodne, co aj sam citis.
Drviva vacsina zien hlada u muza rozhodnost v konaní. Ako taky archetyp stredovekeho námornika, ktorý sa vypraví do neznámych morí bez toho aby dopredu vedel, ci tam nájde iba potupnú smrt alebo sa vráti s velkou slávou a bedňami zlata. Ale má tu volu, tu energiu a to sa ráta.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Marinak, tak podľa posledného príspevku, ty si pre ňu niečo ako "kamarátka na vykecanie sa", bútľavá vŕba.
Marinak
Expert
Expert

Hej, no, tak skončím vždy... Kedy konečne príde láska?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Až dospeješ :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Keď ti dorastie péro a hlavne gule.

Neviem, čo si čakal. Od začiatku si sa k nej správal ako teplý kamarát, nevyštartoval si po nej, ani si sa jej nedotýkal, takže toto rozuzlenie je za mňa úplne predvídateľné. Pouč sa z toho do budúcnosti, že musíš byť aktívnejší a nečakať, že sa na teba ženská vrhne sama...
Marinak
Expert
Expert

Za počítačom je každý múdry a odvážny, chcel by som vás vidieť naživo v akcii všetkých...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Marinak
pozri to je tak, ze ak voci zene pomerne skoro nezaujmes postoj ze ju vnimas ako aj ako sexualne atraktivnu, tak to prejde do friendzone a odtial uz vacsinou nie je cesta nazad. Evolucne sme vytvorení tak, ze k sexualnemu zblizeniu prichadzalo velmi skoro, lebo ti co cakali na prvy bozk pol roka tak ich geny statisticky sa preniesli menej casto ako geny tych co boli aktivnejsi, to je cele. Vzdy je lepsie ked to radsej trochu "prestrelis" a zena si pomysli ze si "nadrzanec" ako keby si zacala mysliet ze o nu vobec nemas zaujem, lebo ta automaticky zacne brat ako svoju kamaratku. Pokial clovek nie je aktivny, tak nikdy nic nedosiahne. Ti co vela v zivote dosiahli milionkrat padli na kolena ale statisticky sa im zakonite aj nieco podarilo. Zatal ti co nikdy nic neskusili nedokazali pochopitelne nic.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Využívanie ale nefunguje len v rovine, že by si musel byť vysoko postavený človek. V tvojom prípade, veď sám si to spomenul, ty jej dávaš tú citovú oporu, ktorú "možno" nemá v priateľovi (toto ale máš pohľad iba z jej strany).
Ono, mne to príde neúprimné, že ti dáva toľko komplimentov. A môže ich síce myslieť vážne, ale je to zvláštne. Pripadá mi to potom len ako jej spôsob, aby si ťa udržala.

Tento psychiater má celkom fajn videá:

Konkrétne sa asi nedozvieš nič nové, ale je to iný uhol pohľadu.
Ešte vždy máš šancu spýtať sa narovinu, či cíti k tebe niečo viac, alebo to bude len priateľstvo. Áno, zrejme povie, že nič viac nechce a môžeš sa cítiť odmietnutý. Ale potom je na tebe, či ju chceš ako kamarátku (a držať si hlavne citový odstup) alebo nič.
Marinak
Expert
Expert

Nič to nemení na veci, že som kvôli nej nespal niekoľko nocí. Sorry, ale dnešné ženské sú je*** s prepáčením, mám to vypozorované, či už sa to priamo týkalo mňa alebo nie, napr. moje kamarátky. Nevedia, čo chcú, citovo namotávajú, ale potom cúvnu. Z najväčšieho debila pomaly urobia národného hrdinu. Po vzťahovej stránke mám so ženami iba tie najhoršie skúsenosti. Človek je už z tých ženských unavený.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Marinak

je dobré si vytvorit zdravý odstup, nebrat veci zbytocne prilis vazne a zaroven si ženy príliš neidealizovat. Ženy iba vyuzivaju svoje moznosti ktore majú k dispozícii a je na nás mužoch aby sme si postriehli tu hranicu kde to este sme ochotni akceptovat a kde už nie. Ak das prst a nebudes protestovat, tak zoberu celu ruku, ale to sa im neda velmi vycitat, lebo si s tym suhlasil dobrovolne. Ty sam si musis postriehnut kolko ktora strana v ramci vztahu donho investovala /myslia sa tym aj napr city, či čas atd/ a ci ti tento pomer vyhovuje aj do buducna alebo nie.
U teba je mozno ten syndrom, ktory som velakrat videl u muzov, ktorí sa blizia k 30tke a dlhsie nemaju vazny vztah, tak zacinaju niekedy trochu "hysterčiť". Riesenim je byt kludny, vyrovnany, tym budes pre druhe pohlavie zaujimavejsi, riesit svoju karieru, hmotne zabezpecenie. A raz sa vhodna partnerka urcite objaví, mozno az za mnoho rokov, ale vzdy je to lepsie ako dovtedy byt silou mocou v nejakom vztahu ktory by nefungoval a bolo by z neho iba trapenie, ci rozvod, alimenty.. Vacsinou sa v zivote neoplati prilis "tlacit na pílu". :)
Apropo, nemal by si sa na nu hnevat, lebo to ze ma vazny vztah si vedel od zaciatku.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Sme rôzni navzájom, aj medzi pohlaviami. Inak vnímame svet,veci, vzťahy. Mali sme v jednej firme, kde som robil dva roky ekonómku, peknú, atraktívnu, kamarátsku, "ústretovú". Najmä, ak niečo potrebovala alebo vedela, že môže potrebovať. Potom človeka takmer nepoznala...
Mal som dve dlhšie frajerky, dnes som rád, že som pri niektorej neostal. Mám manželku úplne inej povahy a sme spolu 32 rokov. Ono skoro do tridsiatky (aj dlhšie) som bol slušne povedané nerozhľadený v mnohom. Potom mi dockvaklo, že ak...nie svet a ľudia nie sú zlí, ale ja som blbý...
Neupriamuj sa na jedinú konkrétnu. Prípadne podumaj, čo by si na sebe chcel, mohol zmeniť, PREČO - a ako.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Marinak napísal: 24 mar 2023, 20:35 Za počítačom je každý múdry a odvážny, chcel by som vás vidieť naživo v akcii všetkých...
Máš pravdu. Je a aj bolo to vždy tak, že za internetom je každý hrdina. Avšak, vždy si tam aj pýtame radu.

Každopádne by ma zaujímalo ako si si to ty predstavoval že ako to dopadne.

Myslíš si že by mala s tebou lepší vzťah? Myslíš si že žena ako ona, si zaslúži muža ako si ty?

Nebál by si sa toho, že ak by sa objavil ďalší mariňák tak by si mal problém?

Keď vieš ako sa k tebe chovala, popri tom čo mala už vzťah.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Marinak.

Ty si podla vsetkeho v ramci vztahov so zenami taky trochu pasivnejsi typ- co samo o sebe nie je az taky problem. Urcite budes s takym definovanim seba sameho asi aj sam suhlasit. Takze riesenia zostavaju pre teba dve: bud sa naucis byt viacej aktivny v tomtom smere, alebo si budes hladat partnerky ktore su vyrazne aktivne a ony budu ale potom tie, ktore budu v ramci vasho vzrahu "nosit nohavice" co by mohlo fungovat. Lenze z mojho pozorovania takychto zien az tak
vela nie je, zaroven taketo zeny maju tendenciu s muzom manipulovat, takze treba na to vsetko mysliet dopredu.
Na tvojom mieste by som si uzival slobody po kazdej stranke a prilis netlacil na pílu ze si potrebujes rychlo najst partnerku do manzelstva. Muž má čas do 35-40tky, ked je na partnerskom trhu stale žiadaným artiklom, nemá sa kam hnat, hlavne ked tí rozhladenejsí chápu, že manzelstvo nie su len prijemne veci ale aj vela novych starostí a problémov.

Autoeditácia príspevku po 32 min 56 sek:
Marinak, video je nastavene tak /minutáž/ ze sa to tyka tvojej situacie
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Marinak, si pasívny typ, čo sa týka vzťahov. Asi na ženy pôsobíš tak nejak placho. Nehovorím, že je to zle. Sú ženy, ktorým sa taký muži páčia. Len, žiaľ, väčšinou sú to ženy, ktoré takých mužov aj manipulujú, držia pod papučou.

Ty si musíš uvedomiť, že aj keď žena pôsobí sebavedomo, samostatne, sebestačne, každá jedna čaká, že muž bude ten, čo spraví prvýkrok. Žena čaká, že ty ju pozveš niekam von. Žena čaká, že ty napíšeš prvý. Žena čaká, že ty vyvinieš iniciatívu. Žena čaká, že ty ju pobozkáš. Žena čaká, že budeš o niečo dominantnejší, že budeš tak trochu vodca, ktorý ju povedie. Žena potrebuje mať v tebe istotu. Musí vedieť, že sa môže o teba oprieť, že sa môže na teba spoľahnúť.
Je to podmienené hlavne evolúciou, mylsím, že to tu chalani niekde rozoberali. Veľa žien sa snaží dnes emancipovať, vyrovnať sa mužom, dokázať, že zvládnu to čo oni. Ale vo svojom vnútri mnohé zostávajú krehké a hľadajú "ochrancu".
Musíš dať bokom svoju asertívnosť a byť viac rozhodný. Je lepšie, keď ženu na konci stretnutia pobozkáš, ako keby mala z teba pocit, že si fajn kamoška na pokec. A máloktorá žena ti povie, že sa jej páčiš skôr, ako to povieš ty jej...
Marinak
Expert
Expert

Ďakujem, konečne sú tu aj nejaké konštruktívne rady. Tak ako som si aj myslel, verím, že môj čas ešte príde. Asi by som sa mal viac zaktivizovať. Fakt je však aj ten, že aj druhá strana musí mať záujem.
Gogo 956 - je fakt, že priebežne mám stále čo robiť, aj čo sa týka kariéry. Nemusí byť hneď do manželstva, stačí aj vážny vzťah, aby som sa niekam posunul, prípadne aj milenka či kamarátka s výhodami.
Neviem, či sledujete niekto Ruža pre nevestu (absolútne to nesledujem, iba som videl kúsok), ale tie vypreprarované kačice, to je katastrofa, sebavedomé, ale pritom neskutočne tupé... Keby to aspoň z niečoho pramenilo, že je buď pekná alebo múdra (ideálne oboje), tak to pochopím. Ale tieto nie sú ani pekné, ani múdre. Neviem, čo je to za doba a ani komu sa to môže páčiť. Táto z témy je napríklad pekná a aj múdra, hoci sprostá, čo sa týka vzťahov.
Napísať odpoveď